Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Hangsugárzó építés, javítás - miértek, hogyanok
Lapozás: OK   308 / 731
(#) nikolatesla válasza JackHammerMTX hozzászólására (») Szept 8, 2010 /

Hali!
A JBL max 800,1200W között gyárt szarókat!
MTX-ben lehetséges a 6kw!?
Szerintem el nézted az 600W!
Egy képet ha dobnál okosabbak lennénk meg te is.
(#) fehrudi válasza JackHammerMTX hozzászólására (») Szept 8, 2010 /

W15GTi ? Bővebben: Link
(#) nikolatesla válasza fehrudi hozzászólására (») Szept 8, 2010 /

Na majd nem jól tippeltem csak ez 800W

UI.: az előző hozzászólásnál nem szarókat hanem szórókat csak el írtam.
És most olvastam vissza.
(#) JackHammerMTX válasza nikolatesla hozzászólására (») Szept 8, 2010 /

600W folyamatos, 1200W max. zenei terhelhetőség, 94dB érzékenység, 20 - 450Hz frekvencia átvitel, duplatekercses 2x2Ohmos 30cm-es GTO sorozatú mélysugárzó.

Ez OK?

Tudtok segíteni?

Kössz!4

G
(#) nikolatesla válasza JackHammerMTX hozzászólására (») Szept 8, 2010 /

Ja ok!
Csak a JBL-t annyira nem ismerem teljesítményileg csak azt,hogy jó minőség meg drága
Inkább Garry,Reflex... stb.
(#) shalafi.66 válasza nikolatesla hozzászólására (») Szept 8, 2010 /

Idézet:
„Inkább Garry,Reflex... stb.”
Más felhasználási terület, bár azok még a JBL-től is drágábbak, és ugyan hangosak, de 60Hz alatt halottak.
(#) nikolatesla válasza shalafi.66 hozzászólására (») Szept 8, 2010 /

Nem nagyon drágább. Sőt használtan még olcsóbb is ha meg nézed 1db 500W széles sávú JBL 500ezer forint!
A Garry Joj meg csak 150 körül van.

Én eddig ami volt nem vittem le 80hz alá.

Az autós JBL szubok nem ebben az árkategóriában tanyáznak, és biztonsággal érik el a 30Hz-et. Én ezekre gondoltam természetesen.

De PA-ban is lehetne jó példa akár a régi 2235-ös jbl.

Autósok az tényleg másak. Kis térben is tud nagy hatásfokot elérni. De lakásban is alkalmazható pl kicsi szobákba stb.
Azt a típust nem ismerem de én eddig egyikben sem csalódtam. A SAl meg az MNC volt az mai cserben hagyott nem egyszer.

Óh, csak a szokásos 100mm-es lengőcséve masszív alu hordozón, kombinálva egy 20Hz-es rezonancia ponttal. Szóval valami amit PA szubnak lehet nevezni.
Bővebben: Link
(#) shalafi.66 válasza JackHammerMTX hozzászólására (») Szept 8, 2010 /

Most 300-as, GTO1202? Régebben 40cm-t írtál.

Hát ja végül is.
De mondom annyira nem ismerem a JBL-t egyszer volt 2db monitorom kis fehér JBL szóróval stb.
Én inkább maradok PA-ban aGarrynál meg a Reflexnél illetve egy két márkánál mint Sound King RCF...
Házi hifiben nekem a széles sávúak jönnek be meg a Videotonok illetve az Orion.

Ez azért jó, mert így nem kellenek ésszerű érvek.
(#) atiati100 válasza gyumee hozzászólására (») Szept 9, 2010 /

Nem rossz az ötlet de én úgy tudom, hogy a legjobb lesugárzást a gömb hangfalak adják. A tied amit a képen küldtél, az akusztikus rövidzárral fog küzdeni.
Továbbá ügyesen én se tudom, hogy kell megválogatnod a hangváltot vagy az erősítést, mert ha jól látom sok mélynyomó és 1 közép + 1 magas van, tehát ha nem tévedek (majd korrigálj ha igen) sok lesz a mély ha símán lehangváltózod. Ha csak nem valami isten szuper erős a közép és a magas vagy másik ötlet, hogy nagyon alacsony frekin váltod ... nem tudom várom viszont válaszod. Sajnos magyarországon a Klinger könyv óta nem talaláltam értelmes hangfal könyvet nem tudom miért, viszont puding próbája az evés meg kell építeni és tiszta füllel meghallgatni az a legjobb módszer kideríteni, hogy mit tud ...
(#) atiati100 hozzászólása Szept 9, 2010 /

Azt szeretném rögtön az elején leszögezni, hogy ez a hangfal építés egy, hogy is mondjam szubjektív dolog. Van akinek egy x ft-ért megvett somogyi (ratyi már bocs) hangfal 128 kbites mp3mal nagyobb örömet okoz, mint másvalakinek a többszáz ezer ft-ból megépített fullos high-end hangfala. Innettől kezdve nehéz dolog okos tanácsot adni, főleg már csak azért is mert embere válogatja van aki a magas hangban tulzott hangzást kedveli van akinek az orgona mélyek jönnek be szóval ha kérdez valaki megköszönném, ha pontosan hosszan kérdezne leírna mindent amit elvár és amit fontosnak tart,így én jobban tudnék segíteni.
Remmélem, nem offoltam a topikot és örülnék, ha javallatomat megfogadná aki kérdez, mert ezekkel a félmondatokkal, hogy most kék perem 25-öst vegyek vagy zöld perem 38-ast ki tudunk segíteni de nem biztos, hogy elégedett leszel az információval. Ha kifejted milyen célra stb.. akkor jobban tudun segíteni.
(#) szamóca válasza atiati100 hozzászólására (») Szept 9, 2010 /

Idézet:
„gömb hangfalak”

Ez sem létező dolog. :no:
Amúgy három éves kérdésre válaszolgatsz.
(#) atiati100 válasza fekecsbalazs hozzászólására (») Szept 9, 2010 /

Szia. Nekem nem tetszik a 4 db mélyközép + 1 magas combo. Javallom inkább a bevállt 1 méyl + 1 közép + 1 magas szokásos felállást. Nyomhatod SAL ból, hogyha nem vagy high-end... Irj vissza ha értelmes vagyok
Bővebben kifejtem, nem gondoltál semmit rosszul, csak a 4 mélyközéphez én szerintem kevés lesz az 1 magas hacsak nem valami extra izom magas piezot nem sikerül választanod ...
Ha már minden áron ragaszkodsz a 4 mélyközéphez és a két uthoz akkor ahoz vagy 2 izom piezo vagy 4 dom magas fog kelleni ez utóbbinak szebb a hangja viszont kisebb teljesítményt bír el (egyenként) ...
Nekem volt piezom több fajta is, monacor sal stb.
Szinte mindegyik már bocs visított vagy vágott valahol meg kellett eq-zni ... A sal dómok ha nincsenek extra vágyaid azok elég szépen csilingelnek ... Ez a mélyközepes vari nem tudom jó lesz-e a dómok tudtommal 2khz alatt nem igazán örülnek a hangnak, esetleg 1khz ig lemehetsz velük ... Ennyi irj vissza ha van kedved .
(#) atiati100 válasza szamóca hozzászólására (») Szept 9, 2010 /

Nem létező ? Ott van a Klinger könybe, a BBC radioja is ijennel volt annó felszerelve ...

Szia, jónapot tisztelt Szamóca
Most akkor a kérdésem bocs, ha bugyuta, de felvetődött bennem : két lehetőség közül válaszhatok, vagy hangfalat nem dobozt építek és alig lesz mély vagy dobozt építek (tudom ez nem az a topik ...) és millio problémám lesz ? Ez a szitu ?
(#) atiati100 válasza shalafi.66 hozzászólására (») Szept 9, 2010 /

Én nagyon szívesen olvasok mindennek utánna, ha korrekt és pontos, valaki aki ért hozzás csinálhatna egy linkgyüjteményt ahol utánna tudunk olvasni mindennek amire szükségünk van és akkor mindenki jól járna, mi nem tennénk fel idétlen kérdéseket és a operátoroknak meg nem kellene 2 hetente beírni, hogy előbb olvass utánna kérdezz ... jöhet a linkgyüjti várom sok szeretettel ...

Mindkét esetben nagyon sok problémád lesz az biztos. :yes: Olvasgass a hangdobozos- sugárzós topik.okba, subvoice oldalán, és utána válaszd ki mit szeretnél.
(#) atiati100 válasza karpi hozzászólására (») Szept 9, 2010 /

A multkor is ide jukadtunk ki meg is néztük a régi topicban akkor még fénykorát élő volt ... , hogy a legjobb 1 szem sugárzó oda sikerült eljutnunk, hogy adnak ilyet külföldön laza már bocs kb. 60000 ft darabja, amelyik tényleg korrektül valóban széles sávú ... innetől fogva SAL alapból kicsukva ...

Egy új lakást, ahol kedvemre építhetek
(#) atiati100 hozzászólása Szept 9, 2010 /

Mi van a topikkal ? Mindenki megveszi a hangfalat vagy ne adj isten hangdobozt a boltba ? Szamóca ért, hozzá én lelkes vagyok a többiek meg lesülyedtek a teszko szintjére ? Vagy mindenki meg van lepve, hogy nem szabad a hangfal hátulját becsukni és most nem mer írni ?

Higgadj le! Először tájékozódj, informálódj, légy valamennyire tisztában az alapokkal, és ne követelőzz.
Nem ma este fog a hangsugárzód elkészülni.
Van a fórumszabályzatnak egy IV. pontja.
(#) Stewe válasza atiati100 hozzászólására (») Szept 9, 2010 /

Sokat nem lehet beszélni arról, hogy a legegyszerűbb megoldás a legjobb, ha dinamikus hangsugárzóról van szó. A több hangszórós projektek, pedig csak a kompromisszumok mértékében különböznek.

Én inkább a fal méretű hangsugárzóra lennék kíváncsi, elektrosztatikus cuccot épített már valaki?

Higgadok, és olvasom a subvoice oldalát annyi minden van ott, hogy azt se tudom mit csináljak ...
Az a legjobb hangfal amit belinkeltetek az a sok mélynyómos + 1 közép + 1 magas olyasmit érdemes majd nem ma építeni ?
(#) shalafi.66 válasza atiati100 hozzászólására (») Szept 9, 2010 /

Először inkább kétútban kellene eligazodni....

Az sem gond ha nem gömb, esetleg zárt az a doboz, ennyitől még biztosan nem lesz rossz.
(#) pucuka válasza Stewe hozzászólására (») Szept 9, 2010 /

Egyszer kéredzkedj be egy régivágású moziba, ha van még egyáltalán. Ott volt igazi hangfal, a teljes vászon mögött. Pl a Váci úton a nyugatinál a régi Kossuth mozi.
(#) Stewe válasza pucuka hozzászólására (») Szept 10, 2010 /

Értem mit mondasz, de miért nekem?
A több mélysugárzós hangfalak egyik nagy problémája, hogy nagy méret esetén van olyan frekvencia, hol fél hullámhossznyi a két hangszóró távolsága, így ott keletkezik egy lyuk a külső frekvenciamenetben...

Ezért érdekel a nagy teljesítményű, nagy méretű elektrosztatikus hangsugárzó, amiből egy is elég. Városi legendaként hallottam már üvegből készült példányról is, ami az ablaktábla helyére beépítve helyet sem foglal, de gyönyörű hangja van.
Következő: »»   308 / 731
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem