Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Lapozás: OK   325 / 1274
(#) attila1 hozzászólása Szept 4, 2010 /

Sziasztok.Van egy Thomson 82cm-es 100Hz,sikcsöves tvm,és olyan dolgokat produkál,hogy csatornaváltás után azonnal a képmező alsó sávjában hol színes kockák,hol pedig betü-ikon maradványok jelennek meg.Hozzá kell tennem,hogy UPC-s beltéri boxom van,erről nézem a tv-t.Csatornaváltás után sem tűnik el,sem ha a menübe lépek.Akár egész nap ott marad.A tv-n van állókép funkció,ha megnyomom a gombot egyből eltűnik a kockázás.Egy beltérit már cseréltek pár hónapja,de ennél is előjött pár nap után.A upc-sek azt mondták,ők szerint ez tv hiba,a txt-panel kever be valamiért.De ha az,akkor dvd lejátszáskor,vagy ha az RF-bemenetet használom ott miért nem jelentkezik a hiba?A box scart-tal van összekötve a tv-vel.A dvd-is.Szerintetek mi lehet a hibás?Képeket mellékeltem. Köszi mindenkinek előre is!
(#) horvathrobert2006 válasza kadarist hozzászólására (») Szept 4, 2010 /

Az r 802 jó ,310 v körül van a feszkó a kondin,de mindjárt pontosan leirom

305 v
(#) kadarist válasza horvathrobert2006 hozzászólására (») Szept 4, 2010 /

Az kevés. 320V körül kellene lenni. Mind a négy egyenirányító dióda jó? Az is lehet, hogy a kondi a rossz.

az baj ha nagyobb kapacitásút teszek be?

Tehát a diódák közül egyik sem szakadt. A nagyobb kapacitású nem baj, csak a feszültsége ne legyen kisebb.

A diodak jok ,beforrasztva mértem öket

Elnéztem,csak 100 mikros van itthon ,az mennyire gáz?

Akkor forraszd ki őket, és úgy mérj. Kösd a meglévővel párhuzamosan a másik kondit. Majd mérd meg úgy is a feszültséget, hogy a trafó 1-es lábát lekötöd a + vonalról.

igy is csak 309 v van .Kicserélem a diódákat

Na jó, persze a hálózati feszültségtől is függ a puffer feszültsége, de 230V-os hálózat mellett többnek kellene lennie, mint 309V. A szekundert oldalt is alaposan vizsgáld át zárlat szempontjából.

Kicseréltem a diódákat 312 v ot kaptam a kondin

Ha leválasztom a szekundert ,ha a primer oldal jó akkor meg kell hogy kapjam a feszkókat a szekundren?

A három diodát ha kiveszem a szekunderen az jó

Leválasztottam a 3 diódát igy sem semmit nem kaptam a szekunderen

A diódákat ne válaszd le, mert akkor nem csoda, ha nem kapsz a szekunderen feszültséget, hanem a szűrőelkókon mérj ellenállást.

A c 818 on van 110 v

Hát akkor működik a tápegység. Ne zavaríts meg!
(#) Macsek71 hozzászólása Szept 4, 2010 /

Sziasztok !

Van egy panaszkodik 100Hz-s 85cm-es sikképcsöves TVm. Ma reggelre színes csíkok jelentek meg a kép felső néhány cm-én. Ezek láthatóak adáson, TXT-n, AV-n. Egyedül, ha direkt 16/9 módra váltok akkor tűnik el( vagy csak a sötét sávon nem látszik ? ) .
Gyanúm szerint valamelyik digitális kütyü( képjavító,stb..) memóriagondja lehet.
Kérdésem csak annyi : Használható így, vagy inkább ne használjam? Javíttatható (érdemes-e) vagy kezdjek keresni valami hitellehetőséget másik tv vételéhez ?

Köszi mindenkinek előre is!
(#) kadarist válasza Macsek71 hozzászólására (») Szept 4, 2010 /

Szia!
Valami ilyesmit látsz a képernyőn: Bővebben: Link?
(#) KBala hozzászólása Szept 5, 2010 /

Sziasztok. Van egy GOLDSTAR 55-ős kistévém, álandoan elmegy belőle a piros szin. Ha megverem visszajőn. Contact hibás valahol, de nem találom hol. Tudnátok e segiteni,
(#) Macsek71 válasza kadarist hozzászólására (») Szept 5, 2010 /

Igen, ilyesmi a hiba...
A kérdés még mindíg nyitott : járathatom a készüléket, amíg keresek egy szakit, vagy NE ?
(#) horvathrobert2006 válasza kadarist hozzászólására (») Szept 5, 2010 /

Elnézést igazad van.Eljutottam odáig hogy lemértem a feszkókat a TDA 8138 as ic en .1-3v:2-14v:3-1,2v:4-1v:5--0v:6-2v:7-0v:8-0.2v:9-2v
(#) kadarist válasza Macsek71 hozzászólására (») Szept 5, 2010 /

Járathatod. A lehetséges megoldást is olvashatod ugyanazon az oldalon.
(#) kadarist válasza KBala hozzászólására (») Szept 5, 2010 /

Szia! A képcső végére rádugott panelt forraszd át. Goldstar-jellegzetesség a kimelegedő képcsőpaneli ellenállás.
(#) KBala válasza kadarist hozzászólására (») Szept 5, 2010 /

Kőszőnőm. megnézem, irok ha nem jó.
(#) kishugi hozzászólása Szept 5, 2010 /

Sziasztok! VAn egy kb. 15 éves samsung tv. Ha a főkapcsolót bekapcsolom, akkor nem világít a visszajelző led, csak egy sípoló hangot ad, a képernyőn semmi sincs. Mi lehet a baja, drága javítani?
(#) kadarist válasza kishugi hozzászólására (») Szept 5, 2010 /

Szia!
Lehet, hogy könnyű megjavítani, de lehet hogy nehéz. Ha te csinálod meg, akkor olcsón megúszod, ha szerelőhöz viszed, akkor drága lesz. Szedd szét nézz bele. Egy típusszám is jól jönne.
(#) kadarist válasza horvathrobert2006 hozzászólására (») Szept 5, 2010 /

A C823 sarkain mekkora feszültség van? Az R819 jó (62ohm)?
(#) gyuri86 hozzászólása Szept 5, 2010 /

Hello.
LCD tv-n miért csíkos a kép ha dvd-t akarok nézni? Sima scart-tal kötöttem össze, és ugyan olyan homályos, elmosódott mintha digi tv műsor lenne. Ugyan ez a dvd, pc-n keresztül a tv-re kötve tökéletes képet ad (HDMI/DVI kábel). Számít valamit hogy melyik scart-ba dugom?
EXT1: RGB, VIDEO felirat
EXT2:S-VIDEO, VIDEO felirat.
Ezen kívül az AV In-nél ezek vannak:
3 RCA bemenet és egy S-video. Viszont a dvd lejátszón nincs S-video kimenet csak 2 scart és 4 RCA.
Bocs a kezdő kérdések miatt
Következő: »»   325 / 1274
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem