Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Lapozás: OK   321 / 1274
(#) kadarist válasza kadarist hozzászólására (») Aug 29, 2010 /

Na, ez viszont nem normális. Cseréld ki a tranyót, de ügyelj a helyes lábbekötésre.
(#) horvathrobert2006 válasza kadarist hozzászólására (») Aug 29, 2010 /

,Sajnos nincs itthon,holnap reggel veszek,és majd irom a fejleményeket,addig is köszönöm a segitséget.
(#) alex01 hozzászólása Aug 30, 2010 /

Sziasztok. Van egy universum tv-m.És az a gondja,hogy szét van ugorva a kép,meg van nyúlva oldalra.. Mi lehet a baja?
(#) kortez17 hozzászólása Aug 30, 2010 /

Hello!
Az lenne a kérdésem h van egy tv és ha beköttöm a koax-dugot akkor a kép fekete-fehér lesz,de ha a házimozira köttöm rá akkor tökéletesen szines!
Mi lehet a baja?
A csatlakozo ment ki?
Érdemes cserélni!
Ha vki tud segitsen!
Köszi elöre is
(#) Orion90 hozzászólása Aug 30, 2010 /

Üdv!

Az optocsatolót ki lehet mérni hogy jó-e?

Kösz előre is!
(#) alkoholista hozzászólása Aug 30, 2010 /

Sziasztok!
Nem vagyok valami nagy műszaki zseni, ezért érdeklődnék, tanácsot kérnék.
Történt kb 2 hónapja, hogy a sams ng tévénk (LE26S81BX/XEC)bekapcsolás után szép szürke képet mutatott. Majd szép lassan elkezdett a kép átváltozni. Szürkéből csíkos lett, a szivárvány minden színét felvonultatva, de a színek folyamatos mozgásban voltak, szép lassan tolódtak jobbról-balra, majd vissza.
Aztán kb 2 perc és megjött a kép. Kikapcs-bekapcs után minden rendben.
Másnap bekapcsnál ismét színváltós. Aztán ismét jó lett.Ez ment kb 3-4 napig. Aztán bekapcs után minden rendben volt kb 2 hétig. Majd ismét a színváltós korszak 1 hétig, aztán ismét minden rendben 2 hétig.
Aztán most szombat este bekapcs, és ismét szürke, majd színes csikok, aztán szépen kivilágosodott minden, mintha a teleholdat nézném közeliben.
Már szervizben van. Érdeklődnék, hogy szerintetek mi a hiba? Mert a szervizben a pultos HÖLGY azzal kecsegtetett, hogy LCD panel ment tönkre nagy valószínűséggel, aminek (itt mondott egy számomra rettenetes összeget) javítási költsége kb 50000FT. Sajnos erre a számra a szívem kihagyott 5 pumpálást, így az agyam nem kapott elég vért és el is szállt. Még szerencse, hogy a sírás és a nevetés központot érintette az oxigénhiány.
Ha valaki esetleg már járt így, megköszönném a felvilágosítást.
Mindenkinek oxigénhiánymentes szép napot kívánok.
üdv házmester
(#) kadarist válasza alkoholista hozzászólására (») Aug 30, 2010 /

Szia!
Forrasztáshiba vagy kondikiszáradás lehet a gond. A melegedés hatására ezek a problémák időlegesen rendbe jönnek. Érdemesebb lenne otthon próbálkozni a javítással ilyen esetben, mert a szervizek irreálisan drágák.
(#) kadarist válasza Orion90 hozzászólására (») Aug 30, 2010 /

Persze, hogy ki lehet. A LED-jén folyass át áramot, eközben a tranzisztor-oldal C-E ellenállás változását kell mérned.
(#) alkoholista válasza kadarist hozzászólására (») Aug 30, 2010 /

Szia!

Köszönöm a választ. Ha ez így van, akkor azért már más a gyerek fekvése. Sajnos én nem merem babrálni, hátha nagyobb bajt okozok, mint ami megvan. De ha csak ennyi lesz a baja akkor remélem max 10000-ből meguszom.
Egyébként még nincs 3 éves a készülék. És ahogy olvastam a sams ng-ra 3 év garancia van. Csakhogy a boltban nem pecsételték le a garancia papírt. Sőt azóta a bolt meg is szünt. Remélem sikerül olcsón megúsznom. Nem szeretnék kiadni annyi pénzt. Akkor már inkább az asszonnyal fekszünk minden este a sötét szobában. Hátha lesz egy kistesója a gyerekeknek.

üdv
(#) kovacspista hozzászólása Aug 30, 2010 /

Sziasztok! Újabb tündéri készülékhez kellene rajz.
ORION J2127 MTX. A procija SDA 5553 A019. Zárlatos volt a grace, most készenlét van de nem reagál.
(#) péter22 hozzászólása Aug 30, 2010 /

Helló!
Videoton Precision2000 tipusú tv-ben egy 4700u 25v-os kondi látványosan szikrázik,mellette van egy műanyag "valami" ami rámegy a képcsőre. Mitől lehet ez a porobléma??

a képen látszik miről is lenne szó

P1130362.JPG

(#) kovacspista válasza péter22 hozzászólására (») Aug 30, 2010 / 1

Szia ! Az a helyzet, hogy ezeknél a tv-k nél ez gyakori. Sajnos sorkimenőt kell cserélni, mert a nagyfesz átégett a kondihoz. Az a tapasztalatom, hogy ha a panel másik felére rakod a kondit vagy kikábelezed, akkor ez a hiba nem fordul elő többet.
(#) kadarist válasza péter22 hozzászólására (») Aug 30, 2010 / 1

Az is segít, ha alapos tisztítás után szilóval kinyomod az érintett területet.

Ok. kiszilózon de a sorkimenőnek mennyi lehet még az élettartama?
(#) kovacspista válasza péter22 hozzászólására (») Aug 31, 2010 /

Én azért nem írtam a szilózást, mert ezt nem tartom stabil megoldásnak. Meg lehet próbálni! Azt hogy meddig bírja szilózás után, nem tudni. Az igazi megoldás a csere és a kondi áthelyezése!
(#) huface hozzászólása Aug 31, 2010 /

a fent megadott készülékemmel a csatolt fényképen látható kép jön elő általában bekapcsoláskor rövid ideig.Ami egy idő után eltűnik.Majd a tévézés alatt többször előjön.
Mi lehet a baj?Javítható vagy esetleg panel hiba?A készülék kb 4 éves.

köszönöm

DSC06103.JPG

(#) horvathrobert2006 válasza kadarist hozzászólására (») Aug 31, 2010 /

Kicseréltem a tranyót a tv müködik tökéletesen.Kb 3 sec után hallatszik a relé ,hogy kikapcsol.Köszi a segitséget.
(#) kadarist válasza horvathrobert2006 hozzászólására (») Aug 31, 2010 /

Szívesen!
(#) kadarist válasza huface hozzászólására (») Aug 31, 2010 /

Szia!
Panel-hiba, és javítható. Ilyenkor általában forrasztáshiba van a háttérben. A digitális panelt kellene átforrasztani. Mivel típust nem írtál, ezért csak sejtem, hogy plazma vagy LCD-tv-ről van szó.
(#) horvathrobert2006 válasza kadarist hozzászólására (») Aug 31, 2010 /

Hello.Kicseréltem a tranyót,müködik a tv .Kb 3 sec után hallom a relét ,hogy lekapcsol.Köszi a segitséget
(#) huface válasza kadarist hozzászólására (») Aug 31, 2010 /

Köszi a választ
bocsi lemaradt sony lcd kdl 32d3000,költséges?
(#) kadarist válasza huface hozzászólására (») Aug 31, 2010 /

Ha szervízbe viszed, akkor költséges.
(#) huface válasza kadarist hozzászólására (») Aug 31, 2010 /

Sajnos más lehtőségem nincsen,mivel még be-ki kapcsolni tudom a tévét de többet nem.
Segítséget hol kaphatnák?
(#) operable hozzászólása Aug 31, 2010 /

Sziasztok!
Van 2 TV-m. Mind a 2 rossz.

Az 1.: Orion típusú TV. Beállítom rajta a csatornákat és néha elmennek. Ilyenkor újra meg kell keresni az összes adót, majd megint beállítani. Ez akkor szokott inkább előfordulni, ha véletlen egy párszor ki-be kapcsolgatom. Orvosolható a probléma??D

A 2.: Csak SCART csatlakozó van rajta. Ha pl.: DVD-t dugok rá akkor bejön a DVD képe és csíkozik. Ezzel lehet valamit csinálni?
(#) kovacspista válasza operable hozzászólására (») Aug 31, 2010 /

Nem Te kérdeztet már ezt? Milyen Orion , mi a típusa?
És a másik ? Próbálj meg a DVD.n kimenetet választani
Hátha helyre jön.
(#) nagyimre10 hozzászólása Aug 31, 2010 /

Üdv mindenkinek.Van egy sony tv ami a következőket produkálja.Bekapcsoláskor egy másodpercre elindul,majd a power led 6-ot villog,majd ismétli.Amit elkövettem elkó csere,Q803 és a trafó amit hajt.A Q801 csere előtt is forró volt,és most is,már tanácstalan vagyok,ha valaki tud segitsen.Köszi.imi.Rajz mellékelve.
(#) kadarist válasza nagyimre10 hozzászólására (») Aug 31, 2010 /

a 6 villogás tápegység-problémára utal. Vagy nagy a feszültség, vagy kicsi. A sorvégtranzisztor jó? A +5V-os feszültség meg van? A másik verzió a 6 villogásra a függőleges végfokozat (TDA9302) hibája. Kiszáradt kondik a környéken vagy IC-hiba, esetleg tápfeszültséget nem kap.
(#) nagyimre10 válasza kadarist hozzászólására (») Aug 31, 2010 /

Tranyó jó,sortáp 121v az 5v megvan.Sortanyó nélkül a Q801 nem melegszik.
(#) péter22 válasza kovacspista hozzászólására (») Aug 31, 2010 /

a szilózás működött, nem húz át.
de most fehér a kép csíkokkal.
no akkor erre valami megoldást.

P1130363.JPG

Következő: »»   321 / 1274
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem