Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Ki mit gyűjt, retro cuccok
Tudom én, hogy el szeretnéd ajándékozni a gyűjteményedet! És nekem akarod!
Szia!
A minap vettem egy orosz ritkaságot 8 KHz-s qvarc oszcival !Aki eladta,azt mondta Ez nagyon remek,mert hallod ha megy az oszci ! És tényleg! Ilyen alacsony xtalt még nem láttam.
Ilyenkor eltudok gondolkozni hogy régen akik ezeket tervezték nemláttak még emberi kezet?Mien rosszlehetett ezt fogni.....
skincolor=#FFFF00 vagyok. Fényképet kérek.
Nem semmi kapcsológyűjtemény
A szélén az a színes szép darab
A kapcs.rajzokon a tantalkondikat ált. ugyanúgy jelölik, mit az elko.-t, mert ezek is polarizáltak. Az alkalmazás dönti el, hogy e kettő egymást helyettesítheti-e(pl.egyszerű szűrő-hidegítő), vagy nem. A Ta.-kondik azonos kapacitás és fesz.tűrésadatok mellett kisebb méretűek-ez is lehet fontos szempont, a panel kisebb méretű lehet.
Üdv
Ime a led kijelzö gyüjteményen ( egy A3 mas lapra alig fért el.)
Felkacsint néhány ismerős . A nagy piros pontmatrixosból nekem is van pár. Szép gyűjtemény.
Én évek óta gyűjtök régi számítógépes játékokat amik közül találhatjátok a kedvenceim az oldalamon
amik itt fennvannak azokkal minddel játszottam is van még kb 2500 darab de azokat nem mind ismerem csak összegyűjtöttem. aztán kb egy éve áttértem a régi számítógépek gyűjtésére. Commodore-ok főként. De van pl egy 70es évek vége környékéről származó tv-re köthető pong-klón. A gyöngyszemem viszont az első kiadású eredeti pac-man atari 2600 as játékcartridge majd dobok képet is de most nem állok fel lefotózni
ÉS mindezt egy Jó állapotú Réka bútorban, ami mostmár önmagában is ritkaság!
Szép kis gyűjtemény!
Sok ismerős játékkal találkoztam...
Akkor énis felteszem szerény retró gyűjteményemet, Csövek, pár számomra érdekesebb darab, egymás mellett az egyformák, a pcl86 mellet 12ax7 orosz megfeelője az a 2 darab, ileltve egy halom jófajta magyar ac128 és 188 Ge tranyóka, illetve magányosan egy érdekesség 60 évekből való retró am adó kit!
3000 pixel feletti az összkép, érdemes kinagyítani, viszont mérete 1 mega alatti!
Hú de régen járt erre valaki éppen ezért be mutatom az újabb szerzeményeimet.
OLYAN CUKIK.
Mondanám:
"olyan furcsa emberek vannak..." Csak le ne jöjjön valaki a pincémbe...
Hy! Megmutatom szerény csőgyűjteményem. Van egy lakástűzből származó olvadt példányom is.
Én is gyűjtöm az elektroncsöveket, jelenlegi számuk 100 körül lehet. Többsége a TV készülékekből ismert noval foglalatos tipus, de van köztük jópár orosz különlegesség is.
Nekem is van egy orosz dióda csövem. Mutatsz nekem egy képet a tieidről? Mióta gyűjtögetsz?
Te mobilokat gyűjtesz? Én nekem is van 1-2 érdekes darab. Van ami japán nyelvű, de itt Magyarországon óraként illetve fényképezőként tudom használni. Majd teszek fel róla képet.
Pár kép a gyűjteményről.
Nekem is van három, amiből kettő működőképes, de nem gyűjtöm, sőt nem is használom. Ha eljössz értük, viheted. Elektroncsövet ill. kimenőtrafót viszont szívesen elfogadok értük cserébe.
Már bánom, hogy nem mentem a börzére, de talán májusin sikerül szert tennem néhány mini triódára.
Sok szépség hiányzik még a gyűjteményemből, pl. nuvisztor, GU48, OQQ501...
Én a kulcstartókat gyűjtöm a plüsstől elkezdve a töltény hüvelyen át(saját gyártmány) a nyakba akasztóig mindent gyűjtök ami kulcstartó :circling: :gumicsirke:
Íme a MOBILTELEFONOK ritka gyöngyszeme ami már a gyűjteményem részévé vált.
SIMVALLEY RX-80
A mai börzéről sem tértem haza üres kézzel. Egy illető kemény 500 Magyar Forintért "sózta rám" mindezt. Van köztük néhány szép darab.
Annyiért ingyen volt ennyi cső. Az első képen a 2. sor első csöve nem egy Py82 véletlenül? PCL84-ek is vannak az első képen? Olyant én is akartam venni, csak nem találtam.
Szép darabok, ingyen van !De voltál a börzén és nem szólitottál meg ? Voltunk pedig nagyon sokan ott a HE fórumosok !
Ez kimondott elektronikai börze volt vagy kirakodó vásár,és hol volt ez helyileg.
A mostani egy Nosztalgia Rádióamatőr Börze volt, a Puskás Tivadar Távközlési Technikumban. Ígyhát szép számmal voltakrégi rádiók, és hozzájuk való alkatrészek.
Bővebben: Link |
Bejelentkezés
Hirdetés |