Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Gitár torzító / Effekt / Erősítő / Pickup
Lapozás: OK   78 / 316
(#) Bassmester válasza Jama hozzászólására (») Márc 8, 2010 /

Lehet hogy földelés, árnyékolatlanság, de akár a gerjedés sem kizárt.
(#) Baxi válasza ZSozsóó hozzászólására (») Márc 8, 2010 /

Köszönöm a segítséget, majd beszámolok róla, mi lett belőle
(#) karpi válasza Jama hozzászólására (») Márc 8, 2010 /

Mar leirtam valahol mag mas is leirta.Erosito eleszteserol .
Egy kb .30 Ohm/5W-os ellenallason keresztul adod a atapfeszultseget mig probalod allitgatod .Igy ha veletlenul zarlatot csinalsz valahol az ellenallas hatarolja az aramot es a feszultseg javaresze az ellenallasra esik igy megmenekul a vegerosito kapcsolas a halaltol.

Erositot egy ampermeteren keresztul taplalod es figyeled a fogyasztas. Bemered a statikus feszultsegeket a szakirodalom utmutatasai szerint .
Aztan egy alacsonyfrekvencias oszcilatorbol adsz jelet ra , a kimenetre egy megfelelo erteku sokwattos ellenallast kotve.Igy mukodteted amenyire csak ki lehet vezerelni.Ha minden rendbe kiiktatod az 30 Ohm-os ellenallast es ovatossan magent mindent mersz es kiprobalod a generatoral es a terheloellenallassal.
Kozbe figyeled a melegedest.

Ha bemeneti jel nelkul jelentossen melegszik akkor lehet egy oszcilacio is ,az ampermeron latszik hogy fogyaszt az erosito .
(#) dzsoky hozzászólása Márc 8, 2010 /

Heló ehhez a kapcsoláshoz http://bsselektronika.hu/index.php?id=423 tud valaki nyákrajzot és beültetési rajzot küldeni. előre is köszönöm
(#) kefe13 válasza dzsoky hozzászólására (») Márc 8, 2010 /

Csao.
Tessék : Bővebben: Link
Nekem nem tetszett :S

(#) witti válasza dzsoky hozzászólására (») Márc 8, 2010 /

Szia!
Itt van a Thor leírása és a Thor beültetése.
Kefe13 kolléga megépítette , de nem igazán tetszett neki. Kíváncsi lennék pontosan mi volt vele a baja!? Esetleg zajos?
Valami más "beváltabb" torzító nem érdekelne?
(#) kefe13 válasza dzsoky hozzászólására (») Márc 8, 2010 /

Csao.
Szerintem csinálj Bugit ! Bővebben: Link
(#) ZSozsóó válasza kefe13 hozzászólására (») Márc 8, 2010 /

Hali!

Egyetértünk, elég sok hangzás kihozható belőle, főleg a nagy hiper gain felé. Ha tudod mit hova módosítasz, lehet finomhangolni is

Zsolti
(#) ZSozsóó válasza ZSozsóó hozzászólására (») Márc 8, 2010 /

Hali!

Erőlködő hangminta ismét, próbálkozok valami normálisat kihozni a cuccból:
tróger kis mikim + illesztő -> line in -> guitar rig -> cab sim (hogy vegyen el a zizből, a miki átvitele úgyis olyan sima, mint a nagyalföld, a hangszóró is elég kiegyensúlyozott, nagyjából a cabsim erőlteti rá magát a dologra) -> kis reverb.
Ez jött ki belőle..játszottam már nagyobb feel-el is
Erőlködő: Erősítés I 9óra, Erősítés II nem játszik, hangszín: minden maxon.
Nyak pickup, jó magasra állítva, ezért olyan iszonyat szaturált a mély, kicsit a magas elvész.

Vélemény?

Zsolti

68_1.mp3

(#) Jama hozzászólása Márc 9, 2010 /

Sziasztok

ezen a kapcsolási rajzon mit jelent a - jel?
az is föld lenne?

vagy ehhez 3 lábú trafó kell? +/-/föld ?

csak azért mert össze kötve az erősítővel gerjed vagy búg a hangerő poti ha hozzá érek, de ha megfogom a földet akkor elhalkul, szóval valami a földel lehet,
(#) Jama válasza Jama hozzászólására (») Márc 9, 2010 /

lehagytam a kapcsolást : Bővebben: Link
(#) karpi válasza Jama hozzászólására (») Márc 9, 2010 /

Ez a kapcsolas mar volt itt par nappal ezelott , azt hiszem leirtam hogy lehetne beallitani ha nem mukodik rendessen a FET-ek szorasa miatt.

Az a (-) a Nulla ,a tapegyseg/elem minusz kivezetese ami itt a kapcsolas "nulla potencial " vagyis "fold" pontjahoz van kotve.

Ezt inkabb a nem elektronista amatoroknek adjak meg igy .
Vagyis "a tapegyseg minusza" , az elem/ batri minusszal megjelolt kivezetese hogy a gitaros kezdo kapcsolas epito vilagossan lassa mit hova kell kotni.

Mivel a "batrin" nincs rairva hogy "Nulla" hanem egy "minusz" jel latszik ezert ezt kell a kapcsolason is feltuntetni egy nemelektronista gitarosnak.

Ha belegondolsz nem lehet hogy egy a nullahoz szimetrikus tapegyseg negativ kivezetese [minusza] ossze legyen kotve a [nullaval] mert az zarlatot jelent .

A FET -es eloerosito nagyon nagy bemeno impedanciaval rendelkezik az 1 M Ohm ezert erzekeny a szort magnesesterre ,gondossan le kell arnyekolni .
Ha ezek utan is "bug" akkor a tapegyseg szurese valamint a kapcsolas foldvonal vezetese is lehet baj.

"Csillag " szeru foldeles huzalozast kell alkalmazni ,le van irva/ megbeszelve a "foldhurok", "groundloop" topic-ban.

A kapcsolas nagyon keveset fogyaszt igy jo elemmel sok ideig mukodik megfeleloen .Halozati adapterrel jo ha egy ellenallas+zenner+egy elko-val sztabilizalod a tapfeszultseget mert a FET-ek elegge erzekenyek a tapfeszultseg valtozasara .
Elem lemerules soran bekovetkezik egy jo kis "crunch" hangzas .Ezt ugy oldottam meg adapterrel hogy egy vagy ket soros diodat kapcsolok be a tapfeszulseg agon a stabilizalas utan igy szimulalva a "lemerult elem hangzast".
(#) jampi válasza 187BodyGuard hozzászólására (») Márc 9, 2010 /

Ha érdekel olcsóbb ecc83-as nekem van újszerű Tungsram. De van 12AX7WB-sovtek vadi új . Nézd meg a hirdetést.
(#) Jama válasza karpi hozzászólására (») Márc 9, 2010 /

Köszi a választ,

Árnyékolásnak az elég ha árnyékolt kábeleket használok?
a hangerő potin?
(#) virtualvt hozzászólása Márc 9, 2010 /

Sziasztok!
Megépítettem a topik legelső oldalán lévő Fuzz Face torzítót a kapcsolási rajz alapján pontosan. Annyi a problémám vele, hogy keveset torzít.
A kérdésem az hogy hogy tudom növelni a torzítást?
BC 109c-t használok!
(#) ZSozsóó válasza jampi hozzászólására (») Márc 9, 2010 /

Hello!

Jó cső a Sovtek ,arra érdemes rárepülni. Épp ma válogattam a csöveket a fejembe, a Tung-Sol- ok elé a legelső csőnél vacilláltam, épp a WB és egy JJ között, de végül a JJ nyert. A sovtekek jó csövek,de arra érdemes figyelni, ha árnyékoló serlegbe kerül, akkor a sovtek kicsit testesebb és nehezen mehet be a foglalatba, én némi finom hajlítgatással oldottam meg a helyzetet Egyébként csak jót tudok elmondani a típusról efg gitár cuccban.

Zsolti
(#) ZSozsóó válasza virtualvt hozzászólására (») Márc 9, 2010 /

Hello!

Milyen gitárral, pickuppal hajtod? Sajnos ezek nem über metál torzítók ,arra tervezték őket, hogy nagy jelszinttel széthajtsák a csöves stack--et.

Zsolti
(#) karpi válasza Jama hozzászólására (») Márc 9, 2010 /

A MessaBoogey ...klon Doctor Boogey -epitettem meg es probabol egy muanyag ,ilyen amator .dobozba tettem .Hat erzekeny volt nagyon mindenre ,szepen "kibeleltem" vekony rezfoliaval a dobozt es a testhez) foldhoz csak a bemeneti jack foldponjahoz kotottem .Igy csend lett . Pedig a Doctor Boogey ele egy ilyen aramgeneratoros eloerositot is tettem mint amilyen a te kapcsolasodba van.Igy szornyu nagy az erosotesem hogy jol torzitson a Boogey a Strato-val is. A a plusz eloerosito lekapcsolhato teljessen .Igy ha humbucker-es gitarral hasznalom eleg a Boogey torzitasa.
Most majd ha lesz kedvem es idom egy vasdobozba fogom beepiteni most a kapcsolas bovitesen gondolkozom ket csatornasura akarom de mindegyik csatorna ket bellitasu legyen ugy hogy megfeleljen a negy csatornas gitarerositok bemeneti korehez. ".( vaslemezbol valo olcso penzmegorzo dobozt fogok hasznalni ami szepen be van festve es sokminden belefer konnyu es jo eros)
Negy "alap" hangzas eleg lessz elobe jatszani.
(#) Rafael válasza karpi hozzászólására (») Márc 9, 2010 /

Honnan szereztél rézfóliát? Pedálba, meg gitár pickup alá a test üreget kibélelni kellene.
/Van aki nyákról szedte le hőléfúvóval, de azért az drága mulatság./
Esetleg a fém sörös dobozok nem lehetnek jó árnyékolásra??? (Tetra pak, tetra brick üdítős dobozba kevés az aluréteg? Vagy a semminél az is jobb lehet?)
Várok néhány ötletet, hátha vannak valamik itt a háztartásban árnyékolónak!
(#) karpi válasza Rafael hozzászólására (») Márc 10, 2010 /

Alu folia olyan suto/csomagolo folia ,A baj hogy nem lehet forrasztani tehat valahogy csavarram stb kell megoldani a jo kontaktot.A sosros doboz is OK ,mas regitipusu femlemez konzervdoboz is jo .
(#) Bassmester válasza Rafael hozzászólására (») Márc 10, 2010 /

(#) Jama válasza karpi hozzászólására (») Márc 10, 2010 /

Hello

Sikerült megszüntetni a bugást, az 1000uf bemeneti condit lecseréltem 2200uf re, és máris semmi bugás még hangerő potihoz érve sem.

van meg egy kis alap zaja, de ezen szerintem majd a fem doboz segít. Mellesleg honnan szerezhetek fém doboz alap anyagot?

mindenkinek köszönöm a segítséget.
(#) virtualvt válasza ZSozsóó hozzászólására (») Márc 10, 2010 /

SX GG1 a gitár, elég kezdő hangszer.
Akkor sehogyse lehet növelni a torzítását? Ellenállás csere valahol esetleg?
(#) ZSozsóó válasza Jama hozzászólására (») Márc 10, 2010 /

Hello!

Mivel a búgásod nem sztatikus eredetű volt nagyrészt, hanem a tápban kellett a hibát keresni, ahogy már napokkal ezelőtt tanácsoltuk, hogy azt nézdd meg, ezért ne erőltesd nagyon a fémdobozt. Ha van műanyagod, akkor építsd be abba, ne várj csodát a fémtől.
De ha szeretnél, nézdd meg a lomexet, egy ezresért már van akkora doboz, amibe belefér és elég ízléses.

Zsolti
(#) ZSozsóó válasza virtualvt hozzászólására (») Márc 10, 2010 /

Hello!

Nem is az a baj, ahogy nézem 2 humbuckeres a hangszedő, szóval annak azért kell jelet adnia. Szerintem ez a torzító kb erre képes, nem a pokolok torzítása van benne, az tény. Néztél már youtube-on hangot róla? Ahhoz hasonlít vagy feltűnően kevés a gain?

Zsolti
(#) karpi válasza ZSozsóó hozzászólására (») Márc 10, 2010 /

Milyen az hogy sztatikus jellegu bugas?.Ha valami sztatikus akkor nem bughat .Elektrosztatikus ter nem bug.Audiofrekvenciaba valtozo kell hogy legyen a "terero" hogy bugjon ha egyaltalan hat az erosito bemenetre.

Igenis jo lenne a femdoboz,de legalabb foliaval/femlemezzel arnyekolt doboz a kulso zaavarok hatasanak csokkentesere .Nem tudod soha se hogy milyen korulmenyek kozott hasznalod az eloersoito/torzitot .Szinpadon rengeteg transzformator,kabel stb valamint helytol fuggoen radiofrekvencias zavaras meg mindenfele kapcsolouzemu fenyberendezes .
Korg Pandora proceszoromat nem tudom a padlora tenni majdnem sehol ahol jatszottam .Mindig az ersito fogganytujahoz kotom .Ez mind azert mert csak arnyekolatlan muanyag dobozban van igy ha nagy erositest allitok be rajta a torzitashoz igencsak erzekeny mindenfelere.

Aztan meg kell egy jo arnyekolasu kabel a gitarbol a torzito bemenetere .
Nagyon "zajos" kornyezetben jo ha elemrol mukodik a torzito ,halozati adapter nagyon jol kell legyen megtervezve hogy ne hozzon be semilyen kulso zavarjelet.Egyik csoves torzitomnal ugy oldottam meg hogy a halozati transzformator kivul van es a 20V valtoaram ebbol jon a dobozon belul van a radiofrekvencia szurese az eggyeniranyitas es puffer .
A FET -es elofok fogyasztasa nagyon csekely igy jo elemmel sok ideig mukodik.LED-et ugy tettem ilyen kapcsolashoz hogy egy kis nyomogombal kapcsolhatom be hogy lassam van e feszultseg es a LED fenyerejebol korulbelul saccolhatom hogy nem e kellene elem csere.Igy sok ideig mukodik egy elem.
Elem eseteben a 9V egy kicsit keveske es csokken a kiveheto erosites ezert epitettem be az en kapcsolasomba meg egy eloerositot
Vintage Strato pickup-hoz elkel meg egy eloerosito ha nagy torzitast akarunk .
(#) virtualvt válasza ZSozsóó hozzászólására (») Márc 10, 2010 /

Igen néztem itt: Bővebben: Link
Van amikor a belsejét mutatja (1perc 14 nél) kb. ugyanannak néz ki.
A gain nagyon kevés, csak ha nagyon pengetem akkor mondhatnám hogy jó. De a húrokat azért nemkéne gyilkolni.
Lehet csinálok hangmintát is, nemfogsz elájulni tőle te se.
(#) Jama hozzászólása Márc 10, 2010 /

Sziasztok

Nos a bugás után ez a zaj maradt, persze ha bemeneten van valami, pl zene akkor nem hallani, de ez az alap zaj idegesít, szerintetek mi lehet, érdekes hogy ha az előerősítő fölé rakom a kezem mintha én lennek a fem doboz abba marad

zaj.wma

(#) rognork válasza Jama hozzászólására (») Márc 10, 2010 /

Befogsz vele mindenféle zajt. Ha feltekered a hangerőt akkor szépen kijön. Árnyék, föld.
(#) Jama válasza Jama hozzászólására (») Márc 10, 2010 /

Ezt nem hiszem el, vissza tert a bugás pedig semmit nem változtattam,
Következő: »»   78 / 316
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem