Fórum témák
» Több friss téma |
(3) Tilos a közúti közlekedés hatósági ellenőrzését megakadályozni, megzavarni, valamint az ellenőrzés eredményét
befolyásolni, ide nem értve az ellenőrzést előre jelző eszközök használatát. (1/1975. (II. 5.) KPM-BM)
Milyen tesztert csináltál?
Hat mar nagyon regota megvan. sima ATmega168 es SPL LL90. Van rajta 7 db jumper amivel a pps-t lehet kivalasztani. Szoval semmi komoly
![]()
Ennyi az egesz.
Nem gondoltam volna, hogy ennyi a különbség a led és a lézerdióda között. Ez a 110-120 méter nagyon impozáns.
Hat igen. LL90_3-nel szerintem 180-190 meter is lehetne. Ahhoz hogy leddel elerjed ugyan ezt a pulzusonkenti energiat amit az LL90, kell vagy 60 darab (400mW/db teljesitmennyel szamolva). Az LL90_3-hoz viszonyitva mar 120 kene.
Nem tudom a mostani verziómnál mennyi az optikai kimenő teljesítmény, de azért 6 led kb 25-30m-ről elindítja a TFDU-s vevőt.
![]() (4,7ohm soros ellenállás, kb50 nsec impulzus)
Akkor realis a kulonbseg. A tavolsaggal negyzetesen csokken a teljesitmeny suruseg, szoval a tied kb (100/25)^2*6 azaz 96 led eseten erne el ezt a tavolsagot. Mondjuk a blinder nem sokkal de valamivel erzekenyebb mint a tfdu, ugyhogy ez a 60 darab amit kiszamoltam elobb kb megallja a helyet a tied eseteben is.
Annyit azért nem teszek fel a kocsimra.
![]() Azt hiszem veszek egy spl_ll90-et és kísérletezni fogok.
Ha neked meger kb 1000-1500 Ft rafizetest, hogy garantaltan ne hibasat kapj, akkor a farnelltol rendeld ne a hqelektroniktol.
Miért, kaptál tőlük hibásat?
Nem, de osszetapogatjak kezzel mikozben csoszognak ki a salgok kozul es nem antisztatikus zacsiba rakjak. A lezerek mar par 100 V esd-tol tonkremennek ellentetben a tobbi alkatresszel amelyek 2-3 kV -ot elviselnek.
En azert kaptam garantaltan jot, mert az antisztatikus csomagot - ahogy kaptak - kihozattam veluk es en raktam at antisztatikus szivacsba mikozben antisztatikus cuccban voltam. ![]()
Igazad lehet, bár még szerencsére nekem sem volt rossz tapasztalatom velük.
Meg nekem sem, de azert a lezerdiodak olyan eszkozok ahol tobb ovatossagot var el az ember mint egy relenel vagy ellenallasnal.
Na urak,megjött a Laser Atlanta .. Aki akar tesztelni és felém jár, jöhet . A lézerröl annyit,hogy nem egy prolaser 2 v5.12 ..kb annyira blokkolható mint a fama3(pl3) . Szóval az,hogy ezt sikerült megfognia a blokkolónak nem garancia arra,hogy egy kifinomultabb mérő késöbb nem mér meg (de tapasztalataim szerint pl. scs102-103 is kb az a kategoria,amit egy karácsonyfaégő is semlegesit ) .
Nekem pont forditva volt. A multkor nekem a prolaser 2-t vitte kb 30 meterig, viszont a prolaser 3 vegig meg tudott merni. Akkor ez egy jo referencia teszt lesz mert meg ugyan az van a kocsin mint akkor. Hova is kell menni?
Hat majdnem annyi mint Debrecen
![]() Akkor meg megcsinalom az uj verziot, hogy ne csak 10 perc miatt menjek olyan messzire ![]()
Amugy meg ha egyszer többen,több cuccot akartok tesztelni ,megbeszélhetünk egy olyan idöpontot és helyszint,ami másoknak is jó . Mértem vele a saját automat : hátulrol 44m-ig mérhetö "trükkösen" ,elölröl fogja a blokkoló az elsö impulzustól a csuzliig
LI 4 fejes ( 2 elöl + 2 hátul) ,de a hátsók elmásztak kicsit,nem tökéletesen párhuzamosak . SCS103 automata módban nem méri be a kocsit igy sem,de PL2-vel és a laser atlantaval is kapok sebességadatot,ha elég közelröl lövök rá
Én szívesen venném ha összejönne egy ilyen mérés teszt. Ha esetleg lenne egy olyan hely vagy idő amikor megoldható lenne,az nagyon jó volna.
Jó lenne tudni,hogy ki merre lakik és esetleg úgy szervezni,hogy akit érdekel ott tudjon lenni
Debrecen vagy környéke nekem jó lenne. Jövő hónapba járok arra. Esetleg valaki erről a környékről?
En munka miatt neha elofordulok Debrecenben, de amugy Bp.
Debrecen nekem 120 km ,ami nem gáz ,viszont Martin Petinek van PL2-je ,nem beszéltél még vele ,hogy megmérne-e ?
A martin car audio tulajdonosa .klikk ide
Bocsi, csak egy kérdés:
Mitől "trükkös" egy trükkös mérés?
Attól,hgy olyan karosszériaelemre céloz a lézer-operátor,ami tudvalévö,hogy holttér lehet a blokkolónak . Legyen ez pl. egy oldalsó tükör ,vagy akár az autó lámpája.
Alapban azt tanitják nekik,hogy a rendszámot löjje,mivel innen verödik vissza a legnagyobb mennyiségü informácio
Köszi, ééértem!
Ez azért van így, hogy ne lője meg valamelyik fejet, mert ha egyszer beindult a blokkolás, utána már nem tud "fogást találni" az autón? |
Bejelentkezés
Hirdetés |