Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Knight Rider, oda-vissza futófény
Lapozás: OK   10 / 13
(#) _JANI_ válasza Silious hozzászólására (») Jan 9, 2010 /

Nincsmit!
(#) Silious válasza _JANI_ hozzászólására (») Jan 12, 2010 /

Lenne két kérdésem...
A Mickey-s változaton a J1 alkatrész az mi, és a D1 dióda hídban milyen diódák vannak?
(#) Laciveszp hozzászólása Jan 29, 2010 /

Sziasztok. Valaki nem tudna a Topi-féle 10 ledes knight rideres villogóhoz nyáktervet adni? Megköszönném.ez az
(#) Silious hozzászólása Feb 6, 2010 /

Hy
Megépítettem a mickey-s verziót, de sajnos nem nagyon akar működni, és lenne pár kérdésem is vele?
1.- Először fordítva raktam be a CD4028-as IC, és úgy adtam neki 12V-ot, ettől meghibásodhatott?
2.-A CD4510-es IC-n a 7es lábbal mit kell csinálni?
3.-Len a hidas kapcsolásnál a dióda hídban a felső ugyebár a + az alsó a -, a +12V-ot meg a bal és a jobb oldalra kell adni egyszerre?
Mellékeltem egy képet is a hibáról.
(#) _JANI_ válasza Silious hozzászólására (») Feb 6, 2010 /

Szia!
A J1 egy csatlakozó.
A D1 az egy 80V-os 1A-s diódahíd.

1: Sajnos nagy esély van rá hogy tönkrement.
( Nem nagyon szereik a fordított polaritást. )

2: CARRY OUT. Túlcsorduláskimenet.
A következő 4510 es számláló CARRY IN bemenetére kötve a számláló kaszkádosítható ( sorbaköthető ).
Ebben a kapcsolásban nincs felhasználva, s így nincs bekötve.

3: Igazán jó szándékkal mondom, hogy van mit pótolnod a tápegység ismereteidben.
Ajánlom figyelmedbe az _Egyenirányítók_-_tápegységek_ cikket.
Olvasd el! Megéri! :yes:

(#) Silious hozzászólása Feb 6, 2010 /

Ez a hida dolog nekem nem tiszta
Mellékeltem egy képet, azon:
1:tovább a 78L05-be
2:+ 12V-ot adok?
3:föld
4:+ 12V-ot adok?
5:Innen megy majd az egyen irányított áram tovább

hid.jpg

(#) _JANI_ válasza Silious hozzászólására (») Feb 7, 2010 /

Összedobtam egy kis animált GIF-et, a kis tápegység fő áramirányaival. Remélem jól sikerült szemléltetni a kapcsolást...
(#) mhatalyak hozzászólása Feb 21, 2010 /

Üdvözletem!
Szeretnék kérni egy kapcsolási rajzot, amely képes 50ledet futófényben villogtatni. Úgy szeretném, hogy kettő párhuzamosan legyen, így akkor 100 led összesen, de 2 mindig egyszerre fog menni. Lehet olyanis pl. hogy világít egyszerre mondjuk 11 darab és az 1. halványan a 2. erősebben egészen így a középső ledig, majd utána pedig egyre halványabban és ez a fény szaladgálna oda vissza!

Reméllem érthető voltam, mert elég zavarosan írtam le.

Segítségeteket előlre is köszönöm!
(#) bbalazs_ válasza mhatalyak hozzászólására (») Feb 21, 2010 /

Ez a 'futofenyben villogtatast' nem ertem.
Szoval kell 50 led es mindig csak egy egne az otvenbol vagy azt az atlagos, mindennapos effektet, amikor kb minden harmadik eg es ezek 'lepnek' elore, a mozgas illuziojat kolcsonozve?

Ha az elso, akkor en a helyedben egy egyszeru PIC-et, valamint sok shift regisztert hasznalnek.
(#) mhatalyak válasza bbalazs_ hozzászólására (») Feb 21, 2010 /

Nem arra a karácsonyfásra gondoltam, hanem arra, hogy mindig egy lépked és egy pár darab meg kíséri egyre halványabban, mint az igazi knight rider fény. Tehát egy erősen világít a mögötte/előtte lévők pedig egyre halványabban. De lehet hogy 50LED nél már ez bonyolult lessz.
(#) mhatalyak válasza mhatalyak hozzászólására (») Feb 21, 2010 /

Az úgy működne, hogyha csinálnék egy 10LED-es futófényt és 5ledet párhuzamba kötnék és igy 1LED helyett akkor 5 menne egyszerre és tranyó kapcsolná őket?
(#) kaqkk válasza mhatalyak hozzászólására (») Feb 21, 2010 /

Mickey5 már megoldotta a knight rider "problémát"
A honlapján megtaláljátok a tökéletesen működő áramkör leírását .
(#) chevvalier_69 hozzászólása Máj 11, 2010 /

Sziasztok nem tudna valaki adni e mail cimet msn vagy skype amin tudnank beszelne olvastam a forumot meg az oldalt is h kell kesziteni,de sajnos en meg nagyon kezdo vagyok es kene valaki aki reszletesen eltudna magyarazni nagyon szepen kerem...
(#) Moderátor hozzászólása chevvalier_69 hozzászólására (») Máj 13, 2010

Egyfelől: Ezt a stílust hagyd meg az MSN, chat, szkájp, és hasonló"cseverésző" helyeknek. Itt "illik" nagy kezdőbetűket, teljes, kerek mondatokat, és írásjeleket használni.
Másrészt: Miért nem felel meg Neked a fórum? Ha a "gyorsan-gyorsan-adj-uram-teremtőm" típus vagy, akkor hozzá se kezdj az elektronikához, mert aki elektronikával akar foglalkozni, annak az egyik legfőbb erénye a türelem.
Harmadrészt: Hacsak nem éppen ilyen oda-vissza futó fényt szeretnél készíteni, akkor a kér(d)ésedet nem ide kellett volna feltenned.
Negyedrészt: Mindenkinek van adatlapja, azon pedig ott vannak az elérhetőségeik, amiket nyilvánossá akartak tenni. Ennyi figyelem - talán - elvárható (joggal) még egy kezdőtől is.
(#) kiskoczka1021 hozzászólása Jún 3, 2010 /

Hali
Én anno 2007-8 ban az egyszerű futófényt csináltam meg .Nagyon elégedett vagyok vele szerintem ennél jobb csak a mickey-é néz ki jobban.
Itt egy-két kép róla:
(#) R4v3n hozzászólása Szept 14, 2010 /

Üdv! Én is néztem Topi Knight Rider kapcsolását. Nagyon tetszik, csak nem értem a ledek bekötését, pontosabban azt hogy mire kell a tüskesor. Azt hova kell csatlakoztatni? Előre is köszönöm a választ
(#) R4v3n hozzászólása Szept 14, 2010 /

Üdv! Én is néztem Topi Knight Rider kapcsolását. Nagyon tetszik, csak nem értem a ledek bekötését, pontosabban azt hogy mire kell a tüskesor. Azt hova kell csatlakoztatni? Előre is köszönöm a választ
(#) Moderátor hozzászólása R4v3n hozzászólására (») Szept 19, 2010

Elég egy helyre is feltenned a kérdésed, ha válaszolnak, egy helyen is megteszik. Ha nem, kettőn sem.
(#) R4v3n hozzászólása Szept 19, 2010 /

Értem, elnézést kérek.
Megcsináltam a kapcsolást, de van egy kis problémám. Feltöltök egy videót, amin egyértelműen látszik a probléma.
Mintha az áramkör azon része nem működne, ami azért felel, hogy a bal oldali led-nél visszaforduljon az egész folyamat. ebben tudna valaki segíteni? Előre is köszönöm!
(#) R4v3n válasza R4v3n hozzászólására (») Szept 19, 2010 /

Itt a video. elnézést kérek a rossz minőségért, és hogy rövid,de csak így tudtam feltölteni. WMPlayer lejátsza.
(#) dj.joesy hozzászólása Okt 4, 2010 /

Hello érdeklődni szeretnék,hogy mennyibe kerülne és hol tudnék vásárolni egy Knight Rider Ledeket?
(#) Frankye válasza dj.joesy hozzászólására (») Okt 4, 2010 /

Mit értesz ez alatt? Olyan alakú-színű LED-eket szeretnél, mint ami a sorozatban, KIT "orrában" volt? Vagy pedig olyat szeretél venni, ami úgy működik, mit a filmben? Mert utóbbi esetben nem csak LED-ekre van szükség, hanem egy kapcsolásra is, amit meg kell építeni, ehhez kapcsolódnak a LED-ek. Ilyen kapcsolásból több is van itt, az oldalon.
(#) _JANI_ válasza R4v3n hozzászólására (») Okt 4, 2010 /

''Lámpák bekötése: A nyákon található SV1 tüskesorra kell kötni a l... Link)
A rajzon az áramkörhöz kapcsolható izzók ( vagy nagyméretű / nagy teljesítményű / LED-ek ) nincsenek ábrázolva! Csak a csatlakozó jelzi azt, hogy hova kell őket "kötni"...
A nyákba beültetett LED-ek a beállítást segítik.
(#) R4v3n válasza _JANI_ hozzászólására (») Okt 4, 2010 /

Tehát ha jól értem akkor a kapcsolási rajzon maguk a lámpák nincsenek is ábrázolva csak a tüskesor és a táp közé kell Őket kötni? És ha így van akkor a ledek mire jók? Nem értem ezt hogy csak a beállítást segítik
(#) Frankye válasza R4v3n hozzászólására (») Okt 5, 2010 /

Idézet:
„Nem értem ezt hogy csak a beállítást segítik”

Pedig elég világos!
Hogy ne a lámpákkal kelljen bűvészkedni, azokat csak a végén kell rákötni. A sebesség, fordulási idő, egyáltalán: az élesztés során a LED-ek quasi "szimulálják" a lámpák működését.
És igen, jól értetted, a tüskesor és a táp közé kell a lámpákat bekötni.
(#) _JANI_ válasza R4v3n hozzászólására (») Okt 5, 2010 / 1

[off]Ha pl. az áramkört már beépítetted a kocsiba, ( Amit persze nem lenne szabad. ) a beállításhoz két ember kellene. Egy aki szabályozza az elektronikát, egy meg elöl figyeli a végeredményt és szól ha jó.
( Persze helyi adottságokon is múlik, hogy egy, kettő vagy több emberes lesz a beállítás... )
Ha az áramkörön van kontroll lámpa ( LED vagy bármi ), akkor a durva beállítás elvégezhető az áramkörön anélkül, hogy látnád a kimenetére kötött lámpákat. :yes: S hasznos segítség lehet ha menet közben kell változtatni a futási sebességen...
(#) R4v3n válasza _JANI_ hozzászólására (») Okt 5, 2010 /

Értem Köszönöm Szépen a Segítséget!!
(#) R4v3n válasza _JANI_ hozzászólására (») Okt 6, 2010 /

Megkérdezhetem még azt hogy milyen izzókat vagy ledeket kössek be? természetesem tudom hogy 10 izzó és 10 égő között nincs sok különbség árban, de szeretnék minél olcsóbban kijönni:S Előre is köszönöm a segítséget!
(#) _JANI_ válasza R4v3n hozzászólására (») Okt 7, 2010 /

Az alkatrészlistában szereplő ( a "teljesítményt" kapcsoló) BC546B, MAX 100mA-val terhelhető. ( De ez már határadata a tranzisztornak.) Ezért szerintem 70-80mA-nál jobban nem kellene terhelni. Izzóként miniatűr huzalkivezetéses 12V 40mA-es (Bővebben: Link) tűnik a jó választásnak. LED-nek, én nagyfényerejű 8-10mm átmérőjűt (Bővebben: Link) ajánlok ( LED-nél a soros ellenállásról se feledkezz el! ) a Topi kapcsolásához.
(#) R4v3n válasza _JANI_ hozzászólására (») Okt 7, 2010 /

Köszönöm Szépen a segítséget!
Következő: »»   10 / 13
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem