Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Mikrohullámú sütő javítás, magnetron csere, stb.
Lapozás: OK   23 / 141
(#) sapiro válasza zombee hozzászólására (») Júl 21, 2010 /
 
Kedves Tamás! Tisztelettel (és köszönettel) jelentem, a mikró működik! A szekunder tekercs (fele) újra lett tekerve (115 menet), és más semmi. Alacsonyabb fokozatokon picit zizereg (először nem tudtam eldönteni, hogy a mikrót vagy az eresz alatt lakó rozsdafarkú fiókákat hallom-e, de csukott ablaknál is szól), lehet korábban sem volt másképp. A trafó képét mellékelem. Nagyon köszönöm a segítséget! Hegedüs Csaba

trafo.jpg
    
(#) zombee válasza sapiro hozzászólására (») Júl 22, 2010 /
 
Ez igen! LoL! Kapcsolóüzemű mikród van!

A sípolást a megváltozott tekercscsatolásból eredő frekvenciaváltozás okozza. Talán ha pár menetet visszaszedsz akkor megnő a freki és nem fogod hallani.
Ha nem kerget őrületbe senkit, akkor elvileg nem káros hosszú távon sem.

zombee
(#) sapiro válasza zombee hozzászólására (») Júl 22, 2010 /
 
A szakma mesterével állok szemben! Nem, nem sípol, hanem leszabályzott állapotban alig hallhatóan és nem folyamatosan zizereg, majdnem úgy, mintha áthúzna (remélem nem az!). Ezért hittem először a madárkák szöszmötölésének. Nem zavaró, normál esetben észre sem venném. Remélem tartós lesz a megoldás, mert egyebekben kifogástalan! A tekercselés elég feszes lett, de azért gondoltam egy kis lakkra. Vagy talán a légrés változása okozza (ferritmagos persze, ragasztva volt) a jelenséget? Köszönöm!
(#) zombee válasza sapiro hozzászólására (») Júl 22, 2010 /
 
Ha újra lett ragasztva akkor az okozza, mert ha áthúzna akkor nem sokáig hallanád...
Alapvetően maga a vas kristályok tágulnak/szűkülnek a mágneses tér hatására.
Az újraragasztásnál a mágneses tér elmozdult, a kristályok másképp rezegnek be.
TV-nél a sorkimenőt lehet hallani ahogy sípol 15625Hz-en, egy ilyet nem mindig tudnak úgy megcsinálni hogy ne sípoljon...
(#) sapiro válasza zombee hozzászólására (») Júl 22, 2010 /
 
A szakma sosem alvó mesterével állok szemben! Néhány napos próbajáratás után elválik, sikerrel jártam-e. Annyi biztos, ebben az életben nekem már csak nagy, forrólevegős, inverteres mikróm lesz, Az ebay-en már be is tettem figyelőbe párat, de nem bánom, ha nem szorulok rájuk. Majd jelentek, ha nyugvópontra jut a dolog. Köszönöm!
(#) Hodinka válasza kukucka hozzászólására (») Júl 23, 2010 /
 
Szia!
Hát elhangzott a számodra itt jónéhány lehetőség az elmúlt 1-2 nap alatt,szóval én csak annyit fűznék még hozzá,hogy ha mindenáron ti szeretnétek megjavítani a férjeddel,akkor mindenek előtt egy-két mérést el kéne végezni,de inkább leírom én is mégegyszer,hogy ez pontosabban áram alatti méréseket jelent,és csak akkor kezdjetek bele,hogy ha tényleg biztosak vagytok a dolgotokban,és tudtok majd valamennyire orientálódni a dolgok közt,ugyanis itt nagyon veszélyes áramokról van szó és akár könnyen rossz vége is lehet...
Tehát mindenek előtt le kell ellenőrizni a MOT (trafó)primer csatlakozóin,és a grill fűtőszáll csatlakozókon a feszültség jelenlétét müködés közben,és így már lesz miből kiindulni.
Amit még tudni kell,bár már itt elhangzott párszor,hogy célszerű nem összetéveszteni a trafó primer és szekunder csatlakozóit, a szekunderkörben tilos méricskélni bármit is,ugyanis ott nominálisan 2100V-ról van szó,ami viszont egyértelműen halálos!!!
Üdv!
(#) Hodinka válasza sapiro hozzászólására (») Júl 23, 2010 /
 
Idézet:
„Nem, nem sípol, hanem leszabályzott állapotban alig hallhatóan és nem folyamatosan zizereg, majdnem úgy, mintha áthúzna (remélem nem az!).”

Attól nem kell félned ugyanis szekunder zárlatnál elég komolyan füstölne a tekercs,a fura zizegést pedig könnyen okozhatja a trafó rezgése,vagy akár a frekvencia ingadozása is...
Mellesleg szép munka igy elsőre,minden elismerésem.
Üdv!
(#) Hodinka válasza zombee hozzászólására (») Júl 23, 2010 /
 
Idézet:
„TV-nél a sorkimenőt lehet hallani ahogy sípol 15625Hz-en, egy ilyet nem mindig tudnak úgy megcsinálni hogy ne sípoljon...”

Ez nem egészen így van,nem a sorfrekvencia okozza olykor azt az elviselhetetlen sípolást,hanem a sorkimenő rezonálása hallható olyankor ami 2-3kHz körüli szokott lenni...
Üdv!
(#) kukucka válasza Hodinka hozzászólására (») Júl 23, 2010 /
 
Szia Hodinka!
Köszönöm a sok jó tanácsot. Remélhetőleg hétvégén már össze is jön a javítgatás, mert eddig a "szegény embert még az ág is húzta", csőtörés volt az utcában és arra ment el a drága idő, hogy vizet próbáltunk vadászni a környéken. Persze először a hozzávaló edényeket. Hétfőn mindenképpen jelentkezem.
Jó hétvégét: kukucka
(#) sapiro válasza Hodinka hozzászólására (») Júl 23, 2010 /
 
Köszönöm az elismerést! Igaz mikrót nem sokat láttam még belülről, de karón varjút igen! Az rendben van, hogy rátekertem a drótot, az viszont nincsen, hogy nem tudom hogyan működik az egész... A magnetron ki-be kapcsolásáról van szó, hasonlóképpen a sima, nem inverteres mikrókhoz? Mindig örülök egy kis elméleti oktatásnak, mert tartom: "a legjobb gyakorlat az elmélet"! Ha tudnál egy linket adni (angol, német is jó), hálás lennék érte! Köszönöm!
(#) Hodinka válasza sapiro hozzászólására (») Júl 24, 2010 /
 
Idézet:
„A magnetron ki-be kapcsolásáról van szó”

Itt a “ki-be kapcsolás” alatt konkrétan mit értesz?
Az hogy a mikrosütő magnetron meghajtása most hagyományos MOT-os elrendezésű,vagy épp kapcsolóüzemű áramkörrel történik,alapvetően teljesen mindegy a magnetron áramellátása szempontjából,ugyanis a katódáram mindkét esetben DC,nagy eltérés mindössze a meghajtók közt van.
Ha megy az angol,akkor itt egy leírás az inverteres mikrókról, egyébként meg beírod a googléba,hogy "inverter microwave oven" és máris töménytelen mennyíségű információhoz jutsz...
Üdv!
(#) tilion hozzászólása Júl 26, 2010 /
 
Szervusztok!
A következőkben kérném a segítségeteket
CE2944N Samsung micro nem melegít,tudnátok tanácsot adni.Köszönöm
(#) zombee válasza tilion hozzászólására (») Júl 26, 2010 /
 
elromlott
Komolyra fordítva a szót: biztosítékok, trafó primer feszültség rendben? trafó primer áram 3A körüli?
(#) tilion válasza zombee hozzászólására (») Júl 26, 2010 /
 
Még nem ugrottam neki,mert várom a tanácsokat ötleteket és törött a kezem,és most romlott el.És köszönöm a válaszodat és válaszaitokat.Remélem nem magnetron hiba,
(#) zombee válasza tilion hozzászólására (») Júl 26, 2010 /
 
Nem akartam lekezelő lenni, a kérdéseimet tekintsd válasznak. Azaz, először ezeket kellene ellenőrizni. Ennek tudatában mehetünk tovább.
Törött kézzel nem tanácsos nekiállni(főleg ha jobb kéz nincs kéznél ),
Tovább fog tartani a szerelés, ne is csináld egyedül. Összerakni pedig lehetetlen az illesztések miatt. Méregetni még lehet fél kézzel.
(#) dizi hozzászólása Júl 28, 2010 /
 
Urak mi lehet a probléma ha nem melegít a mikro trafó,biszti, nagyfeszbiszti,reteszkapcsolók is jók és a kondi is a magnetron egy olyanból lett kivéve aminek a burkolata sérült úgy hogy az is jó a nagyfesz dióda nem mutatott semmit,de ez a jelenség mutatkozott a működő tipusból ki vett diódánál is.
A nagyfesz trafóról mindent lehúztam és a nagyfesz részen kialakítottam egy kb 5mm-s szikra közt,bekapcsolás után húzta is az ívet,mindent visszaállítva az eredeti állásba mégsem történt semmi nem melegített.
Mi mehet még tönkre benne
Ui: ez egy egyszerű kétgombos alap mikró
(#) Hodinka válasza dizi hozzászólására (») Júl 28, 2010 /
 
Lehet nem megy fűtés a magnetronra...
(#) dizi válasza Hodinka hozzászólására (») Júl 28, 2010 /
 
Nem, véletlen mellé nyúltam a polcon és egy rossz magnetront tettem bele most már megy.
Apropó egy rossz magnetront nem lehet meg javítani mi ezeknek a bajuk ah külsérelmi jel vagy égés nem utalás arra,hogy nem működik mert nekem van kettő ami sz@r.
Lehet hogy kuka.
(#) Hodinka válasza dizi hozzászólására (») Júl 28, 2010 /
 
Mindenképp kuka!
A leggyakoribb hibajelenséget általában a katód fűtésére szolgáló fűtőszál szakadása(égése)okozza,de lehet anód zárlat is,és még sok más probléma ami sajnos nem javítható.
(#) dizi válasza Hodinka hozzászólására (») Júl 28, 2010 /
 
Köszönöm a választ további szép napot.
(#) zombee válasza dizi hozzászólására (») Júl 28, 2010 /
 
A mégnes viszont sokmindenre használható
(#) Hutty válasza Hodinka hozzászólására (») Júl 28, 2010 /
 
Tételezzük fel a vákum megszünését is.
(#) dizi válasza Hutty hozzászólására (») Júl 28, 2010 /
 
Azt már kiszedtem belőle és a feleségem fel is használta,mától a befizetendő csekkeket azzal ragassza a hűtőre nehogy elkeveredjenek,hurrá.
(#) tilion válasza zombee hozzászólására (») Júl 28, 2010 /
 
Köszönöm a válaszodat még valahogy szét ,kellene csavarnom,magnetron nem lehet hibás égési nyom nincs és minden szépen működik,de melegíteni nem tud.Természetesen azokat,meg nézem amiket írtál.
(#) zombee válasza tilion hozzászólására (») Júl 29, 2010 /
 
Mindent megnéztél amit írtam?
Gondolom biztosítékok nagy-és kisfesz oldalon is okés.
Akkor sorban:
Trafó primeren van fesz(230V)? Mekkora a trafó promer árama?
A magnetron két elektródája között mekkora az ellenállás? Majdnem zárlatot kell hogy mérj.
Mekkora az ellenállás a test és a magnetron elektródái között? Itt végtelent kell kapnod.
(#) tilion válasza zombee hozzászólására (») Júl 29, 2010 /
 
köszönöm a segítségedet és válaszodat.
(#) dizi válasza Hodinka hozzászólására (») Júl 29, 2010 /
 
Hi
Azzal a mikróval lehet kezdeni valamit aminek meg sérült a festése és azon a ponton húzza az ívet a (ajtó széle).
(#) Hodinka válasza dizi hozzászólására (») Júl 29, 2010 /
 
Az égést maradéktalanul le kell tisztítani a sérült részt pedig bevonni zománcfestékkel,de erre a célra legjobb lenne inkább hőálló festék,abból is csak a gyanta bázisú (nem fémalapú...)
(#) tilion válasza Hodinka hozzászólására (») Júl 30, 2010 /
 
Nekem is van egy másik mikróm az anyósnál ugyan ez a gondom ahol ki éget a magnetron ott sérült a festés és hiába festettem le hőálló festékkel 1perc után újból előjött a szikrázás.Milyen festéket kell keresnem ,hogy tovább tartson vagy kuka az egész.
(#) zombee válasza tilion hozzászólására (») Júl 30, 2010 /
 
véletlenül nem a csillám égett ki? azt nem szabad festeni, de cserélni lehet...
Következő: »»   23 / 141
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem