Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Hűtőborda
Nem kell alákenni semmit, mert azok szilikon- (és nem csillám-) lapok.
A paszta vezetőképességéről sajnos nincs információm, de mérd meg ellenállásmérővel. A festékek - elvileg - hőszigetelő, ergo nem célszerű őket alkalmazni a hőelvezető felületeken.
Köszönök mindent. Akkor maradnak az oxidálódott, mocskos, ütött-kopott hűtőbordák.
Én sem megtisztítatlan gondoltam, hanem van pár bordám amit akármivel tisztítottam úgy is nagyon ronda maradt. Ezért gondoltam, hogy megkérdem a csiszolás, festét "mesét", hogy lehetséges-e. És mint írtam én is az alkatrész helyénél maszkolnék. Köszönöm.
Ha sikerül felhúzni fémtisztára, akkor eloxálás után lehet az oxidréteget színezni alumínium esetében, de a hőátadási tulajdonságait rontja.
Hát ez elég bonyolult, főleg egy nagyobb darab esetén. Akkor a szimplán való lecsiszolás és sprével való vékony lefújás teljesen kizárva? Köszönöm mindenkinek.
Üdv. Használj fekete színű alkaholos filcet, a durva hibákat és karcolásokat is eltünteti. :yes:
De tulajdonképpen felcsiszolás után semmi szükség a festésre... Ha tudsz valahol finom homokszórót, csodákat művel, nagyon szép matt felületet ad.
A külső éleket pedig kis kifutással ronggyal vagy papírral kifényesítve pedig az antikoláshoz hasonló nagyon érdekes hatás érhető el.
Rendben és köszönöm.
Üdv!
Úgy látszik megint nekem van kérdésem Több féle hőelvezető paszta létezik. Láttam valahol szürke színűt, kicsivel drágább volt a fehérnél és állítólag titán felírat volt rajta. Na mármost ezek a feliratok sokszor semmit nem jelentenek. Nem ezüst vagy arany tartalmú paszta volt az biztos. Valyon jobb mint a fehér társa? Mivel lehet különb mert nem sokkal volt drágább a fehérnél ellentétben az arany és ezüst tartalmúaknál?
A legdrágább paszták is csak néhány százalékkal tudnak többet, mint kommersz társaik, csak nagyon "kihegyezett" esetben éri meg használni őket. A tiszta és gondos munka majdnem annyit ér, a csekély árkülönbség pedig a forgalmazó pillanatnyi hangulatából, vagy raktárkészlet méretéből is származhat, nem feltétlenül jelent minőségi differenciát.
Köszönöm. Csak az tűnt fel, hogy kicsi az árkülönbség ellentétben az ezüst, arannyal és mégis más.
Ezeknek a pasztáknak sok különböző tulajdonsága van, amik nem feltétlenül együtt jók. Hővezető képesség, cseppenéspont, nem egyformán terülnek, az ajánlott rétegvastagság sem egyforma, van olyan ami szinte ragaszt, de van aminek kicsi a tapadóképessége, annak ellenére, hogy egyébként jó... Más paszta kell 3055-ös csillámlemeze alá, és mást kíván egy processzorchip hűtőtönkje.
Üdv!
Na már megint én vagyok. A csillámlapok igényelnek pasztát és ha igen akkor melyik oldalon?
Szia!
Érdemes mindkét oldalára rakni.
Szia!
Köszönöm a gyors választ.
Sziasztok!
Ezt a hűtőbordát ha ventivel fújatnám meg annak lenne értelme? Jelentősen csökkenne a hőmérséklete? A tranyókat megtudom még fogni 2mp-ig de utána már süt. A bordát pedig megtudom fogni de azt se tovább mint 8-10mp.
Ha oda rakom ahol a lyuk van rajta az jó? Vagy te hová tennéd?
Illetve hogyan rögzítenéd?
Hali
Nem tudom milyen erosito ez, de szerintem nem szabadna ennyire melegednie. Lehet a munkapont beallitast kene eloszor ellenorizni. A masik: a tranyokat jobb lenne direkt a nagy bordara szerelni. amennyiben ezekutan meg mindig kalyha, akkor lehet ventillatorozni. Az sokat segithet. Csa Vili
Ez a 100W-os quad 2 db.Teljes hangerőn ilyen meleg.Ebbe nincs munkapont beállítás.
Igen, az a legjobb ha átfújja a bordát a levegő.
Az L idomok amik a tranyók hőjét viszik át a bordára nagyon kicsik, vékonyak.
Létezik olyan szigetelő lemez is amihez nem kell paszta és jobb a hővezető képessége is. Most hirtelen nem jut eszembe a neve.
Nekem ilyen van a tranyók alatt.Bővebben: LinkEzekhez nem kell hővezető paszta.
Az L-idomok 3mm vastagok.Hát olyan hatalmas nagy hőkülönbség nincs a tranyó és a borda között.Szóval szerintem jó a hőátadás. Akkor odateszem a ventit ahová mondtad. Holnap le is tesztelem. Köszönöm a segítségeteket.
Ha tudsz mérni borda hőfokot akkor leméred az L idom és a borda hőmérsékletét. ha nagy a különbség akkor érthető miről beszéltem.
Sajna nem tudom lemérni.Mind1 az a lényeg ha a tranyót megtudom még fogni és nem éget meg akkor nincs baj.
Hi, hűtőborda tervezéshez ezeket a képleteket tudom:
Rthjc+Rthch+Rthha=Rth Tdelta= Tj-Ta Pd=U*I ...mi a helyzet abban az esetben ha nekem csillag hűtőbordát kellene számolnom? Van arra is valami képlet vagy ugyan úgy jók a fentiek? Balazs
Sziasztok!
Rendelkezésemre áll rengeteg alu lemez.Kisebb,nagyobb is.Ezekből szeretnék hűtőbordát építeni és érdeklődnék,hogy hogyan lenne célszerű ezeket a bordákat hajtogatni,egymáshoz illeszteni? Vagy ti hogyan csinálnátok hűtőbordát ha rendelkezésetekre állnának alu lemezek. Pár tanácsot kérhetnék tőletek? (Hajlító gép is rendelkezésre áll.) |
Bejelentkezés
Hirdetés |