Fórum témák
» Több friss téma |
Sziasztok!
Egy kis segítséget szeretnék kérni, ugyanis van egy öreg ETA 614-es hősugárzóm, aminek tönkrement a kapcsolója ( eltört a belseje), és azt szeretném megkérdezni hogy nem tudja-e valaki hogy honnan lehetne ilyen kapcsolót szerezni, mert én nem találok. Üdv.: Balu002
Szia!
Nekem is van egy ilyen hősugárzó a műhelyemben, és ugyanígy járt, de már évekkel ezelőtt… Ehhez hasonló kapcsolókra cseréltem az összeset, és még hihetetlen jól is mutat (arányaiban ilyen kapcsoló)
Nem kellett volna ezért új topik. De fogod a kapcsolót, bemész bármelyik elektronikai alkatrész boltba és adnak egyet. Ugyan ilyet biztos nem, de hasonlót!
Csak éppen az a baj hogy ugyan olyan kéne :S És nem találtam semmi olyan topicot ahova beírhattam volna úgy hogy nem offolok nagyon. Az a baj hogy más tipusú kapcsolókhoz át kéne szabnom a foglalatát, de lehet akkor tényleg az lesz
Szia! Ha Pesten laksz akkor a Lomex-ben biztosan van.XIII. ker. Lehel út.Mérd meg a régi helyét tolómérővel és úgy vegyél a boltban hogy ott is mérsz.
Sajna nem lakom pesten, úgyhogy ez így nem igazán jó :S Néztem neten hogy valahol árulnak ilyen kapcsolót, de 1200Ft-ért szállítják, úgyhogy az úgy nem igazán nyerő :S
Amit mutattam, ahhoz nem nagyon kell faragni cuccot!
A kapcsolókkal együtt vedd ki azt a pántot is, ami tartja őket, és máris beleférnek az újak!
Szia Balu002! Csak egy másik tippet adok, ha kétállású a kapcsoló, de úgy látom, hogy az. Ezt a kapcsolót átkötöd és veszel egy kapcsolós dugvillát, igaz ehhez túl van méretezve, kicsit drágább is, de a hősugárzó nagyobb teljesítményét vígan elbírja. Üdv.: Yoe
Hát ideiglenesen meg van oldva, hogy kikötöttem a kapcsolót, de ez véglegesnek nem tetszik. Amúgy az is elég átalakítás ha az eredeti peremet ki kell vennem, mert szeretném ha eredeti állapotában maradna. :S
Ja, az mindjárt más… Keresni kell vásárban másikat, ás máris lesz 2 tartalék kapcsolód (ugyanis egy garantáltan szétég kivétel nélkül mindben, ami rendszeres használatban van/volt)
Hát akkor jobb híján azt hiszem ez lesz, remélem találok valahol ilyet
Kicsit időigényes, de csak néhány nagyobb vásárt kell meglátogatni (nem piacot), és fillérekért egy komplett tartalékkészletet találhatsz
Sziasztok!
Tönkre ment a hősugárzóm. Szétszedtem, és rátaláltam egy alkatrészre, amiről nem tudom pontosan, hogy mi is az. Minden esetre szerintem rossz, kiszedtem, egyszerű rövidzárral (vezetékdarab) helyettesítettem, és így már működik a szerkezet. A hibajelenség az volt, hogy bekapcsolva nem pörgött a ventilátor része, illetve a fűtőszál sem melegedett. Szétszedve láttam, hogy a kapcsolótól kezdve az áram egy hőfokszabályzóra jut el, majd onnan egy bimetál kapcsoló félére, aztán erre a számomra ismeretlen alkatrészre, majd innen párhuzamosan a fűtőszálra, illetve a motorra. Az alkatrészen az alábbi felirat látható: MICROTEMP SVEAQW Tf 110 Mi a véleményetek, mi célt szolgált ez az alkatrész, illetve ennek hiányában működik megfelelően a hősugárzó?
Szia!
Köszönöm a válaszod! Így már értem.
Sziasztok!!
Van nekem is egy Eta 614 típusú hősugárzóm. Eddig hibátlanul működött, egyedi fűtésre kiváló volt míg a távhő nem üzemelt de a lakás már hideg volt. Most ebben a hidegben újra használnám és a tápzsinórja elkezdett melegedni, valószínűsítem hogy túl sok áramot vesz fel. Kipróbáltam hosszabbítóról és közvetlenül konnektorról is működtetni, az eredmény ugyanaz. Szétszedtem kitakarítottam portalanítottam az sem segített. Egyébként a gép működik, leadja a meleget termosztátja is működik. Egyedüli probléma a nagy áramfelvétel. Kb. 10 perc használat után a kismegszakítót is működésre bírja . A kérdésem annyi lenne hogy találkoztatok-e már hasonló hibával, mi okozhatja mit cseréljek rajta? A segítséget előre is köszönöm és bocsánat ha túl hosszúra sikerült a hozzászólás.
Szerintem cseréld le a tápkábelt.És nézd át a csatikat lehet hogy valahol kontakt hibás.
Helló!
Nekem is van egy Eta 614-esem, és az a gondja, hogy nem melegszik és a ventilátor sem forog. De a piros lámpa világít. Szakadás mérővel átnéztem, a fűtőszálnak nincs baja.
Ventilátor már forog, de a fűtőszálak nem melegednek.
A kapcsolókra rámértem nincs bajuk. Egyet szét szettem, de nincs benne hőpatron.
Bekapcsolom, hátul a termosztát be van nyomva a piros lámpa világít. Tekerek, hogy a ventilátor elinduljon, benyomom azt a kapcsolót, ami felett egy piros csík van, azután azt ami felett két piros csík van és így sem melegít.
Itt van a kapcsolási rajza. A ventilátor fordulat szabályzóját azért jelöltem kapcsolóval, mert nem szabályoz semmit, csak ha egyesre veszem bekapcsol.
Megmértem az egészet átfogva szakadás mérővel és semmi gond nincsen, de akkor sem fűt.
Pedig lekövettem a vezetékeket, lehet szerelve volt már egyszer, mert az egyik kapcsoló rövidre volt zárva.
Most már működik.
Az normális ha a ventilátort nem kapcsolom fel csak a fűtőszálakat, akkor elkezdenek vörösödni és pattogás hallatszik? (azért nem tudom, mert akkor volt használva mikor kicsi voltam) Ha felkapcsolom akkor nem vörös. A ventilátor fordulat szabályzója, csak bekapcsolja a ventilátort a de a fordulatát nem igen szabályozza.
AZ nem normális!
Neked ventillátoros hősugárzód van, kikapcsolt ventillátorral a fűtőszálaknak nem is szabadna áramot kapniuk! Csak bekapcsolt ventillátorral üzemeltethető a ventillátoros hősugárzó, ha nem megy a venti akkor a fűtőszálak túlmelegszenek és jobb esetben lekapcsolja őket a hőbiztosító bimetal vagy patron vagy akármi. De ha a hőbiztosító nincs vagy nem működik akkor majd a tűzoltók kapcsolják le....
Nekem viszont halogén hősugárzóm van, két cső van benne, mindkettő 575W-os.
De az egyik cső mostanság mintha halványabban világítana és érzetre kevesebb hőt is sugároz mint a másik. Pedig mindkét cső a hősugárzóban 575W-os. A halogén hősugárzókban a cső hogyan szokott elhalálozni? Egyszercsak felrobban, vagy kiég mint egy villanykörte? Vagy nekem ez már az elhalálozás első jele hogy halványabban világít és kevésbé fűt?
sziasztok ! nekem van 1 elta és 1 ok nevű ventilátoros hősugárzóm ? mind a 2 ugyan az a probléma be dugom az aljzatba se kép se hang , led se világit ? hozzá teszem alaposan túráztatva volt mind a 2 . a sarukon lévő műanyag védő alaposan megpirultak , szakadást nem tapasztaltam . szerintetek hol kezdjem ? mérni nem tudok , szimpla "barkácsolás " szinten vagyok ! ha tudnátok segiteni megköszöném ,esetleg ha van fényképes témája az tuti lenne !
megoldottam ! egyszerű fázis ceruzával megnéztem meddig jut el az áram ? utána rá jöttem ,hogy a hőbíztositék a rossz 99% mindegyiknél !!
|
Bejelentkezés
Hirdetés |