Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Fm transmitter
Nem urh, hanem URH, (merthogy betűszó, és az Ultra Rövid Hullámsáv rövidítése) a 30 - 300 MHz közötti rádiófrekvenciás sávot jelenti.
Hasonlóan nem fm, hanem FM (szintén betüszó, és Frekvencia Modulációt jelent), és nemcsak az URH sávban használják, és nemcsak müsorszóró célra. De az URH sávban a 87.5 - 108 MHz sávban az analóg műsorszóró adók, így a vevők is FM -et (frekvenciamodulációt) használnak.
Nincs és. Csak valami hasonló miatt indították ezt a beszélgetést, gondoltam lehet hogy érdekel valakit és még nem talált rá. ENNYI.
Azt én tudom jól,hogy hol és mire használják az FM.modulációt.
Én is építettem FM,vételre fetes vevőt,annak idején amatőr koromban. No nem a műsorszóró sávra. Azért írtam így,mert az itteni többnyire kezdő fiatalok,a CCIR,sávot ismerik leginkább,és ezt használják.
Pontosan azért kell korrekt módon írni, mert kezdőknek szól. Nem kell hogy pongyola elnevezésekről azt higyjék, hogy úgy van jól. Egyébként az is rosszul van a köztudatban, (ilyen elírások miatt) hogy CCIR sáv. Mindkettő, az OIRT, és EBU sáv is CCIR sáv. A 87.5 - 108 MHz sáv az EBU sáv.
Látom szépen fejlődsz a helyesírásban, már csak a szóköz billentyűt kéne leütnöd a pont, és vessző után
Kérdezném, hogy ezekben a transmitterekben lehet software-t frissíteni, cserélni?
Vettem egyet, de nincs rajta véletlenszerű mód. Jó lenne...
Pont ezt hiányolom belőlük én is! Mekkora lúzer hiba, hogy kihagyták belőlük...
Üdv Inhouse
Szerintem sehogy. Nincs ebben semmi szoftver, kőkemény hardver az egész. Azért nincs benne véletlenszerű mód, csak szépen sorban egymásután, és a végén reset, majd előlről.
ez arra a célra tökéletes... Nagyobb teljesítményűt meg abszolút felesleges építeni, mert jön az NMHH (az új) és lebuktat...
Sziasztok!
FM transzemittert használok,pendrive-al! Eddig minden rendben volt,olvasta a zenéket szépen,de pár napja olyat csinál,hogy kiírja,hogy NO FILE és nem csinál semmit! Próbáltam már több pendrive-al is,de u.a.,tehát nem a pendrive-al van a gond! Valami ötletek lenne? Köszi!
Üdv mindenkinek!
Szeretnék egy 200mW-os FM adót építeni, mert sokat hallgatom a rádió1-et, de csak a szobámban tudom hallgatni mert nincs nálunk vétel és on-line megy. De arra gondoltam, hogy építek egy olyan fm adót, hogy legalább a házunkat fedje le. Ha van valami jó kapcsolásotok, küldjetek légyszi. Ja és 200mW-nál ne legyen nagyobb, mert arra engedély kell és nem szeretnék se engedélyért, se büntetésért fizetni. Segítségeteket előre is küszi
2500 a Tescoba az fm adó, annál jobbat nem fogsz építeni.
Az én MP3-asom így döglött be... Kírta hogy no files in here, aztán már el sem indult... Nekem Kontakthibás volt! Nézd meg hogy nem-e kopot el e túlságosan az a négy rész az USB foglalatban... Ja és feltétlen nézd meg a kis lcd vezérlőjét! Ha továbbra sem megy, akkor még marad a line in...
Line in,pontosabban?
A kijelző vezérlőjét hogy nézzem meg? Köszi!
Line in -> Vonalbemenet, egy 3,5mm-es Jack aljzat, amin külső forrásból sztereó zenét tud fogadni. Fogsz egy MP3 lejátszót és annak a Jack kimenetét összekötöd ezzel. És már szól is, csak a transmitter már csak adó és nem MP3 dekódoló is...
Üdv Inhouse
Véletlen lejátszás híján én is így használom, csak innen kezdve megette a fene...
Pont azért tetszett volna, mert csak egy SD kártyát kell belepattintani, és mehet a móka...
Heló
Nekem lenne egy FM transmitterem. Szeretném felerősíteni a jelét amennyire csak lehet. Nem tudom hogy lehetne megoldani.(Kb 50-60m-vagy több) Létezik valamiféle erősítő kapcsolás vagy antenna vagy valami amivel meg lehetne ez oldani? Ha nem szükséges Nem szeretném annyira forrasztgatni a transmitter panelját és nagyon gyenge minőség is megfelelne. 12V autós csatlakozója van Jelenleg Kb 10m képes lefedni. Nem szeretném az eszközt Rádiózavarásra meg ilyenekre használni.Tisztában vagyok a szabályokkal....Mielőtt valaki okoskodna....Már elnézést de tudom sokan ezzel kezdenék.
Szerintem építs egy új alapból nagyobb hatótávút, van olyan is ami 10km-re is jó
csak nehogy baj legyen belőle
Próbáltam már de sose jött össze.
Se a tekercs se a kondi összehangolgatni. Az IC-verziót ami van azt meg nem tudom beszerezni az alkatrészt a közelbe.Rendelni meg most nem akarok. Csak gondoltam hátha lehetne rá megoldást hisz az alaprezgést megadja a transmitter csak fel kéne erősíteni. Esetleg nagyobb antenna? Egyáltalán hol van ennek az antenna kivezetése?? Vagy azóta kutakodtam és van ahol azt írják TV-erősítővel meg lehetne csinálni azzal a adapteres cuccal+ami az antennába van panel....Abból van egy rahedli. Vajon működne?
Hello, van itt nekem egy FM stereo transmitterem, melynek a jelét fel szeretném erősíteni. Antennát raktam már rá kb (60cm). De így is gyenge a jel.
Hajt a kíváncsiság hogy hogyan tudnám megoldani mindezt, mert szó már esett róla az iskolában, de gyakorlatban még nem valósítottam meg ilyet. Ezért kérném a segítségeteket, hogy miket kell ilyenkor figyelembe venni, amikor RF erősítőt tervezek. És honnan tudjam, hogy épp melyik tranzisztoros alapkapcsolást kell használjam? Az IC 7-es kivezetésén 4,76VDC-t mértem. Szeretném, ha legalább 100m-ig elvinne az adó úgy, hogy a vevő oldalon szobaantenna-erősítő nélkül fogható legyen az átjátszott zene. Annyit helyesbítek, hogy nem 3VDC-ről használom, hanem a PC-m USB-jéről!
Sziasztok!
Valaki vett már ilyet? Azt szeretném megtudni, hogy működne egy Mp3 lejátszóról? Autó rádióhoz kellene. FM Transmitter
Helló!
Ez nem lesz jó hozzá. Az autórádió 88-108MHz tartományban működik, ez az adó meg 433MHz-es, ezt ha jól tudom akkor távirányítós cuccokban szokták használni, pl távirányítós autó.
Nomeg ezen analóg hangot sem tudsz átvinni. A modulációs módja csak digitális jelek átvitelét teszi lehetővé.
guliver83: a linkelt oldalon, és az adatlapon hol látsz olyat, hogy FM transmitter? Miből gondoltad, hogy ez az?
Azt tudja valaki esetleg, hogy a Tescos FM transmitterekhez adott távirányítót mivel lehetne pótolni?
Arra gondolok, hogy az "univerzális" távirányítón milyen márkát kéne beállítani, hogy működjön.
De jó kis téma, bár van belőle még vagy 5...
Én nem is olyan régen végfokoltam meg egy ilyet, egy szem nagyfrekis kisjelű rf tranzisztor volt benne. Az egész belefért a kütyü házába, elment ez eredeti 2 db AAA ceruza elemről. A tranzisztor "C" osztályban járt és a transmitter végfokja képes volt direktben (!) kihajtani (meghajtó tranzisztor nélkül) Hatótávolság 300 méter házak között (!) . Kimenő "teljesítmény" 23 dbm (cirka 250 mW ) Nem nagy durranás, a tranzisztor kb gyufafejnyi méretű, kell hozzá még egy fojtó a bázisra föld felé, az emitterbe egy párhuzamos 30ohm/1n, a collectorban 100 nH volt ha jól emlékszem. Az egész SMT 0603, a teljes nyák mérete 0,5X1 cm kb...
Sziasztok!
Van egy FM transzmitterem az autós verzió szivargyújtóba kell bedugni. A kérdés: Csak egy bemenet van rajta, de nekem kellene egy kimenet is amit közvetlenül erősítőre köthetnék így a távirányítóval tudnám használni a szobámban. Valaki csinált már ilyen átalakítást? A választ előre is köszi. Macken
Ez végülis nem kérdés, csak egy ajánlás.
König FM Transmitter Ezzel a transmitterrel (König típusú, ingyen kaptam hálistennek) olyat megcsináltam, hogy azt hittem eldobom az agyam. Antenna kimenetére (gyárilag volt rajta egy pici drót, végén egy kb. 2centis átmérőjű vékony hajtogatható vöröses színű valami) ráforrasztottam egy kb. 5 cm hosszú RG316-os kábelt (kb. 2mm vastag lehetett, wifi routerekben használatos ami a rádiót összeköti a router antenna csatlakozójával), a testet nem kötöttem be sehová, a kábel végén egy rp-tnc aljzat. Mindezt fogtam és bedobozoltam egy design-os régi Hirschmann szne150r típusú antennaerősítő műanyag dobozába (a "kimenet" felirat alatt az rp-tnc aljzat amire megy az antenna, bemenetnél egy 3,5-es jack aljzat) + a 12v-os feszültségnek egy másikat csináltam. Az antenna kimenetére rp-tnc dugó segítségével rátettem egy régi ruszki csöves hordozható kis tv- nek a kb. másfél méter hosszúra kihúzható teleszkópos szobaantennáját, így a cuccot feltettem a szekrény tetejére, szekrény mögött leengedve az antennát full hosszában. Az eredmény: Autóval tesztelve 100 méteres körzeten belül házak között (téglaházak) full minőségben fogta az autóm rádiója a transmittert. Tovább mentem: Nagyjából 500 méteres hatókörben már eléggé sistergett, de valahol még elfogadható minőségben jött (durva). Hozzáteszem, házak között. A vétel útjában benne volt egy nagyon régi felújított iskola is, aminek kb. 40-50 cm-es falai vannak, személyes tapasztalatomból állítom ezt. Lenyűgöző egy ilyen kis sz.rtól ez a teljesítmény így ezzel a nagy antennával. Igaz, hogy csak 3 csatornás a transmitter, de teljesítményben így nagyon jó. A lakásban egy térerőmérős rft st 3000-es rádiótunerrel teszteltem (és mellette még 2 másik transmittert is ami szintén a sajátom és sose voltak még szétszedve, tehát gyári állapotúak), ez olyan tuner amihez ha nincs valamilyen külső antenna csatlakoztatva, akkor nem fog semmilyen rádióadást éppen ezért így teszteltem. A transmitterek nagyjából 1 méteres távolságban voltak a rádió tunertől. A tuner térerőmérője 6 db ledből áll: Minél több világít, annál nagyobb erővel fogja az adást 1. Soundfly rds fm transmitter : 6ból 1 led világított 2. Hama fm transmitter : 6ból 1 led, 2. halványan néha 3. König fm transmitter : 6ból 3 led erősen folyamatosan. Ez is milyen érdekes, lehet, hogy a leggagyibb márka sugárzik a legjobban... Valamiért úgy éreztem, ezt a tapasztalatot meg kell, hogy osszam veletek. Ja és még valami. A soundfly rds fm transmitternek (mivel nem szedtem szét de próbálkoztam máshogy megoldani), a stabilizált 12v-os táp pozitív ágára (én ezt a táp és a szivargyújtó aljzat közötti kábelszakaszon oldottam meg) egy teleszkóp antenna vagy egy drótdarab javít a hatótávján, persze ettől korántsem lesz olyan erős, mint az előbb leírt König transmitter.
sziasztok nekem egy olyan adó kelen ami kb 20méterig működjön fm en .. (rádióval akarom fogni)
Szia!
Az előző hozzászólásomban megemlítettem pár fm transmittert, ebből azt a bizonyos König-et (amit be is linkeltem a hozzászólásomban) ajánlom neked! Nem tud sokat, csak alapból erős (10 m-re simán elvisz gyári állapotban ), ha szétszeded és az antenna pontjára kötsz akár egy vezetéket, akár antennát, megnő a hatótávja, nem is kevéssel... a 20 méter gyerekjáték lesz utána... |
Bejelentkezés
Hirdetés |