Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Lapozás: OK   289 / 1271
(#) kadarist válasza K3VIN hozzászólására (») Jún 29, 2010 /
 
Töltsd le a doksit a get manual-ra kattintva. Abból nézd ki a feszültségeket. Egy PDF-fájt fogsz letölteni. Regisztrálás nélkül csak max. 2 fájlt tölthetsz le naponta.
(#) K3VIN válasza kadarist hozzászólására (») Jún 29, 2010 /
 
Megvan, kösz... Hát jól össze-vissza vannak a dolgok Nálam a sorkimenőnek 10 lába van a doksiban meg 13. Ami a doksiban a 3-as láb, az nálam alulról nézve a 2. De nincs fesz...
(#) kadarist válasza K3VIN hozzászólására (») Jún 29, 2010 /
 
Ha hang van, akkor a tápegység (hálózati) működik. Kövesd végig a sortáp(B+) útját. Valahol elakad.
(#) spst hozzászólása Jún 29, 2010 /
 
Sziasztok!
Van egy Samsung WS-32A118V típusú tévém, melyen ha mozgás van a képen, akkor ottmaradnak az előző képek, mintha egy nagyon lassú LCD, vagy hosszú utánvilágítású monitor lenne. A színek elmosódottak, nagy foltok. A Teletext színei, fókusza jó, csak antennáról és videóbemenetről jelentkezik, bár elég baj az. Mi lehet a baja ?
(#) K3VIN válasza kadarist hozzászólására (») Jún 29, 2010 /
 
végig néztem mindent, de semmi... lehet már én vagyok hozzá fáradt
(#) kadarist válasza spst hozzászólására (») Jún 29, 2010 /
 
Szia!
Ez Feature Box-hiba. Szervízben lehet javítani.
(#) kadarist válasza K3VIN hozzászólására (») Jún 29, 2010 /
 
A hálózati tápegység kimenetén (elkókon) meg vannak a feszültségek? Nehogy most add fel, mert felrobbanok!
(#) locked hozzászólása Jún 29, 2010 /
 
Sziasztok!
Panasonic TC-21S4RP televizió javításához szeretnék segítséget kérni.A képernyőt egy vizszintes vékony fehér csík felezi meg,fölötte koromfekete,alatta pedig normál kép van,csak a fele hiányzik.A hiba azután következett be miután egy xbox lett rákötve.Merre felé keressem a hibát,kérlek segítsetek.
(#) spst válasza kadarist hozzászólására (») Jún 29, 2010 /
 
Huh.. Ez mit jelent, illetve mi okozza? Azt elfelejtettem megírni, hogy az OSD is kifogástalan. Az én tippem videó végfok kondi lett volna, de kissé elkeserítesz. Csak szervíz? Szinte mozdíthatatlan, olyan dög nehéz.
(#) K3VIN válasza kadarist hozzászólására (») Jún 29, 2010 /
 
na basszus... C848 semmi, C628 és C623 szintén, akárcsak a C633 és C631 (pedig a C848-at, C628-at és a C623-at 1hete cseréltem vadiújra) ez a tv a sírba visz
(#) dragon0 hozzászólása Jún 29, 2010 /
 
helló! szeretnék kérni kis segítséget grunding tv- nek általában mi a gyerekzár fel oldó kódja mert amit én tudok az nem jó (7038) de halottam hogy van valami más mondja is hangerő + - program le ,fel és ok ezzel csak az a bajom ,hogy nem tudom ,hogy milyen sorrendbe kell nyomkodni?
(#) kadarist válasza locked hozzászólására (») Jún 29, 2010 / 1
 
Nézd meg, hogy az IC451(függőleges végfokozat) megkapja-e a pozitív és negatív tápfeszültségét (1-es és 6-os láb). Valamint, ha van oszcilloszkópod, akkor a vezérlőjelek meglétét is ellenőrizd(4-5 láb). Ezeken kívül még az IC is lehet rossz, valamint EEPROM és vezérlőhiba is lehet.
Rajz: Bővebben: Link
(#) locked válasza kadarist hozzászólására (») Jún 29, 2010 /
 
Köszönöm a segítséget ! Oszcilloszkópom sajnos nincs,marad a feszültségmérés.
(#) spst hozzászólása Jún 29, 2010 /
 
Sziasztok!
Van egy Samsung WS-32A118V típusú tévém, melyen ha mozgás van a képen, akkor ottmaradnak az előző képek, mintha egy nagyon lassú LCD, vagy hosszú utánvilágítású monitor lenne. A színek elmosódottak, nagy foltok. A Teletext színei, fókusza jó, csak antennáról és videóbemenetről jelentkezik, bár elég baj az. Mi lehet a baja ?
(#) kadarist válasza spst hozzászólására (») Jún 29, 2010 /
 
Esetleg egy átforrasztgatás segíthet. A sokcsipes SMD-panel a Feature Box.
(#) kadarist válasza dragon0 hozzászólására (») Jún 29, 2010 /
 
A Grundig tévének a típusa kellene CUC...?
(#) locked válasza kadarist hozzászólására (») Jún 29, 2010 /
 
Igazad volt az Ic451(LA7840) volt a bűnös:Egy kivételével az összes láb fel volt válva a panelról.Már működ.Mégegyszer köszönöm a segítséget.
(#) K3VIN hozzászólása Jún 30, 2010 /
 
Köszönöm a tegnapi türelmedet és segítségedet kadarist! De azthiszem elviszem egy szerelőhöz, mert egy darabig nem leszek itthon és mire vissza jövök már nézni akarom rajta a műsorokat.
(#) belfike hozzászólása Jún 30, 2010 /
 
*

Sziasztok!
Próbálok megküzdeni egy Nokia 7143VT tip készülékkel.Eredetileg szín (a tulaj szerint) gondjai voltak de mire hozzám került már be sem indult.
Vizsgálva: Táp,renden. Feszültségek a tápon18V;24V; rendben, viszont a stabok után már nincs fesz, illetve a 7805 előtt csak 3,5 volt utána 1,2V mérhető.Átvágtam a processzor (TVPO 2066 EM03-2) tápvezetékét a feszültség vissza ált 5 voltra . Helyre állítva és a 9,11, lábakat kiszigetelve ismét csak 1,2 volt a fesz.Az epromnál szintén ez a helyzet. Szerintetek mi nyúlja le a tápot? Maga a proci vagy esetleg valami más?
12volt élből nincs mert azt LM 317 vissza korlátozta. Rajz letölthető
innen igaz 6 részletben
Ha valakinek van valami ötlete azt szívesen veszem.
Üdv belfike!
(#) kadarist válasza belfike hozzászólására (») Jún 30, 2010 /
 
Szűrőkondit(elkó) cserélgettél?
(#) belfike válasza kadarist hozzászólására (») Jún 30, 2010 /
 
Igen ami odatartozik azt mindet + a tápban is.A legjobban arra lennék kíváncsi hogy van-e valami védelmi áramkör ami lehúzza a +5 voltot 1,2 re hogy ne tudjon indulni a vezérlés. Nem találtam adatlapot a processzorról hátha Te jobban ismered.
(#) elbandi válasza kadarist hozzászólására (») Jún 30, 2010 /
 
Üdvözöllek!
Kiderült a táptrafónak nincs baja, hanem egy zárlatos zéner húzta le a tápfeszültséget. Van egy gondom, hogy lehetne a sorkimenő trafóról megtudni, hogy tuti rossz vagy nem. 4000-ért lehetne venni újat de ha mégsem rossz akkor a nyakamon marad. Gondoltam arra,hogy kipróbálásra kellene valahonnan szerezni egy jót.Esetleg ebben tudnál-e segíteni ha megadnám a tipust.
(#) belfike válasza belfike hozzászólására (») Jún 30, 2010 /
 
Időközben kiemeltem a vezérlőt de az 5volt nem jött elő,ami arra enged következtetni hogy az IC jó. Folyt köv de most itt a vihar.
(#) belfike válasza elbandi hozzászólására (») Jún 30, 2010 /
 
Szia! Régebben voltak úgy nevezett menetzárlat vizsgálók de újabban teszterrel szokták nézni.Meg is építheted ha van hozzá kedved Itt megtalálsz mindent.
(#) elbandi válasza belfike hozzászólására (») Jún 30, 2010 /
 
Köszi a tippet, ezt már én is néztem. Valami gyorsabb megoldás kellene mert mire megépíteném leesne a hó amennyi időm van rá. Mégegyszer köszi.
(#) dragon0 válasza kadarist hozzászólására (») Jún 30, 2010 /
 
Helló közbe sikerült megoldani következö módon hangerő + -,program le fel ok csak azt nem értem kb 3 szór próbáltam és akkor nem működött ma meg pöcre ki kódolta ja és mindent újra kellet állítani remélem nem lesz vele gond
(#) botics válasza micsi hozzászólására (») Jún 30, 2010 /
 
Üdv Micsi,
az én TV-men is ugyanezt tapasztaltam kb. 2 hónapja, már az őrületbe kergetett, a megoldás az volt, hogy a szerviz menübe beléptem és ott "reset"-eltem a készüléket.
Az igaz, hogy ezt többször megtettem (nem tudtam, elsőre, hogy mit is csinálok), az is hozzá tartozik, hogy az én TV-m CW28D85V.
Remélem NEKED is sikerül....
(#) Doncso válasza elbandi hozzászólására (») Jún 30, 2010 /
 
Szia, létezik egy megoldás, nekem eddig bevállt. Bővebben: Link
(#) moltam válasza elbandi hozzászólására (») Jún 30, 2010 /
 
Helo.
Építs vele egy egytranyós nagyfesz. generátort.
(#) acdc válasza kadarist hozzászólására (») Júl 1, 2010 /
 
Hali!
Bocs, hogy eddig nem jelentkeztem, de sajnos nem volt lehetőségem a tv-vel foglalkozni.. :S Megmértem az ic-körül minden alkatrész és minden jónak bizonyult, kicseréltem az ic-t is.. de sajnos a probléma változatlan... mit lehetne kezdeni vele?
köszi előre is..
Üdv.: Peti
Következő: »»   289 / 1271
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem