Fórum témák
» Több friss téma |
Ezeknek az elkoknak van egy csik - - - - - - - az oldalan, a panelen meg egy fekete felkor, annak oda kell csatlakozni. Ez az elso dolog.
De sokminden mas elszallhatott, esetleg a 230-as oldalon csereld vissza a regi nagy elkot, akkor mit csinal.
Köszi,de nem vagyok annyira amatör,viszont lehet hogy a nagy elko amit vettem az szar.Holnap kicserélem,azért köszi a segitseget
Bocsanat, csak a 'valamit elszurtam' kitetelbol gondoltam, hogy nem annyira vagy biztos onmagadban. Egyebkent szerintem barki kozulunk veletlenul is elkovethet ilyesmi hibat.
Akkor a kovetkezo lepes legyen, hogy bekapcsolas utan hany V van a nagy elkon?
Ezt majd csak holnap,vagy holnapután tudom megmondani,mert most nem érek rá vele foglalkozni,de köszi a segitseget
Sziasztok!
Tegnap hoztak nekem egy Hyundai L70S monitort, amit nem lehetett bekapcsolni. Belenézve, a tápjával vannak problémák, IC pukkant el a primer körben meg smd dióda és még elégett egy kisebb fólia sáv. Na most erről a monitorról azt kell még tudni, hogy ez 0-24 órában ment folyamatosan már vagy 2 éve. Akkor volt kikapcsolva, ha csak áramszünet volt. A javítást nehezíti, hogy az IC típusát nem tudom, találtam szerviz könyvet, de ott a tápot meg sem említik. Tud valaki segíteni? Egyáltalán érdemes javítani? Ez az első ilyen lcd monitor, aminek nekiálltam. A tulaj vesz másikat, szóval nem sürgős.
Hello.Visszacseréltem a régi nagykondit és megjavult,tehát egy komplett kondicserével a tápban megoldódott a probléma.Köszi a segitséget.
Kiforrasztva a szekunder oldali egyenirányítást rákapcsoltam egy atx tápot, megy rendesen.
Sziasztok!
Egy 3 éves, de már nem garis TCO’03 típusú 16:9-es monitor került hozzám javításra. Egyetlen gondja még az, hogy egy -3.3V-os stabilizátort, (AMC1117, SOT223), kell cserélni a biztonságos működéséhez. Ezt az alkatrészt még nem tudom honnan szerzem be, ehhez kérnék segítséget Tőletek. A hibajelenség leírása: nincs semmilyen életjel hálózatra kapcsolva, hatástalan a táp bekapcsolása nyomógombra, táp LED nem világit. A szétszerelés után lemérve, minden fő tápfesz megvan a szekunder oldalon. (21V inverterhez, 12V stab, 5V stab.) A videó panelen mérve a fentebb jelzett 3.3V-os stab. után, csak 1.2V, néha 2.6V-ot is lehetett mérni. Ilyen alkatrészem egyáltalán nem volt kéznél, ezért külső labortápról pótolva a 3.3V-ot, elindult a monitor. Ezek után az alkatrészt ”túlmelegítettem”, és láss csodát, azóta megy szakadatlan a monitor, de egyáltalán nem biztonságos így a javítása. Feltétlenül ki szeretném cserélni, úgy visszaadni a gazdájának. Néhány felvétel a panelekről, jelölve a hibás alkatrész (LCD_2.jpg-n).
Sziasztok,
A segítségeteket kérném. Adott ey Dell E193FP LCD monitor. A gond annyi lenne vele, hogy bekapcsolás után kb 3 másodperc múlva elmegy a háttérvilágítás. Kondenzátorokat a puffer kondin kívül cseréltem benne, de sajnos nem változott semmi. Lenne valami ötletetek, mi lehet a baj? Üdv, Ati
Szia!
Fénycsőgyengülés szokott ilyet csinálni. Az inverter áramérzékelését kell becsapni, és akkor nem kapcsol ki a világítás. Csinélj egy-két képet a nyákról.
Szia,
Itt volna egy kép. Remélem meg udjuk oldani. Üdv, Ati
Szia,
Itt a kép a másik oldalról is. Üdv, Ati
Van otthon Benq LCD monitorom, aminek a fénycső csatlakozása megegyezik evvel a Dell monitoréval. Hülyeség lenne abból kiszedni egy tesztre és erre rákötni a csöveket?
Már csak a vezérlő IC típusát kellen e leolvasnod. Az áramérzékelés állításához kellene a típus.
Ez van ráírva:
0Z9RRAGN 0447A1 41969791
Amit az előbb kérdeztem, az badarság? Mármint hogy próba erejéig rákötni egy 17 colos Benq monitor fénycsöveit, ezáltal szűkíteni a hibát?
Üdv
Persze a legjobb lenne a csöveket kicserélni, próbára jó lenne a Benq-é is. Ezen a rajzon látható a vezérlő. Az R12-vel(áramérzékelő ellenállás), és a kis kék kerámiakondenzátorokkal lehetne variálni(C3,C8,C10). Viszont ha nincs gyakorlatod ezen a téren, akkor inkább a csőcserét javaslom.
Kipróbálom a Benq fénycsöveivel.Meglátjuk mit mond rá. Sajnos nincs túl nagy tapasztalatom. Ha a csőcsere segít,és "gazdaságos" akkor próbálok beszerezni.
Holnap megírom a tapasztalatokat. Köszönöm az eddigi segítséget! Üdv, Ati
Beszerzési forrás:Bővebben: Link
Köszi!
A Benq fénycsövekkel működik. Sajnos az új túl drága. Úgyhogy QKA.
Kedves ati24!
Ha a kukába megy szívesen elfogadnám. Akár összeszerelés nélkül is,csak mindene meglegyen. gyuszuSS
Azért ne dobd ki. Valahogy passzold el. Egy kis tuninggal még működésre bírható lenne.
hellósztok
lenne egy asus 19" monitorom de ha bemelegszik fehér vékony csikok bújnal elő. szerintetek mi lehet a hiba és lehet e javitani?
Sziasztok!
Van egy kb. 2 éves Benq FP71G+ típusú monitorom, ami hirtelen gondolt egyet és elromlott...Be akartam kapcsolni, de meg sem nyikkant. Abban az estben, ha nincs bekapcsolva a gép, akkor lemegy stand by-ba, legalábbis az állapotjelző led szerint, ha pedig be van kapcsolva, akkor végig aktív marad, tehát azt érzékeli, hogy be van-e kapcsolva a gép vagy nincs. Nézegettem elemlámpával, hátha a háttérvilágítás ment el, de nekem úgy tűnik, hogy abszolút nincs kép. Tudom így látatlanban nehéz megállapítani a hibát, de gondoltam megkérdezem a véleményeteket, hogy azért ne annyira a vak sötétben tapogatózzak. Holnap állnék neki szétszedni, mert most már késő van meg én sem vagyok túl türelmes hangulatomban. Előre is köszi a segítséget!
Nézd át a tápot ,pupos kondikat keress.
Hello!
Először is köszi a tippet,de végignéztem az összes elektro kondit és egyik sincs felpúposodva. A nyákon nem találtam égési sérüléseket, de csatoltam róla képet, hátha ti észrevesztek valamit. Igyekeztem úgy fényképezni, hogy használható legyen. Utánaolvastam itt a fórumon a dolgoknak. Ugyebár a csövek váltófesszel mennek és mivel 4 cső van benne, ezért lemértem 4 trafó kimenetét és mindegyik olyan 300 ohm-os volt. Ezt reálisnak tartom, szóval ezek talán jók. Bekarikáztam a képen, hogy szerintem mi inverter trafójának a szekundere, de légyszi erősítsetek meg, hogy nem tévedtem. A kép bal oldalán az a 4 fehér csatlakozó megy a csövekhez nagy valószínűséggel. Most nekiállok és leásom magam a csövekig. Szemrevételezéssel meg lehet látni, hogy hibás-e valamelyik cső vagy csak másik inverterről? Ha valakinek van valami ötlete, hogy minek nézzek még utána, azt szívesen venném. Gondolom még a trafókra az áramot kapcsolgató FET-eket kéne még megmérni, de nem tudom, hogy melyek lehetnek azok (szerintem a jobb felső sarokban a hűtőbordákra szereltek, de vannak ilyen kis picik a 4 trafó mellett is, bár ezek bipoláris tranyók) és, hogy mik a reális értékek, mert sosem mértem még ilyesmit. Majd utánanézek az adatlapjuknak, hogy egyáltalán mifélék és írok Előre is köszi a segítséget! |
Bejelentkezés
Hirdetés |