Fórum témák
» Több friss téma |
És ez melyik bolt?Egyébként a rezgés még most sem indul be,egyszer táp kapcsolgatással,20megás kvarcal egyszer bejött a megjelenítés,24-el meg 1,5megán áll a frekimérő,és onnan sehova.száz nanokat beraktam az ic lábaira közvetlen,a feszt megemeltem 5,5voltra minden ict kivettem csak a pik meg az eeprom van benne és hiába nem indul be.
Próbáld meg a 877A-val. Jobban tűri a túlhajtást.
Épp ez az 877A I/P van,adatlapja szerint 20MHz.DE 20-as kvarcal sem akar menni.Vagyis sehogysem.Egy pillanatra megindul a rezgés,utána leáll.Több hexfájlt találtam a szerző lapján egyikkel sem akar berezegni.Átböngésztem a szerző JEEFROY lapját,a megjelenítés megy hogy csak a pic,eeprom lcd van rákötve.Én is így próbálom,de semmi.Próbáltam beégetni a lapon lévő több program közül is de eggyikkel sem megy.Mármint az oszci.A megjelenités néha előjön ha a tápot ki be kapcsolgatom.A panelt ezerszer átsípoltam szakadás zárlat nincs.Már több pices projektet csináltam,vagyis után építettem,de eddig nem volt ilyen gondom.Egy projektet sem adtam fel eddig ez lenne az első?
Melyik égető programot használod? Konfig beállítási hibára gyanakszom. Esetleg a kvarcnál lévő két kondi értéke nem megfelelő. Esetleg a tápellátás nem stabil.
PicKit2-v égetem,de ahogy írom,beégetem,vissza olvasom,OK.Berakom a panelbe,és amikor kiveszem és visszaolvasom teljesen más program van benne.Most megint megnézem.
Megnéztem jó a program.Akkor mi a B....B.....F..ért nem rezeg be a kvarc?PIC16F877A I/P ez 20megás mégsem indul.Pedig valami a pic el lesz.DE mi?
Az alaplapon is van ICSP port közvetlenül a PIC mellet PicKit2 számára
Ha visszaolvasod, és nem ugyan az van benne akkor lehetséges, hogy a PIC beteg de Batka biztos tudja a választ Meg kel próbálni másik 877-el Jó lenne át fordítani 18F4550-re
A fesz stabil vagy öt vot,vagy szkottyval emelem 5,5-re.A kondikat próbáltam 12-33-pikóig ,semmi reakció.A pic oszci kimenetén van fesz,vagyis rezegnie kéne.
A 100n kondikat nagyon rövid lábbal kell beforrasztani, és közvetlen a lábra.Igen, valóban egy zavarszűrésre lenne, a 10mikrósnak megadott az a RESET a bekapcsolásnál.Mikor feltöltődik a PIC-et reseteli, majd magas szintre kerül, és a működést nem befolyásolja.Szerintem sem jó az helyette.A MAX114 4db 8 bites analóg digitális átalakító.Tehát csak is valami hasonlóban lehetnem gondolkozni.Persze akkor is még a lábkiosztással lehetnek eltérések.Javaslom a Maxim Dallast mint beszerzésti forrást.De alkalmanként a hazai boltokban is be lehet szerezni.Én már láttam 9000Ft -ért is, ami irreális szerintem.A TL431-et úgy keresd, hogy VR1, és az R54 és C41 mellett van fizikailag. Én ezt az egészet az eredeti SJEFFROY.FREE.FR oldalról töltöttem le annó, ez az fórum is oda vezet.Nem hinném ,hogy lenne másik panel is. A ridrelém nem olyan ami a panelba pont jó.Nekem nem sikerült beszereznem a megfelelőt, és alig vártam már a próbát ezért én a lábaira forrasztottam egy egy vezetéket, és úgy tudtam csak beépíteni.
Nem icsp-égetem.kiveszem és közvetlen a Pic progon .Kettő is van mind a kettő ugyan azt csinálja.Sajna csak2550-em van.Azt az ötperces látvány szkópot épitettem vele.Igaz egyböl működött de mérni nem lehetett vele,max 1-2-KHz ig
100nanokat smd be raktam a forrasztási oldalról,a 10mikrost valaki írta hogy 100 nanora kicserélni,na most mind a kettő,A MAX 144_CGN én dobtam fel hogy hol lehet kapni?Az óta valami keveredés van e körül.Én csak azt kérdeztem hol lehet kapni,valaki talált is de hol?
Nézd, én a Maxim Dallastól szereztem be.Ők gyártják.Azt ,hogy az országban hol lehet kapni fogalmam nincs.
Szia
Azt mondod, hogy reális a 9000.- Ez horror biztos, hogy ennyi az ára?
Van itt egy PIC-es fórum is az oldalon.Ők meglehetősen jól ismerik a programozás minden fortélyát.Ha valaki nem boldugulna vele, érdemes oda írni.Segítőkészek!
Nem ,dehogy! De egyes kereskedők kihasználják azt ,hogy kell, és csak nekik van.Ez az áramkör kb 5 dolcsi lehet.
Most marattam ki az alaplap és a kijelző panelt.
Holnap kezdek neki az építésnek. Remélem én több sikerrel járok.
Szerintem a tápellátással lehet gond. Az ingadozását nem tudom mivel nézted. Multiméterrel nem fogod látni az ingadozást. Sok a félvezető és emiatt az áramfelvétel jelentősen ingadozhat.
A konfigban ellenőrízd hogy HS legyen beállítva. A WRT_ENABL tíltsd le. Lusta vagyok megkeresni a PIC adatlapját, de szerintem ezzel lehet letíltani hogy önmagát programozza a PIC. Próbáld meg így: OSC HS WDT OFF PUT ON CP OFF BODEN OFF LVP OFF CPD OFF WRT_ENABL Disabled
Szia
Ezt annyira nem vágom milyen műszer az, amivel lehet ezt mérni? Ezeket, a bealításokat hol lehet módosítani, ha PicKit2 használok? Egyébként a te oszcilloszkópod nem tudod be fejezni? Pedig én nagyon várom!!! :yes:
"Ezeket, a bealításokat hol lehet módosítani, ha PicKit2 használok?"
A Configuration -nál próbáld. Remélem engedi módosítani. "Ezt annyira nem vágom milyen műszer az, amivel lehet ezt mérni?" Oszcilloszkóp. A transzformátorod mekkora? El bírja látni árammal az áramkört? Mekkora az áramfelvétel? "Egyébként a te oszcilloszkópod nem tudod be fejezni?" 5 hónapja semmit nem haladtam benne. Ebből 2 hónapig nem értem rá elektronikával foglalkozni. Leginkább a dsPIC assembly programozásával ismerkedek mostanság hogy hatékonyan meg tudjam az LCD kezelését valósítani. Mivel a PC merevlemeze meghalt a nyáktervek nagy része is megsemmisült. Ezen felül annyira költséges az egész hogy szerintem ha elkészül úgy sem fogja utánépíteni senki. Nekem ez egy kihívás. Ezen keresztül tanulok.
Elindítod az MPLAB-ot
File menüben import behívod a hex filet. View menüben válaszd a program memory-t (ezt kihagyhatod,de itt láthatod a program assembler kódját. Menü soron configure, majd válaszd ki a PIC16F877-et. Majd ugyanitt válaszd Configuration bits. a megjelenő ablakban a mellékelt beállítást kell látno. Amennyiben nem, töröld a pipát a configuration.... négyzetből és ezután soronként az utolsó szóra kétszer kattintva beállíthatod a kivánt értéket. Ablakot bezárni. A menüsorban Programmer menüpontban kiválasztani az alkalmazni kivánt programozót, majd elindítani a programozást. Ami a PIC18F4550-et, illeti sajnos nem használható, mivel a PORTC 3. bitje nincs implementálva. Viszont PIC18XX2 tipusok lábkiosztása azonos és 6MHz-es rezonátorral HSPLL módban konfigurálva 24 MHz-el működik.
Szia
Most tetem össze annyira hogy csak a PIC van benne és a kijelző Labortáppal hajtom 15mA a fogyasztás Nem indul, és ha rá teszem a PIC tokjára, rá teszem az újamat, vonalakat és pontokat ki irogat a kijelzőre Most mi lehet A 100nF kondikat be tetem
Mplabba beállítottam az ajánlott configot,de nekem cimzési hibát ír ki.Failed veryfi/address=0x2007 Value0x2F02-Value Read 0x2FCF.Valamit még be kell állítani?
Ha alaposabban megnézed az általam feltett config.jpg-t
PIC16F877A esetén a config értékének (Value) 3F32-nek kell lennie. PIC16F877 esetén is. Ha annyit mutat akkor pipáld be a kis négyzetet. És akkor ezt az értéket égeti be a prociba. Ha nem, pipa nélkül állítsd be a 3F32 értéket, majd pipa be és éget. Egyébként úgy néz ki, hogy a proci hibás. Mivel égeted?
PICkit2-vel,a config érték 3F32,pipa be,és mégis.Törlöm a picket,kiírja hogy ok.Ha nem Mplabon keresztül hanem pickit2-vel importált configgal égetem,akkor jó.Ettöl függetlenül az oszci nem akar rendesen berezegni.Beírom kiolvasom benne a program.Két pickem van mindkettővel ezt csinálja.
Na megint beégettem,importált config 3F32,kiolvasom benne van rendesen,pic be a helyére,és nem akar beindulni.
Na nekem is ez a bajom nekem néha szemetel a kijelzőre más semmi
A PICKIT2-őt nem ismerem, de pillanatnyilak úgy néz ki, hogy ő a ludas. Ismétlem indítsd el az MPLAB-ot.
A Config menüben válaszd ki a proci típusát. Majd importáld az eredeti hex fájl-t. Ellenőrizd a Configure menüben a Configuration bit-et ott a Value érték 3F32-t kell, hogy mutasson. Ezután a jól beállított PICKIT2-vel olvasd be a prociból a hex fájlt. Majd ismét ellenőrizd a Config bit-et. Ha nem a 3F32 értéket olvasod ki, akkor hibás vagy a proci, vagy az író. Az író beállítása menüsor Programmer válaszd ki a PICKIT2, majd a Programmer menüben menj a settings-be ott a Communication pontban állítsd be az általad használt portot. Ezután a Power pont alatt, jelöld, be a Power target... négyzetet, magyarul a procit a PICKIT kettő táplálja, ha nem töröld a bejelölést. Majd lépj ki az alkalmaz gombbal. Ezután ismét lépj be a Programer menübe és ott kattints a Connectra. A megjelenő üzenet ablakban jelzi a csatlakozás állapotát. Ha Conected üzenet jelenik meg akkor a PICKIT2 üzemkész a programozásra.
Ne csak a PIC és a kijelző legyen benne, hanem a programozott 24C256 is, hisz ez tartalmazza a látnivalót.
Dara multiméterrel ellenőrizd, hogy rezeg-e az oszci. Egyenáramú állásban a test és az PSC2 között 2.2 -2.5 Volt között értéket kell mérni. |
Bejelentkezés
Hirdetés |