Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Elektronikában kezdők kérdései
- Ez a felület kizárólag, az elektronikában kezdők kérdéseinek van fenntartva és nem elfelejtve, hogy hobbielektronika a fórumunk!
- Ami tehát azt jelenti, hogy a nagymama bevásárlását nem itt beszéljük meg, ill. ez nem üzenőfal!
- Kerülendő az olyan kérdés, amit egy másik meglévő (több mint 17000 van), témában kellene kitárgyalni!
- És végül büntetés terhe mellett kerülendő az MSN és egyéb szleng, a magyar helyesírás mellőzése, beleértve a mondateleji nagybetűket is!
Lapozás: OK   856 / 3994
(#) Patesz hozzászólása Ápr 29, 2010 /

Bocs de csak így tudom a képet iderakni ezen a képen a 2-es jelü cucc a cdim nálam itt egy kék és fekete vezeték van.

névtelen.jpg

(#) kadarist válasza Patesz hozzászólására (») Ápr 29, 2010 /

Mondjuk ha a piros körhöz beteszed a gombot, és megnyomod, akkor garantáltan leáll a mocid.
Legközelebb állítsd be a "ne méretezz" opciót a kép csatolásánál, akkor nem lesz ilyen kicsi.

gyújtás.jpg

(#) djhua hozzászólása Ápr 29, 2010 /

Szerintetek mindegy ha IRFZ44 vagy IRFZ48 hasznalok ehez a kapcsolashoz : melleklet
Csak IRFZ48 kaptam a boltban !!
(#) djhua válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Ápr 29, 2010 /

Koszi szepen !! csak gondoltam lessz valami hatasa mert kemenyebb az IRFZ48 !!
(#) peter1995 válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Ápr 29, 2010 /

Aha.Most egy kezdő kérdés:a sz.gép mikrofonos fejhallgatójának a mikrofonja az melyik?
(#) saraha válasza peter1995 hozzászólására (») Ápr 29, 2010 /

[OFF]Jesszusom.
Amelyik közelebb van a szádhoz.

Mégis mire gondoltál konkrétan?[/OFF]
(#) kadarist válasza peter1995 hozzászólására (») Ápr 29, 2010 /

Szerintem dinamikus, mert a mikrofon-bemenet nem nagyon ad ki feszültséget az elektret kedvéért. Bár ki tudja...?
(#) peter1995 válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Ápr 29, 2010 /

Bocs hülyén tettem fel a kérdést.Akkor az kondimiki.
(#) saise hozzászólása Ápr 30, 2010 /

Hello hogyan tudnám növelni az erősítőm teljesítményét
(#) Szikra Lacika válasza saise hozzászólására (») Ápr 30, 2010 /

Veszel egy újat!
(#) tatabike válasza saise hozzászólására (») Ápr 30, 2010 /

Tápegységcsere, végfok-csere, hűtőborda-csere, talán a ház meg az előfok megmarad, ha elférnek benne az új cuccok...
(#) Action2K válasza saise hozzászólására (») Ápr 30, 2010 /

Eladod, és veszel egy nagyobbat. Viccet félretéve, majdnem ez a végeredmény, ugyanis ki kell cserélni az összes végfok IC-t vagy tranyót, a hozzá tartozó alkatrészekkel. A trafót is nagyobbra kell cserélni, s ekkor már a puffer kondikat is illik nagyobbra. Mi marad meg? A doboza, ha belefér a nagyobb trafó, és az előfok, no meg a gombok, meg a kivezmérő, ha van benne. Szóval, érdemesebb eladni...
Ha viszont vacak, kis érzékenységű (pl.: SAL MNC és társai) hangszórókat zörgetsz, akkor egy 6 dB-el jobb érzékenységű hangszóróval már négyszer, igen NÉGYSZER nagyobb hangnyomást (hangerőt) érsz el.

Tehát, milyen a hangfalad? Az erősítőd nem számít, hogy milyen. Az csak akkor lesz érdekes, ha már a hangfalad megfelelő, s nem gagyi.
(#) Action2K válasza tatabike hozzászólására (») Ápr 30, 2010 /

Röviden és tömören ez a helyzet.
(#) gammabuta hozzászólása Ápr 30, 2010 /

Udv,

Megprobalok megjavitani egy ps3 jatekkonzolt, de van egy csati aminek a nyitjara nemjottem ra
Ebben a videoban mutatjak a szetszereles elejet:
http://www.youtube.com/watch?v=U70SgRDVcBo
3:50utan mutatja hogy kell egyik kabelt kioldani az megy konnyeden nekem!

De aztan a szelesebb BluRay olvaso adatkabelt 4:40 utan amit siman kipattint meg nemtudom olyan konnyenkioldani es nem merem eltorni, nemtudommi a trukkje
Kene valami tipp mert nem akar megmozdulni a videon meg egy poccintesre kioldja a srac korommel...
ha meg eltorom oda a konzol...
Hogyan kell ezt kipattintani esetleg valaki ismeri ezt a csatit igy a video alapjan?
(#) Patesz válasza kadarist hozzászólására (») Ápr 30, 2010 /

Hello és ha a narancs vezeték és test közé raknám a nyomogombot,hogy testelje le az ugy járható lenne?Vagy esetleg tönkre mehet az elektronika?Köszi
(#) Action2K válasza gammabuta hozzászólására (») Ápr 30, 2010 /

Ha egy makró fotót tettél volna fel, akkor jobban látnánk, hogy azt emelni, vagy benyomni kell. Persze aki már szedett szét ilyent az helyből rávágja, hogyan kell.
(#) gammabuta válasza Action2K hozzászólására (») Ápr 30, 2010 /

koszi, felteszek majd egy makro fotot, lehet csak kedden tudom megejteni.

addig is a masik vege a BlurayOlvaso felol ilyen:

http://i49.photobucket.com/albums/f261/pokesmot91/PS3-DB-CON.jpg

ez mintha adna magat hogy kifele huzom a feketet akkor felnyilik...
csak valoszinuleg nem megoldas errol az oldalrol bontani az en problemamra mert majd az alaplapot felkell forrositani a procik alatt mert a feluletszerelt processzor labainal valoszinuleg megszakadt a cinezes es a kabelnek az nem tesz jot ha ott fityeg....
sajna ezekre a konzolokra ez az egy javitasi mondszer van, szetkapni, felmelegiteni vagy ujragolyozni...
(#) DecebaL hozzászólása Ápr 30, 2010 /

Sziasztok!

Van egy transzformátorom, leírása szerint 12VAC 20mA.
Egyenirányítás után egy 7805 -el tudok-e 500mA áramot kipréselni?
(#) B.I válasza DecebaL hozzászólására (») Ápr 30, 2010 /

Ha jól tudom semmi féle képpen se mert a stabilizátor ic-k csak a feszültséget tudják csökkenteni és az áramerősségre nincs hatással.
(#) B.I hozzászólása Ápr 30, 2010 /

Sziasztok.
Van egy Дніпро МТ-11 tipusu motorunk és azon van egy Г-424 nevü generátor. A generátor az akumlátorról kapja a gerjesztő áramot. Na most az a kérdésem lenne hogy ehez milyen töltésvezérlőt lehetne épiteni. Sehol se találtam ilyen töltésvezérlő elektronikát ezért örülnék a válaszoknak.
(#) k3nyo hozzászólása Ápr 30, 2010 /

Sziasztok! Egy felkaros vagy csuklós automata vérnyomásmérő(teljesen mindegy)kapcsolási rajzát hajtom már régóta.Esetleg lenne valakinek?Valójában inkább az érdekelne,hogy,hogy fúj fel ,ereszt le,milyen alkatrészek lapulnak a belsejében.Köszönöm...
(#) davidovics hozzászólása Ápr 30, 2010 /

Sziasztok!
Egyszerű lesz a kérdésem.
Ha 3.3Vos zenerdiódával stabilizálom a tápot akkor milyen ellenállás kell elé ha azt akarom,hogy max. 20mA menjen a terhelésre ?
És hogyan számoljam ki?
(#) davidovics válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Ápr 30, 2010 /

Bocsi,de nekem valami képletet írj le hozzá,mert azt amit adtál nem 100%ig értem(pl.:amperben a feszültség=Ohm)
(#) sany hozzászólása Ápr 30, 2010 /

Sziasztok!

Nekem olyan kapcsolásra lenne szükségem, amelyben az SR tároló , relékkel van megvalósítva.A google ahogy beírom SR relay nem ad ki találatot.
(#) Battila hozzászólása Ápr 30, 2010 /

Hali!

Kis segítségre lenne szükségem: kellene egy nagyon egyszerű előfok egy TDA2030-as stereó erősítő elé, hogy ne a potit terhelje a feszültség(ha a trafó után kötöm). Vagy a hangbemenet(hangforrás)-ra kötve szabályozzam a hangerőt?

üdv
Battila
(#) vizor válasza sany hozzászólására (») Ápr 30, 2010 /

Tessék: Bővebben: Link

A megfelelő szavak, pl. "SR flip flop relay", "relay based SR flip flop", stb.
(#) mate_x hozzászólása Ápr 30, 2010 /

Sziasztok!

Az ICL7660 típusú IC-t maximum mekkora árammal lehet terhelni?
Néztem az adatlapjában, de én sehol sem találtam.
A választ előre is köszönöm!

Üdv.: mate_x
(#) Krisz03 válasza mate_x hozzászólására (») Ápr 30, 2010 /

Bennevan az adatlap legelején az általános leírásnál, hogy 10mA.
(#) mate_x válasza Krisz03 hozzászólására (») Ápr 30, 2010 /

Tényleg, de vaksi vagyok !
Köszi a választ.
(#) DecebaL hozzászólása Ápr 30, 2010 /

Sziasztok!

Egy 12VAC 20mA transzformátorból, hogyan lehet 5V DC 500mA áramot kipréselni? Egyáltalán lehetséges?
Következő: »»   856 / 3994
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem