Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Akksitöltő gond

Témaindító: lift, idő: Jún 22, 2007
Lapozás: OK   12 / 15
(#) zolika60 válasza Dempsey hozzászólására (») Aug 14, 2009 /

Szerintem 3 Ω az több száz, ha nem ezer m ón ellenállása.
(#) Dempsey válasza zolika60 hozzászólására (») Aug 14, 2009 /

Hát attól függ mekkora átmérőjű ! De egy 0.8mm átmérőjűből mértem előbb egy métert csak kíváncsiságból és 0.9 ohm volt!
(#) zolika60 válasza Dempsey hozzászólására (») Aug 14, 2009 /

A Wikipédia szerint 115nΩ /m.Bővebben: Link
Tehát e szerint 3Ω kb 30m. Ha hihetünk Wikinek.
(#) Gyimate válasza zolika60 hozzászólására (») Aug 14, 2009 /

Hello! Mellesleg, ha még valakinek nem világos, hogy mi az a cín, akkor megmondom: forrasztóón. Mifelénk is ezt a nevét használják...
(#) mizsei.robi válasza spyd3r hozzászólására (») Aug 14, 2009 /

És müködik?
(#) spyd3r válasza mizsei.robi hozzászólására (») Aug 14, 2009 /

ja működik, megoldottam
(#) gaga1 hozzászólása Nov 5, 2009 /

sziasztok!

akksitöltőm nem müködik,diódákat kicseréltem....igy sem!

Van benne még egy tégla alakú fehér kütyü,amire ez van irva:5w0.1ohmJ.

Szerintetek Ő a hunyó???
(#) kadarist válasza gaga1 hozzászólására (») Nov 5, 2009 /

Szia!

Mérd ki! 0,1 ohmos ellenállásnak kell lennie
(#) gaga1 válasza kadarist hozzászólására (») Nov 5, 2009 /

ki kell forrasztani??
(#) kadarist válasza gaga1 hozzászólására (») Nov 5, 2009 /

Ne forraszd ki. Ha jó, akkor majdnem rövidzárat kellene mérned rajta.
(#) gaga1 válasza kadarist hozzászólására (») Nov 5, 2009 /

Értem,köszönöm!
(#) trabi007 hozzászólása Jan 11, 2010 /

Sziasztok , az lenne a gondom , hogy van egy orosz reszursz-1 nevezetü töltőm , és nem tudom hogyan kell beálitani a vezérlőjét , ha valaki el tudná magyarázni naygon megköszönném.
(#) proli007 válasza trabi007 hozzászólására (») Jan 12, 2010 /

Hello!
Ránézésre, sok állítgatni való nincs rajta..
- Az áramszabályzó R6 potival a töltőáram szabályozható be. (de ezt az előlapon tekergetheted)
- Az R20 trimmer-potival, pedig a töltés végfeszültségét lehet beállítani.
Töltés közben az aksi feszültségét mérve, ha az aksi már elérte a 14,5V feszültséget, a trimmer-potit addig tekered az R19 ellenállás felé, míg a Led nem jelez.
Vagy ha van szabályozható tápegységed, akkor kiveszed a biztosítékot, majd a tápot polaritáshelyesen, az aksi helyére csatlakoztatod. A feszültséget lassan fel-le változtatva, ellenőrzöd, hogy a Led jelzése hány volton kapcsol be. Ha a bekapcsolási pont nem 14,5V-ra esik, akkor módosítod a trimmer-poti állását és újra mérsz.
(A visszakapcsolási feszültség értéke, alacsonyabb lesz mint a bekapcsolási, a VT5-VT6-al felépített Schmitt trigger hiszterézise miatt. De ez az érték nem számít, csak a bekapcsolási feszültség.)
- Ez után, már csak ellenőrizni kell a töltés alatti viselkedést. (Tehát első töltéskor mérni az aksi feszültségét) Persze előtte vedd le a tápot, és tedd be a biztit.
üdv! proli007
(#) trabi007 válasza proli007 hozzászólására (») Jan 12, 2010 /

Nagyon köszönöm a felvilágosítást
(#) Jeladó válasza Ninoo hozzászólására (») Jan 12, 2010 /

Vállalkozásoknál kötelező érintésvédelmi vizsgálatot végeztetni és azt jkv el igazolni. Nem is értem eddig hogy müködhetett az a kocsma .....
(#) djgabi_8 hozzászólása Jan 13, 2010 /

helló!
Tudna valaki segíteni?
1,2V-tól 14,4-os akkumulátorokhoz töltőt szeretnék készíteni, amibe van túltöltés elleni védelem is.
(#) Dempsey válasza djgabi_8 hozzászólására (») Jan 13, 2010 /

Szia!

Összeraktam egy kapcsolást. Ez csak 1.2V os akkuhoz jó. De ennek alapján tudsz csinálni más akkuhoz is. Ha a töltés kész akkor a LED elalszik. Pontosabban ha a cella feszültsége elérte az 1.44V-ot. Az R2, R4 állítja a referencia feszültséget.

Üdv: Dempsey!
(#) mex válasza Dempsey hozzászólására (») Jan 13, 2010 /

Egy referencia nem ártana, mert ha a táp ingadozik, akkor a töltési végfeszültség sem lesz állandó.
(#) KTobi válasza Dempsey hozzászólására (») Jan 13, 2010 /

Ez mi? Ez a töltő? Vagy ez a töltést kapcsoló? Mert ha ez a töltő, három év alatt fog feltölteni, ugyanis a LEDen keresztül történik a töltés, ha a kapcsolója, akkor pedig valami kapcsolóelem még hiányzik.
(#) Dempsey válasza KTobi hozzászólására (») Jan 13, 2010 /

Ez csak egy példa itt a töltő áram 30mA! Tudom hogy elég kevés,de nem tudom milyen kapacitású akkuhoz kell.
(#) Dempsey válasza KTobi hozzászólására (») Jan 13, 2010 /

Közben megvan a rajz, ami a hobbielektronikából van. Én a kapcsolást csak kiindulásnak adtam egy két dolgot átalakítva olyan töltőt csinál amilyet akar. Nagyjából jól emlékeztem a rajzra csak én a referenciát másképp csináltam.
(#) djgabi_8 válasza Dempsey hozzászólására (») Jan 14, 2010 /

Kösz a rajzokat.
De én olyanra gondoltam, ahol potival lehet állítani a feszültséget és az áram erősségét. Ez bármilyen akkuhoz jó szerintem.
pl.: zselés (12V, 6V), NiMH akkumulátorokhoz jó
(#) ethcbi hozzászólása Ápr 7, 2010 /

Sziasztok,

Elsősorban Mex és proli007 válaszát várom, mert az előzményekben ők válaszolták meg dobo problémáját még 2007 júniusában (236279)
Nekem is hasonló történt a Ресурс-1 típusú orosz akkutöltővel. A fordított akku rákötés kiverte az összes biztosítékot és leolvadt egy forrasztás.
Helyreállítás közben arra gondoltam, hogy ki kellene védeni ezt a lehetőséget ami az elmúlt 21 évben most először fordult elő szegény töltővel. Ha működés közben összeérintem vagy fordítva teszem az akkura akkor természetesen nincs semmi baj , mert a tirisztorok nem kapnak nyitóimpulzust. De ha az általános tanácsoknak megfelelően a (rosszul) felhelyezett akkusaruk mellett dugom be a konnektorba akkor egy bekapcsolási tranziens impulzus kinyitja a Tirisztorokat és az akku egyenárama miatt ez hosszú időre nyitott is marad. Vagy a biztosíték, vagy a forrasztás vagy a diódák leolvadásáig.
Meg tudnátok magyarázni milyen eseménysor adja a bekapcsolási impulzust?
Arra gondoltam, hogy a tirisztor gyújtó áramkörét megszakítanám, ott ahol a kondis becsatolás van a tirisztorok felé és csak a helyesen felhelyezett akku tudná zárni a relé kontaktusát.
Szerintetek ez járható út. Még nem próbáltam ki, mert sürgősen akkut kellett töltenem és örültem, hogy működésre bírtam az öreg orosz technikát.
előre is köszi.

Csaba
(#) proli007 válasza ethcbi hozzászólására (») Ápr 7, 2010 /

Hello!
Tekintve, hogy soha nem volt ilyen töltőm, elég nehezen tudom megmondani, mi történhet a bekapcsolási tranzies alatt. Viszont a relé esetleg segíthet a bajon.
Amúgy soha nem szimpatizáltam ezzel a kondis gyújtóimpulzus "átadással". Ha visszaolvasol, akkor láthatod, hogy egy gyújtótrafó sokkal korrektebb megoldás lehet. De ez alapvetően nem zárja ki a tirisztorok illegális begyújtását, ha VT3-VT4-el kialakított PUT kapcsolás, bekapcsoláskor készít egy impulzust.
Viszont szerintem a bizti helyett berakott 24V-os izzóval, kár nélkül tesztelhető a bekapcsolási jelenség. Legfeljebb világítani fog.
üdv! proli007
(#) ethcbi válasza proli007 hozzászólására (») Ápr 8, 2010 /

Köszi a hétvégén megpróbálom. Az R20-al lehet állítani a lekapcsolási feszültséget? Mert most 15 V felett kapcsol le, ezt is beállítanám 14,5-re.
(#) proli007 válasza ethcbi hozzászólására (») Ápr 8, 2010 /

Hello!
Természetesen a R20 potival állítható be a lekapcsolási feszültség.
üdv! proli007
(#) storm hozzászólása Jún 11, 2010 /

Sziasztok!
AZ lenne a kérdésem, hogy szeretnék telefonhoz töltőt éíteni..namost ezt úgy szeretném megoldani, hogy fogok egy 6V-os 20W-os trafót egyenirányítom szűröm 6K pufferrel aztán 7805-el stabil 5V-ot állítok elő majd ez után is teszek vagy 2K puffert. Kérdésem, hogy ez a telónak nem fog ártani, vagy valami károsodást okozni?
köszi!
(#) Dempsey válasza storm hozzászólására (») Jún 11, 2010 /

Szia!

Ha a telefonba van beépítve a töltő elektronika akkor nem lesz gond szerintem én mindig USB-ről töltöm az enyémet.
(#) storm válasza Dempsey hozzászólására (») Jún 11, 2010 /

A telefon gyári töltője helyett kéne.. nokia 6300-hoz de nem hiszem h a töltőbe lenne az elektronika szrinted?
(#) Dempsey válasza storm hozzászólására (») Jún 11, 2010 /

Van hozzá adatkábel? Ha van és bedugod USB-be akkor tölt? Mert ha igen akkor szerintem jó lesz a megoldásod mert a telefonba van a töltő elektronika.
Következő: »»   12 / 15
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem