Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » LCD monitor probléma

Témaindító: Squall, idő: Aug 14, 2007
Témakörök:
Lapozás: OK   16 / 313
(#) bbalazs_ válasza horvathrobert2006 hozzászólására (») Jún 25, 2010 /

Ezeknek az elkoknak van egy csik - - - - - - - az oldalan, a panelen meg egy fekete felkor, annak oda kell csatlakozni. Ez az elso dolog.
De sokminden mas elszallhatott, esetleg a 230-as oldalon csereld vissza a regi nagy elkot, akkor mit csinal.
(#) horvathrobert2006 válasza bbalazs_ hozzászólására (») Jún 25, 2010 /

Köszi,de nem vagyok annyira amatör,viszont lehet hogy a nagy elko amit vettem az szar.Holnap kicserélem,azért köszi a segitseget
(#) bbalazs_ válasza horvathrobert2006 hozzászólására (») Jún 25, 2010 /

Bocsanat, csak a 'valamit elszurtam' kitetelbol gondoltam, hogy nem annyira vagy biztos onmagadban. Egyebkent szerintem barki kozulunk veletlenul is elkovethet ilyesmi hibat.
Akkor a kovetkezo lepes legyen, hogy bekapcsolas utan hany V van a nagy elkon?
(#) horvathrobert2006 válasza bbalazs_ hozzászólására (») Jún 25, 2010 /

Ezt majd csak holnap,vagy holnapután tudom megmondani,mert most nem érek rá vele foglalkozni,de köszi a segitseget
(#) ABU hozzászólása Jún 27, 2010 /

Sziasztok!

Tegnap hoztak nekem egy Hyundai L70S monitort, amit nem lehetett bekapcsolni. Belenézve, a tápjával vannak problémák, IC pukkant el a primer körben meg smd dióda és még elégett egy kisebb fólia sáv. Na most erről a monitorról azt kell még tudni, hogy ez 0-24 órában ment folyamatosan már vagy 2 éve. Akkor volt kikapcsolva, ha csak áramszünet volt. A javítást nehezíti, hogy az IC típusát nem tudom, találtam szerviz könyvet, de ott a tápot meg sem említik. Tud valaki segíteni? Egyáltalán érdemes javítani? Ez az első ilyen lcd monitor, aminek nekiálltam. A tulaj vesz másikat, szóval nem sürgős.

2.jpg

1.jpg

(#) horvathrobert2006 válasza bbalazs_ hozzászólására (») Jún 27, 2010 /

Hello.Visszacseréltem a régi nagykondit és megjavult,tehát egy komplett kondicserével a tápban megoldódott a probléma.Köszi a segitséget.
(#) ABU hozzászólása Jún 27, 2010 /

Kiforrasztva a szekunder oldali egyenirányítást rákapcsoltam egy atx tápot, megy rendesen.
(#) janocsi hozzászólása Júl 17, 2010 /

Sziasztok!
Egy 3 éves, de már nem garis TCO’03 típusú 16:9-es monitor került hozzám javításra. Egyetlen gondja még az, hogy egy -3.3V-os stabilizátort, (AMC1117, SOT223), kell cserélni a biztonságos működéséhez. Ezt az alkatrészt még nem tudom honnan szerzem be, ehhez kérnék segítséget Tőletek.
A hibajelenség leírása: nincs semmilyen életjel hálózatra kapcsolva, hatástalan a táp bekapcsolása nyomógombra, táp LED nem világit. A szétszerelés után lemérve, minden fő tápfesz megvan a szekunder oldalon. (21V inverterhez, 12V stab, 5V stab.) A videó panelen mérve a fentebb jelzett 3.3V-os stab. után, csak 1.2V, néha 2.6V-ot is lehetett mérni. Ilyen alkatrészem egyáltalán nem volt kéznél, ezért külső labortápról pótolva a 3.3V-ot, elindult a monitor. Ezek után az alkatrészt ”túlmelegítettem”, és láss csodát, azóta megy szakadatlan a monitor, de egyáltalán nem biztonságos így a javítása. Feltétlenül ki szeretném cserélni, úgy visszaadni a gazdájának. Néhány felvétel a panelekről, jelölve a hibás alkatrész (LCD_2.jpg-n).
(#) pipi válasza janocsi hozzászólására (») Júl 17, 2010 /

(#) janocsi válasza pipi hozzászólására (») Júl 17, 2010 /

Szia, köszönet!
(#) Ati24 hozzászólása Júl 19, 2010 /

Sziasztok,

A segítségeteket kérném.
Adott ey Dell E193FP LCD monitor.
A gond annyi lenne vele, hogy bekapcsolás után kb 3 másodperc múlva elmegy a háttérvilágítás. Kondenzátorokat a puffer kondin kívül cseréltem benne, de sajnos nem változott semmi.

Lenne valami ötletetek, mi lehet a baj?

Üdv,
Ati
(#) kadarist válasza Ati24 hozzászólására (») Júl 19, 2010 /

Szia!
Fénycsőgyengülés szokott ilyet csinálni. Az inverter áramérzékelését kell becsapni, és akkor nem kapcsol ki a világítás. Csinélj egy-két képet a nyákról.
(#) Ati24 válasza kadarist hozzászólására (») Júl 19, 2010 /

Szia,

Itt volna egy kép. Remélem meg udjuk oldani.

Üdv,
Ati

IMG_1144.JPG

A másik oldaláról is kellene egy kép.

Szia,

Itt a kép a másik oldalról is.

Üdv,
Ati

IMG_1146.JPG

(#) Ati24 válasza Ati24 hozzászólására (») Júl 19, 2010 /

Van otthon Benq LCD monitorom, aminek a fénycső csatlakozása megegyezik evvel a Dell monitoréval. Hülyeség lenne abból kiszedni egy tesztre és erre rákötni a csöveket?

Már csak a vezérlő IC típusát kellen e leolvasnod. Az áramérzékelés állításához kellene a típus.

Ez van ráírva:

0Z9RRAGN
0447A1
41969791

Lassan jön az adatlapja...

Amit az előbb kérdeztem, az badarság? Mármint hogy próba erejéig rákötni egy 17 colos Benq monitor fénycsöveit, ezáltal szűkíteni a hibát?

Üdv

Persze a legjobb lenne a csöveket kicserélni, próbára jó lenne a Benq-é is. Ezen a rajzon látható a vezérlő. Az R12-vel(áramérzékelő ellenállás), és a kis kék kerámiakondenzátorokkal lehetne variálni(C3,C8,C10). Viszont ha nincs gyakorlatod ezen a téren, akkor inkább a csőcserét javaslom.

Kipróbálom a Benq fénycsöveivel.Meglátjuk mit mond rá. Sajnos nincs túl nagy tapasztalatom. Ha a csőcsere segít,és "gazdaságos" akkor próbálok beszerezni.
Holnap megírom a tapasztalatokat.
Köszönöm az eddigi segítséget!

Üdv,
Ati

Beszerzési forrás:Bővebben: Link
(#) Ati24 válasza kadarist hozzászólására (») Júl 20, 2010 /

Köszi!
A Benq fénycsövekkel működik. Sajnos az új túl drága. Úgyhogy QKA.
(#) gyuszuSS válasza Ati24 hozzászólására (») Júl 20, 2010 /

Kedves ati24!
Ha a kukába megy szívesen elfogadnám.
Akár összeszerelés nélkül is,csak mindene meglegyen.

gyuszuSS
(#) kadarist válasza Ati24 hozzászólására (») Júl 20, 2010 /

Azért ne dobd ki. Valahogy passzold el. Egy kis tuninggal még működésre bírható lenne.
(#) drops hozzászólása Júl 23, 2010 /

hellósztok
lenne egy asus 19" monitorom de ha bemelegszik fehér vékony csikok bújnal elő.
szerintetek mi lehet a hiba és lehet e javitani?
(#) Atielektro hozzászólása Júl 24, 2010 /

Sziasztok!

Van egy kb. 2 éves Benq FP71G+ típusú monitorom, ami hirtelen gondolt egyet és elromlott...Be akartam kapcsolni, de meg sem nyikkant.
Abban az estben, ha nincs bekapcsolva a gép, akkor lemegy stand by-ba, legalábbis az állapotjelző led szerint, ha pedig be van kapcsolva, akkor végig aktív marad, tehát azt érzékeli, hogy be van-e kapcsolva a gép vagy nincs.
Nézegettem elemlámpával, hátha a háttérvilágítás ment el, de nekem úgy tűnik, hogy abszolút nincs kép.
Tudom így látatlanban nehéz megállapítani a hibát, de gondoltam megkérdezem a véleményeteket, hogy azért ne annyira a vak sötétben tapogatózzak.
Holnap állnék neki szétszedni, mert most már késő van meg én sem vagyok túl türelmes hangulatomban.
Előre is köszi a segítséget!
(#) horvathrobert2006 válasza Atielektro hozzászólására (») Júl 25, 2010 /

Nézd át a tápot ,pupos kondikat keress.
(#) Atielektro válasza horvathrobert2006 hozzászólására (») Júl 25, 2010 /

Hello!

Először is köszi a tippet,de végignéztem az összes elektro kondit és egyik sincs felpúposodva. A nyákon nem találtam égési sérüléseket, de csatoltam róla képet, hátha ti észrevesztek valamit. Igyekeztem úgy fényképezni, hogy használható legyen.
Utánaolvastam itt a fórumon a dolgoknak. Ugyebár a csövek váltófesszel mennek és mivel 4 cső van benne, ezért lemértem 4 trafó kimenetét és mindegyik olyan 300 ohm-os volt. Ezt reálisnak tartom, szóval ezek talán jók. Bekarikáztam a képen, hogy szerintem mi inverter trafójának a szekundere, de légyszi erősítsetek meg, hogy nem tévedtem. A kép bal oldalán az a 4 fehér csatlakozó megy a csövekhez nagy valószínűséggel.
Most nekiállok és leásom magam a csövekig. Szemrevételezéssel meg lehet látni, hogy hibás-e valamelyik cső vagy csak másik inverterről?
Ha valakinek van valami ötlete, hogy minek nézzek még utána, azt szívesen venném. Gondolom még a trafókra az áramot kapcsolgató FET-eket kéne még megmérni, de nem tudom, hogy melyek lehetnek azok (szerintem a jobb felső sarokban a hűtőbordákra szereltek, de vannak ilyen kis picik a 4 trafó mellett is, bár ezek bipoláris tranyók) és, hogy mik a reális értékek, mert sosem mértem még ilyesmit. Majd utánanézek az adatlapjuknak, hogy egyáltalán mifélék és írok
Előre is köszi a segítséget!

2.png

1.png

Következő: »»   16 / 313
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem