Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Ez milyen alkatrész-készülék?

Témaindító: csaby, idő: Dec 25, 2005
Témakörök:
Lapozás: OK   21 / 1179
(#) rebur válasza Frankye hozzászólására (») Feb 10, 2007 /

Ezt úgy kell elképzelni mint egy hőgombát az autókban.
A tankban alulról van becsavarva és a fenéktől kb 10 cm-re van az érzékelő (ez a tartalék).
Van neki két (ami megy a tankhoz) vezetéke, ezeket ha összeérintem akkor világit a lámpa a műszerfalon.
Szóval ha nincs benzinben akkor kell égnie a lámpának.
A szétvert valami az nem érdekes mert akármilyen cső lehet, ami picit lukas. az ellenállás-féleség az érdekes főleg, hogy nem gyújtja be a benzint.
Pirossal bejelöltem ezt a valamit és sárgával a lámpát a rajzon. Talán használható.
(#) Frankye válasza rebur hozzászólására (») Feb 10, 2007 /

Tehát, ha jól értem, akkor a sárga pöttyel jelölt lámpa világít, ha a piros pöttyel jelölt "gomba" záródik.

Továbbá, ha jól értem:
Ha összeérinted azt a két vezetéket, ami a "gombába" van bekötve, akkor világít a lámpa a műszerfalon. Ez a lámpa jelzi, hogy üres a tank.

Az előzőleg csatolt képen van 3 dolog, ebből a két jobbfelé levő nyilván egyben volt, de eltörött.

A lényeg tehát, hogy a bal oldali "valami" és a jobb oldali két "másik valami" végzi együtt a benzinszint mérését. Valamint, ha jól vettem ki az előző képből, akkor a bal oldali "valamin", meg a jobb oldali "valamin" van a két kivezetés, amikre a vezetékek kerülnek.

Az az "ellenállás-féleség", amit említesz, az pedig a bal oldali "valami"

Jól értelmeztem eddig?

Mi van akkor, ha a bal oldali "valami" tulképpen egy "úszó"? azáltal zárja a két vezetéket, hogy a csőbe nem kerül benzin, és ezáltal hozzáér a jobb oldali "csőszerűséghez"? A csőszerűségen meg azért pici a luk, hogy nehezebben áramoljon benne a folyadék, ne villogjon a rázósabb úton a lámpa.

Ez mondjuk csak egy tipp, de nem elképzelhetetlen!
(#) rebur válasza Frankye hozzászólására (») Feb 11, 2007 /

Addig a mondatodig, hogy -ez a lámpa jelzi, hogy üres a tank- jól érted. Biztos nincs mozgó alkatrész. A pici lukak azért lehetnek, hogy szűrje a koszt vagy csökkentse a benzin áramlását és bejusson az érzékelőhöz.
Próbáltam rajzolni (nem tudok) hátha segít.
+ még képet iderakni.
A 7-es a lényeg (ez van 3 fele törve). Ez egy műanyagnak kinéző dolog aminek a két oldalán bevonat(4) van.
Úgy gondolom, hogy a 7-nek benzinben megnő az ellenállása ezért szigetel, szárazon pedig csökken ezért vezeti az áramot.
szóval:
1 ez egy "v" lemez ami tart mindent kb 10 cm
2 vezeték
3 maga a ház, ez látszik szétvágva összenyomva
4 fémes bevonat
5 forrasztás
6 szigetelő fenék
7 a képen fekete (eltört) valamilyen anyag.

Hú, megpróbálok értelmes lenni
(#) Frankye válasza rebur hozzászólására (») Feb 11, 2007 /

Aha! Értem. Ez esetben valószínűleg helyes az a feltevésed, hogy ez egy olyan anyag, aminek az ellenállása drasztikusan változik a benzin (esetleg a nedvesség?) hatására.
Sajnos, ilyneről (ilyen anyagról) még nem hallottam, legalábbs olyanról nem, amit autóiparban használnának. Ez persze nem jelenti azt (korántsem), hogy ne létezne...

Hátha másnak még lesz valamilyen ötlete...
(#) rebur válasza Frankye hozzászólására (») Feb 11, 2007 /

Hát érdekes ez a műszer, egyszer biztos megtudom róla az igazat. Addig is marad a bontók keresgélése.
Azért köszi a törődést
(#) bobba16 hozzászólása Feb 12, 2007 /

sziasztok!

egy vezeték nélküli telefon rádió adó részében találtam egy alkatrészt, négy kivezetése van és a tokra annyi van írva hogy 15J04 9449 korea meg még egy motorola logo, szerintem UHF erősítő, úgyhogy csak az adatlapja érdekelne előre is köszi.
(#) Frankye válasza rebur hozzászólására (») Feb 12, 2007 /

Igazán nincs mit! Sajnálom, hogy nem tudtam segíteni...
(#) beginEr hozzászólása Feb 13, 2007 /

Hi! Egy kapcsolásomhoz kell egy DPDT kapcsoló, berendezést lábról kell irányítani. A neten találtam egy alkatrészt azt nem tudom hogy hol lehet kapni. Valaki nem tudja hol lehet ilyet vagy ehhez hasonlót szerezni?

kapcsolo.jpg

(#) maTaKee válasza beginEr hozzászólására (») Feb 13, 2007 /

1. gitár tortyogóhoz?? nekem is kéne ilyen!    
(#) beginEr hozzászólása Feb 14, 2007 /

ja gitar torzitóhoz kellene :yes: , a torzitó kapcsolását innen szedtem le http://generalguitargadgets.com/index.php?option=content&task=view&...mid=89
(#) source2 hozzászólása Feb 18, 2007 /

szerintetek ez mibe volt?

101d.ZIP

(#) Frankye válasza source2 hozzászólására (») Feb 18, 2007 /

Ez most találós kérdés?

Csak ennyi maradt meg belőle? A másik oldala nem mond többet?
(#) Pak válasza source2 hozzászólására (») Feb 19, 2007 /

wow!
Ez jól átsült.
Esetleg van ennek az azonosítatlan tárgynak több oldala is?
Pontos méreteket tudsz mondani?
Mer nem igazán nézem ki, hugy mekkora is lenne.
(#) Moderátor hozzászólása source2 hozzászólására (») Feb 19, 2007

source2 tudja miaz, csak azért rakta fel, h más is lásson ilyet!

mellesleg: disel adagoló elektronika, disel motorba.
(#) amex hozzászólása Feb 19, 2007 /

Sziasztok. Megtudná mondani valaki hogy milyen motor lehet a képeken? És hogy mire jó?

Sajnos semmi irás nincs rajta azon kivűl amit láttok.

Azért ha valaki felismeri lécci segítsen.
(#) Müszi válasza amex hozzászólására (») Feb 19, 2007 /

Léptetőmotor sztem.
(#) pbalazs válasza Müszi hozzászólására (») Feb 19, 2007 /

Igen, az.
(#) Hujikolp válasza amex hozzászólására (») Feb 19, 2007 /

ezt véletlenül nem nyomtatóból szedted ki? nagy valószínüséggel léptetömotor lesz valaminek.
(#) ZLED hozzászólása Feb 19, 2007 /

Tudomásom szerint ez egy léptető motor.
Ilyeneket használnak a floppy meghajtókba.

Keresek majd valamit a felépítésükről.
(#) ZLED válasza amex hozzászólására (») Feb 19, 2007 /

(#) Krisz03 válasza amex hozzászólására (») Feb 19, 2007 /

Bocsi, hogy ilyenekkel zaklatlak, de ha már ilyen jó fényképeződ van (FinePix S602), akkor miért nem csinálsz vele minőségibb képeket? Gondolok itt pl a makro mód használatára.
(#) amex válasza Krisz03 hozzászólására (») Feb 20, 2007 /

Szia. Honnan jöttél rá hogy milyen gépem van?

A garázsban készültek a képek rossz fényviszonyok közt.
(#) amex hozzászólása Feb 20, 2007 /

És hogyan müködik egy ilyen léptető motor?

Ez valamikor egy játék automatában volt 4 társával együtt.

Milyen feszültségről müködhet vajon ez?

Mert rá irva nincs.
(#) Balázs válasza amex hozzászólására (») Feb 20, 2007 /

ZLED már adott a működésükről egy linket:
http://www.hobbielektronika.hu/forum/topic_hsz_67561.html?highlight=1#67561

De nem olyan egyszerű ezt meghajtani. Szép sorban, egymás után kell a tekercseket gerjeszteni, hogy odavonzza a forgórészt, úgy praktikus, hogy a frefvenciát és a forgásirányt lehessen változtatni. Meg lehet oldani PIC-cel, vagy számlálóval és FET-ekkel.
(#) perlaci hozzászólása Feb 21, 2007 /

Üdv mindenkinek
Olyan kapcsolást keresek amivel egyszerűen indikálhatom a konektor földelésének meglétét, vagy szakadását.
Előre is köszi a segítséget.
(#) maci80 hozzászólása Feb 23, 2007 /

Mérj rá! ha jo,akkor kidedül hogy tényleg kondi-e. vigyázz!ha rossz,(pl:zárlatos) akkor átvághat! remélem érted mire gondolok?!
(#) Krisz03 válasza amex hozzászólására (») Feb 23, 2007 /

A képfájloknak (jpg) van egy olyan tulajdonságuk, ami rengeteg infót tárol az adott képről: a méreteken, színmélységen, stb-n túl olyat is, hogy használtál-e vakut, milyen záridővél fényképeztél, volt-e digit zoom, makro, stb... Mivel ezt a fényképező helyezi el a képben, így a saját típusát is hozzáadja ehhez. Ezt egyébként EXIF infónak nevezik.
Rossz fényviszony + garázs = vaku használata. Kis távolságról fényképezés = makro mód használata.
Nem gond ám, majd kitanulod a masinát, és egyre jobb képeket fogsz készíteni.
Fényképezz sokat!
(#) MaSTeRFoXX válasza amex hozzászólására (») Feb 23, 2007 /

Bár nem nekem szólt....

Idézet:
„Honnan jöttél rá hogy milyen gépem van?”

Letölteni a képet > Irfannal (vagy valamivel) Megnyitni >EXIF infó és ott van minden amit csak tudni akarsz.
Pl lehet tudni hogy vakuztál, és hogy automata vaku módban módban volt a gép. És manuálisan fókuszoltál(ha fókuszoltál, mert nem túl szép a kép )

Bár makróban jobb lett volna a kép (az is kiderül hogy nem abban volt...)
(#) lgyk hozzászólása Feb 24, 2007 /

Hi!

Ennek az ellenállásnak nem tudok rájönni az értékére. Tudtommal arany csík csak a toleranciánál van, nem? Kimérni nem tudom, mert megszűnt ellenállásnak lenni (illetve nagyon is az: R>2MOhm)...

Egyébként egy kínai 20 ledes 220 V-os csodában volt egy Graetz és egy kondi (na meg persze a 20 led) társaságában...

Az első szín barna (nem látszik túl jól).

d.JPG

(#) dawe hozzászólása Feb 25, 2007 /

Hali!

Ez az IC a képen egy P1-es alaplap BIOS-a. Az érdekelne hogy lehet-e eeprom égetővel programozni és ha igen akkor milyen eepromnak felel meg. (128kbyte-os)
Köszi

02250003.JPG

Következő: »»   21 / 1179
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem