Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Témaindító: Topi, idő: Nov 18, 2007
A mai napom a kórházban és a SINOSZ-ban telt el. Holnap csak 6 órám lesz a suliban így lesz időm pihenni is. Már ha pihenésnek nevezhetem az A1. szintű jelnyelvi tanfolyamot. Igaz, fejleszthetem rendesen az anyanyelvemet a jelnyelvet.
Miért voltált a kórházban? És mi az a SINOSZ?
Epilepsziagondozáson voltam. Ezért voltam kórházban. A SINOSZ az nem más mint a: Siketek és Nagyothallók Országos Szövetsége. Nagyothallásom folytán a tagja vagyok.
Aha, értem. Rohamod volt, vagy ez csak olyan rutinszerű, évente többszöri felmérés esetleg? A nagyothallásból meg a Találkozón semmit nem vettünk észre, pedig kommunikáltál pár emberrel, úgyhogy nem lehet valami nagy mértékű ezek szerint.
Nem, csak sokan már az iskolapadot koptatják. Tudod szerdán megkezdődött az iskola. :yes:
Sziasztok, fórumtársak.
Idézet: „sokan már az iskolapadot koptatják” Bizony ahogy én is, csak másképp. Arról van szó, hogy az iskola ahová jártam leselejtezett egy csomó széket, igy került haza is egy rakattal.
Csak nem készülsz a télre?
Ebben az 5 órában benne van a szétszedés, eredeti szekunder letekerése, meg tekereés sorszigetelés összeszerelés..
Neem. Központi távfűtés működik.
Múúú, izé akarom mondani beee beee..
Idézet: „beee beee..” Én azért két beeee között mondanák olyat is, hogy kiiii!
Az akkor annyira nem is rossz eredmény.
Tudja valaki, hogy olyankor mi van, amikor kapom az értesítőt új hozzászólásról, és ha belenézek a topikba már sehol semmi... ? :-o
Vagy törölte a saját hozzászólását az illető, 5 perc lejártán belül, vagy éppen moderátori tevékenységre utalhat.
Nem is igaz! A gitár combó és a c64 nincs büntiben!
Apropó C64. Egy kicsit feltúrbózták a fiúk! C64 a köbön
Szia.
Nekem van egy Japán barátom aki tanár és ott kisiskolásoknak C64-en tanít alapokat a számítástechnikáról..Nem semmik a kölkök...kis p@cs 10 évesek és már progikat írnak...
Az attól is függ , hogy milyen programot. 10 évesen c64-en programot írni szerintem nem nagy kunszt.
Nagyon jó könyveket adtak ki a c64-hez. 10 évesen én is "programoztam". Szöveg kiíratása , villogtatása, háttérszín változtatás gombnyomásra ilyenek... Utasításokat tudni kell onnan már fantázia és logika kérdése. Egy gyereknek programozni megtanulni kábé annyi mint megtanulni köszönni vagy rendesen enni az asztalnál. Egyébként a C64 nagyon jó alapot ad a kis kölköknek még a mai nap is!
Egyetértek teljesen,én is tudtam kezelni frankón annak idején a C64-et tán még egyszerűbb kombinációkat is simán megoldottam.De ezek a" ferdeszemű bálnazabáló" serácok olyan progikat írnak,hogy be@arás és maguktól!
Én nap mint nap írok valamilyen progit(CNC,PLC),de hihetetlen,hogy ezeket a gyerekeket mire meg nem lehet tanítani.Milyen kár,hogy ez itthon már kihalófélben van.(Mármint a jó tanítás)
Itt az offban már volt erről szó, hogy hol tart ma az oktatás.
Tegnap a szomszédom panaszkodott , hogy nem talál munkát infós diplomával. Az iskolát nem írom le nem az a lényeg de ha engem kér meg , hogy nézzem meg a gépét akkor a diplomájával törölgetheti a se vagyis az ablakot.
Na ja,van nekem is van informatikus ismerősöm,nem is egy...
Múltkor mikor mentem hozzá gépet reparálni megkérdeztem tőle,hogy van az,hogy én középfokú számítástechnikai végzettséggel javítom a "géptyit".Aztán bedumálta,hogy Ő elsődlegesen informatikus és nem ez a dolga...én hü@e mg el hittem neki... Idézet: „Nagyon jó könyveket adtak ki a c64-hez” Ja erre még reagálok egyet.Ma miért nem adnak ki ilyen könyveket? Könyörgöm..,ha a mostani ilyen stílusú könyvekbe beleolvas egy-két lúrkó rögtön el is dobja mert érthetetlen zagyva az egész, még néha a felnőtteknek is. Hol vannak már az Öveges processzorok...
Sokszor az sem érti, aki leírja. Minden jel arra mutat. Én most rongyosra fogok pár könyvet olvasni a nagy öregektől (Sipos, Herpy)
Azt marha jól teszed,én is így vagyok vele...(habár Sipos úr egyszer-kétszer már jól a csőbe húzott...de egye fene azért a sok okosságért belefér!)
Sipos sem tévedhetetlen. de amit leír, az általában megállja a helyét (Gyula, az IC szakmérnök. Az Attila a hangszórós.)
Igazad van bocs,én sokat tanultam mind kettőtől egyébként a Gyulára gondoltam.
Nemcsak rohamom volt, hanem felülvizsgálat folytán is. A hallássérülésem annyira nem feltűnő, mert a beszédet hallani hallom, de nem mindig értem. Ami azt jelenti, hogy a különböző frekvenciákat másképp hallom. Hogy mégis mennyire azt egy táblázatba összefoglaltam.
És használsz hallókészüléket?
Az sz és a c betűknél gondjaid lehetnek. Romlott a hallásod, vagy mindig ilyen volt? Remélem nem baj, hogy beszélünk róla? :peace:
Használok hallókészüléket, de sok a baj vele. A fülbehelyezhetővel alig hallok jobban mint hallókészülék nélkül. Így szereztem egy fül mögöttit. Ezzel sokkal jobban hallok, de hamar lemerül az elem. Születésem óta rossz a hallásom. Inkább a hasonló szavaknál (pl: négy-hét) vannak gondjaim. Emiatt voltak konfliktusok egy-két tanárral. A legdurvább középiskolában volt akkor az történt, hogy amikor mondja az egyik tanárom a házi dolgozatnál, hogy 6 vagy 7 oldalt kell írni, én meg hatvanhetet értettem és meg is csináltam azt a 67 oldalt. Meg a rossz hallásom miatt én tartok egy negatív iskolacsúcsot helyesírási hibák számában: összesen 92 hibapontom volt egy A4-es oldalnyi tollbamondás javítása után. Nem gond ha beszélünk róla.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |