Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Ki mit épített?
Ez a téma ha úgy tetszik a mi "kiállítótermünk", nem pedig a ki mit csinált volna másképpen, mások helyett, és legfőképpen nem javítós téma.
Minden készüléknek van saját témája, ott kell kitárgyalni a részleteket!
FONTOS! A kapcsolási rajzok keresésére is van saját téma, ott keressetek rajzokat!
Eddig Videoton ea6383s voltál, mostantól légy Etalon suprampli végfok... s lőn: ( a paneleket KD-tól vettem )
A videoton végfokait majd még felhasználom egy minierősítőben. Egyébként nagy meglepetés a suprampli. Arra számítottam hogy ezerszer jobb lesz a 2 tranyós végfokomnál is. De csak max. 2-szer jobb...
Nincs nagyon túllihegve egyszerű és rendezett. Jó lett!
Hmm, azért annak mennyi értelme van, hogy egy gyári erősítőből kiszeded a végfokot, és építesz belőle egy másik erősítőt ? Ez a laminált parketta előlap is kicsit puritán.
Hy! Remélem nem nézitek off-nak, de egyes csövek kialakításukból kifolyólag nem állnak meg a polcon. Ezért gyúrtam egy csőtartót...
Nekem tetszik a csöves emberke! Jól látom, lóg a nyelve?! :lookaround:
Igen kidugja a nyelvét.
Ügyes, miből van?
Mayan! Szép munka, de nem nagy az a doboz egy kicsit neki?
Agyagból!
Nagyon kreatív vagy, remek a csöves emberkéd! Határozottan teccik !
Köszi! Nagy kedvelője vagyok az efféle művészeteknek!
Az eloxálást az aluminium lemeznél használják.
Felismerted! Gratulálunk az ön nyereménye egy nagy dicséret!
Hi mindenkinek.
Ismét unatkoztam és ma reggeltől elkezdve meg építettem életem ELSŐ LCD-s PROJEKTORÁT aminek egy led mátrix adja a meg világítást. Beszéljenek a képek.
Ez szép és jó, de láthatnánk képet a vetített képről is?
Ja és még kettő,a másik a vetíttet kép a minősége NEM jó egyenesen sz@r.
éppen ezért senki ne használjon LEDET ilyen célra én még nem tudom mit teszek a ledek helyére világításnak talán xszenont vagy valami fém halogént.
Szia! Szerintem nem csak ez a baj. Ha megnézed, a diavetítőkben az elülső objektíven kívül van egy lencse a film és az izzó között is. Szerintem próbálj szerválni bele egyet és próbáld meg azzal.
Üdv, Ballage
Hi próbáltam azt is csak akkor a kivetített kép helyett a ledek jelentek meg a (vásznon) lásd kép.
Kondenzor lencsét csak egy pontból ki induló fény forrásnál érdemes alkalmazni,szerintem,ebbe viszont 63 db led van ezt nem lehet központosítani. Az a baj,hogy a ledek nem szolgáltatnak elég fényt és a vetített képen is látszódnak a fény pontok na sebaj a nehezén már túl vagyok már csak egy másik fényforrást kell ki agyalnom ami nem gyújtja fel a lakást.
Annak a feladata a pontszeru fenyforras szettarto sugarainak parhuzamossa tetele. Itt szerintem nem hasznalna.
Kellene valami diffúzort tenned a led-ek elé, például lcd-ből kibontottat. Az egyenletessé teszi a fényt, az lcd háttérvilágításnál is ezért alkalmazzák. De a fényerő továbbra is kevés lesz...
Az nem jó,mert ez gy 2 colos kis kézi monitor volt aminek a háttérfényét egy kis neon szolgáltatta és az előtt egy sima tejfehér plexi volt amit jelen esetben ki is kipróbáltam és még annyi fény se jött belőle mint így.
Pontszerű forrás kell az a tuti, 50w 12v os izzóval próbáld ki. Szerintem a projektoros témában folytassuk.
Én is sokat kínlódtam de ha visszakeresitek a képeim nekem elég volt 50w is. Amugy szép, ja és sima tükröt ne használj mert szellemképes lesz a kép, mert az üveg felület is tükröződik, és a hátulján a fényes felület is, ilyen helyre specko előről gőzőlt tükör kell.
Nem véletlen kértem képet, ez nem ilyen egyszerű dolog…
Kb ennyi kiegészítés kéne lencse-ügyileg, hogy tényleg jó képe legyen. Tehát a fresnelek elkerülhetetlenek az LCD elé és mögé, hogy a megvilágítás a kimenő nyaláb a helyén legyen.
Lehet,hogy ez nekem SOHA nem fog úgy működni ahogy működnie kellene még hozzá ezek miatt a beszerezhetetlen alkatrészek miatt Pl fresnel lencsék.
Dehogynem, roncs projektoros TV lencséje pont jó lenne ide, lehet tudnék is valakit, aki képcső csere miatt tart ilyen lencsét, persze a lencsének semmi baja.
Hi Nem akarok beleszólni,de ez így üzem képes?
Csak ,mert ahogy nézem a triakos áramkör az egy "fényerő szabályzó"és DB3 az 30 volttól dolgozik,de javítsatok ki,itt viszont 12 voltot szabályoz,vagy milyen elven is működik. |
Bejelentkezés
Hirdetés |