Fórum témák
» Több friss téma |
Fontos: PICKit2 klón építése tanácsok
Egy kérdést csak egy helyen illik feltenni! Másik topicban válaszoltam!
Többen kértétek privátban a pickit2 fotóját, ezért most közzé teszem.
Nagyon szép munka.Gratula
Melyik rajzból készült?
Rajz nem készült, közvetlenül nyákra terveztem. De a nagy titok a klónok elkészítésénél az, hogy nincs titok.
Még tervezni sem kell! Van egy Microchip progi (amit mindenki használ) és csak azt kell megnézni, hogy az mit csinál. Túlságosan sok kapcsolástechnikai lehetőség nincs!
Most tanulmányozom a Hp41C által publikált klónt.
A február 11-én megjelent verzióról van szó: "A második, javított, kibővített verzió... Javítások: - L1, R40 a +V_TGT -re kötve," Itt akadtam fel, mert a Microchip rajzán valóban így van, de nem értem miért kéne a Vpp-t a +V_TGT-ből előállítani. Nem lehet, hogy el van írva a rajz, és valójában a+5V_USB-t kellene használni? Azért is gyanús, mert a +5V_USB nincs pufferelve, a +V_TGT pedig duplán is van.
Szia!
- Az eredeti rajzon az L1 a +V_TGT -re van kötve, az előző verzióban én rajzoltam el... Watt klónján is oda van kötve. - A +5V_USB szűrése a másik lapon a C5-tel történik. Szia
Közben kikutattam az eredeti Pickit2 panel fotóját, azon látható hogy tényleg a +V_TGT-n van.De hogy miért, az még most is rejtélyes előttem.
Ui:a nyákterved nagyon szimpatikus.
Idézet: „nem értem miért kéne a Vpp-t a +V_TGT-ből előállítani.” Azért, mert van olyan PIC, aminek a Vpp feszültsége megegyezik a Vdd-vel(pl. 3,3V-os típusok). Ilyenkor a Vpp pumpa nem megy, csak kikapcsolódik a Vdd fesz az L1-en keresztül. Nyílván ilyenkor az 5V-os USB fesz nem felelne meg!
Na így már értem! Sajnos még nem tartok a 3,3V-os eszközöknél. Köszönöm a fejtágítást!
Sziasztok!
Az enyém ilyen lett. A 2 IRF még ki lesz cserélve normálisan tüskesorra, meg az ICSP csati még nincs rajta. Hp41c: Az lenne a kérdésem, hogy normál üzemben, a J5-nek nem nyitva kell lenni? Mert ugye ha zárva van, tehát rajta van a jumper, akkor az R40 párhuzamosan van kötve a tekerccsel. Nem az a lényege a jumpernek, hogy amikor pic nélkül teszteljük a panelt, akkor R40 megvédje a Q4-et? Vagy rosszul értelemezem a pdf-ben leírtakat, vagy ennyire nem értek hozzá (lehet), azért kérdezek. Üdv
Szia!
Az L1 és R40 felcserélve van beépítve, beméréskor vigyázni. A kontroller nélküli mérésnél a Q4 tönkremehet... Normál üzemben zárva kell legyen, nyitott állapotban csak R40 marad a kollektorkörben. Szia
Hűű köszi! Erre nem gondoltam. Az a baj, hogy ketten néztük a rajzot (nyáktervet) és nem tudtunk rájönni, melyik hová megy. Majd megpróbálom megcserélni, vagy ha így marad, akkor nekem nyitva lesz a jumper, pic nélkül úgysem használom. Köszi mégegyszer. Üdv
Sziasztok!
tudnátok segíteni egy PicKit2 Klón élesztésében?? sajna a PicKit2 programerbe nem találtam a meghajtó Pic-t (18F2550-I/SP) na most, hogyan töltsem fel a programozó Pic firmwar-jét. segítségeket köszönöm! üdv szabolcs
Magát a PICkit2 "lelkét" a 18F2550-et csak egy másik égetővel tudod felprogramozni. Gondolom Neked márcsak ez hiányzik. Ha türelmes vagy és van rá időd, megépítheted ezt: Bővebben: Link bár nem biztos hogy működni fog (az egyik gépen megy, a másikon nem). Ezzel feltutod programozni a 18F2550-et, én is így csináltam (az én gépemen nem ment, haverom gépén meg igen).
De ha szólsz egy fórumtársnak, felprogramozza szerintem.
Köszi!
Kicsit csalódott vagyok. ma már izzítani akartam a ketyerét , de sebaj, majd akkor holnap. nincs esetleg egy nyákterved a kapcsoláshoz? inkább drótok helyett csinálnék egy komplett panelt. reggel megcsinálnám a nyákot, délután megvenném az alkatrészeket és estére izzítanák hmmmmmmmm? üdv szabolcs
Ja és még azt kérdezném, hogy a PicKit2 oldalon
láttam új firmwar-t (v2.61) szerinted az is jó bele?? (elég sok picet raktak bele, ahogy a listát nézegettem.) üdv
Fordítsuk meg a kérdést! Ha kitették az oldalra, akkor vajon csak úgy szórakozásból tették ki, és nemis jó bele?
Az LPT-s égetőre gondolsz?
Tudok küldeni egy Sprint Layout 4-es nyákrajzot, de nem hinném hogy ne tudnád megcsinálni, még paintba is 5 perc az egész :yes:
Üdv!
Nem nem! Nem vonom mások tudását kétségbe, főleg úgy, hogy jómagam csak egy hobbista fóraszgató vagyok és igazándiból azért kell a klón ,hogy a cnc vezérlőmet feltoltsem. Egyépként szakács vagyok és dunsztom sincs az elektronikához, de érdekel a téma.azért gondoltam a friss firmware-t. Csak azért gondoltam, hogy esetleg nem jó, mert az én égetőm első verzió és a firmwar alatt csak tovább fejlesztett égetőket láttam. Te most megmondtad a kérdésedben a választ, tehát feltölthető rá. csak ennyit akartam tudni. Igazándiból ezt a kis észjátékot elintézhettők volna annyival, hogy (rátölthetö) és pont. üdv szabolcs
Ezt készítettem!
Üdv!
Azért egy szakácstól gondolom ez nem is rossz. (elsőre) és hibátlan
Üdv!
Ne igyál előre a medve bőrére barátom. Attól hogy az USB 5V-jára fixen rákötött zöld LED világít az csak annyit mond hogy van az USB-ben feszültség. Amíg nincs benne a firmware és nem tesztelted le, addig ne mond rá hogy hibátlan. Nah de nem akarom elvenni a lelkesedésedet. Nyugodtan építsd csak meg ezt az égetőt: WLPT_Vpp_Mini_v4 vezetékkel összelógatva panel nélkül. Úgyis csak egyszer fogod használni. A használatát az "1-es verzióban": WLPT_Vpp_mini részletesebben leírta a tervező: Watt mester. Érdemes elolvasni mindkettő leírást részletesen. Ezt az égetőt a szintén Watt által megírt égető programmal: WattPICBurn v4.25b vezérelve LPT porton keresztül 100%-os biztonsággal fel tudod programozni a 18F2550-t. Ez a progi csak 18F-eket kezel. Én is ezzel égettem először az én PK2-met. Igaz nekem a (szintén) Watt által tervezett PK2-m van. Sok sikert.
Üdv!
köszönöm szépen az egyértelmü választ. (nagy segítség!) Persze gondoltam, hogy nem csak ennyi az egész, hogy világit a led és minden kafa, de sajna akár merre vadásztam, nem találtam közérthető leírást, csak amolyan müszerész "hokusz-pókuszt" Az például sehol nincs leírva, hogy a vezérlőt nem lehet feltölteni és ezen valahogy csodálkozom ennyi fényes elme közt. Vagy azt sem értem, hogy miért nincs egy olyan égető amiben esetleg egy "jumper+ kűlső táp 12v" segítségével felehetne tőlteni a programozót! Aztán lehet, hogy létezik ilyen , csak én vagyok hozzá buta, ami jobban lehetséges kicsit olyan érzésem van, mintha vettem volna egy kerék nélküli kocsit, amire azt mondták müködik. igaz beindul, de a tényleges funkcióját nem képes ellátni csak ha hozok rá kereket Én azt hidtem ez egy komplexebb dolog és ha megépítem minden oké, de nem. Kell hozzá még építeni, hogy működjön. Szóval ez itt a svédcsavar üdv szabolcs
Hát igen, az USB-s égető a 22es csapdája, mert ahhoz hogy az USB-t tudja kezelni kell egy PIC (mikrovezérlő), amit viszont először fel kell programozni. Ördögi kör.
De ez a WLPT_v4 párszáz Ft-ból összerakható. Nem oszt nem szoroz. De ha már egyszer benne van a firmware onnantól kezdve lehet frissíteni külső égető nélkül is, mert akkor már benne van bootloader és a PicKit2 szoftver USB keresztül tudni fogja írni. Amíg viszont üres addig.... Idézet: „Én azt hidtem ez egy komplexebb dolog és ha megépítem minden oké, de nem. Kell hozzá még építeni, hogy működjön.” Mindez le van írva a cikkben...
Pontosítsunk: a legutolsó firmware verziója (ami a 18F2550-ben fut) 2.32.00. A kezelőprogramból van 2.61, ami a PC-n fut, de ő is a 2.32.00 verziójú firmware-t hozza magával.
Szépen meg lett csinálva, de a firmware nélkül egyelőre csak szobadísz Ha tudok segíteni a firmware beégetésében, akkor szívesen!
Sziasztok!
Nincs valakinek egy kész eladó PICKit2 klónja amivel lehet 3,3 Pic-et is égetni?
A Watt féle klón az nagyon max 4000-ből kijön.
Bővebben: Link |
Bejelentkezés
Hirdetés |