Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Nova autós TV-hez antenna
Sziasztok!
Van egy nova típusú autós tv-m de már 1 éve keresek hozzá olyan kapcsolást amivel lehet rajta adást is nézni!Boltban a bosch 30 ezer forint!erre sajna nincs keret.Ha jól tudom TV tunernak hívják....de szerintem csak egy kis speciális erősítő kellene...ha a bosch kb 3*5 cmes.....sima antenna semmit nem ér.....se a gyári erősítősök.... Köszi az ötleteket előre is! ![]() ![]()
Nekem is ilyen tv-m van, sokat szórakoztam vele. Tökéletes sose lesz de ezzel sikerült élvezhető képet kicsikarni belőle...és kijött 2000-ből. (Autó TV antenna ,szélvédőre ragasztható XB-801)
http://metroman.addel.hu/products.php?prcategory=13320&PHPSESSID=cb...a72d27
Szia.Próbáld ki ezt.Sztem működik,hasonlót már építettem és bevált
üdv.:csikosgabi
Sziasztok.
Vannak az autó TV ről nekem is tapsztalataim. Nem túl jók.... Budapestről Ausztriába mentünk kocsival és egy Lenco kistv-n próbáltam élvezhető adást fogni, 12 V-os 4 Ah-s aksival... A baj az volt hogy bár minden bokornál volt egy új átjátszó adó ,de még a legerősebb adók is bár jol jöttek de volt egy igen kellemtlen vibrálás a képben. Antenna egy egyszerű botantenna volt persze a kocsin belül...lehet hogy ez volt a hiba? A kocsi külső tv antennájával már tökéletesen zavartalanul lehet menet közben tévézni UHF-en?
Kocsin belüli antennával ne csodálkozz a villódzáson...
Valamivel jobb a botantenna kívül a kasznin, de a nagy buszokon láthatsz két hurokdipólt meghajlítva - hogy egy kört formáljanak - ezzel biztosabb a vétel. Mivel a képet AM-ben sugározzák a földi adók, így teljesen zavarmentes kép mozgó járműben sosem lesz. Már nem lesz velük sokáig gond (pár év és csak digitális adás lesz) ![]() ![]() ![]() ![]()
Dehát a digitális tv-nél is lehetnek kihagyások, képzavarok. Vagy nem?
Én a tv-re értettem,hogy "nem lesz vele gond"mivel nem digi tuneres!
![]()
Lehetnek, ahogy a CD-játszó sem működne kockaköves úton, de hát a digitális elektronika minden re jó! Előre beolvas akár egy teljes CD-t, aztán memóriából játszik a zötyögős úton, amikor tud, olvas egy kicsit, de ha egy órát mész a buckákon, ő is elhallgat. A digitális TV is memóriába (vagy vinyóra) rakja a zavarmentes vétel eredményét és a "lukakat" a vételben ezzel áthidalhatja.
Bár teljesen híve vagyok,hogy legyen minél jobb a TV-zés lehetősége, de a digitális cuccok teljesen megsemmísitik az elektromágneses hullámok ,,ősi tulajdonságait". Pl egy analog renszerrel tudjuk ha kihagyás van, nincs gerincadó a közelben, vagy pl ha recseg egy rádió, akkor távolodunk az adótol váltani kell frekit. És ennek az is meg van a maga szépsége.
Tényleg és akkor mi van ha pl digitv-n mondjuk tartósan nincs lefedettség. Akkor elmegy teljesen minden, mint az analógnál?
Hali mindenkinek!
Nekem van a paripában egy EONON multimédiás fejegység, tv vevővel. Mivel nem akartam megfúrni a kasznit így beépítettem a hátsó lámpába az antennát ![]() ![]() Van viszont egy régről maradt 450mhz es telefonantennám ami mágneses és a tetőre lehet rakni. Szerintetek többet ki lehetne hozni belőle mit a mostaniból mert az nem igazán ad képet menet közben ![]() Erősíteni érdemes? üdv
igen csak kamura nem volt kedvem szétvagdosni a kábeleket
![]()
Engem is érdekelne a kérdés!
Milyen paraméterek alapján lehet késziteni ilyen antenát? Hom...ba 5000ft egy ilyen.És 4 antenna van rajta egy elosztó dobozal! Mi lehet abban a dobozban? Miböl van az antenna?
Engedjétek meg, hogy rávilágítsak az autós tv-zés problémájára. Látom, itt az oldalon mindenkinek problémája van vele.
Előszőr is, az analóg tv sugárzást, nem mobil célokra találták ki, akkoriban még autó sem igen volt, nemcsak kis hazánkban. (1936). Ez a rendszer a mai napig sem sokat változott, mert a javításoknak mindíg kompatibilisnek kellett lennie az előző rendszerrel. (talán majd a digitális tv megszabadít ettől, de itt meg az a gond, hogy túl sok szabvány között kell dönteni, és amelyik győz, az 50 - 60 évre megint vasalja a szabványt) Antenna: nagyon nagy sávszálességgel kell(ene) 49MHz től 860 MHZ illesztett meghajtást biztosítani a TV vevő bemenetére. Az O1 csatornán kb 2 méter, irányhatása miatt állandóan forgatni kellene az adó irányába. Ez autóban nem megy. Ráadásul, a kisugárzott jel vízszintes polarizált. A TV vevők a nagy bebeneti sávszélesség miatt meglehetősen érzéketlenek, ezért a jó vételhez 2-400mV/m térerősséget igényelnek. Menet közben, nem csak az irány, hanem a térerősség is pontról pontra folyamatosan változik, valamint a változó környezet miatt a reflexiók is állandóan változnak. Nem beszélve arról, hogy viszonylag sűrűn kellene csatonát váltani, és ezt a mai TV-k nem tudják Tehát a válasz, hogy az analóg TV-nél szinte lehetetlen, a digitálisnál jobb lehet a helyzet, mert ha lesz térerő lesz kép, ha nem akkor állókép (F1 ben lehet látni, bár fordított irányban), valószínűleg függőlegesen polarizált.
Üdv!
Itt a megoldás! Igaz, nem olcsó, de legalább nem ráz. Kell venni egy Nokia N 96 mobiltelefont, ez képes fogni a DVB- T földi digitális TV adásokat, ahogy az elődei az FM rádió adásokat. Állóhelyzetben biztos működik (láttam a TV-ben a Nokia bemutatóját), mozgás közben ki kellene próbálni. Ha kicsi a telefon képernyője, a hozzáadott RCA kábellel (Video kompozit jel, jobb, és bal hangcsatorna) nagyobb képernyőn is nézhető. A TV rész előfizetés nélkül is működik, ahogyan az FM rész is. |
Bejelentkezés
Hirdetés |