Fórum témák
» Több friss téma |
Most már tényleg megnyugodtam és még egyszer köszönöm szépen.
És ha a bc 546-os tranzisztort használom lesz valami változás? Esetleg lassabban vagy gyorsabban villog vagy a sebesség a kondenzátortól függ???
Hello!
A sebesség, legfőképpen a bázis ellenállásoktól és a kondenzátoroktól függ. A tranzisztoroktól elenyésző mértékben. üdv! proli007
Rendben köszi.
Sikerült megépítenem életem első áramkörét!!
Bár el kell hogy mondjam igaz hogy szinte ez a legegyszerűbb ledes kapcsolás nehézségi fok számomra 4 elkészítési idő pedig 1 óra 30 perc! SIKERÜLT
Gratula!
Képet kérhetünk?
Persze.A következő hozzászólásomhoz már csatolom is a képeket csak baj volt a fényképezővel...
Kezdésnek jó ez
Hello!
A panelt forrasztás előtt érdemes megtisztítani 400-as polírpapírral, és feloldott gyantával bevonni, az oxidáció elkerülése érdekében. Valamint normális adalékolt forraszanyagot használni.. üdv! proli007
Van valami ötletetek hogy mi egyen a következő lépés vagy építés??
Amúgy köszönöm a tanácsokat.
Ezt most nem értem :no:
Nézz szét a kapcsolások közt, és válassz valami kedvedre valót. Köbzoli pedig arra célzott, hogy nem kell két hozzászólás, ha egy is lehet. :yes:
Oksa most már vágom.
Oké máskor a válasz gombot használom.
Ha 2 ledes villogót 1 ledesssé akarom alakítani akkor mit tegyek a másik led helyett?
Köszi.Érdekes valahol 100k t olvastam
Hogyan tudok késziteni illetve milyen kellékek szükségesek az allábihoz :
http://www.youtube.com/watch?v=-gItOf3IqWA Ami itt is láthato kék és piros ledek váltakozva villognak (nekem csak egy-egy nagyobb eröségü ( piros és kék led kell ami villog) a lényeg az hogy a villogás sorendje piros-kék-piros-kék stb.. tehát felváltva villogjon a két led. Tudna bene valaki segiteni hogy hogyan kell megépiteni és milyen alkatrészek kellene hozzá ? Köszönöm
Ehhez csak szét kellene nézni az oldalon mivel a kapcsolások között ott van .
De tessék Bővebben: Link
A téma képei között is van pár használható rajz és kapcsolás. Bővebben: Link ( Téma tépei ).
De van nyomtatható nyák rajz is. Bővebben: Link ( Nyomtatható PCB ). Vagy EAGLE-s munkafájl is... Bővebben: Link ( EAGLE: SCH - PCB ). Sok sikert az áramkör megépítéséhez.
diófát?
Diófa=dióda
Egyébként pont 1 éves hozzászólásra válaszoltál
Üdv,
Nem mertem új topicot nyitni ezzel kapcsolatban.Nem tudom megér-e egy újat. Konkrét leképzeléssel jöttem ide. Szeretnék egy ilyet építeni: ICE LED UFO Undercar kit Nem akarom megvenni 1000USD+Ship cost -ér, Magyarba meg sehol nem lehet kapni,de ha lehetne se kéne a gyári, mert nem méret pontos.Egy Calibra alá kell, már le vannak gyártva a méretpontos "csövek", nem RGB leddel hanem rózsaszín 18.000 mcd-ás ledekkel. 64 db kisebb csoportba van 4db (szóval összesen 256db led) így 12 voltról lehet őket üzemelni, 20mA kell 1-1 csoportnak max, de már 17mA-től szép fénye van Amit tudnia kell: -Minden villogást amit a videóba látunk, de csak egy színből. Az egész vezérlőnek el kell férni egy Lancia Cd-tárban 25cmx15cmx5cm h x sz x m Próbálkoztam pont mátrix kapcsolással, de ott korlátozottak a lehetőségek a "mátrix" elv miatt. Multiplexerekkel is próbáltam, abban az a jó külön külön bármelyiket fel tudom villanatani, de egy pl csak a felét vagy pl 63 olyan bármilyen sorrendben kicsit nehéz. (Mindkét esetben AVR vezérelné) Várom az ötleteket....Kapcsolásokat...Kérdéseket! Köszönöm!
Csak arra az egyre figyelj, hogy közúton ne használd és vizsgán ne legyen bent a kocsi alatt, különben hiába dolgozol vele nem elég, hogy kiszedetik, de még közúti veszélyeztetés miatt is feljelenthetnek (a rendőrök, vizsgán csak szimplán megbuktatnak).
hello!
van egy kis gondom építetem egy 2 ledes villogót! A képen ott van a nyák az alapján építettem! De nem müködik tudja vki mi a gond?
itt van nagyon thx !
Sajnos annyira homályosak a képek, pont a lényeg nem látszik!
Amit leellenőrizésnél az elkók polaritása és ledeké. Jól vannak benne? |
Bejelentkezés
Hirdetés |