Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Témaindító: Topi, idő: Nov 18, 2007
Ez a másik probléma, a mai fiatalok nyígnak, hogy nincs pénz, de dolgozni se akarnak. Én viszont mindennap felkelek, és megyek dolgozni, de legalább a saját pénzemet költöm.
üdv
nekem sli ben van 2 db 260-gtx eléggé emelgít és egy a hiba a cucc al hogy rengeteget eszik (áramban) ![]() és eléggé forró tud lenni (xp alatt 57-c) a hűtése meg egy ****** mert a porszívó halkabb ![]() jobb szerettema régi karimat a 8600-gts-t ![]()
Ez igaz! Nekem is az évfolyam társaim, akikkel együtt vagyok gyakorlaton, csak ott sírnak hogy nincs pénz. A mesterem felajánlotta az egész társulatnak a nyári munka lehetőségét. 8 emberből csak és kizárólag én jelentkeztem
![]() ![]() ![]()
Bulizás? Ugyan már! A bulizás már csak arról szól hogy "ki mennyit és mit ivott". Az osztályomban még én rám néznek görbe szemmel hogy miért nem iszok. Hétvége után egyből az ment hogy: hétvégén berúgtál mi? stb.. Szánalmas!
Én is kelek persze, és saját nem a bank pénzét költöm, akarom mondani lassan bankszámlám sem lesz, nekem olyan nem kell, évi 11 be van.
![]()
Néha úgy érzem, hogy akkor jobb lett volna fiatalnak lenni, mint most.
Múltkor hallottam ezt a mondatot: "Ma már ezer féle dolog van, akkoriban nem volt, csak 3 dolog: sörözés, csajok, zenélés." És igaza is van. A mai lányok pont az ellenkezőjük a régieknek. Ezeknek szó szerint nyalni kell a s*ggüket, ha valami nem úgy van, mint ahogy akarják, akkor megsértődnek, bőgnek, stb... Ezek miatt nincs nekem barátnőm, én nem bírnám elviselni a nyafogásukat. ![]()
Igazad van! Én még el is viselném a nyavalygásukat (egy ideig) de ott a másik probléma. A feneketlen pénz éhség
![]() ![]()
Mi haverral beszéltük, hogy hiába egyetemen vagyunk villamosmérnök szakon, keresünk majd hegesztő, vagy fémmegmunkálási tantárgyat és azt is akarunk felvenni, mert láttuk, hogy a műszaki karon vannak ilyen műhelyek, tehát ilyen tantárgyaknak is lenniük kell. Ha tehát fel lehet venni nekünk is, akkor megyünk is. Legyen már valami hasznos dolog is az egyetemen.
![]() Egyébként egyet értek azzal, hogy a bulizás tényleg csak az ivásról szól. Nálunk is az ment, hogy hétfőn megbeszélés, hogy ki hogy jutott haza hétvégén az ivás után, jót röhögtek egymáson. ![]()
Tehát te is szeretnél egy fémes szakmát?
![]()
Többek között ezért (mármint hogy a fiatalok csak isznak) nem törődök nagyon a zenéléssel, diszkóban 'bulit' csinálni. Kiábrándultam belőle egy csöppet
![]() szerk.: a legtöbb helyen már tényleg csak az megy, hogyan lehet lerészegedni, belekötni a másikba, pletykákat gyártani... stb.
Tavaly decemberben olyan tudattal fogtam bele a fénytechnikába, hogy milyen jó lesz bulikba vinni. Ám tapasztaltam a helyzetet. Már este fél 9 kor a csajok már kóma 5. Akár mit lehetett volna velük csinálni..
![]() ![]()
Most nézem az adatlapodon, egy nappal hamarabb regeltél mint én :hide:
Én hamarabb itt voltam nálad. Arra lettem volna kíváncsi, mikor elindulta az oldal
![]() ![]() Szerk.: Ittegy példa hogy a mai fiatalságnak úgy vág az esze mint egy bot...
Nem lehetetlen, hogy lesz majd idővel. Haverom is nagyon szeret fémmunkával foglalkozni, én is, tehát teljesen egyforma az érdeklődési körünk. Pár hónapja beújított egy acetilén hegesztő szettel, múltkor alkalmam volt kipróbálni is.
![]() ![]() ![]()
Valóban, fogyó elektródás hegesztéssel nem olyan egyszerű vékony lemezt hegeszteni. Úgy lehet csak hogy mindég a varratra hegesztesz rá, azt is csak úgy hogy megvárod még kihűlik (nem vörösen izzik). Lánggal hegesztettem már 0.5mm-es lemezt is
![]()
Hmmm...
Szerintem aznap lett meg a net nálunk. Volt már előtte is regisztrációm, de elfelejtettem a nevem és jelszavam, mivel nagyon ritkán suliból néztem fel ide. Bár utána rájöttem valahogy, valami értesítés útján. ![]()
Igen erre idő közben rájöttem én is. A lyukakat így foltoztam be. Mindig csak egy kis pöttyintés, majd amikor már nem izzott, ismét rá egy és szép lassan eltűnt a lyuk.
![]() ![]()
Én 1.5 éve tanultam a suliban a szakmát
![]() ![]() ![]()
Az a név valahogy jobb volt, de azóta mást használok már, az is elavult, mint a mostani. Ezt sem használom sehol, csak itt.
![]() ![]()
Üdv néktek! Hadd mutassam meg a fényképgyűjteményem.
![]() ![]()
Most kapaszkodj meg! Villanyszerelőtől vásárolt házban van.
![]() a 9-es kép: A falba vert szeg és a 0 vezető között 55 V a feszültség.
Üdv
Ez hasonlít arra maikor itt a villanyszerelő a kábel mind 2 végére villás dugót rakott ![]() ![]()
Kalapomat emelem előtte! :kalap: A 2. képen mit mérsz? a lánc és a falban lévő szög közötti feszültséget?
![]()
Vilanyórától jövő 0 vezető és a szeg közötti feszt.
Mutatok még pár jó dolgot. A képeken látható összes cucc áram alatt van. Ha lemegyek ebbe a pincébe, a hideg ráz. Vagy az áram?
![]()
Azt a betyár huncut...
![]()
Ez az illető hivatásos villanyszerelő volt, Szentgotthárd környékén több 100 háztartásban dolgozott. Szerencsére már a többségüket teljesen újrakötötték.
Számomra legkedvesebb az volt, amikor láttam hogy oldotta meg a 3 fázist. Ugyebár mindenki ismeri a hozzá való 4 ágú villásdugót, na abba vitt egy fázist, és rákötötte mind a 3 fázis helyére. Így valóban megvolt a 3*220 V. ![]() |
Bejelentkezés
Hirdetés |