Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Autós erősítős kérdések, problémák
Témaindító: Thomas10100, idő: Dec 28, 2005
Témakörök:
Szia.Nem nagyon értem mit akartál írni.Amit küldtél képet az az a kábel amivel összekötöm az audio eszközt az erösítövel.
Hello.Van 1 Pioneer DEH-424R 4x35 W os CD lejatszom autoba....a kerdes az hogy hany W RMS es melynyomot tehetek ra erosito nelkul? koszi szepen elore is
![]()
Köszi a segítséget emmzolee. Csak még annyit hogy a 400W-hoz a képen bejelölt helyre kell bekötni?
Nem érted?
Szerintem az összekötő kábeled rossz! Ezt írtam. Fogj egy ohm mérőt, és mérd meg a kábeledet, hogy így van-e bekötve. Csak is rossz bekötéstől tud "visszhangos" "mozis" hangú lenni. a sztereó jel nem tud csodákat művelni.
Hát ez se valami fényes kép. :wink: valószínű hogy így kell bekötni. Nem tudsz jobb képet? Fényképezd le.
Akkor kötötted be jól, ha ráteszed ugye a hangszóródat a hidalt kimenetedre, és a hozzá tartozó bemenetről először csak az egyik mondjuk a "bal" csatorna rca kábelát húzod ki, a "jobb" bedugva marad. A hangszórónak szólnia kell. Aztán kihúzod a "jobb" csatornából a dugót, de a "bal" csatornát visszadugod, és akkor is szólnia kell. Ha vissza dugod a másik dugót is, és már be van dugva mindkét dugó, akkor hangosabbnak kell lennie. Értve? ![]()
szia. köszi a segítséged, a kábel jó mert egy másik kábelt is kipróbáltam, azzal is ugyanolyan rossz. szerintem az lehet a baj hogy nem autórádióról jön a jel.Van az erösítön egy high level csatlakozó aljzat. van rajta négy tüske két db plusz minusz tüskével.azt is nem tudom hogy mi az.
Sziasztok!
Megint Jensen Invader 2000. Most javításhoz kérek segítséget. Miután beüzemeltem az erősítőt, szólt is szépen egy darabig, majd a bal csatorna elszállt. Be a lakásba, próba. Jobb csatorna szépen szól, a bal csatorna süket. Szétszedés után találtam pár szétégett ellenállást, és egy tranzisztort, amit cseréltem. Szerencsés helyzetben vagyok, mert a két oldal hasonló felépítésű, azaz ami az egyik oldalon Q134, az a másikon Q234, így könnyű volt a csere. A művelet után azonban a bal csatornából csak nagyon halk, és nagyon torz, hang jön ki, de felismerhető a forrás zene. Összehasonlító méréseket végeztem (jobb-bal csatorna) multiméterrel, dióda teszter állásban, B-E, B-C, E-C nyitó és záró irányban is. Alapvetően mindenhol ugyanazt mértem, kivéve egy helyen. Ez a Q104-es jelű tranzisztor (eredetileg 2SA1266, amit 2SA1015Y-nal helyettesítettem HQ video alapján, piros karika a képen.) Itt Az E-C mérés (multiméter piros vége a Collector-on) „.130”-at mutat, míg a Q204-en „.750”-et. „Másik irányban” a Q104-en szintén „.130”-at mérek, Q204-en szakadást. Természetesen volt tranzisztor csere, kiforrasztva is megmértem, de az jó volt, azaz egy alkatrész „előtte”, vagy „mögötte” hibás…szerintem……de melyik? És hogyan mérem azt ki? Help, Please! Üdv: g.
SZia probáld ugy hogy ,kiveszed a trazistort és a hejét, mérjél hátha kapsz zárlatos ,alkatrészt ,ha mégse akkor uj tranzisztort kell tenni.A végfok trzistor ok azok jok .
Akkor nem tudom milyen gond van. Az erősítőn az a tüskés csatlakozó a nagy jelszintű bemenet. Oda akkor szokás bevezetni a jelet, ha nincs rca kimenete a fej egységnek. Tehát az autórádió hangszóró kimeneteivel tudod hajtani az erősítőt.
Nekem olyan, mintha a környéken egy félvezető megdöglött volna. Nem látszik jól a képen.
A környéken nézz körül, hogy nem romlott-e el valami. A félvezetőket amit vizygálsz, mindig forraszd ki, mert a munkapontját belövő alkatrészek el változtatják. A végtranyókat ha kiforrasztod. Akkor nem műlik el ez a hiba (amit méregettél)?
Szia!
Ugyan cseréld már fel az egyik hangszóród polaritását! /Tudod... Plusz-Mínusz. Nincs azzal semmi baj,hogy telórol hajtod, arról is tökéletesen kell mennie! Én
Leghamarabb bármilyet, mert 20W- nál többet úgysem tud a fej!
Végtranzisztorokat mérted kiszedve? A lavina mindíg a nagytól indul a kicsi felé!
Sziasztok!
Gondoltam rá, hogy nem fogok tudni mindent leírni részletsen, mert annyi dolgot próbáltam már.....bocsánat..... Természtesen azzal kezdtem, hogy a végtranzisztorokat kiforrasztottam, és ellenőrizem, azok jók, de az igaz, hogy kiforrasztott állapotban nem mértem semmit, bár ha azok jók, akkor biztosan nem azok "viszik el" a dolgot. Én is arra gondoltam, hogy valami a környéken, de mi? Nem hiszem, hogy minden alkatrészt ki lehetne forrasztani a kis ellenállásokon keresztül a kis kondikat, mindent, a nyák sem bírná.......Most kaptam pár ötletet, hamarosan kipróbálom..... Üdv: g.
Sziasztok, tud valaki valami véleményt mondani a Magnat RX-22-es erősítőről, vagy találkozott már valaki vele.
Ezek a gyári adatok. Max teljesítmény: 2x 180W vagy 1x 500W (4 OHm) RMS teljesítmény: 2x 90W vagy 1x 250W (4 OHm) Max teljesítmény: 2x 250W (2 OHm) RMS teljesítmény: 2x 125W (2 OHm) Biztosíték: 2 x 20A 2 OHm stabil Blaupunkt ládát hajtanék vele, hídban melynek adatai: Blaupunkt GTB1200MKII Paraméterek: Zenei teljesítmény: 750W Érzékenység: 91 dB Frekvencia átvitel: 35 - 500 Hz Hangszóró átmérő: 30 cm Impedancia: 4 Ohm Kivitel: Zárt mélyláda Méretek (Szé×Ma×Mé): 48,2 x 38,7 x 37,8 cm Súly: 13 kg Ez jó párosítás lenne? Köszönöm előre is.
Szia. Próbáltam mindent,odafogtam a kimenetekhez mindenhogyan a hangszóró kábeleit.most azt teszem hogy elviszem egy haverhoz akinek van erösitöje és csak rádugjuk az erösítöt az ö audio eszközére.Szerintem tuti a hangszóró kábeleivel lehet gond mintha kevés szálat kapna az erösítö,pedig a hangszórótól jövö kábel jó
Hali Mindenkinek!
Van a kocsimban egy 4 csatornás és egy 2 csatornás erősítő a kocsimban rca-val összekötve. Lett egy olyan gondom ,hogy a mélynek az erősítője halkan szól a 4 csatornás egyáltalán nem szól, a ledje sem ég. Tudtok valamit ajánlani? Beázhatott esetleg?
Sziasztok!
Segítene valaki abban, hogy egy PIONEER DEH-2220UB (4x50W) fejegységre érdemes-e rákötni egy DAEWOO DB-4 (4x40W) erősítőt? A hangszórók: egy pár SAL XPRO 3-130 (3 utas, 13cm, 2 x 100 W max.) hangszóró, és egy SAL XPRO 16S (16cm, 2 x 120 W max.) komponens szett.
Semmiképp!
Mert a Daewoo 4 csatornás kis "vacka" jó ha 4x15W-os, míg a fejegységed 4x20W-ot tud, tehát még a mókusvakító feliratokon túl is csak gyengítené! A hangszórók mehetnek egyből a fejre!
Ha olyan autód van , ami beázik, akkor még be is ázhatott., avagy ha vízzel hűtöd, akkor főleg... De félretéve a tréfát, egy multiméter és egy kis "dugdosás" segítségével hamar kideríthető a hiba!
![]()
Én ár mértem. Az 4 X 5W egészen pontosan.
Nem mondod,hogy egy KA-s hidalt IC-ből csak 5W jön ki, már a TDA 2005 is tudott 15 póni Wattot!
A bátyámnak akartam belőle számítógép hangszóró erősítőt csinálni. Mondom rá mérek. És meglepödtem én is. Ez csak ennyi. Pedig a klippelési határig hajtottam.
Megnézem neked milyen ic van benne.
baázás esetén mennyi az esélye hogy leégett? Víz nem folyik be de párás a levegő.
Nekem már döglött meg "D"osztályú erősítőm víztől.
Ez a SPL DIG-1450 volt. és a végfok fetek döglöttek meg, de nem mind hanem amit ért a víz gondolom.
Csere, élesztés, azóta is működés.
Sziasztok!
Még mindig Jensen Invader 2000 javítás (remélem nem megyek senki agyára/idegeire) Nem volt más választásom, ki kellett forrasztanom pár tranzisztort, ahogy Ti is javasoltátok, hogy rendesen meg tudjam vizsgálni, de szerencsére megvan a hibás darab. A gondom a típussal van: Felirat szerint: C1027 Y K151. hqelektroniknál megkerestem a megfelelő 2SC1027-et, aminek a tokozása nem stimmel. A kiforrasztott tranzisztor olyan mint egy BC 182, csak magasabb kicsit, de semmiképpen nem olyan mint a linken, vagy az ajánlott helyettesítő tranzisztor. (BU608) A fentiekből arra következtetek, hogy ez valami másik típus lehet, de vajon melyik? Mit lehet oda betenni? Google adott találatokat hasonló típusra, pl. itt de ezzel mit tudok kezdeni. Nem hiszem, hogy ez olyan speciális tranzisztor lenne, amit itthon nem lehetne megvenni. Üdv: g. |
Bejelentkezés
Hirdetés |