Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Számítógép hiba, de mi a probléma?
Lapozás: OK   133 / 1152
(#) bankimajki válasza belfi2 hozzászólására (») Dec 8, 2010 /

Ezek már mind megvoltak. Bár az Avastot nemrég Kaspersky-re váltottam. (Nem tudom hogy jobb-e.) A takarítás és a töredezettségmentesítés 1-2 havonta megtörténik.
(#) belfi2 válasza bankimajki hozzászólására (») Dec 8, 2010 /

Akkor keresd meg a bootvis nevű progit.Találsz a neten hozzá leírást is de ha nem megy akkor leírom neked
(#) _ampervadasz_ válasza bankimajki hozzászólására (») Dec 8, 2010 /

Úgy csatold a képet, hogy a teljes kép látszódjon.

Ebből eddig azt lehet kivenni, hogy felpörgési hibák már voltak, jelenesetben az indítás óta nem történt kísérlet gyenge vagy hibás szektorok áthelyezésére kísérlet, vagy ha történt akkor nem most volt.

Próbálj meg képet csatolni, de úgy hogy az összes bejegyzést lehessen látni.

Konkrétan a Reallocated Sectors count, Seek Error Rate, Spin Rety Count érték mezők érdekelnének.
Ezeknek az értékeknek az összehasonlításával már lehet következtetni, hogy a fejegység, vagy a lemezfelület sérült e, vagy esetleg mind a kettő, ill. ezen értékek nyomon követésével lehet jósolni a meghibásodás mértékének százalékát is a jövőben, ha változatlan körülmények között, ugyan olyan ciklusban használod.
Megjegyzés: Okot adhat megnyúlt POST -ra is.
(#) bankimajki válasza belfi2 hozzászólására (») Dec 8, 2010 /

Holnap innen folytatjuk. (Köszi mindent eddig.) A progit (bootvis) már leszedtem. De most már tényleg nekiesek a tanulásnak. Nem akarok csalódást okozni a Dig. 2 tanárnak.
(#) tiggersoft válasza bankimajki hozzászólására (») Dec 8, 2010 /

Igen, ez ennyi kütyüvel normális! A bios-ban tiltsd le az "egyéb bootolható eszközök keresését"(boot other device vagy valami hasonló). Arra megy el a sok idő amig ezek "válaszolnak", hogy bootolhatóak vagy sem. Minden USB-s cuccot végigkérdez és várja a választ...
(#) Fülöp Ferenc 49 válasza belfi2 hozzászólására (») Dec 8, 2010 /

köszi a tanácsokat , megfogadtam , külön megmértem a vetilátort , hogy nem zárlatos-e, nem , venti nélkül kijön a 12volt de semmi terhelést nem tud , szinte csak feszültség van , a venti egy hajszálat mozdult töle induláskor , probára rátettem a kimenö 12v-ot , gyönyörüen hüt , hova lehetett a venti árama??? az eredeti deroton. most legalább van hütésem , de a webkamera ugyanolyan vibrálo és függölegesen csikos. holnap kapok egy tápot probára , majd kiderül egy két dolog , köszi mindent Mindenkinek Feri
(#) _ampervadasz_ válasza Fülöp Ferenc 49 hozzászólására (») Dec 8, 2010 /

Lehet hogy egy pár elkó is besegít az áram elfogyasztásában, így a ventilátornak semmi nem marad.

Nekem jobb ötletem nincsen.
(#) didyman válasza Fülöp Ferenc 49 hozzászólására (») Dec 8, 2010 /

Srácok, ezt az alaplap vezérli a tápventit t felejtsétek el, ilyen ATX-ben nincs!!
A sárga kanóc jön ki egy GND-vel, ennek szerepe, ha venticsati, akkor a fordulatszám jelzése, ha molex, akkor egy külső venti kezelése.
A venti tövében, ahol a két 230-as kanóc megy keresztül, van még két kondi, azok érintettek. Valamint ha Jenpo-k vannak a 3,3 és 5V-os ágon, akkor még azok is gázosak. Ha a venti nem megy, egy tranzisztor elment kukulni, vagy forraszhibás. Esetéeg a venti. És ebben a tápban folyamatosan megy a venti, nem állhat!
(#) didyman válasza belfi2 hozzászólására (») Dec 8, 2010 /

Lovacska becses szerszámát . BIOS-ban a ventilátorok fordulatszámának jelzését lehet ki-, vagy bekapcsolni, illetve a CPU hűtő és ritkán északi híd, vagy aux hőfokfüggő kezelését. A táphoz továbbra sincs semmi köze, a táp önmagában egy relatív zárt rendszer, saját hőháztartással.
(#) didyman válasza bankimajki hozzászólására (») Dec 8, 2010 /

Merülő CMOS elem csinál ilyet öreg acereknél.
(#) didyman válasza belfi2 hozzászólására (») Dec 8, 2010 /

Bootvis SP3-nál kerülendő, a POST során meg a merevlemezhez legfeljebb SMART miatt nyúl, másnak nincs köze hozzá, ami a lemezen van. Se vírusnak, se fájloknak, se töredezésnek.
(#) didyman válasza bankimajki hozzászólására (») Dec 8, 2010 /

Ne mínuszolj semmit, magadat vered át vele. A lemezen történt két szektor áthelyezése, ez elindult haza, figyelni kell rá, mert lehet hamarosan komolyabb baja is. Két szektor még nem sok, de ha szaporodásnak indulnak, akkor kuka a lemez.
(#) _ampervadasz_ válasza didyman hozzászólására (») Dec 8, 2010 /

Akkor az elkókkal fején találhattam a szöget mert látom te is ezt tartod lehetséges hibaokként.
(#) didyman válasza _ampervadasz_ hozzászólására (») Dec 8, 2010 /

Olyan 80%, de a földelés nem megfelelő kivitelezése, földhurok is ott van a gyanúsak között .
(#) Fülöp Ferenc 49 válasza _ampervadasz_ hozzászólására (») Dec 8, 2010 /

lehetséges hogy nem puffad fel az elko , és ugy lesz zárlatos??? én azt hiszem megpuposodik egy kicsit amivel baj van , de nekem mind szép sima , nem látszik dudor
és a zárlatos kondi brutálisabb hibaként jelentkezik , vagy már egy kinyirt tranyo van a sorban ??
(#) didyman válasza Fülöp Ferenc 49 hozzászólására (») Dec 8, 2010 /

Ha kiszárad, nem lesz se púpos, se zárlatos. A tranyó az nem hiszem, hogy emiatt megy el, soros vele a ventilátor, többnyire attól kukkan el.
(#) _ampervadasz_ válasza Fülöp Ferenc 49 hozzászólására (») Dec 8, 2010 /

didyman gyorsabb volt.
(#) belfi2 válasza didyman hozzászólására (») Dec 9, 2010 /

Szerintem ha az érték nem változik nyugodtan ki lehet egyenlíteni.Nem csapja be magát mivel Ő állítja be.Viszont sokkal könnyebb észre venni, ha
100%ról lecsökken a kondi 99re mint igy ha 99% ról esik 98ra.A sáv kijelzés látványosabb de mindenki maga dönti el.Jelentősége nem sok van ,oda kell figyelni.Egyébként az én 3 éves lemezemen egy áram szünet miatt keletkezett hibás szektort mindig ki ír de az de nem szaporodik, ezért nem biztos hogy a merevlemez haldoklik
(#) didyman válasza belfi2 hozzászólására (») Dec 9, 2010 /

Az a baj az ilyennel (és ezt most ne vegye magára, akinek nem inge), hogy ha valamit lehet nullázni, arról az ember hajlamos a későbbiekben elfelejtkezni, aztán így kerül eladásra, vagy így lesz később baj belőle. A másik baj meg az, hogy aztán hajlamos az ember a következő hibánál is nullázni az értéket, mert nem szép a csík, aztán totál fals kép lesz a lemezről végül, ami semmire sem alkalmas. A SMART a lemezről egy általános képet ad, annak mindennapi működéséről. A kompenzálhatóság azért adott, mert bizonyos értékekben van szórás, kiolvasási bonyodalom. Ezzel együtt én úgy vélem, hogy szoftveres tökéletlenség miatt hardveres paramétereket nem csúsztatunk ide, vagy oda, pont azért, mert ennek jelentősége lehet bármikor és mert a máködést ez nem befolyásolja. Hibás szektorból az egy is éppen eggyel több, mint amit meg lehet engedni, ha egy már megjelenik, az a lemez nem tekinthető megbízhatónak többé.
A sávnak tényleg nincs jelentősége, az inkább laikus számára bír infótartalommal

Az áramszünet. Ami nálad megjelent, az a SMART által bejegyzett, vagy a rendszer jelölte meg? Utóbbi eset előfordul áramszünetnél, és egy nem gyors formázással rendszerint megszűnik (kísérletet tesz a helyreállítására), ha viszont a SMART jelölte meg, az bizony hibás lesz. Az a baj, hogy nem tudod egyértelműen, kétséget kizáróan bizonyítani, hogy az áramszünetkor jött létre, gyengülhetett az már korábban is, és lehet véletlen egybeesés is. A hibás szektor az egy elég hosszadalmas procedúra után kerül bejegyzésre, nem egy áramszünet fog erről dönteni. A folyamatosan figyelt felületen, ha egy szektor gyengülni kezd (adat visszaolvasása CRC-vel még bőven javítható), a SMART megjelöli függőben lévőnek. Ez a gyengülés, CRC-hiba ez lehet akár félbehagyott írás (áramszünet) miatt, lényeg az, hogy ez a szektor vizsgálat alá kerül, írási-olvasási tesztre. Amennyiben a hibás olvasás továbbra is fennáll, a szektor tartalmát a SMART áthelyezi a tartalék területre és bejegyzi a hibás szektort. Az áramszünet kiválthat extrém esetben akár valós fizikai hibát is, noha a lemez parkolómechanikája úgy van kialakítva, hogy táp megszűnésekor képes legyen kirakni a fejet parkolópályára, az éppen dolgozó mechanika ekkor eléggé nehezen kiszámítható viselkedéssel bír.

Szummázva a dolgot,a SMART a lemez életének naplója, nem mi írjuk, hanem a lemez és jobb is ráhagyni ezt.

Természetesen "háztáji" PC-ről beszélek amit nem szándékozom eladni.Ha esetlegesen olykor megkérnek hogy nézzek át egy gépet azt persze hogy nem piszkálom.Az áramszünet kettős illetve hármas volt kb 3mp-en belül.Most ez az állapota(kép) minden féle buherálás nélkül.A 92% azért annyi mert csak UDMA 5 ben megy és nem tudom a 6-os szintre feltornázni.Az adatkábelt cseréltem mert egyszer leszalad PIO üzemre,és tényleg a kábel volt a hibás.De sem fagyás sem újra indulás nincs.

Everest-tel lesd meg, ezek a raw adatok mindenre jók, csak pontos értékekhez nem, mert gyártónként változó a kiértékelésük. A teljesítményre én nem merném állítani, hogy az UDMA6->5 miatt van, bár nem ismerem ennek a programnak a pontos rutinját, de mindenképpen marhaság, ha ezzel összefüggésbe hozza, mivel az UDMA6 adta keretet egy ilyen korú ATA vinyó még cache-ből sem fogja jelentősen megközelíteni, röviden tökmindegy, hogy 6 vagy 5 a mód. Egyébként XP csak UDMA5-ig hajlandó beépített vezérlővel támogatni, a lapkakészlet déli híd ATA-illesztője mindenképpen kell hozzá, hogy legyen UDMA6, de mondom továbbra is, hogy nincs gyakorlati jelentősége, nemhogy 8%, de 1% sem.

Mostanában volt ez a kábel probléma és akkor csinálta PIO mód=51%
UDMA 4=83%
UDMA 5=92%
De mondom ez a vásárlástól kezdve így volt már a 92%.
A kondíció a 100%volt az áram szünetig.A napokban nálam járt ASUS deszka viszont ugyan azzal az XP-vel ,mint ami az enyémen van, csont nélkül vitte az UDMA 6-ot, 4 szektor hibával.
Ja csak AIDA-m van de az ugyan az mint az Everest legalábbis nagyon hasonlít rá mivel az elődje volt.

Hol volt az a négy szektorhiba, mi írta ki?
(#) Fülöp Ferenc 49 válasza belfi2 hozzászólására (») Dec 9, 2010 /

kedves kollégák , megint visszajöttem , teljes dili a helyzet , a webkamera az örületbe kerget , tegnap kiderült hogy a tápom haldoklik , annak tudtuk be a csikosságot és a vibrálást , ma 3 tápot probáltam , mindeggyikkel vibrál és csikosodik , probáltam másik Usb portrol ugyanaz , probáltam földelés nélküli konektorbol a gápet akkor is ugyanaz .ha megfogom a kamerát a markomba akkor is rögtön becsikosodik és ugy is marad , itt küldök egy csikos képet mutatoban . hátha van valakinek ötlete a bajomra . Átvittem a kamerát a fiam gépjére ott rezzenéstelen gyönyörü képet ad, na
innentöl csak nézek mint Jani a moziban, irjatok ha van ötlet nagyon várom . Köszi
Üdv.. Feri

Ez az ASUS gép HDD-je volt és csak kíváncsiságból néztem meg.4 szektorhiba a tartalék területre áthelyezve.Az érték Teljesítmény 100% Kondíció 92%. A HDSentinel-lel néztem.Mindezt csak azért írtam mert az ASUS tudta az UDMA 6-ot sima XP SP3-mal.De mint írtam már elvitte a gazdája a masinát.
(#) Fülöp Ferenc 49 válasza Fülöp Ferenc 49 hozzászólására (») Dec 9, 2010 /

valami csoda történt , a honlapjukrol levettem a webcam-hoz egy kisebb verzio sz. drivert , és átirtam a a fentlevöt , azota meg sem rezzen a kép . fogdoshatom , álligathatom semmi pötttttyyyy, . okulásért irom meg , hátha mást is csuffá tesz LOGITECH WEBCAM C300 . Egyenlöre örülök és sziasztok
köszi mindent FERI
(#) Fülöp Ferenc 49 válasza Fülöp Ferenc 49 hozzászólására (») Dec 9, 2010 /

vége az örömnek uj bekapcsolás , megint csupa csik minden....? Feri
(#) belfi2 válasza Fülöp Ferenc 49 hozzászólására (») Dec 10, 2010 /

Csak egy tipp.Nincs véletlenül nagyfrekis berendezés azon a "környéken", ami rá zavar?
A PC burkolata rajta van a gépen?
(#) Fülöp Ferenc 49 válasza belfi2 hozzászólására (») Dec 10, 2010 /

köszi az ujabb agyalást , összepakoltam a gépet mert ki volt teritve , beburkoltam a börébe de semmi változás , néha elhagyja a csikozást . Jol agyalsz hogy valami nagyfreki sugároz hat a közelben , már kutakodok , kirángattam a beltériket , digi órát , tv-t , antenna erösitöt , , söt mindent kirángatok , köszi az együttérzést Feri
(#) abcdabcd válasza Fülöp Ferenc 49 hozzászólására (») Dec 10, 2010 /

Vagy inkább a gépet vidd el a másik gép helyére, ahol azt írtad, hogy nem csíkoz, a próba erejéig ha az egyszerűbb...
Következő: »»   133 / 1152
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem