Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Sziasztok.Van egy Thomson 82cm-es 100Hz,sikcsöves tvm,és olyan dolgokat produkál,hogy csatornaváltás után azonnal a képmező alsó sávjában hol színes kockák,hol pedig betü-ikon maradványok jelennek meg.Hozzá kell tennem,hogy UPC-s beltéri boxom van,erről nézem a tv-t.Csatornaváltás után sem tűnik el,sem ha a menübe lépek.Akár egész nap ott marad.A tv-n van állókép funkció,ha megnyomom a gombot egyből eltűnik a kockázás.Egy beltérit már cseréltek pár hónapja,de ennél is előjött pár nap után.A upc-sek azt mondták,ők szerint ez tv hiba,a txt-panel kever be valamiért.De ha az,akkor dvd lejátszáskor,vagy ha az RF-bemenetet használom ott miért nem jelentkezik a hiba?A box scart-tal van összekötve a tv-vel.A dvd-is.Szerintetek mi lehet a hibás?Képeket mellékeltem. Köszi mindenkinek előre is!
Az r 802 jó ,310 v körül van a feszkó a kondin,de mindjárt pontosan leirom
305 v
Az kevés. 320V körül kellene lenni. Mind a négy egyenirányító dióda jó? Az is lehet, hogy a kondi a rossz.
az baj ha nagyobb kapacitásút teszek be?
Tehát a diódák közül egyik sem szakadt. A nagyobb kapacitású nem baj, csak a feszültsége ne legyen kisebb.
A diodak jok ,beforrasztva mértem öket
Elnéztem,csak 100 mikros van itthon ,az mennyire gáz?
Akkor forraszd ki őket, és úgy mérj. Kösd a meglévővel párhuzamosan a másik kondit. Majd mérd meg úgy is a feszültséget, hogy a trafó 1-es lábát lekötöd a + vonalról.
igy is csak 309 v van .Kicserélem a diódákat
Na jó, persze a hálózati feszültségtől is függ a puffer feszültsége, de 230V-os hálózat mellett többnek kellene lennie, mint 309V. A szekundert oldalt is alaposan vizsgáld át zárlat szempontjából.
Kicseréltem a diódákat 312 v ot kaptam a kondin
Ha leválasztom a szekundert ,ha a primer oldal jó akkor meg kell hogy kapjam a feszkókat a szekundren?
A három diodát ha kiveszem a szekunderen az jó
Leválasztottam a 3 diódát igy sem semmit nem kaptam a szekunderen
A diódákat ne válaszd le, mert akkor nem csoda, ha nem kapsz a szekunderen feszültséget, hanem a szűrőelkókon mérj ellenállást.
A c 818 on van 110 v
Hát akkor működik a tápegység. Ne zavaríts meg!
Sziasztok !
Van egy panaszkodik 100Hz-s 85cm-es sikképcsöves TVm. Ma reggelre színes csíkok jelentek meg a kép felső néhány cm-én. Ezek láthatóak adáson, TXT-n, AV-n. Egyedül, ha direkt 16/9 módra váltok akkor tűnik el( vagy csak a sötét sávon nem látszik ? ) . Gyanúm szerint valamelyik digitális kütyü( képjavító,stb..) memóriagondja lehet. Kérdésem csak annyi : Használható így, vagy inkább ne használjam? Javíttatható (érdemes-e) vagy kezdjek keresni valami hitellehetőséget másik tv vételéhez ? Köszi mindenkinek előre is!
Szia!
Valami ilyesmit látsz a képernyőn: Bővebben: Link?
Sziasztok. Van egy GOLDSTAR 55-ős kistévém, álandoan elmegy belőle a piros szin. Ha megverem visszajőn. Contact hibás valahol, de nem találom hol. Tudnátok e segiteni,
Igen, ilyesmi a hiba...
A kérdés még mindíg nyitott : járathatom a készüléket, amíg keresek egy szakit, vagy NE ?
Elnézést igazad van.Eljutottam odáig hogy lemértem a feszkókat a TDA 8138 as ic en .1-3v:2-14v:3-1,2v:4-1v:5--0v:6-2v:7-0v:8-0.2v:9-2v
Járathatod. A lehetséges megoldást is olvashatod ugyanazon az oldalon.
Szia! A képcső végére rádugott panelt forraszd át. Goldstar-jellegzetesség a kimelegedő képcsőpaneli ellenállás.
Sziasztok! VAn egy kb. 15 éves samsung tv. Ha a főkapcsolót bekapcsolom, akkor nem világít a visszajelző led, csak egy sípoló hangot ad, a képernyőn semmi sincs. Mi lehet a baja, drága javítani?
Szia!
Lehet, hogy könnyű megjavítani, de lehet hogy nehéz. Ha te csinálod meg, akkor olcsón megúszod, ha szerelőhöz viszed, akkor drága lesz. Szedd szét nézz bele. Egy típusszám is jól jönne.
A C823 sarkain mekkora feszültség van? Az R819 jó (62ohm)?
Hello.
LCD tv-n miért csíkos a kép ha dvd-t akarok nézni? Sima scart-tal kötöttem össze, és ugyan olyan homályos, elmosódott mintha digi tv műsor lenne. Ugyan ez a dvd, pc-n keresztül a tv-re kötve tökéletes képet ad (HDMI/DVI kábel). Számít valamit hogy melyik scart-ba dugom? EXT1: RGB, VIDEO felirat EXT2:S-VIDEO, VIDEO felirat. Ezen kívül az AV In-nél ezek vannak: 3 RCA bemenet és egy S-video. Viszont a dvd lejátszón nincs S-video kimenet csak 2 scart és 4 RCA. Bocs a kezdő kérdések miatt |
Bejelentkezés
Hirdetés |