Fórum témák
» Több friss téma |
- Ez a felület kizárólag, az elektronikában kezdők kérdéseinek van fenntartva és nem elfelejtve, hogy hobbielektronika a fórumunk!
- Ami tehát azt jelenti, hogy a nagymama bevásárlását nem itt beszéljük meg, ill. ez nem üzenőfal! - Kerülendő az olyan kérdés, amit egy másik meglévő (több mint 17000 van), témában kellene kitárgyalni! - És végül büntetés terhe mellett kerülendő az MSN és egyéb szleng, a magyar helyesírás mellőzése, beleértve a mondateleji nagybetűket is!
Egyszeru. Nem mukodnenek. Az olomakku kemiaja kensav alapon mukodik csak. Savas akku.
Sziasztok!
Nem tudja valaki hány méter lehet egy 0,20 mm átmérőjű 0,25 kilós tekercsen és azt,hogy mennyi az ellenállása méterenként a 0,20-asnak és hol lehet kapni neten kívül tekercseket?
Kénsav hígított oldatával vannak töltve, nem tömény kénsavval. Köznyelven akkumulátorsavval. Semmi más nem jó helyette.
De miért is fordult meg a fejedben, hogy mást (jelen esetben sósavat) tölts bele?
Skori teslatekercs számító programjával meg tudod becsülni a hosszt a súly alapján, az ellenállása kb. 0,557 ohm/m.
Jó estét! Lenne egy elég sürgős kérdésem bár nem nagyon elektronika.
Hogy tudnám EZT a nyáktervet méretarányosan kinyomtatni mert ha le mentem akkor egy (1464x1096) méretű GIF tárul elém.
Hali
Pl Gimp grafikai proggival (free). Betoltod es ujrameretezed. Az IC-k meretet kell beloni, a tobb mar nem annyira erdekes. Leszeded a TDA doksijat, abban benne van a meret. Innen mar egyszeru szerintem.Modosit, printel, lemer, ha nem stimmt ujra meretez, printel, lemer. Amig a meret nem stimmel. Utana orul. Udv Vili
Köszönöm!
Akkor ez pepecs munka lesz
Ha tényleg érdekel ez a szakma, akkor el kéne kezdeni megismerkedni egy NYÁK-tervező progival. Azzal kb 5 perc alatt berajzolod, és nincs többé gond a méretaránnyal. Persze amíg először ismerkedsz vele, el fogsz molyolni pár órát, de hidd el, ez később nagyon jól jön majd. Kezdésnek a SPRINT LAYOUT-ot ajánlom, az viszonylag egyszerűbb rajzoló progi:
Bővebben: Link A topikjában segítenek, ha elakadsz. A másik legnépszerűbb az EAGLE, de az tényleg NYÁK-tervező, nagyon komoly, viszont elég bonyolult is. Szerintem ne ezzel kezd. Ennek is van topikja: Bővebben: Link
Sziasztok forrasztóállomás hoz közös andodos vagy közös katodos kijelző kell vagy mindegy?
Szia! Nem megy a strobi! Kipróbáltam úgy, hogy jó szorosan alufóliát tekertem a kábelre, és rá a csipesz, de meg sem villant, akárhogy tekergettem. Utána kipróbáltam úgy is, hogy levágtam a testet, így nem volt rajta az árnyék, de akkor sem volt jó. Ha összekötöm a collektort az emmiterrel - persze nem akkor ha a motoron van - akkor világít a LED, szerintem túl nagy baj nem lehet, de vajon mi? Holnap veszek másik IC-t, hátha. Üdv!
Üdv!
Mindig én szoktam csinálni a NYÁKot eaglel (mondjuk azok nem ennyire összetettek) de most idő hiánya miatt úgy gondoltam hogy megcsinálom egy kész rajz alapján. De akkor nekiállok megrajzolni.
Hali. Lenne itt ez a kapcsolás. Lehetne használni az adójához 6V-os elemet minden stabilizáció nélkül?
Üdv
Elfelejtettem mi annak a szűrőnek a neve,ami meggátolja,hogy túlrengjen a mélyhangszóró vagy mélyhangzás (nem tudom hangszórót figyel-e vagy jelforrást). nem tudom megfogalmazni,remélem össze tudjátok rakni ezekből is a kérdésem Köszi
A PIC 5,5V-nál nagyobb feszültséget nem visel el. Viszont ha két szilíciumdiódát sorbakötsz, és azon keresztül táplálod az áramkört, akkor 5V alatt marad a PIC feszültsége.
Sziasztok a váltó számokkal kicsit hadilábon állok 0.470k vagy 0.470 mgoh az 47.0ohm?
Sziasztok!
Motort cserélek a helikopteremben, viszont van egy kis bökkenő, ugyanis a motorok lábai tele vannak kondenzátorral. Először is egy bazi nagy kondin keresztül jön a delej mindjárt a pozitív oldalon. Aztán a pozitív és negatív láb össze van kötve egy kisebb kondival, s hogy ne legyen egyszerű, mind a két láb még külön-külön le van forrasztva egy kondenzátorral a motor fém burkolatához. Ez valami zavarszűrés? Feltétlen kell ez ide? Mire ezeket átforrasztgatom... Mert ha nem akkor csak felnyomom a vezetéket és talán még ma repülhetek pár nyolcast!
Sziasztok!
Lehet, hogy nem kezdő kérdés, de én meglepődtem. Video magnó összekötve számítógéppel, video-ból SCART-RCA átalakítóval ki, szám.gépbe a TV tuner kártya S-video bemeneten be. Magyarul videot néznék számítógépen. Akkora földhurok lépett fel, hogy alig fér el a szobában, kép hullámzik, hang erősen búg. Mit lehet ez ellen tenni, anélkül, hogy a számítógépről levenném a hálózati földet??
Jó lesz az is, de én inkább az 1N4007-et építeném be.
nem vagyok profi, azért kérdezném, hogy akkor az elem minusz pólusához a dióda melyik lábát?
Gondolom távirányítású modellhelikopterről van szó. A vevőd zavarvédettsége miatt kell a sok kondi. Biztosan nem szeretnéd, ha irányíthatatlanná válna a géped egy kicsit nagyobb távolságból.
1 k=1000
0,470k=470 Javítsatok ki ha nem.
Nem bizony, volt már részem hasonló élményben. Többek között ezért is javítom most.
Köszi szépen, már kapcsolom is a pákát!
köszi
Sziasztok!
Az lenne a gondom, hogy cnc vezérléshez milyen módon kössem be a RS232 csatlakozó számitógép, és vezérlő felöli oldalát?? van ott valami keresztkötés, vagy van olyan tüske amit be sem kell kötni?? Mert szernintem, nem jó az egy az egyben bekötés mert gondolom a kimenő és a fogadó nem lehet ugyan az a láb. vagy nem!? (van esetleg valami linketek ahol ábrás bekötés van az "anya" és az "apa" csatikra RS232 9pin ) üdv szabi :eek2:
Szia!
Az RX-et a TX-el kell összekötni. Ha anya-anya csatlakozás kell, akkor nullmodem kábel kell: nullmodem Egyszerűsítve, modemvezérlő vonalak nélkül:nullmodem egyszerűen
Szia mex! Nem tudod, hogy mi lehet? Üdv!
Szia!
Köszi a gyors reagálást! Elvileg egy cnc vezérlő kártya bekötése lenne a pc-re. anya-apa foglalatokkal a soros port ra "com1" 9 pin RS232 foglalatokkal.
hello azért kérdezném hogy kinéztünk egy Sal HVP 28 tipusú hanválgót ami ügye 600 W os darabja. A kérdésem az lenne hogy belelehetne e rakni egy 2 utas hangfalba aminek a magasa kb 50 a mélye pedig 250 W os a válaszokat előre is kösöznöm
|
Bejelentkezés
Hirdetés |