Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Lapozás: OK   274 / 1272
(#) kadarist válasza Fodor hozzászólására (») Jún 6, 2010 /
 
Csak a képcső nagyfeszültségű bevezetőjénél lehet feszültség. Oda meg szerintem nem nagyon kell nyúlkálnod.
(#) tnorbika hozzászólása Jún 6, 2010 /
 
HI Valaki meg tudná mondani a 82 ohm ellenálás hány wattos lehet?
(#) jenci2007 hozzászólása Jún 6, 2010 /
 
Kűlőnben nekem is volt ilyen problémám azért mondtam hogy kikell pucolni nekem a képcső .n a pipa mozdukt ki a hejéről azért ugrát a kép lehet neked is az a baj . de szentem mielőt ahoz hozzá nyulsz várj vele egy teljes napot a konektrbol kihuzva utánna lehet hozzá nyulni mert kűlőnben elég fájdalmas lehet .
(#) jenci2007 válasza tnorbika hozzászólására (») Jún 6, 2010 /
 
ártalába : 5 w os
(#) Fodor válasza jenci2007 hozzászólására (») Jún 6, 2010 /
 
XD Oké.. Megpróbálom akkor holnap! Köszi szépen a segitséget!
(#) lacek29 hozzászólása Jún 6, 2010 /
 
Sziasztok! Van egy Orion T2155 MTX-S tv-m.Az történt vele,hogy egyszercsak elkezdte saját magátol váltogatni a csatornákat.Többszöri áramtalanítás után is ugyanez a próbléma.Jaa,és mindig lefelé váltja a csatornákat.Manuális gombot megnéztem,semmi baja,távirányító még a közelében sincs.Valaki tud esetleg valamit segíteni???
(#) mineral válasza lacek29 hozzászólására (») Jún 6, 2010 /
 
Szia! Cseréld ki a kapcsolókat. Mohm-os nagyságrendben átvezetnek. Egy ugyanilyen Orion tv-vel jártam így nemrég. kicseréltem kapcsolókat a hiba megszűnt. Persze figyelni kell arra is , hogy mechanikusan ne nyomódjon. Az is előfordulhat.
(#) lacek29 válasza mineral hozzászólására (») Jún 6, 2010 /
 
Ok. kicserélem őket.De ha esetleg nem az lesz a baj?
(#) mineral válasza lacek29 hozzászólására (») Jún 6, 2010 /
 
Szerintem 95% ban az a hiba. egy alapos takarítással, kapcsoló cserével orvosolható. Ha mégsem akkor jön a brain storming.
(#) lacek29 válasza mineral hozzászólására (») Jún 6, 2010 /
 
Köszi Na majd kiderül.
(#) mineral válasza lacek29 hozzászólására (») Jún 6, 2010 /
 
Ha nincs csere mikró nyomógombod akkor csak vedd ki őket és úgy kapcsold be a TV-t. Akkor egyértelműen kiderül , hogy azok okozták -e a hibát.
(#) joco_0907 válasza jenci2007 hozzászólására (») Jún 7, 2010 /
 
Köszönöm a segítséget !
(#) jofy hozzászólása Jún 7, 2010 /
 
Sziasztok!

Megint én vagyok a kis Nokia tv-mel. Rendeltem hozzá sorkimenőt, ki is cseréltem. El is indult 2 percig tökéletesen ment. Most a következő hibát generálta: Szürke háttér és fehér vízszintes csíkok. Szerintetek most mi lehet a gondja?
Előre is köszi!
(#) kadarist válasza jofy hozzászólására (») Jún 7, 2010 /
 
Ez egy viszonylag gyakori hiba.
Ha ilyen fehér, és csíkos képernyőt látunk akkor az első dolog: ellenőrizni a képcsőpanel 200v körüli tápfeszültségének meglétét (katód tápfeszültség).
(#) jofy válasza kadarist hozzászólására (») Jún 7, 2010 /
 
Köszi a gyors reagálást. A kérdésem az lenne, hogy honnét kapja azt a feszültséget? Pontosan hol mérjem? Gondolom egyenfeszültséget kell keresnem.
(#) kadarist válasza jofy hozzászólására (») Jún 7, 2010 /
 
A képcsőpanelen mérd. Ott kell lenni egy 300V körüli elektrolitkondinak. Azon kell mérned ezt a feszültséget. Ez a katódfeszültség a sorkimenőtrafóról jön. Legtöbbször egy soros ellenállás szokott megszakadni ebben a tápfeszültség ágban.
(#) jofy válasza kadarist hozzászólására (») Jún 7, 2010 /
 
OK. Az új sorkimenő talán nem száll el miközben megy a tv?
(#) kadarist válasza jofy hozzászólására (») Jún 7, 2010 /
 
Nem száll el, de a képcső nem szereti ezt az üzemmódot. A G2 (Screen) feszültséget vedd lejjebb a mérések idejére, hogy ne világítson annyira a képernyő.
(#) jofy válasza kadarist hozzászólására (») Jún 7, 2010 /
 
OK, köszi! Majd írok mire jutottam...
(#) jofy válasza kadarist hozzászólására (») Jún 7, 2010 /
 
Néztem a tápfeszültséget 162v (a panelre 150v van írva) Viszont amit még észrevettem, hogy készenléti üzemmódban is kegyetlenül melegszik a "fő" panelon egy 350v 10mikrós kondi. (c506)
Nemtudom mire gondoljak...
(#) acdc hozzászólása Jún 7, 2010 /
 
Sziasztok!
A minap kaptam egy ismerősömtől egy philips 28gr5770/30b típusú tv-t..A tv sajnos nem működik, ebben szeretnék tőletek segítséget kérni, hogy mit tegyek vele..? Konkrétabban; mikor megkaptam nem csinált semmit, szétszedtem kitakarítottam, egy-két forrasztást javítottam, meg pár elkót cseréltem... most annyit csinál, hogy bekapcsol pár másodpercre, addig amíg a képernyőn szürke háttéren fehér csíkok vannak vízszintesen, aztán ki is kapcsol egyből..
Mit tegyek vele, tudnátok ebben segíteni?
Előre is köszönöm..
Üdv.: Peti
(#) kadarist válasza jofy hozzászólására (») Jún 7, 2010 /
 
Az erre a kondira dolgozó egyenirányító diódát mérd ki. Lehet, hogy zárlatos.
(#) jofy válasza kadarist hozzászólására (») Jún 8, 2010 /
 
OK. Meló után újra rátapadok a dologra.
(#) szerdzso válasza kadarist hozzászólására (») Jún 8, 2010 /
 
R804 kulserelmi nyomok nelkul megszakadt. Keritek helyettesitot, utana probalok inditani es szekunder oldalt kimeregetni.
(#) szerdzso válasza kadarist hozzászólására (») Jún 8, 2010 /
 
Az ellenallas csereje utan elinditottam a keszuleket. Mukodokepesnek bizonyult. Egy olyan hibat vetettem a panel kiszerelesekor, hogy 1db egy eres, zold szinu kabelt, ket vegen csatlakozoval, elfelejtettem, hogy honnan tavolitottam el. A szervizkonyvben nem talalom a valaszt erre a kerdesre.
A masik, hogy 1mp-el azutan, hogy megkapja az aramot, nagyfesz csattanassal indul, ami emlekeim szerint eddig nem volt, valamint a tapfesz megszunese utana ugyanigy csattan egymasutan 2-3-at.
Hova lehet kuldeni ilyen esetben a sort? Koszonom!
(#) acdc válasza acdc hozzászólására (») Jún 8, 2010 /
 
Hali!
Nah valami ötlet..? Senki?Pedig jó lenne megcsinálni, megvan a service manual is hozzá, de nem tudom ide feltenni 6 mega..
(#) kadarist válasza acdc hozzászólására (») Jún 8, 2010 /
 
Szia!
Lehet, hogy nálad is ez a probléma.
(#) kadarist válasza szerdzso hozzászólására (») Jún 8, 2010 /
 
A sört idd meg a HE egészségére! A csattanás helyét meg kell keresni, mert később ez a szikrázás még gondot okozhat. Ezt sötétben lehet a legkönnyebben megtenni.
Lehet, hogy az az árválkodó vezeték egy földelővezeték, azért csattog a tévé, mert nem tud a képcső kisülni a rendes útján. Nem a képcsőpanelról húztad le?
(#) szerdzso válasza kadarist hozzászólására (») Jún 8, 2010 /
 
elkepzelheto. http://archive.espec.ws/thumbnail/valter5_SAMSUNG%20%20CW-29A8VHE%2...01.jpg ezen a foton a tuner mellett latszik az egyik vege es ugy tunik, mintha a sorkimeno melle futna be. ez realisnak tunik? a kepernyo arnyekolo harisnyajat a gt804-re csatlakoztattam.

a csattanast sotetben ellenorzom. ha a tapban a 330u 400V-os kondi muanyag fedele kicsit pupos, akkor az aggaszto? egy apro szosszenet maradt mar csak, annyi, hogy a kep 1-2 masodpercenkent ugrik egy kicsit, most a menut nezem es 1-1 karaktersor egy pillanatra kibicsaklik...
(#) acdc válasza kadarist hozzászólására (») Jún 8, 2010 /
 
Szia!
Nehéz volt ilyen rövid idő alatt mérni, de sikerült 180 V-ot mértem a csatinál, mert a képcsőpanelon nincs ilyen nagy feszültségű elkó...akkor volt meg a 200V amikor kikapcsolt...(mire kivilágosodott a kép és bejöttek a csíkok..)
Következő: »»   274 / 1272
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem