Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Témaindító: Topi, idő: Nov 18, 2007
Helló!
Nálatok milyen az idő?Mi nagy valószínűséggel 3 órára úszni fogunk.
Nálunk már olyan a helyzet, hogy ideát (ezt Laci kedvéért irtam), már a múltkori csapadék jelentésem óta megduplázódott a leesett mennyiség. Jelenleg 200mm-nél áll a 4 nap összessége. A 11-es főút lezárva, átszakadt a Duna gátja. Jelenleg 50 cm-en áll a víz az úton. Az elmúlt 24 órában 68 riasztást kaptak a térségből a tűzoltók.
Matyikám, ez már nem a globális felmelegedés, hanem az elkövetkezendő 2012. A bárkám már mindjárt kész. Bővebben: Link
Hogy vagy Te ilyen ügyes?
Ez olyan jól néz ki hogy,-nem akarsz a nevedre íratni?
Van a közeletekbe patak, vagy hegyről jövő áradat a veszélyforrás, esetleg talajvíz
A tarna a házunk alatt folyik 200 méterre a kígyós(csatorna a verpeléti tóból a Tarnába)alig 50 méterre a ház mellett. Sirok és Recsk már úszik azt a hírt kaptuk hogy 2 óra és ideér a víz a hegyekből.(Ráadásul mi lesz itt éjszaka mikor megérkezik a tegnapi víz is...) :eek2:
Így állSirok.
Akkor Te itt laksz? Bővebben: Link
Nem tudom, ki hogy van a borotválkozással, de én utálom a borotvahabot. Szappannal szoktam borotválkozni, mint öregapáink. Viszont meséltek valamiről régebben, ami nagyon jó. Ki akarták dobni, mert lejárt a szavatossága. Érzékeny bőrűek, műtét előtt-után állók és babák fürdetésére használják. Gyógyszertárban lehet kapni, fürdetőkrém. A neve: Ung. hidrophyl nonionic. Ez egy vízben aránylag jól oldódó, nemionos fürdetőkrém. Semmilyen illatanyag nincs benne. Nem is drága. Könnyen lehet vele borotválkozni, és nem csípi a sebet, mint a szappan. Kevés vízzel a tenyérben hígítani kell, és ennél jobb szerintem nincs is, pedig sok mindent végig próbáltam már.
Idézet: „ennél jobb szerintem nincs is, pedig sok mindent végig próbáltam már.” Villanyborotva? Nem, ez nem az elektromos kis ülés rokona.
Hát kipucoltunk minden fúvókát, gyertyát is kapott másikat, nem tudom, nem akkumulátorról megy, lehet, hogy gyenge a generátor.A típusát azt hol keressem?Rajta a karburátoron?
A típusa a karbi oldalán kell lennie. az akkumulátornak illetve a generátornak semmi köze nincs hozzá.
Mod: Bővebben: Link
A villany borotvától nics az a frissen borotvált érzésem. Kicsit serceg a sörte. Akkor meg minek egyáltalán borotválkozni? De ez a krém tényleg jó.
16N3-4 a típusa a karburátornak.
"Széria közeli motornál kb 2.5 ford vissza az alapjárati keverékállítóból (plombás), teljes becsavarás után. Alapjárati levegőcsavaron meg annyit vissza ugyanúgy, hogy legyen kb 1200-1400 közt alapjárat, kb 2-3 fordulat közt."
Írok privátot karbi ügyben.
Nem tudom, ti hogy vagytok vele, de engem ez a globális felmelegedés elkeserít. Mi lenne, ha lehülés lenne?
Köszönöm a kiigazítást, este lehet, hogy méricskélek itthon mert nagyon nem tetszik a dolog, legalább ki akarom zárni, hogy mi nem okozhatja...
Persze ha jön a víz megyünk az Avasra, mert mi lejjebb lakunk a medencében(Miskolc), ami itt keskenyebb mint Diósgyörben, tehát ha a föld be nem szívja, vagy szét nem terül, akkor lehet, hogy az a víz akár ide is elér. Még gumicsizmám sincs.
Köszi mindenkinek a segítséget, de faterom megunta a pepecset, elvisszük egy ismerőshöz, ő motorszerelő, majd beállítja a gépálatot tutira és még fizetni sem kell érte.Egyébként szerintem is megérte azt a 90000-ret, amit fater kiadott érte, mert minden darabja meg van még és semmi nem volt még cserélve egy csavart kivéve.A blokk sem lett még szétszedve soha.Egy idős bácsitól vette ő nem használta kb 20 éven keresztül.
Holnap nem kell menni dolgozni!
így döntöttem.
Apóssal megbeszéltük közösen, hogy holnap pihi.
Azért nem semmi az ertéelklub. Épp most öntötte el New Yorkot a víz. Ezek, mindig alkalomhoz illő filmet választanak, de honnan tudták előre?
De "jó" egyeseknek! Én meg 2 hét szabi után mehetek dolgozni. Lehet, hogy a szakadó eső miatt egy ügyfelem sem lesz, de pótolhatom be a két hét lekönyvelni való dolgait.
Idézet: Nem inkább London „két hét havaj'”
Soha nem gondoltam ,hogy ekkora gondot okozhat egy komolyabb esőzés. A Bakony lábánál lakunk lakásunktól KB 300 méterre folyik a Cuhai Bakony ér amit máskor simán átugrok most inkább egyre inkább a Balatonra hasonlít csak zavaros a vize. :wow1:
Helo!
Én most segédgátőr vagyok, de ami itt van, az katasztrófa... Vámosgyörköt elöntötte a víz, kint vannak a tűzoltók, katasztrófavédelem, stb.. Én most a Tarna mellett vagyok Zaránkon, itt 4,5 méter a víz de 5 méter körülire várják, ha minden igaz, akkor itt nem lesz nagyobb gond, de ami vicces hogy több száz km-re csak 9 gátőr van kiosztva és ha jól tudom gátőrönként 2 segédgátőr... ami alsóhangon mondva is kevés... Nekem egyelőre jó, itt még a folyó a medrében van, egyelőre csak az a dolgom, hogy kétóránként jelentsem a vízszintet, de ma már voltam Tarnamérán is traktorral.... |
Bejelentkezés
Hirdetés |