Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Számítógép hiba, de mi a probléma?
Lapozás: OK   53 / 1152
(#) ptesza válasza csabii hozzászólására (») Máj 8, 2010 /

Telepítsél HD sentinel-t , és nézd meg mit vesz ki a smart adatokból.
(#) radocziandras válasza szilva hozzászólására (») Máj 8, 2010 /

Szia!
Van a win-nek beépített ram tesztje, vagy le kell tölteni egyet?Ja egyébként olyan baj is van, hogy usb-s a billentyűzet és amikor cd-ről akarnék bootolni, kiírja, hogy nyomjak meg egy gombot, de akkor még nincs feléledve a billentyűzet.
(#) ptesza válasza radocziandras hozzászólására (») Máj 8, 2010 /

win-nek nincs ram test-je, de ha van linux-os telepítő CD, akkor azoknál boot után felajánlja. A billentyűzetet engedélyeni kell a bios-ban ,és jó lesz.
(#) szilva válasza radocziandras hozzászólására (») Máj 8, 2010 /

A Linux CD is jó megoldás lehet, de le tudsz tölteni pl. memtest ISO-kat innen: Bővebben: Link

Van ott pendrive-ra installálható, bootolható változat és floppy-s is, de talán a legbiztosabban elindítható a CD-re kiírt ISO.
(#) abcdabcd válasza radocziandras hozzászólására (») Máj 8, 2010 /

Létezik Windows Memory Diagnostic is, ez is használható a MS honlapjáról töltöttem le egyszer de a már linkelt memtest/memtest86+ a gyakrabban használt én
már volt hogy probaltam mind a kettot hibas memoriánál hasonló eredményt adott mind a kettő
(#) didyman válasza ptesza hozzászólására (») Máj 8, 2010 /

Vista, 7 rendelkezik boot-menüből elérhető memóriateszttel.
(#) ptesza válasza didyman hozzászólására (») Máj 9, 2010 /

Ezeket nem erőltetem senkinek , hacsak a DX10 miatt nem.

De ha már így összejöttünk , akkor megérnélek: Korábban ígértél egy kis olvasgatni valót , rendszer optimalizálásról , munkamappák ,ajánlott szoftver stb.
Bővebben: Link

Ha lessz időd összekeresnéd nekünk? Üdv Ptesza
(#) csabii hozzászólása Máj 9, 2010 /

köszönöm most már megy.
most lenne egy olyan hogy újratelepítettem a gépet windows xp sp3-al
és voltak fontos adatok és ezeket szeretném visszaállítani.
milyen program lenne a jó
(#) ptesza válasza csabii hozzászólására (») Máj 9, 2010 /

Ez most komoly???

Legyalulsz egy winyót , utána rátelepítesz és akkor jössz rá ,hogy fontos adatok voltak rajta?

Nagyon jó esélyed van rá , hogy nagyrészt felülírtad az új telepítéssel.
(#) mizsei.robi válasza csabii hozzászólására (») Máj 9, 2010 /

Próbálkozz a GetDataBack nevű programmal. Nekem már sok esetben segitett.
(#) didyman válasza csabii hozzászólására (») Máj 9, 2010 /

Gratulálok. Most ne tegyél rá SEMMIT erre a gépre. Dugj be egy pendrive-ot, töltsd le rá a getdataback-et (jobb lenne ezt is másik gépről intézni, hogy ne írogasson a böngésző sem, vagy tiltsd le a gyorsítótárat a böngésződ beállításai között), majd telepítsd, a pendrive-ra!! Onnan futtasd és reménykedj. Ha szerencséd van, a jelenlegi rendszer által foglalt terület egyelőre csak akorábbi rendszermagot érinti, és a régi adatok még megvannak épen a lemezen, akkor sima ügy.
(#) ptesza válasza didyman hozzászólására (») Máj 9, 2010 /

A GetDataBack for NTFS fizetős program : 79USD

Olyan programot ne ajánljunk senkinek se amivel semmire nem megy , ha nem veszi meg. A következő kérdése biztosan az lesz , hogy kellene serial ,vagy crack...

Ez csak egy példa , de szerintem sok olyan progi van ami használható.

Bővebben: Link
(#) Moderátor hozzászólása Máj 9, 2010

Torrent megosztása, csak így, tök nyíltan, meg minden?

Ez ugye csak vicc volt?
(#) kovi1 válasza (») Máj 9, 2010 /

Elnezest maskor majd figyelek link akart leni
(#) Moderátor hozzászólása kovi1 hozzászólására (») Máj 9, 2010

Torrentekről és egyéb illegális dolgokról lehetőleg legközelebb még link se legyen.
(#) didyman válasza (») Máj 9, 2010 /

Torrenten azért nem csak illegális van, sokmindent kifejezetten onnan szoktunk leszedni, egyszerűen mert jobb a sávszélesség több embertől, mint egy szerverről. Asus terméktámogatás például...
(#) Moderátor hozzászólása didyman hozzászólására (») Máj 9, 2010

Idézet:
„Torrenten azért nem csak illegális van”

Elég kevés alkalommal találkoztam ilyennel, hiszen a többség az illegális tartalom. Ahogy mondani szokás, a kivétel erősíti a szabályt. Az előbbi pedig nem egy open source szoftverre mutatott.
(#) didyman válasza (») Máj 9, 2010 /

Hááát. Szóval a torrentet konkrétan céges adatközlésre is használják, meg sok más értelmes dologra is, ez olyan klasszikus magyar szokás, hogy ezzel az illegálissal hamar megbélyegződik a dolog, mert elterjed róla, hogy erre milyen jó. Még egy mondhatni erre szakosodott nc*re-on is egészen elképesztő arányban van jelen tök legális anyag, arról nem is beszélve, hogy nekem a böngészőm beépítve rendelkezik torrent klienssel, a norvégok meg nem arról híresek, hogy szívesen támogatnak kétes dolgokat.
Csak mert én meg sok ilyesmivel találkozok, fő működési területemet illetően. Abban egyetértünk, hogy az llegálisan felhasználható tartalomnak nincs helye itt, de magát a technológiát emiatt ne büntessük.
Szerintem.
(#) Moderátor hozzászólása didyman hozzászólására (») Máj 9, 2010

Elhiszem, és tudom is, hogy a Torrent oldalakon van legális tartalom is. De nagyrészt még manapság is illegális tartalmak vannak fent. Az adatmennyiségek arányát és értékét tekintve. Ezzel kapcsolatban egy percig sem vagyok képes vitatkozni senkivel. Viszont arra akart most privátban felkérni az előbbi torrent-feltevő illető, hogy kutassak azután a saját időmből, hogy mi legális és illegális. Nyilván arra célzott ezzel, hogy a 79 dolláros programot ma ingyen, akciósan osztogatják... azt hiszem, pont én vagyok az, aki számára nem kellene ecsetelni ezeket a dolgokat, engem nem kell meggyőzni semmiről, de akkor beszéljétek meg szerintem privátban, hátha dűlőre juttok egymás közt és valaki majd meg tudja győzni a másikat. Már így is bőven túl lett tárgyalva a dolog, és egy csomó felesleges idő pazarolva rá, amit pár éve (mint moderátori intézkedést) elfogadtak szó nélkül, és megértették a lényegi tartalmát.

Végülis a fegyvereket, harci késeket is csak díszítő célból gyártják, sőt, a világon bármiről bebizonyítható és elmondható, hogy milyen szép és jó dolgokra szokta néhány %-nyi emberke használni.
(#) didyman válasza (») Máj 10, 2010 /

Nagyrészt? Egyszerűen nincs igazad, de ha nekem nem hiszel és saját idődből nem vagy hajlandó utána nézni (én is moderátorkodok a két honi legnagyobb informatikai fórumon, úgyhogy hidd el, pontosan átérzem a te álláspontodat és mélységesen egyetértek vele) akkor ez meddő vita. A zárójelesre visszatérve, foglalkoznod sem muszáj vele, én se kapok érte fizetést, viszont felesleges tényleg csak akkor, ha nem érdekel, hogy esetleg új ismeretanyaghoz jutsz ezzel kapcsolatosan, ami ellentétes a meglévővel. Nincs ennek semmi más jelentősége azon túl, hogy érdekes és szeretném elejét venni, hogy ha bármikor legális torrent forrást teszek fel, akkor automatikusan retorzió legyen miatta.
Köszönöm, hogy elolvastad és foglalkoztál vele.
(#) Moderátor hozzászólása didyman hozzászólására (») Máj 10, 2010

Szerintem te nem is láttad, mit rakott fel az illető. Így olyan, mintha a pártját fognád. Szerinted érdemes? :eek2:

A figyelmeztetés jogos volt, mert egy illegális tartalmú torrent lett (volna) megosztva. Te mit tettél volna ilyen esetben? Hagyod magára az egész dolgot? Hidd el, egész más lett volna a szituáció, ha olyan torrent lett volna megosztva, ami pl. egy gyártó hivatalos, de nehezen elérhető driver-ével lett volna kapcsolatos.
(#) didyman válasza (») Máj 10, 2010 /

Nem tudom, neked hogy jött le az írottakból, hogy a pártját fogom: Én a torrentről beszélek, nem az általa feltett linkről és írtam is: "Abban egyetértünk, hogy az llegálisan felhasználható tartalomnak nincs helye itt". Egyébként nem láttam, gyorsabb voltál, mint én :Đ .
Szóval legfeljebb a sajátomat fogom . Na-lámpát remélem, tudtad használni, és nem valami leharcolt vacakot kaptál, ha így van, szólj, kerítek másikat, mert nagy szolgálatot tettél .
(#) Jackass hozzászólása Máj 10, 2010 /

Üdv!

Nemrég vettem egy gépet használtan. Tettem bele egy vinyot mert nem volt benne feltettem rá a windowst.Működött is rendesen. Egyszer csak elkezdett buzgálkodni ez hiba az hiba. Egyszer csak a windows nem akart elindulni. Leformatáltam a vinyót. De nem tudtam feltelepíteni újból a windowst. 2 verziót is próbáltam xp ből 2 vinyóval. Általába hasonlo a hiba. Megáll telepítés közbe nem tud felmásolni fájlokat. Kékhalál sok szöveggel hogy a bios nem elég friss. Váltózó hogy mikor melyik hiba lép fel. Én arra gondoltam hogy a biost kéne frissíteni. Ha nem akkor kérnék szépen más megoldást. Ha ez a hiba akkor a bios frissítésében is szeretnék segítséget kérni. Már nagyon felbosszantott a dolog. Előre is köszönöm a segítséget.
(#) Tomi20 válasza Jackass hozzászólására (») Máj 10, 2010 /

Elég sok hiba lehet, próbálj meg lefuttatni Linux boot CD-ről memória tesztet. A hibás memória is tud ilyet okozni. Kb 1 óra alatt le tudod teszteli a memóriát.
(#) Jackass válasza Tomi20 hozzászólására (») Máj 10, 2010 /

Nem igazán értek a lniuxhoz. Elvileg van itton uhu linux cd. Azon van ilyen? Ha hibás lenne a memória akkor nem az volna a jelenség hogy el sem indítja az alaplapot?
(#) KTobi válasza Jackass hozzászólására (») Máj 10, 2010 /

A hibás memória már el van öregedve, és néha a frissítési időn belül elveszti értékét. Ha a hibás bitben épp 0van, akkor nincs probléma. Ez a vesztés még függhet hőmérséklettől, és ezer mástól is. Ha másik modullal jó, akkor a hibásnak vélt modulokat egész éjszakás teszteknek szokták alávetni, hogy 10÷20szor is végigmenjen a tesztelő program. Sajnos ez elég alattomos hiba. Mire az ember biztosra tudja, hogy az a hibás sok idő eltelik.
(#) ptesza válasza KTobi hozzászólására (») Máj 10, 2010 /

Legtöbb esetben , a memteset az indulás pillanatában elkezdi szórni a piros error -okat. A terheléses tesztet csak akkor szoktam ha tuningolt gépről van szó , vagy már egyátalán tanácstalan vagyok a hibát illetően.

Az UHU cd-n van . A gépet arról indítva , menüből kiválasztható.
(#) Tomi20 válasza Jackass hozzászólására (») Máj 10, 2010 /

Az UHU-t nem próbáltam, csak Ubuntut, de mint ptesza írta az uhu is tudja. Nem kell megijedni a linuxtól, legalább is az Ubuntu teljesen grafikus, elindítod a Cd-ről, és a telepítés helyett a memória tesztet választod ki. Én még nem próbáltam ezt a részét, de nem hiszem, hogy nagyon nehéz lenne, főleg hogy a legtöbb magyar nyelven írja...
(#) CsemanAttila hozzászólása Máj 10, 2010 /

Üdv mindenkinek! Igértek egy valamilyen Lg laptopot, állítólag kuka a gép.. Annyit mondtak, hogy fél perc után kikapcs. Eddigi szerelők hőfokra gyanakodtak... cseréltek hőfok szabályzót. számomra érdekes, h fél perc alatt hogy tudja elérni a kritikus hőfokot.... nem értek hozzá, de nekem fura... Szóval, valakinek van így látatlanba tippje? Ha kezembe lesz a gép többet írok majd. Előre is köszönöm.

Utó kérdés: Laptopban, hogy lehet biost rezetelni? ugyan úgy van jumper?
(#) didyman válasza CsemanAttila hozzászólására (») Máj 10, 2010 /

Nincs abban semmi furcsa, egy elszisszent hőcső mellett semmilyen alkalmas hővezetés nem lesz például. Meg ezer másik oka is lehet. A BIOS-hoz nincs, vagy nagyon ritka a reset gomb, elem kiszed/lehúz, terminálját rövidzár és ennyi.
Következő: »»   53 / 1152
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem