Fórum témák
» Több friss téma |
Ha van hasonló vagy ilyen topic már sorry, én nem találtam. AT-s tápot szeretnék bekapcsolni, anélkül hogy az 5V-os ágra terhelést tennék, mert eddig csak így sikerült, de szerintem van valami egyszerű megoldás is rá, csak még nem tudom hogy mi
A segítségeteket előre is köszönöm!
Az miért nem egyszerű, hogy egy 47 Ohm-os ellenállást bekötsz az 5 V és a föld közé? Nálam egy izzó van bekötve, ez egyben jelzi a bekapcsolt állapotot is...
Egy 20A-es terhelésre méretezett kapcsolóüzemű tápot a legtöbb esetben nem szabad/lehet terhelés nélkül bekapcsolni, és az a jobbik eset, ha a védelme ezt meggátolja.
Nekem is ellenállás van egyelőre, arra gondoltam hátha van valami elegánsabb megoldás is mint az atx szabványnál, de nem értek ezekhez a tápokhoz szóval érthető az is hogy kell neki a terhelés. Az izzóval kapcsolatban meg változik az ellenállása-> változik a terhelés-> változik a feszültség is, legalábbis nálam.
Elég érdekes táp, ha változik a feszültsége. Az izzónak bekapcsoládkor kicsi az ellenállása, így nagy áram folyik, majd felmelegszik, nő az ellenállása, ezért az áramerősség csökken. A feszültségnek azonban nem illene változnia... Nekem az 5 V-os tápra egy 6 V-os rizsszem izzó van kötve, amin kb. 50 mA folyik.
A +5V az egyedüli stabil fesz a tápegységben, ebből dolgozik a szabályzó. Az összes többi fesz változik, pl ha jobban terheled a +5V-ot, akkor feljebb megy a +12V és egyben jobban is terhelhető. A ráírt névleges feszültségek a megadott terhelésviszonyok mellett (általában) igazak.
Lehet hogy nekem minden terhelés nélkül is megy?! :eek2:
megy az ha 5v-on egy venti van - erősáramnál már mindenképp hűteni kell a tápot, jobban, mint a gyári hűtése- szerintem az enyém is így pukkant el
Hali
Ha régi AT tápot használsz mindenképpen kell némi terhelés különben nem indul, ez valami belső védelem miatt van. A mostani ATX tápok java része viszont terhelés nélkül is elindulnak. Vigyázz ha mozog a terheléstöl a kimenő feszültség az jelentheti a táp hibáját. Ez valószínű régi táp és a kondik kezdenek kiszáradni, aztán és a te fejed szóval óvatosan a kövületekkel.
Nekem van egy AT-tápom, és meglepő, de kikötött ventilátorral is bekapcsol, és megy, terhelés nélkül!
Én még nem találkoztam olyan táppal ami ne indult volna be terhelés nélkül(200W-os AT-kel találkoztam eddig főleg, 12V-on van a belső venti...)
Sztem ha nem indul sehogy se akkor valami komolyabb baja van....
Semmi terhelés nélkül meg nem szabad használni mert akkor átüthetnek a primerkörben a tranzisztorok, vagy egyéb alkatrész, és úgy olvastam hogy a minimál terhelésnek a ventillátort veszik méretezéskor...
sziasztok!
Van egy AT tapegysegem ess le van csupaszitvaa semmi infot nem tudok rolla! csak annyit hogy meik +-12V kijovetele mas semmit ezz vann rairva mass semmi SONG U SVO 94V-0 Segitenetek hogy mi baja lehet? razzz!!!! Udv
Csak a kimeneteit tudom.fekete-gnd sárga- +12v piros-+5v kék- -12v narancs- -5v.Van egy szürke is ami a Pg a nyákon lévő nyomtatás szerint de nem tudom hogy ennek mi a feladata.
Hogyan kössem be az at-s tápomat?miaz a P.G és hova kössem?terhelés alá kell helyezni? a típusa hipro.Mielőbbi választ várok.
számítógépre kötöd vagy másra akarod használni ?
Tudnál róla képet feltenni úgy hogy látszódjanak a csatlaskozók is ?
Szia!
Régi AT tápnál nem kell semmit csinálni ahhoz, hogy működjön a tápegységed. Rákötöd a 230V-ot, és már működik is. A PG kivezetés a Power Good vezeték, az alaplapnak infót a táp állapotáról.
a csatlakózókat brutálisan eltávolítottam
nem gépbe kell. azt csinálja hogy amikor áramot kap beindul a venti aztán zúg valami max két voltot ad és amikor kihúzom akkor is beindul a ventillátor.
A terhelés hiánya miatt van...tégy rá valami fogyasztót
|
Bejelentkezés
Hirdetés |