Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Sztereó DAC

Témaindító: meszattila, idő: Ápr 10, 2007
Témakörök:
Lapozás: OK   8 / 99
(#) petemazi válasza gb197 hozzászólására (») Ápr 12, 2010 /

Exportáltam jpg-be.
(#) saraha válasza Beachway hozzászólására (») Ápr 12, 2010 /

Én pont most végeztem a táppal. Kép1
Kép2
(#) petemazi válasza saraha hozzászólására (») Ápr 12, 2010 /

Profi! Ehhez képest amit én kézzel rajzoltam 3x3 centire, az lóf*sz
(#) saraha válasza petemazi hozzászólására (») Ápr 12, 2010 /

Hogy fért el neked stab 5V , 3.3V ,meg az opamp-nak a szimm. táp 9 cm^2-en?Meg a trafó meg a ....
(#) Beachway válasza saraha hozzászólására (») Ápr 12, 2010 /

Jó lett nagyon.LP-s stabilizátorokat használsz te is.Én is ezt fogom.Csak nekem nem lesz elegendő a 2 trafó.
(#) gb197 válasza petemazi hozzászólására (») Ápr 12, 2010 /

Köszi a képet.
Az nézem a képen, hogy a DA csipp nem-e nagyobb (szélesebb) a kelleténél? Tudomásom szerint mindkettő ssop 28 tokozásban van...
(#) saraha válasza Beachway hozzászólására (») Ápr 12, 2010 /

Nem tudom mi az az LP.
Az 5V meg a 3.3V az REG1117-5 és REG 1117-3(TI sample).
Az OPA-nak meg LM7812 és LM7912.Összesen 4VA(dual-mono 2x9V)annak elégnek kell lennie.
(#) Beachway hozzászólása Ápr 12, 2010 /

Szerintem nem! Nekem a DIR TSSOP, és a PCM SSOP tokozású.Meg is mértem, és rá is próbáltam a kinyomtatott verzióra.De ha valakinek nem ilyen tokozású áramköre lenne, az jelezze és áttervezem. Nem sokból tart.
(#) petemazi válasza saraha hozzászólására (») Ápr 12, 2010 /

Nálam az opa asszim tápról fog menni, és a panelen csak puffer van, meg két stabilizátor. Na így.
(#) gb197 válasza Beachway hozzászólására (») Ápr 12, 2010 /

Valóban, most néztem csak meg amit küldtek DIR9001-et és az enyém is tssop tokozású.
(#) Beachway válasza saraha hozzászólására (») Ápr 12, 2010 /

Az LP a texas egy stabilizátora.5 lábú, és azt gondoltam az Nem a teljesítménye miatt gondoltam.Ezek a kis trafók szekunderei össz vannak közösítve többnyire.Én viszont csak később szeretném összkötni egy ellenállással.
(#) saraha hozzászólása Ápr 12, 2010 /

Sziasztok.

Tervezés közben akadt megint egy kis problémám.
Szóval az "Evaluation Board" szerint építeném a DIR-t.(csak a becsatoló részét oszcillátor nélkül)
Az ott alkalmazott TORX141 és 74LVU04 azok 3.3V-al működnek.
Én sajnos ilyeneket nem tudtam szerezni de van helyette TORX173 és 74HC04 amiknek meg 5V az ajánlott.
Szóval ha én ezt a két eszközt leválasztanám a 3.3V-os tápágról és 5V-ról táplálnám az nem okozna gondot a kapcsolás működésében?Itt a RESET kör működésére gondolok.
Bocs ha láma a kérdésem
(#) gb197 válasza saraha hozzászólására (») Ápr 12, 2010 /

Nem értem miért akarod 5V-ról járatni a hc04-et, mikor a tápfesz tartománya 2-6 V között van. Rá kell kötni a 3,3v-ra egyszerűen.
(#) saraha válasza gb197 hozzászólására (») Ápr 12, 2010 /

Ezer bocs elnéztem, mert a 74HCT04-nek kell min.:4,5V.
(#) gb197 válasza saraha hozzászólására (») Ápr 12, 2010 /

Így van , az ttl ls kompatibilis.
(#) BTomi hozzászólása Ápr 13, 2010 /

Sziasztok!

Örömmel olvasom, hogy mások is szeretnek DAC-okat építeni. Megosztanék egy doksit, amiben a Cirrus Logic (Crystal Semiconductor) ad hasznos tanácsokat a DAC kivitelezésével kapcsolatban. Lehet, hogy esetleg ismeritek, de akiknek ez a téma új, minden bizonnyal jól fog jönni.

Üdv. BTomi
(#) gb197 válasza BTomi hozzászólására (») Ápr 13, 2010 /

Köszi a doksit.
(#) Beachway válasza gb197 hozzászólására (») Ápr 13, 2010 /

Véletlenül nem volt meg ennek a buffer fokozatnak a panel rajza?? Megépíteném. Ennek a fokozatnak a bemenete asszimetrikus, és az én analóg kimenetem pedig szimetrikus.Mivel lehetne ezt áthidalni?
(#) gb197 válasza Beachway hozzászólására (») Ápr 13, 2010 /

Mármint melyik buffernek is? Melyiket szeretnéd melyik DA ic-ez?
Egyébkén ez nem gond, mert át lehet hidalni a problémát.

Jaj tényleg te 2. is feltettél. A Mark Levison buffert szeretném illeszteni a PCM-hez

Két egyforma buffert kell építeni és két független passzív aluláteresztő szűrőt is. Az aszimetrikus jelet le lehet venni a + kimenetekről de célszerű a teljes szimetrikus kimenetet megtartani.

Akkor azt a buffert 4-szer kell megépíteni? Egy igazi alkatrész temető! Csak jól szólhat ha ennyi alkatrész raktak bele. Majd kielemzem mit mivel tudnék helyettesíteni.Nagyon kiváncso vagyok rá.Akkor nem volt PCB terv az oldalon ahol találtad? Meg kell tervezni?

Valóban 4 szer kell megépíteni, de ezt a buffer + szűrő kombinációt bármelyik da ic-hez lehetne használni.
Valószínű én is összerakom, és ahol lehet az eredeti alkatrészeket fogok használni. Az eredeti ML cd játszó 1-2 millió között mozog , amiért egy komoly hangzást kapunk, ergo szerintem megér egy-két ezrest elkísérletezni.
Nyákterv sajnos nincs.
(#) petemazi válasza Beachway hozzászólására (») Ápr 14, 2010 /

Kinyomtattam a tervedet, de nem martam még ki.
Viszont papíron nézve, a pcm padjai túl távol vannak egymástól, a kettő közé befér az ic, nem ér hozzá a lába a padhoz. Megpróbálom javítani.
(#) Beachway válasza petemazi hozzászólására (») Ápr 14, 2010 /

Nekem ráér.Igaz nem sokat takar.Közelebb is rakhattam volna picivel.Ha nem tudod összehúzni, írj bátran.Megoldom.
(#) Beachway válasza gb197 hozzászólására (») Ápr 14, 2010 /

Ez a SSM2210, és párja meglehetősen drága dolog. Ha BC- vel helyettesíten akkor meg közel sem tudja azokat a paramétereket.Hhm. A 2N5087, és párját nem is találtam meg.Nem lesz könnyű játszma.
(#) petemazi válasza Beachway hozzászólására (») Ápr 14, 2010 /

Összébb húztam őket, a DIR-nek is egy kicsit, a biztonság kedvéért.
(#) gb197 válasza Beachway hozzászólására (») Ápr 14, 2010 /

A hdam áramkör is nagyon jó, az a CD7-ben található és azt talán olcsóbban lehet megépíteni. Az analóg fokozattokkal úgy is már csak finomítani lehet a DA hangját, a legfontosabb a digitális részek ( FIR szűrő, órajel generátor, jelfogató proci és a digitális táp) határozzák meg a hangzást.
(#) petemazi hozzászólása Ápr 15, 2010 /

Kimartam a panelt, de elég nehéz volt, nagyon rossz festékre cseréltek ahol szoktam nyomtatni.. Szóval filctollazott sz*r, de legalább a padek épek, és ez a lényeg.

P4131094.JPG

(#) saraha válasza petemazi hozzászólására (») Ápr 15, 2010 /

Ahhoz képest jó lett.
Lassan én is kész leszek a nyáktervvel.
Hétvégén, ha minden jól megy és semmit sem rontottam el akkor beüzemelhető lesz.
Következő: »»   8 / 99
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem