Fórum témák
» Több friss téma |
sziasztok!
A fórumban lévő kapcsolást megépítettem. A kijelző nem működik megfelelően és ha állítom a led-eket illetve a kontrasztot akkor 2 féleképpen jelenít meg az LCD (képeket csatoltam). Mi lehet a baj? bármilyen scriptet rakok be ez a jelenség. Szerintem hardware gond lesz. Gond lehet ha 4 normál LED-et raktam be a kapcsolásba? Illetve a 4 ből sztem 3 lehet, hogy nagy fényerejű kék LED és egy piros van bekötve(csak a piros világít, sztem kevés a fesz a kékeknek) Lehet h ez a baj? Üdv!
az ötvenhat közül melyik kapcsolást? képek?
valamit elkötöttél, ha a kijelzett kép is változik a kontraszt módosításkor
Ugye a ledeknek semmi köze az lcd-hez, vagyis vagy rossz szoftvert használsz, vagy elkötöttél valamit.
A kontraszt ha jól emlékszem parancsbájttal állítható, nézd át a kijelző vezetékeit különös tekintettel a d/s, sda,scl jeleknél. Apropó, a tápfesz hogy áll? ezek a kijelzők szerintem 3,3V-osak, nem biztos hogy szeretik az 5V-ot. Ugye csak rövid kábelt használsz?
Üdv!
Van egy VENTUS FJ400-as vezetékes hívószámkijelzős telefonom... Nem tudja valaki abban milyen LCD van és hogy alkalmas-e LPT-s vezérléshez?
Ha esetleg szétszeded és ideírod a tipust/kódot ami rajta van akkor lehet olyan is tudhat segíteni akinek nincs konkrétan ilyen készüléke...
Igen ez a jó rajz! nekem is ez alapján ment, de már nem használom. Esetleg akit érdekel írjon![OFF]
Csináltam pár képet szerintem minden látható de ha valami nem akkor azt leírom!
És még 1 csak egyszerre nem engedte
Sziasztok!
Lcd kijelzőből keresek olyat, amelyen a 14 kivezetés nem egymás mellett van, hanem két sorban hetesével, hogy a cserélt készülékben a gyári kábelt ne kelljen megbontani. A kijelző 2*16 karakteres. (zöld) Lehet ilyet is kapni valahol?
Hali!
mscbp.hu -n vettem ilyen lcd-t, de meg is szívtam vele mert a lábkiosztása nem a "szokásos" hanem fordított, ezen felül meg még a atáp is fordított, szóval előbb ellenőrizni a bekötést, mielőtt veszel
Köszi, ilyet keresek!
Most tekergetem az agyamban képzeletben a csatlakozót, hogy jó vagy nem jó a kiosztás, de végül is ha egy két vezetéket meg kell cserélnem, vagy csak a csatlakozót fordítanom az mindig jobb, mint szétvágni az egészet.
Igen elvileg, csak a tápot kell felcserélnem(1-2 es láb), a többi vezeték marad ugyanúgy, illetve figyelnem kell, hogy megfelelően álljon majd a csatlakozó.
Sziasztok!
Van egy Samsung LTN141XA-L01-es laptop lcd panelem. Ezt a panelt szeretném VGA, S-VIDEO vagy DVI-vel összekötni az asztali gépemmel. A panelen vagy egy nagyon vékony kb. 3-4 cm hosszúságú csatlakozója, amin ha jól számoltam 30 pin van. A csati képét mellékeltem. Ez az összekapcsolás lehetséges? A válaszokat előre is köszönöm.
Üdv próbáld megkeresni valahol a csati lábkiosztását, és azzal sokkal előrébb lennénk
Latatlanban mondom, hogy nem lehetseges.
Valoszinuleg panellink, vagyis LVDS a meghajtasa. Nagyon hasonlit a DVI-re, de megsem az. Kell hozza szerezned lvds kimenetu PCI-os (ez meg a regi, nem az express!) videokartyat.
Helosztok.
Egy HD44780 as kétsoros kijelzőt szeretnék életre kelteni saját programmal. Írtam egyet, de sajnos valami gond van vele. Mi lehet vele a probléma? A kijelzőt egy siemens számkijelzős telefonból szedtem ki. Egyszer véletlenül PPortViewerből sikerült a kurzort előcsalogatni. Bővebben: Link
Ja és a progi VB ben íródott. Egyszerűen nem tudok rájönni mi a baj.
És más programokkal mit csinál, pl:Lcdsmarty?
Printer portra kötötted? Mi alapján csináltad, a bekötést? Más kijelzővel működik a kijelzés?
Ő az. Bővebben: Link 4 bites módban hajtom. Az lcdsmarty támogatja a 4bites módot? Be lehet állítani a lábakat? Más kijelzőm nincs, illetve van még egy ilyen telefon, de azt nem akarom szétbontani.
Sziasztok! Tud valaki olyan HD44780 vezérlő programot ami megy windows 7 32bites verzió alatt?lcdsmartie-t nem sikerült telepíteni.
Szia!
Smartie miért nem megy nálad? Vagy inkább a kapcsolásod nem megy w7 alatt... Nálam megy 32/64bites w7-en is, itt egy usb hw: http://www.puzsar.hu/lcd2usb_plus_pic/index.html
Szia! nem tudom elindítani mellékelem a képet.
Sziasztok!
Van egy kis problémám,szeretnék életre kelteni egy Lcd kijelzőt. Az oldalon található cikk alapján összeraktam a kapcsolást,rákötöttem gépre. Az LCD Smartie-t használom,de igazából mindegy a program,másiknál is ezt csinálja : A szöveg amit ki kellene írni,megjelenik,de nem jól. Pl amikor Socket felirat futna a kijelzőn,hol Socket van,amikor eggyel ugrik,akkor pedig Soockett. Illetve például amikor csak a felső sorba kellene írnia,a 3. sor elején is megjelenik 1-2 random karakter. Illetve van olyan is hogy 'beragadnak' előző értékek.Találkoztatok ilyennel már? Két gépen is próbáltam,ugyan ilyen. A tápot molexről kapja,a szalagkábel kb 1 méteres. Lehet hogy a hosszúság miatt szed össze zavart?
Először is próbáld meg a "Screens" fülön, (felül középen találod) a Refresh- és a Scroll interval értékeit növelni.
Ezt a Smertie-t nem tudom honnan töltötted le de ez nem teljes!! A Smartie könyvtárból hiányzik az "images" könyvtár amit a program hiányol is! Ez a hibaüzenet azt jelenti!
Szia!
Kipróbáltam de történt egy furcsaság. Levágtam a szalagkábelt,és rövidítettem,ameddig lehet. Van két gép amin ki tudom próbálni,meg is tettem. Próbáltam labortápról 'etetni' illetve az adott pc tápjáról is : '1'-es gép saját táp - zavaros kijelzés,külső tápról talán méginkább zavaros kijelzés. '2'-es gépnél kb ugyan ez a helyzet,viszont a rövidítés után az '1'es gépre visszakötöttem,egy lpt kábel segítségével. (kb 1 méter hosszú apa-anya csatis,két kis hengerrel a csatlakozóknál) Láss csodát,itt jól működik a dolog. Szinte 0 hiba a kijelzés során,megörültem...kipróbáltam a '2'es gépen is ezzel a hosszabbítóval,ott ugyan olyan zavaros még mindig. Elég érdekes,bár mondjuk sajnos a gép is, kesze kusza már a rendszere. Viszont az hogy a másik gépen működött szinte tökéletesen,örömmel tölt el,valószínűleg gép probléma. A héten megpróbálok rá rendes rendszert rakni,illetve kísérletezni vele,majd jelentkezem a fejleményekkel. Köszönöm szépen a segítséget!
Ha az árnyékoló kábel, ill testkábel túl vékony, vagy szakadt, vagy nagy impedanciájú, akkor is előfordulhat ilyen jelenség. (Én videójelet vittem a múltkor, és amíg ki nem húztam egy másik plusz érpárt a testnek addig egy nagy zajom volt csak.) Ha van szabad ér a kábelen esetleg vidd azon is a testet, hogy minél kevesebb földhurok, meg ilyenekből eredő zavarod legyen. Szerintem az sem véletlen, hogy a printer port csatlakozón több testpont van, talán ilyen okokból.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |