Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Lapozás: OK   1382 / 3611
(#) SALáta válasza DuMatyi hozzászólására (») Okt 3, 2010 /

Nincs kislemezmeghajtó. De van cd ről botoló 98se hátha működik, ha nem fél óra linux visszatelepítés jön.
(#) klemo86 válasza SALáta hozzászólására (») Okt 3, 2010 /

Kinullázod a FAT-ot, és máris makulátlan a vinyód.
(#) DuMatyi válasza klemo86 hozzászólására (») Okt 3, 2010 /

Én is ugyamezt írtam, csak megmondtam, én mivel csinálom.
(#) Ricsi89 válasza SALáta hozzászólására (») Okt 3, 2010 /

Amikor én leszedtem egyik gépről az Ubit, majd win lett feltéve, akkor nekem a grub még fent volt, a boot szektorban és persze, hogy nem tudott indulni a rendszer. Én simán win telepítőlemezzel vissza tudtam írni a win boot szektorát.Ha bejön a telepítő alap képernyője, akkor válaszd a javítás opciót. Majd bejön egy parancssoros rész. Oda beírod: "fixboot C:" A C helyére annak a partíciónak a betűjét írod, amelyikre a win-t akarod telepíteni. Ezután nyomsz egy entert, majd megkérdezi, hogy biztos vagy benne? Leokézod, visszajön a parancssor, majd beírod: "fixmbr"
Ezt is leokézod, ha megkérdezi és ezután eltűnik a grub és a win-es bootszektor lesz, ami a win-es partíciódra mutat majd.
Én ezt már többször is megcsináltam, mindig sikerült helyrehozni a win indítását.
(#) DuMatyi válasza Ricsi89 hozzászólására (») Okt 3, 2010 /

Slusszkulcs be, elfordít, gyújtás, önindító, és indul.

Ilyen a Mandriva, míg telepítem a rendszert a gépre addig tudok írni ide is, persze ugyan arról a gépről. Megvan a hiba, sp1 et viszi csak a gép, aztán lehet frissíteni... Sp1 nincs itthon. Mbr-t visszaállítottam másképp.
Miért is off? Ma elhatároztam gyorsan újrarakom a win-t meg betolom a linux cd-t is és gyorsan azt is rátolom aztán megyek műhelyezni. Ehelyett 8 órát rongáltam a gép előtt a szemem és eredménye nincs. Ma csináltam volna egy csavarhúzó és fogó tartót, egy encoderhez tesztáramkört- mondjuk ez kész és végre a szinusz az négyszögjel. Meg még pakolászás lett volna műsoron.
Kösznöm mindenkinek a segítséget.
(#) DuMatyi válasza SALáta hozzászólására (») Okt 3, 2010 /

Idézet:
„Meg még pakolászás lett volna műsoron.”
A műsorváltozás joga fenntartva. A műsorfüzetet az élet írja, és néha nem az van műsoron, amit szeretne az ember.

Sosem az van ez tapasztalat. Na leejtve, majd kerül rá valami. Most meg így jó. A legjobb az egészben hogy az a bizonyos cd eltűnt amiről feltettem év elején a rendszert. Tavaly szétszedte após a takarítógépet, és nincs meg a teteje. Majd előkerül ha nem keressük.
Annak örülök hogy legalább egy dolgot sikerült megcsinálnom ma, bár csak teszt de fontos az is. Öröm az ürömben hogy még alakítani kell rajta, a négyszögjel nem az igazi, a kitöltési tényező nem jó, de majd alakítok rajta és fixálhatom. A win meg nyáktervezésre meg mechanikai tervezésre kell. Addig meg marad a papír. Amúgy is ki kell még tanulnom a cad progit.
(#) Rober_4 válasza mineral hozzászólására (») Okt 3, 2010 /

Nálunk is ami szilva volt, az széthasadt a víztől. Egy kis körtét tudtunk szedni, de tavaly két hordóval volt most meg csak egy van félig, annak is a fele szilva. A szőlő kis gubics. A sok víztől meg tisztára tetvesek a fák, és ugyanolyan betegek voltak a gyümölcseik is mint Matyusz almái. Viszont nézhetjük a jó oldalát, rengeteg gomba van! Ma voltunk a Bükkben, ott száznál is több ilyen gyönyörű gombát láttam:
(#) KTobi válasza Rober_4 hozzászólására (») Okt 3, 2010 /

Ennél méretesebb de nem ilyen szép gomba nőt nálunk a szénen
(#) zolika60 válasza Rober_4 hozzászólására (») Okt 3, 2010 /

Azt hallottam nagyon finom.... egyszer! :yes: Kétszer nem igen kóstol bele senki.
(#) Rober_4 válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Okt 3, 2010 /

Akkor ne együk meg? Csak holnap van gombavizsgáló... :finom:

(Nyugi tudom: Bővebben: Link)
(#) Rober_4 válasza Rober_4 hozzászólására (») Okt 3, 2010 /

Most olvasom a linket, ki az aki ebből 15 kalappal meg bír enni?
(#) hapro hozzászólása Okt 3, 2010 /

Szerintetek a Csharp (C#) programozást honnan, miből tudnám megtanulni a legkönnyebben, leggyorsabban? Letölthető anyag, online anyagok, torrentek, könyvek, CD-k, DVD-k, tanfolyam, embertől...stb?
Hogy érdemes ennek nekiállni, ha semmi alapfogalmam nincs róla? Kizárólag a HTML-hez értek kissé, egy picikét a JavaScripthez, és nagyon rég a CNC programozást is tanultam, de abból szinte már semmire nem emlékszem. Ezek egyikének sincs sok köze a C#-hez. Tanács?
Most töltögetek lefelé bizonyos anyagokat, videókat, és azokba ásom bele magam.
(#) DuMatyi válasza Rober_4 hozzászólására (») Okt 3, 2010 /

Úgy érted, hogy megeszed a gombád kalapját, ha valaki ebből meg tud enni 15 kalappal?
(#) Rober_4 válasza DuMatyi hozzászólására (») Okt 3, 2010 /

Mindenesetre le a kalappal előtte! :kalap:
(#) Rober_4 válasza hapro hozzászólására (») Okt 3, 2010 /

Hát szerintem nehéz lesz! Én úgy tudom, hogy valamelyik alapnyelvet, mondjuk a c-t alapszinten nem ártana tudnod. Meg a Java is jól jön. Én mindenesetre nem szeretem, mert amikor egy program nekem azzal jön, hogy ő dotnetet szeretne az én gépemre, akkor már törlöm is le.

Szerintem ez se annyira rossz:
Bővebben: Link
(#) KTobi válasza hapro hozzászólására (») Okt 3, 2010 /

C alaptudás kell. Legegyszerűbb órán megtanulni, egy jó tanárral. Ha megszerzed a C alapot, akkor kérdezd Norbertot, Ő tud forrást adni nettes tanuláshoz.
(#) KTobi válasza Rober_4 hozzászólására (») Okt 3, 2010 /

Ez nagyon szegényes, ennél részletesebb ismeret kell sajnos. Két évid szárazon tanultunk C-t. Majd fél évig a C#ban csak DOS alatt, hogy megszokjuk a szintakszisát, úgy, hogy tudtuk a változókat, tömböket, láncokat már előtte kezelni. És akkor fél év alatt eljutottunk egy használható szintre. De külső eszközzel történő kommunikációról nem volt még szó (soros port, például). Viszont adatbázissal való kommunikáció igen. Erről a szintről, lehet továbblépni.
(#) Rober_4 válasza KTobi hozzászólására (») Okt 3, 2010 /

Csak megerősítelek, hogy az alapvető algoritmusokkal tisztában kellene először lenni, ehhez pedig a html nagyon kevéske, ha egyáltalán nevezhetjük őt egyáltalán programozási nyelvnek...
(#) Norberto válasza Rober_4 hozzászólására (») Okt 3, 2010 /

Idézet:
„Én mindenesetre nem szeretem, mert amikor egy program nekem azzal jön, hogy ő dotnetet szeretne az én gépemre, akkor már törlöm is le.”

Sajnos ez rossz berögződés.

Manapság már elég hatékony, megbízható és kiforrott rendszerré lett.

Nem meggyőzni akarlak, de korábban én is így gondolkoztam erről, nagyon ellene voltam. Aztán miután az alapvető ismereteket elolvasgattam róla, hirtelen már nem volt akkora ellenségem.
(#) nagy hoho válasza DuMatyi hozzászólására (») Okt 3, 2010 /

Ne haragudj de nekem Köbzoli dinnyéi sokkal jobban tetszenek.
(#) Rober_4 válasza Norberto hozzászólására (») Okt 3, 2010 /

Biztos nagyon jó, de nekem magas! Én már kihagyom. Ráadásul valami olyasmit érzek amikor belefognék, mint régen amikor oroszul tanultam. :duhos2:
Persze valószínűleg ha nyomná az ember egy évig az órán, meg értené is az összefüggéseket, akkor máshogy állna hozzá.
(#) tiggersoft válasza nagy hoho hozzászólására (») Okt 3, 2010 /

Ezen nem lepödök meg, mert azok a dinnyék hmm dinnyék!
(#) DuMatyi válasza Rober_4 hozzászólására (») Okt 4, 2010 /

Felvetődött bennem, hogy miért is volt nehéz az orosztanulás. Vajon azért, mert a szenvedő alanyok utálták, vagy mert rosszul tanították?
(#) zolika60 válasza DuMatyi hozzászólására (») Okt 4, 2010 /

Esetleg mindkettő?
(#) Action2K válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Okt 4, 2010 /

1000 nap alatt a HE körül.
Persze mikor írom a hszt? Amikor mindegy. (11:11)
(#) Action2K válasza mineral hozzászólására (») Okt 4, 2010 /

Én idén nem is szüreteltem, ami a tökén termett, annyi, hogy megesszük. Pedig idén pezsgőt szándékoztam volna csinálni. Talán majd jövőre.

Köbzoli: Mi baj a számmisztikával? Ez a hsz is csak 11:22-es. És egyik sem időzített.
(#) mineral válasza Action2K hozzászólására (») Okt 4, 2010 /

Pezsgőt? Hmm ez engem is érdekelne. Milyen eljárással csinálod majd?
(#) Action2K válasza mineral hozzászólására (») Okt 4, 2010 /

Préselés után durva szűrés, ülepítés, a tisztája átfejtve finom szűréssel együtt, majd mehet a palackba 45°-os szögben fejre állítva. 1-2 naponta pörgetés. Első söprűzés az intenzív forrás után. Második söprűzés rá két hétre. Harmadik csak akkor, ha az utóérési szakasz hosszú és erős volt a két söprűzés kötött, s maradt még sok söprű. Persze a pörgetés az utolsó söprűzésig folyamatosan végzendő. Ezután jön a nyugalmi szakasz, amikor már az oldalára fektetve pihentetjük, s ezalatt az utolsó érések is végbemennek. Első palackbontás szilveszterkor. Lehet, hogy talán lesz pici söprű benne, de fel sem ér a vele egy tartályos nagyüzemi.
Következő: »»   1382 / 3611
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem