Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Sprint-Layout NYÁK-tervező
Alkotó fórumtárs Sprint Layout 6 leírása: sp6_alkoto.pdf
Lapozás: OK   37 / 212
(#) herzsolt hozzászólása Máj 30, 2010 /

Érdeklődnék, hogy nincs-e valakinek készen 2x16,2x20 és egyébb LCD-k könyvtára?
(#) brato válasza herzsolt hozzászólására (») Máj 30, 2010 / 1

Üdv!

Itt van néhány.

Kijelző.zip

(#) herzsolt válasza brato hozzászólására (») Máj 30, 2010 /

Üdv!

Hálás köszönet.
(#) vicsys válasza brato hozzászólására (») Máj 30, 2010 /

Én is köszönöm!
(#) laller015 hozzászólása Jún 1, 2010 /

Hali!
Valaki megtudná mondani,hogy ha Layoutból átteszem Worldbe a nyákrajzot akkor az ugyaolyan méretarányosan fogja kinyomtatni?
(#) gulyi88 válasza laller015 hozzászólására (») Jún 1, 2010 /

Mivel a worldbe lehet összevissza nagyítgatni, így én nem bíznék benne, inkább nyomtasd ki virtuális PDF nyomtatóval, az biztosan mérethelyes lesz.
Persze ha muszály, akkor megpróbálhatod a worldöt.
(#) vicsys válasza laller015 hozzászólására (») Jún 1, 2010 /

Miért kell áttenni? A sprint jól nyomtatja ki!
(#) laller015 válasza vicsys hozzászólására (») Jún 1, 2010 /

Mert nincs lézernyomtatóm,és apám munkahelyén(ahol nyomtatva lesz) nincs layout.
(#) vicsys válasza laller015 hozzászólására (») Jún 1, 2010 /

... és nem lehet feltenni hozzá a viewer-t? Az ingyenes. Egyébként igaz ami igaz, pdf-be tudsz nyomtatni. Keresd az ingyenes pdf creator progit. Ez egy virtuális nyomtató, ami pdf-be ment.
(#) gulyi88 válasza laller015 hozzászólására (») Jún 1, 2010 /

Rakd fel pdre a programot is, elindul róla.
Bár még mindig a PDF a jó megoldás, mert akkor csak nyomtatni kell, és nem kell foglalkozni a rétegekkel meg a tükrözésekkel...
(#) DJ Szabcsa válasza laller015 hozzászólására (») Jún 1, 2010 /

tinyPDF nevű programot felteszed és amikor nyomtatsz azt állítod be nyomtatónak majd mented a PDF fájlt.
(#) patexati válasza laller015 hozzászólására (») Jún 2, 2010 /

Szia! Ahogy írták is előttem tedd egy hordozható tárolóra és elindul arról is nem kell telepíteni és nem hagy nyomot a munkahelyi gépen sem! Én kizárólag így használom és mindig kéznél van
(#) laller015 hozzászólása Jún 2, 2010 /

Kösz a válaszokat mindenkinek,simán feltettük pendrive-ra,aztán kinyomtattuk,tényleg nemkellett semmi program hozzá!
(#) Hp41C válasza Alkotó hozzászólására (») Jún 14, 2010 /

Szia!

Olvasgatom a leírásodat... Nagyon jól összefogott leírás, sok ötletet kaptam belőle.
- A 8.1.7.7 ponthoz:
Isolation milling: Ha egy panelen belül kell elválasztani egymástól különböző feszültség szinteken levő áramköri részleteket, akkor közöttük a szigetelési előírásoknak megfelelő kihagyást kell tervezni - kúszóáramútat kell kialakítani. A kúszóáram a nyák felületén, a fémezések között folyó áram. Az előírás a nyák felületén mért legrövidebb útra vonatkozik. Az út egyszerűen növelhető, ha a kritikus részen a nyákból kimarrunk egy részt, mivel a kúszóútat a kimarás megkerülése megnöveli.
- A 8.1.7.8 ponthoz:
Outline milling: Kontúr marrás. Akkor szokták alkalmazni, ha a panelon direkt csatlakozókat alakítanak ki. Ekkor a körvonal zegzugos, nehéz kivágni a technológiai keretből a panelt. A panelek montírozásánál is szokták alkalmazni. Ekkor egy nagy panelen több áramkört egyszerre gyártanak le, közöttük sokszor csak részlegesen marják ki a határokat. Az ilyen panelek egyszerre szállíthatók, a felhasználásnál "tödelhetők".
(#) Alkotó válasza Hp41C hozzászólására (») Jún 14, 2010 /

Számomra teljesen érthetően megfogalmaztad mit jelentenek ezek a fogalmak. Köszönöm.
Megpróbáltam magában a programban is "értelmezni" amit írtál. Itt viszont már távolról sem olyan világosak a dolgok.

Az "isolation milling" és az ő ablakocskája működik, de a kiválasztott rétegen lévő összes rézfelületre értelmez. Ez nagyon nem jó így. Akkor lenne a dolog használható, ha csak azokon a helyeken akarna "belemarni a panelbe" amiket a tervező szükségesnek gondol. Sajnos semmilyen erre vonatkozó szűkítési módot nem találtam.
Még az jutott eszembe (belátom elég egyedi gondolat), hogy esetleg egyáltalán nem vegyi maratással készülhet így panel, hanem ténylegesen mechanikai marással, azaz mindenhol lemarja a felületet, ahová nem akarunk vezetőréteget.

Az "outline milling" még problémásabb. Nem találtam olyan kijelölést, kontúrt, vagy bármi egyéb módot, hogy ne hibaüzenettel térjen vissza a parancs (mellékeltem).

Tehát amiket írsz, azok hasznos dolgok lehetnek, de egyenlőre nem látom annak reális esélyét, hogy ezeket az SL tudná valóban értelmesen használni.
(#) niedziela válasza Alkotó hozzászólására (») Jún 14, 2010 /

Mind a két funkció működik.

Idézet:
„"isolation milling"”

Ki kell jelölni a kívánt alkatrészeket.

Idézet:
„"outline milling"”

Hibaüzenet azért van mert nem rajzolsz kontúrt.
"U" sáv
(#) Alkotó válasza niedziela hozzászólására (») Jún 14, 2010 /

Az isolation milling-hez hiába jelölök ki bármit, mindenképpen a teljes rétegre értelmez (ismét
kipróbáltam).
Az outline milling-nél igazad van. Természetesen használok keretet, csak nem az "U" rétegen. most kipróbáltam azon rajzolt kerettel, és valóban előjön egy a ablak, amivel valóban elkészíthető egy plot fájl.

'isolation milling'
Alkatrész/részek kijelölés - Selected elements only ?

Vissza tudod nézni a plt fájlt ?

Nálam nincs "alkatrészek" menű, és annak nincs "részek kijelölése" opciója.
Az eredeti angol verzió helpjében rákerestem a "Selected elements only"-ra (többféle képpen is), de a találatok száma nulla.
Hol kéne keresnem az ajánlott alkatrészkijelölési lehetőséget?
(Nem hiszem egyébként, hogy valaha is szükség lenne ezekre e a marással turbózott szigetelési képesség növelésre, de a teljesség kedvéért érdekel a dolog)

Nem próbáltam visszanézni a plotter fájlt. Gondolom valamilyen vektorgrafikus vezérlő leírás, hasonló a furatfájlhoz, ami megadja milyen útvonalon kell mozognia a marószerszámnak. Van valami célprogramod a szimuláláshoz? (pl. olyasmi, mint a gerber nézegető)

Nem bonyolult.
fájlt autocad, ABViewer...stb nyitja.

Idézet:
„Alkatrész/részek kijelölés”

Arra gondoltam, hogy alkatrészt, vagy alkatrészeket ki kell jelölni. Nem egy menüre.

Köszönöm! Működik.
Annyi kis szépséghiba azért zavar engem, hogyha valóban ezen az "útvonal" történik meg a marással történő mélyítés, akkor ha nem figyelünk oda, simán szétmarhatjuk az egyébként szükséges vezetősávokat is. Azaz erre nekünk kell odafigyelni.
Illetve kipróbáltam azt is, miként lehet bárhová "csak egyetlen" vonalon marni, a nélkül, hogy körbe kéne mindenképpen menni egy adott kijelölésen. A marási vonal kívánt helyére külön húzunk egy nagyon vékony vonalat, és azt jelöljük ki a megadott módon.
Az én AutoCAD-em nem nyitja a plt fájlt.

működik.JPG

Idézet:
„Annyi kis szépséghiba azért zavar engem,”

Mert nem volt életszerű a példa, csak mutatóban.
Érdemes a multilayert bekapcsolni és egy belső réteget használni.
(#) Hp41C válasza Alkotó hozzászólására (») Jún 14, 2010 /

Szia!

- Isolation Milling - valóban a CNC-vel készülő panelekhez találtá ki... A teljes rézfelületet a marrással osztja fel a vezető területekre...

- Outline Milling - Ez a menüpont viszont jól használható a feltebb leírt minkét funkcióhoz : kivágások készítéséhez és a kontúrmarráshoz. A megjelenő ablakban a kiválasztott elemekre történő végrehajtás beállításával irányíthatjuk a marrást
(#) Alkotó válasza niedziela hozzászólására (») Jún 16, 2010 /

Rájöttem miért nem találtam elsőre a kijelölt alkatrészekre törtnő szűkítés lehetőségét.
Az nem egy alaplehetőség, csak bizonyos verziótól érhető el. Mivel több gép előtt is ülök, így az egyiken még régebbi volt, ezért nem látszott, majd a másikon újabb, ahol már megvolt.
(#) ptesza hozzászólása Jún 19, 2010 /

SMD elkóknak milyen PAD-ot tegyek fel ? 33uf/50v ; 10µF/50v ; 100µF/50v

Köszi.
(#) storm válasza ptesza hozzászólására (») Jún 19, 2010 /

Szerintem tedd be a legkisebbet és tegyél köré egy kisebb területet és akkor oda tudod majd forrasztani rendesen
(#) niedziela válasza Alkotó hozzászólására (») Jún 19, 2010 /

Ha minden igaz innentől elérhető

27.02.2008
- Beim Isolationsfräsen ist nun auch eine Auswahl per Markierung möglich

(#) niedziela válasza ptesza hozzászólására (») Jún 19, 2010 /

Gondolom a kezedben van az alkatrész.
Mérd meg, rajzold meg.
(#) ptesza válasza niedziela hozzászólására (») Jún 19, 2010 /

Még nincs. De nagyon picinek kell lennie ,és most azt próbálgatom.

Köszi
(#) niedziela válasza ptesza hozzászólására (») Jún 19, 2010 /

Annyira nem kicsi, és több féle alakban van.
hengeres...tégla... ha tudnád a formát egyszerűbb lenne
Következő: »»   37 / 212
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem