Fórum témák
» Több friss téma |
Szia simpi!
Kivagyok. ![]() Leirom hogy van összerakva. Van a C0 és a C1 láb ami között van ugye a szenzor és vele sorosan 23kohmos ellenállás. Az adc lába kettö közé van kötve és oda van még rakva egy 10kohmos ellenállás aminek a másik lába a földön van. Ezt beszéltük ugye hogy igy kellene csinálni. Az ADC ugy van beállitva, hogy a Vref feszültség: 300x10mV, Vref opciok: VDD, kommunikációs: FRC, Beszerzési idő: 40. A programban ugy van meg ahogy a mellékletbe van. Mi lehet a gond? Tudom e mérni multiméterrel azt hogy mekkora feszültség megy az ADC lábra.
Beszereztem egy SYH-2T4W szenzort ami 602 ohmos. Hátha ezzel egyszerüb lessz.
![]()
Szia
Sikerült valamit ki okumulálni? ![]()
Akkor ezzel a 602ohmosal ugy kellene csinálni mint itt ? Az másik lábra 602ohm körüli ellenállás kellene?
Próbálnám követni a témát , de valamiért nem tudom megnyitni az ide feltett flow filéket . Mitől lehet ez ?
Valami olyan hibaüzit dob hogy ezt a filét nem ismeri . ![]()
Müködik az az email cim ami a nevednél van? Mert akkor elküldhetem.
ez is olyan mint az EAGLE? ez is csak az alacsonyabb verziószámú projekteket nyitja meg ? Akkor frissítenem kéne ?
![]()
Te amit leszedtél az milyen verzio? Honnan szedted le?
Az egy 4 .0 verzió volt még Simpitől kaptam .
De most letöltöttem a patch -et újra lett telepítve viszont csak egy pár picet tud ! ![]()
Én ugy csináltam hogy letöltöttem a rapidrol a 4.2. valamit. De ha felrakom akkor csak 4.0-ás. De ha rárakom a patchet akkor 4.3-as.
Szia simpi.
Müködik a 602ohmossal. ![]()
Igen mérges is voltam miatta ! De a régit letörölve
a 4.2 -t letöltve talán már megoldódik a gondom . Ez majd holnap kiderül ,mert már nincs időm foglalkozni vele
Ezt elolvastam csak a verziószámot nem amit a flow kiírt nálam
![]()
A sör nem jó szódával !
![]()
Sziasztok segitséget szeretnék kérni ismerkedem a flowcod-al.
Szeretnék egy fordulatszám mérőt épiteni pic-el lcd kijelzővel. Ha valakinek van ötlete program szerkezetileg ne kiméljen.
Elsőre egy jó nagy projektbe fogtál !
![]() Az ismerkedést egy kicsit egyszerűbb dologgal kéne kezdeni , nem ? De az biztos : ha ez sikerül már megismerkedtél a progival ![]()
Szia!
Gondolom mindenkit érdekel!
Az alábbi 2 program közül az egyikkel talán egyszerűbb.Biztos van több is,de most hirtelen...
Bővebben: Link Bővebben: Link
Nem írtad,mihez.Amennyiben autóba,épp most készül egy analóg.Azaz a kétsoros lcd 2. sorában fut egy csík.Digitálisat szerintem nem igazán érdemes.Mellékelem a fájlt,bár a flowcode-ban nem fut,de esetleg ötletet ad.
Heló.Kéne egy kis segítség.
A Flowcode 4-et használom és ha asm kódot írok a C kódba hibával kiszáll és nem hajlandó lefordítani a programot.Ez lenne a C programrészlet amibe az asm részt nem nyeli le: #define Dallas_Port PORTB #define Dallas_Tris TRISB #define Dallas_Pin 7 asm { DALLAS_PORT EQU PORTB DALLAS_PIN EQU 7 } char SN_Dallas[8]; char CRC_Dallas;
Van beépített függvény,one_wire.
Hello simpi!
Összeraktam a szerkezetet, de csinál fura dolgokat. ![]() De ha VDD-n van akkor olyan mint ha tök 0 lenne a beolvasás. Vref+ akkor kellene lennie ha lenne külsö referencia. Igaz? Szóval ezt nem értem miért van. A Vref feszültséget azt lehet kisebbre rakni mint amennyi a tápfesz? Most ugye Vref+-on van és 4,5V-on. De gondolom ha merül az elem akkor jönnek a csalások fökép ha nyitnia kellene. Elöre is köszi a segitséget |
Bejelentkezés
Hirdetés |