Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Lapozás: OK   330 / 1274
(#) kadarist válasza jenci2010 hozzászólására (») Szept 11, 2010 /

Méregess feszültségeket a tápvonalakon. Rajzod van hozzá?
(#) jenci2010 válasza kadarist hozzászólására (») Szept 11, 2010 /

Nincs rajjzom sem Amugy kőssz hogy segitesz . Jah még egy észrevétel a sámsor kiszokta írni az sem kap áramot nem világit

Valami pontosabb típusszám kellene. CUC kezdetű felirat van rajta?
(#) jenci2010 válasza kadarist hozzászólására (») Szept 11, 2010 /

CUC5511 ighaz ez grundigé de ugyan az a szentem ezen nincs rá írva .

amzgy kadarist kérdezhetek valamit ? esetleg msn en tudnál segiteni . azért ott jobb . szentem neked is . ???
(#) moltam válasza kadarist hozzászólására (») Szept 11, 2010 /

Nem lehet, hogy a dekóder modulon valamelyik IC halt meg?
(#) jenci2010 válasza moltam hozzászólására (») Szept 11, 2010 /

ki cseréltem benne mindegyik kártyát de ugyan az

Szint ugy nem világit a készenléti de a nagyfesz trafo megy világit a képcső minden csak nincs vezérlése .

Rajz: Get Manual
(#) kadarist válasza moltam hozzászólására (») Szept 11, 2010 /

Akár az is lehet. Lehet művonal-hiba is, meg mindenféle más dolog. Oszcilloszkóp lenne jó hozzá.
(#) moltam válasza jenci2010 hozzászólására (») Szept 11, 2010 /

Szerintem félreértettél. Én a Colortron 4100 asomról beszélek, amin nincs szín.

Az sajnos nincs. Kicserélem a késleltető művonalat, hátha az a gond.
(#) jenci2010 hozzászólása Szept 11, 2010 /

Na átnéztem a Képeltéritő tekercs csatlakozoja meg égett és a forrasztás is lejőtt lehet azért ? nem kapott áramot :?
(#) gabinjo válasza kadarist hozzászólására (») Szept 11, 2010 /

A TV típusa Loewe telerent 700 .Kiszedtem a sorvégtranyót. A 60-as izzó éget a kollektoron bekapcsoláskor.Akkor is égett amikor kikapcsoltam a tv-t készenlétre. Lemértem a sorvégtranyót. Elvileg jó:C-E szakadás B-C, B-E egyik irány szakadás másik irány 2.5Mohm ill.4,5 Mohm. Nem találtam se forraszhibát se zárlatos alkatrészt a sortrafó környékén.
(#) moltam válasza moltam hozzászólására (») Szept 11, 2010 /

Semmi változás. Ha az adók mellé hangolok, akkor egy elmosódott piros kék kép jelenik meg.

Próbálj hangolni a kvarc trimmerkondijával

Próbáltam de semmi... Melyik IC hibája lehet a legvalószínűbb?

Ez még a sok IC-s verzió? A legegyszerűbb. ha szerzel egy másik dekóder-panelt. Könnyen összekukázhatsz egy ilyet.

Igen, van rajta 4 IC. TCA650, MBA540, B342Dd, TDA640P. Sajnos nem sokszor dobnak ki itt TV t, csak lomtalanításkor, az meg a közeljövőben nem lesz. Cserélem az összes IC t.

Ha vannak ilyen IC-id, akkor mi a gond?

B342Dd nincs.

Az egy tranzisztor-sorozat: Bővebben: Link
(#) McMaster válasza bandus hozzászólására (») Szept 11, 2010 /

Szia!
Mi a pontos típusa a tv-nek?Tesómnak is van egy ilyen (vagy hasonló),csak IC hibás készüléke.
(#) lidi hozzászólása Szept 11, 2010 /

Üdv !

Lenne egy kérdésem: Grundig TV, alapvetően működik, de bekapcsolás után várni kell kb fél-1 percet mire a képcső is bekapcsol. Miután megjött a kép, tökéletes. De régen nem kellett rá várni. Kapcs. rajz mellékelve. Mit lehetne tenni vele ?
(#) lapose válasza lidi hozzászólására (») Szept 11, 2010 /

Szia!

Több minden okozhatja. Először érdemes cserélni a 200V elkóját az is okozhat ilyen hibát(elő is szokott fordulni).
Meg kell nézni amíg sötét a kép van-e képcsőfűtés.
Ellenőrizni kell a sugáráram korlátozó működését(SSB jel).
Sokszor, ha nem megy a képeltérítés, akkor is kioltja a képet, ezt könnyen lehet ellenőrizni, csak kicsit felcsavarod az Ug potit, akkor látható van-e eltérítés, vagy csak egy csík van a képernyőn.
A képcső gyengülése is okozhatja ezt a hibát, ha nincs más a képcső paneljén levő ellenállás csökkentésével lehet kicsit növelni a fűtőfeszültséget(csak végső esetben).
Az is okozhat hasonló hibát, ha a videojel valahol elveszik menetközben, ezt szkóppal tudod ellenőrizni.
(#) velegiistvan hozzászólása Szept 11, 2010 /

Sziasztok!

Van egy régi távirányítós videoton kistv-m, sajnos a pontos típusát nem tudom, alább leírok pár jellemzőt, hátha segít:

A hátulján található két audiocsatlakozó, az antenna fölött, az egyik a fejhallgató (domino dugó) a másik egy vonalkimenet (5 lábú din csatlakozó). A masina 29 csatornát képes tárolni.

Tegnap miközben néztük, furcsa szag jött ki belőle, hasonló ahoz, mint mikor az elektrotechnikai játékomban kicsit túlmelegedett egy tekercs.
Ez után kép és hang elment, majd a készülék nagyon magas frekvencián kezdett el zúgni. Természetesen a konnektorból azonnal kihúztuk, és azóta be sem merjük kapcsolni, nehogy más alkatrész is tönkremenjen.

Mi lehet a gond?

Érdemes még a javítással foglalkozni? Ha igen, légyszi adjatok ötletet, hova lehetne elvinni a cuccot megcsináltatni.

A válaszokat előre is köszönöm.

Üdvözlettel:
István
(#) zolika60 válasza velegiistvan hozzászólására (») Szept 11, 2010 /

A doboz hátulján van egy matrica a pontos típusszámmal. Azt is írd ide, hogy a mesterek segíthessenek. Ha szét mered szedni vedd le a burkolatát, próbáld bekapcsolni és nézd meg mi füstöl.
(#) lidi válasza lapose hozzászólására (») Szept 11, 2010 /

Köszi a választ. A rajz első oldal jobb alul C681 -re gondolsz ?
(#) lapose válasza lidi hozzászólására (») Szept 11, 2010 /

Igen.
(#) BarnaPili válasza moltam hozzászólására (») Szept 11, 2010 /

A trimmer a műanyag ,vagy a kerámia kivitel?
A kerámia kivitelre az idővel kirakodik valami oxidréteg a fegyverzetre,és átvezet,ha ilyen,akkor tegyél bele egy hasonló értékűt.
István
(#) kovacspista válasza jenci2010 hozzászólására (») Szept 12, 2010 /

Szia! Először is nézd meg a G2 áramkört. Valószínűleg magas a feszültsége, de az is lehet, hogy a fókusz is sok.
ennek az lehet az oka hogy a P1 és P2 testesése megszakadt, vagy maga a potik valamelyike szakadt.
Próbáld meg , hogy a tekerésre reagál e. Ellenőrizd le és utána tovább lépünk ha kell.
(#) kovacspista válasza velegiistvan hozzászólására (») Szept 12, 2010 /

Szia! Jó lenne tudni a típusát! A magas fütyülés valamilyen zárlatra utal. A sor meghajtó tranzisztort kellene megnézni, nem e zárlatos lett. Ha nem akkor mielőtt vissza tennéd, köss egy 60 W-os 230 V-os izzót a kolektor és emiter közé. Ha Kb félfénnyel világít akkor a tápot jónak tekinthetjük. Ha nem világít akkor a táp hibás.
Amennyiben a táp jó, akkor a sorkimenő környezetében kell kutakodni zárlatos alkatrész után. Mivel nem tudom milyen készülék, elképzelhető, hogy a sokszorozója külón van. Ha ez így van akkor kösd le a sokszorozót. Ekkor meg kell jönnie a hangnak, ha a sokszorozó rossz. Ha ezeket megnézted , folytatjuk ha kell.
Következő: »»   330 / 1274
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem