Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Mikrohullámú sütő javítás, magnetron csere, stb.
Lapozás: OK   18 / 141
(#) kadarist válasza help hozzászólására (») Márc 19, 2010 /
 
Tedd be a csillámot! Azzal próbáld! A karton nem a legkorrektebben viselkedik 2,4 gigahertzen.
(#) help hozzászólása Márc 19, 2010 /
 
Viccelsz? Hogy elégjen a csillám is? Dehogy teszem.

Mint említettem, a letakarandó nyílás szélén lejött a gyári festés (talán az eredeti szétégő csillám szedte le, mert az is pont ott lyukadt ki) egy picit kilátszik a vas, és a karton is pont ott égett ki.

Tehát a vas nyilván átforrósodik a mikrohullámtól, és elégeti azt ami hozzáér. Nem véletlenül nem szabad általában sem fém tárgyat tenni a mikróba.
(#) kadarist válasza help hozzászólására (») Márc 19, 2010 /
 
A csillám éghetetlen ásványi anyag. A beleszívódott olajpára szenesedik el benne, attól szikrázik és porlad szét. A festék ugyan mit csinál? Leárnyékolja a vasat? Legfeljebb elektromosan szigetel, és azért húz át az ív a csupasz részen.
(#) kadarist válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Márc 19, 2010 /
 
A csillám szigetelő, és nagyfrekvenciásan sincs semmi baj vele. A kartonpapírra persze hogy áthúz. Az felmelegszik, szenesedik és áthúz. Persze, a korrózióvédelem miatt fesse csak le, de a működést nem nagyon befolyásolja a festés.
(#) help válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Márc 19, 2010 /
 
Én is erre gondoltam, de milyen festékkel? 2-kor zár a festékbolt, mondjátok gyorsan
-------------
update: nem lapoztam, csak most látom a 4 további hozzászólást.

most nem az van, hogy vas átforrósodott és kiégett a papírt? vettem ezt a csillámot, de ez is úgy néz ki, mint egy kartonpapír, enyhén szürkés, fényvisszaverő a felszíne, én nem is túl vastag, kb. mint a karton, szóval ha felforrósodik az a kis vas, szerintem jó eséllyel átégeti (?).
(#) kadarist válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Márc 19, 2010 /
 
, de először kartonpapírral próbálja ki a mikrót help!
(#) help válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Márc 19, 2010 /
 
"Lehet hogy az új csillám alatt nem fog átütni ideig óráig."

Biztató...

Fiúk, ha azt mondjátok ez csak átmeneti megoldás, nem erőlködök, veszek egy új mikrót. Ha most azért kell vennem egy festéket is a csillám után, hogy két hétig még működjön, akkor azzal sokra megyek.
(#) help válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Márc 19, 2010 /
 
Oké-oké, csak most tényleg úgy tűnik, hogy gáz ez 3 mm-es kis vékony vascsík, még mindig érezni a lakásban az átégett karton szagát.
Próbáltam karton nélkül is, tök csupaszon, 15 mp-ig melegítettem egy pohár vizet, az jól ment, bár gondolom a vas ekkor is átforrósodott, csak ekkor nem ért hozzá semmi.

Na most hogy jót nevessetek, megkérdem, hogy ilyen Pelikan márkájú kihúzó megteszi festék helyett? fehér színű fedőfesték, ilyen van itthon, szöveget, printelt rajzokat lehet vele korrigálni.

Ilyen:
http://www.pelikan.com/pulse/Pulsar/en_GB.Store.displayStore.59464....on_pen
(#) kadarist válasza help hozzászólására (») Márc 19, 2010 /
 
Valamilyen vastagabb akril festékréteg lenne jó, ha már mindenképpen a festék az üdvözítő... Ha a csupasz vasfelület nem húzott át saját magára (kis, milliméteres szikrák), akkor nincs értelme a festésnek SZERINTEM.
Én még mindig nem a szikrák, meg az átégés miatt festenék elsősorban.
(#) help válasza kadarist hozzászólására (») Márc 19, 2010 /
 
Eljött az igazság pillanata. Én nem tudom, és eddig sem tudtam, hogy mit jelent ebben az esetben az, hogy "áthúz". Hogy szikrázik? Hogy forró lesz? Hogy feltöltődik mikrohullámmal? Vagy mást?

Festés: nézd, ha ártani nem árt neki, akkor lefestem, ezen ne múljon.
Én laikus vagyok, nekem úgy tűnik, hogy a mikrótól forró lesz a vas, és ha forró lesz, akkor tuti átégeti ezt a kis vékonyka új csillámot is, légyen az bármilyen anyagból, egyszerűen vékony. A gyári csillám vagy fél centi vastag erős műanyag volt, abból többet nézek ki, de hát az már kaput.
(#) help válasza help hozzászólására (») Márc 19, 2010 /
 
A telefonnal csináltam egy gyenge minőségű fotót, felrakom, itt van, hátha ez segít. Benyilaztam hol jött le a festés, remélem látszik.
(#) kadarist válasza help hozzászólására (») Márc 19, 2010 /
 
Fesd le, és csillámozd be a nyílást. Ez úgyis egy elvi vita, pillanatnyilag nincs értelme.
(#) help válasza kadarist hozzászólására (») Márc 19, 2010 /
 
Lefestettem, és remekül működik így is mindenféle csillám vagy karton nélkül. Azért majd rárakom a csillámot...
(#) help válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Márc 19, 2010 /
 
Megint nem lapoztam itt a fórum oldalai között, így előbb festettem le, és csak most olvastam ami írtál, hogy laikusként ne nyúljak hozzá
Hát nézd, most jó, melegíti a kaját (alaposan lefedtem) ha teljesen megszáradt festék, felragasztom (technokollal) a csillámot és imádkozom, hogy úgy is működjön.
(#) Hodinka válasza help hozzászólására (») Márc 20, 2010 /
 
Fújós festékből is a hőálló lett volna a leg tutibb,de azthiszem ezzel már elkéstem,én egyszer már Igy megjártam,hosszabb melegItés után bűzlött az egész konyha a festékszagtól,viszont hőállóból is csak a gyanta bázisú a jó(ezek akár 800°C hőellenállásuak is lehetnek),egyébként van még fém alapú is,na az nem jó ide.De ha jó minőségű zománc festékkel vontad be,még az is megteszi,nincs más hátra mint tesztelni hosszab ideig,és kiderül.
Üdv!
(#) help válasza Hodinka hozzászólására (») Márc 22, 2010 /
 
Bocs a kései válaszért. Jó hogy csak most olvasom amit írsz, mert ha hőálló festék, akkor már nyilván hőálló ragasztó is, nem tudom ezek mennyibe kerülnek, de ha úgy számolok, hogy egyébként is ezer éves a mikróm, aminek más baja is kijöhet bármikor, akkor egyre már inkább úgy gondolnám, hogy veszek egy újat, ami min. 15 évig megint jó lesz, egy mikró azért nem olyan nagy tétel.

De nem olvastam amit írtál, így simán lefestettem, beragasztattam a csillámot sima ragasztóval, és most remekül működik (köszönet a korábbi tanácsokért mindenkinek).

Persze lehet hogy tönkre fog menni. De már fél szemmel elkezdem nézni az új mikrókat, jó lenne ha tudna sütni, grillezni is, és ha a mostani ismét lerobban, akkor majd egy ilyenre fogjuk cserélni.
(#) sanyaa1985 hozzászólása Márc 27, 2010 /
 
Help!!!Új vagyok itt kérnék egy kis tanácsot egy mikro folyamatosan lövi ki az üvegbiztit indítás után.A magnetron egyik sarujának lehúzása után viszont nem.Az lenne a zárlat oka?Mert olyankor viszont működik minden.Vagy esetleg merre keressem tovább?Vagy cseréljem ki??
(#) Apipi hozzászólása Márc 27, 2010 /
 
Sziasztok!

Mi lehet a gond,ha a mikro akkor melegít ha megütöm az oldalát? Vadonat új,nem volt még használva csak egy pohár vízzel próbálgattam..Ingyen kaptam ha tudok kezdeni vele valamit hogy jó legyen akkor az enyém.
Szerintetek?
(#) Hodinka válasza sanyaa1985 hozzászólására (») Márc 27, 2010 /
 
Szervusz!
Nézd meg a magnetron anódsapkáját,és környékét nincsenek-e égésnyomok,nincs-e a burkolatról leégve a festékréteg,csillámlemez egészben van-e,stb...,ha semmi gyanús akkor sajnos magnetron csere. (egyébként ha nézed az anódsapkát,akkor inkább szedd ki a magnetront hogy majd ne kelljen ragasztgatnod a csillámlemezt a helyére).
(#) Hodinka válasza Apipi hozzászólására (») Márc 27, 2010 /
 
Üdv!
Nos ennek több oka is lehet,sz.ntem fogad meg Köbzoli kolléga tanácsát és nézz át benne mindent,többekközt:csatlakozókat,ajtó biztonsági érintkezőit(csak ha teljesen le szokott állni),na meg ojkor a relék is szoktak Igy rakoncátlankodni,de ez ritkán fordul elő.
(#) zombee válasza sanyaa1985 hozzászólására (») Márc 28, 2010 /
 
Gondolom a kisfesz biztit vágja le ami kb. 8A-es, a nagyfeszbiztit a kb. 1200Ft körüli ára miatt nem lövögetnéd ki egymás után...

Ilyenkor a trafótól kezdve valami rossz.
Trafó lehet szekunderzárlatos, nagyfeszkondi zárlat, magnetron zárlat, nagyon ritkán a dióda is átüthet, de ezzel még nem találkoztam.

Húzz szét a nagyfesz oldalon mindent! Nem túl sok cucc van, meg lehet jegyezni vagy írd fel!
Először a trafó primer áramát nézd meg terheletlen állapotban. Vigyázz! A szekunder oldalán(két drót ami a magnetronon volt) nem érhet hozzá semminek, különösképpen hozzád nem!!!

Maximum 3A-t vehet fel. Ha több akkor a trafó leégett.
Mérj rá a ellenállásmérővel a kondira(süsd ki előtte!!!). Ha a számérték 1MOhm alatt már megáll akkor ott lehet a hiba.
Magnetron katódelektródái: majdnem zárlat, kb. 0.2Ohm. A magnetron katód-anód(földpont) között ha ki tudod mérni az ellenállást akkor magnetron zárlat.
Dióda kimérése nehéz, impulzus kell, vagy esetleg egy 100kOhm ellenállás+230V-os hálózati áram, a többit a multiméter megoldja.

A hibajelenség egyébként magnetron vagy kondi zárlatra utal.
(#) Hodinka válasza zombee hozzászólására (») Márc 28, 2010 /
 
A magnetron épp úgy át tud belül ütni,mint mondjuk egy kenotron,vagy thyratron,esetleg egy ignitron ,ha abbahagyja a biztosIték leverését(teljesen mindegy melyik az) miután az egyik fűtővezetéket lehúzták,akkor magától érthetődik,hogy a magnetron lesz a hunyó,nincs fűtés,a katód nem bocsát ki elektronokat,nincs zárlat,örül a biztosIték,ennyire egyszerű.
(#) Apipi hozzászólása Márc 31, 2010 /
 
Sziasztok!
Azt hiszem tudom mi a baja a mikrónak! Egy relé a rossz benne.Mégpedig az ami a fokozatkapcsoló után van kötve.
Honnan tudok ilyen alkatrészt szerezni?

Köszi előre is!
(#) Busz hozzászólása Ápr 3, 2010 /
 
Sziasztok!


Az alábbi videón szereplő mikrónak mi lehet a baja?

Bármit berakunk akkor is ezt csinálja....

Csillámlemez nélkül bemerjen kapcsolni?
(#) Hodinka válasza Busz hozzászólására (») Ápr 3, 2010 /
 
Gyengéden bántok vele,nemcsoda hogy rossz,ha meg bármit beleraktok akkor aztán végképp nincs miről beszélni.Egy biztos,ennyi infóból nemmondja meg neked senki,de ha szikrázik össze-vissza,az semmi jót nem jelent.A csillámlemez tuti hogy összeégett,valószInüleg a burkolatról a festék is leéghetett,a magnetront viszont meg kell nézned lehet még nem késő,de ha még néhányszor Igy megszikráztatod,akkor már inkább ne is nézd meg,mert nem lesz értelme.
Üdv!
(#) Busz válasza Hodinka hozzászólására (») Ápr 3, 2010 /
 
Így találtuk a padláson, az előző lakó hagyta ott, mi meg úgy voltunk vele már vesztenivalónk nincs vele...
(#) Hodinka válasza Busz hozzászólására (») Ápr 3, 2010 /
 
Szervusz!
Bocs a tüskés reagálásomért,de a videó kicsit félreérthető volt.
Nos mindenek előtt nézd meg a magnetront(csillámlemez alatt lévő kiálló rudacska) milyen állapotban van,illetve a burkolaton nem sérült-e a festék bevonat,csillámlemez égett-e,aztán kiderül lehet-e vele v.mit kezdeni.
Üdv!
(#) avocado hozzászólása Ápr 10, 2010 /
 
Sziasztok!

Tudna valaki segíteni? Egy Lg mikrónk van, kb 6 éves és egy ideje a Co-2 hibajelzést írja ki. Eddig ott csak az óra és mikor működött a beállított idő visszaszámlálva jelent meg, de most ha nem működik mindig ezt írja ki.
Az előbb beszéltem egy szerelővel telefonon és szerinte processzor hiba, amit nem gazdaságos javítani, de azért érdekelne, hogy valaki tud-e ilyenről és tényleg menthetetlen-e? Mert akkor kell egy új, de addig nem veszek, míg nem biztos!

Előre is köszi a választ!
(#) avocado hozzászólása Ápr 10, 2010 /
 
Ja, még annyit, hogy néha a melegítéssel is gond volt, 1x-2x nem melegített, így már nem is nagyon merjük használni, nehogy bajunk legyen tőle!
(#) Hodinka válasza avocado hozzászólására (») Ápr 11, 2010 /
 
Szervusz!
Hát igen,a leIrásod alapján valószInüleg a dig.kijelzőt vezérlő processzorral lesz a gond,nem túl gyakori hibajelenség,de néha előfordul(elektronikusan vezérelt mikróknál).
Idézet:
„néha a melegítéssel is gond volt, 1x-2x nem melegített”

Ez viszont gyakran megeshet a hálózati áram ingadozása miatt is,ugyanis a magnetronok viszonylag kényesen tudnak reagálni a feszültségesésre,merthát ezzel párhuzamosan csökken az anód frekvenciájuk is ami esetünkben 2,4GHz-t jelent,kissebb frekvencia mellett is fog melegIteni(persze mikróhullámú frekvencia tartományon belül),csaképp hosszabb ideig,pont ezért jelentek meg a “kapcsolóüzemű tápos“mikrosütők,ugyanis ezáltal a katódáram stabilizálhatóvá vált,szóval nincs mit félni tőle.
Üdv!
Következő: »»   18 / 141
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem