Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » PIC - Miértek, hogyanok haladóknak
Sziaztok
Ha valaki Tud Segiteni Pic 16F846 tal szeretnék egy 11 ledes futofényt csinálni Itt van a mellékeltekben a videó hogy milyen futofényt szeretnék hangeffektel ha valaki tud segiteni az irjon már léccives A :djreflesz@citromail.hu ra elöreis köszönöm a segitségeteket
11? nekem van 16f871-re 10leldes futófény.de ez csak egy irányba meg asszem egy kapcsoló is van +ba amivel az irányát lehet változtatni
Nincs valakinek valamilyen PIC szimulátora ami nem jár le mert még most kezdtem el c-ben programozni és sokat kell tesztelnem. Ezenkívül ismertek még valamilyen jó C nyelvet. Segítsetek!
A fórumba írt kérdésekre a fórumban illik választ kérni!
Üdv sq1!
Én is most kezdek PIC-elni de ha beírod a gógliba hhogy PIC C compiler egész sok találatot kapsz. Egy próbát megér
Fordító már van de tesztprogram csak shareware vagy jobb ha nem is minősítem.
PIC-hez van PIC-simulator nevű program...annál nincs jobb sztem
Sziasztok!!
Valaki eltudná nekem mondani léci néhány lépésbe az ic-prog progi használatát?? Már kész vagyok a kapcsolással,csak a pic programozása van hátra. Addig ok hogy megnyitok 1hex file-t és akkor oda beolvassa....aztán rámegyek a "program all" parancsra de azt irja ki hogy "Verify failed at address 0000h"
Égetőt a Baji elektronikábol rendeltem,azzal elvileg minden ok
Az nem elég, hogy elvileg minden OK az égetővel...gyakorlatilag is jónak kell lennie! És a hibaüzenetből kiindulva, nem biztos, hogy ez nálad így van. Ha teljesen új PIC-et akartál volna égetni, akkor szinte 100%, hogy az égetővel van gond.
A hozzá való "driver"-t feltetted, amit XP alatt kötelező használni? Megfelelő portot választottál ki a programban?
Már megoldódott a dolog,kevésvolt a 11V az égetőnek
Milyen égető ez? JDM-re tippelek, de azért valaki megerősíthetne!
Idézet: „milyen égető ez?” ilyen: http://www.hobbielektronika.hu/forum/topic_hsz_72265.html?highlight=1#72265 LPT-s. üdv jah, most erősítelek meg!
Üdv.
Én kezdő vagyok még ezen a téren. A kérdésem az elinduláshoz szükséges. Szeretnék annyit csinálni, hogy van 3 LED em, két nyomógombom, vennék 1 PIC -et (olyat amilyet ajállotok) Ehhez kellene gondolom valamijen égető ezt is rátok szeretném bízni. A legjobb nekem az lenne ha c vagy basic nyelven lehetne programozni. De ha szerintetek inkább a asm a megfelelő akkor az lessz. Amit gondoltam így kezdésnek: az 1. gomb a ledeket váltogatná. a 2. ki/be kapcsolná őket. A PIC-ek programozását szeretném megtanúlni. Köszönöm annak aki segít. Idézet: Akkor asm-el kezdj, mert nem elég csak a programozását megtanulni, hanem a működését is meg kell tanulni. Magasabb szintű nyelvvel ezt nem lehet.„A PIC-ek programozását szeretném megtanúlni.” Égetőnek az itt találhatót ajánlom: http://wattmep.tvn.hu/pic_prog/PIC_pro_net_v03.html Nemrég volt róla szó, hogy mely égetőprogramokkal használható, olvass vissza. Ezzel sokan nem fognak egyetérteni, de egy 18F1320-at vagy esetleg 16F870-et ajánlok kezdésnek. Ezekben van minden, amivel az ember kezdetben nekiáll kisérletezni: pl. AD átalakító, soros port, stb.
Mért ne értenénk egyet?
Szerintem jó volt az a két típus, amit potyo ajánlott! :yes:
oké, köszi a tanácsokat.
Gondoltam megveszem a Kónya László, PIC Mikrovezérlők Alkalmazástechnikája című könyvet. Megéri? Vagy csak fecsérelném az amúgyis kevés lóvémat .
könyvtárból is kiveheted... aztán majd meglátod, hogy kell-e... OMIKK-ban megtalálod (vagy máshol, de ott biztosan)
--- egyébként rengeteg angol nyelvű irodalom van hozzá... és nem nehéz a nyelvezetük, érdemes maszolázgatni belőlük
A Kónya féle könyv jó de egy kicsit kell tudni programozni hogy megértsd. Van még a ChipCad-nél Madarász féle jegyzet 16C és 17C picekhez nem túl drága végül is a 16C sorozat adatlapja magyarul arra jó hogyha az újabb PIC-ek angol lapjait nézed ne keljen miden apróságot lefordítani. Vigyázat a könyv a 16C sorozatról szól nem a 16F-ről!
a madarász-féle jegyzetek nekem valahogy nem tettszettek...
túl sok volt benne a nyakatekert magyar fordítás, ami néha félrevezető
Mindent megfelelő kritikával kel olvasni.
Sziasztok azt hogy lehet megcsinálni hogy
ha kigyulad az 1 led amikor kigyulad a ketes led akkor ne aludjon el a 1 led és hogy lehet a futofény sebbeségét meghatározni elöreis köszönöm a segitségeteket
A sebességet az az osztó segítségével tudod.
oszto equ 0x20 ;helyfoglalás az oszto változók ezzel a parancsal ha jól tudom.
Sziasztok!
Elég kezdő vok ezen a téren, de próbálkozok egy 16F84-es IC-vel. Ott akadtam el, hogy afeltétel a 'DECFSZ' utána, hogy mit csináljon aztán jönne, hogy mitől függjön, de azt nem tom hogy leírni. Ehhez kérnék segítséget.
A http://www.freeweb.hu/t-t/elokep/pic/felhkk.htm lapo szerintem válaszkapsz.
Gyorsan eloltod a lágoló led-et Komolyra fordítva a te barátod a maszkolás ezek az and, xor, or utasítások
neked valami hasonló kell: movlw b'00000010' iorwf port,f ez gyakorlatilag 1-be állitja a port,1-et de a többit változatlanul hagyja movlw b'11111101' andwf port,f ez pedig kikapcsolja a port,1-et a többit változatlaul hagyja.
A link nem az igazi! Jevítani kellene mert a HE-s el össze van csomózva...
Hát ami nem megy ne eröltessük szóval: http://www.freeweb.hu/t-t/elokep/pic/felhkk.htm
valamelyik csak jólesz |
Bejelentkezés
Hirdetés |