Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Csöves erősítő készítése
Ne feledd betartani a fórum viselkedési szabályait, és a topik megmaradásának feltételeit. [link]
A téma átmenetileg fagyasztva lett, hozzászólni nem tudsz!
Köszi! Sajnos még nincs, azt se tudom, az eredeti eleje hol van, pedig arra kéne fát (az sincs) valami epokittel ráapplikálni.
Az eredeti előlapra ragasztottam Uverapiddal, 1mm-es vas lemezt, szerintem jó lett.
Érdemes lesz megkeresned.
Tudna valaki egy egyszerű kb 30s -os bekapcsolás késleltető, időzítő kapcsolást feltenni? Az egyszerűség az elsőrendű szempont, meg persze a megbízhatóság.
Köszi előre is.
Ezt próbáltam, ez jó. Ha nem húzza meg a relét egyedül a BC182, akkor köss 2-t darlingtonba, és akkor megy..
Köszi ez jónak látszik, meg egyszerű is. Elég csak a segédrács feszültséget késleltetni, vagy az anód feszt kell mindenképpen?
Én a graetz előtt még az AC-t kapcsolom a relével, így nem húz ívet. Én mindig késleltetem az anódfeszt is. Csak az előfeszt nem és a fűtést.
Úgy döntöttem, hogy mégis látványerősítő lesz a PL82 PP. De mivel a nyákok már készen vannak a teljesen bedobozolt változathoz és nem akarok újat csinálni ezért át kellett kicsit alakítani. Nem fértek volna el az alkatrészek a doboz és a nyák között ezért átkerültek a fólia oldalra.
Elég a segédrács ,ha ott nem folyik áram és addig ugy sem fog szólni az erősítőd még nincs rákapcsolva a segédrács.
Az ikrek elkészültek , ma korán keletem frissült energiákkal .
Nem volt nehéz összehozni a második példányt már tegnap az elsőnél szerzett szerelési tapasztalatok felhasználásával könnyen ment . Az egész projekt olyan 10 nap alatt zajlott , de ebben benne van az anyag beszerzéstől kezdve a fleta 6 darab trafó elkészítése , a dobozok festése /amire egy hetet kellett várni míg sorra kerül / Ezért köszönet a trafó készítő mesternek a precíz és a gyors munkáért , az anyagbeszerzőnek meg szintén aki pillanatok alatt megvásárolta és postázta a sok - sok cuccost a két csöveshez meg aztán a Mr aki intézte az összes dolgot . ezért külön köszöntet mindenért /volt egy pár délutánom amikor nem unatkoztam !/ El84pp több kép
Akkor mégiscsak ívet fogott az a trafó, ahogyan először mondtam, csak nem tudod kimérni. Én úgy számolom, hogy az 510 V-os tápoddal 13-14 W között ki kellene jönni 6 K Ra-val belőle, ha minden rendben van. Az, hogy egyik pillanatról a másikra történt az eset, és nem állíthatók vissza az előző állapotok, szintén erre enged következtetni.
Légrés probléma is lehet, az is elviszi a szimmetriát, annak növelésével nem próbálkoztál (az elektromágneses erő szétnyomhatott egy szennyeződést).
Nagyon profi munka! Lehetne sorozatban gyártani eladásra.
Nagyon szépek lettek! Ez a matt fekete festés nekem nagyon tetszik.
Nagyon profi lett! A megszokott igényes munka. Sehol egy csavar, ezt tanítani kellene.
Nálatok a takarítás, hogy van megoldva?
Köszöntem szépen ! de van 4 csavar ITT
A takarítás az nem gond általában csak porolni kell , ezt egy ecsettel egyszerűbb , ha meg a légy oda csinál akkor úgy is be kell vetni valamit .
A nejem hadonászna a porszívóval és nem győzném a csöveket cserélni. Az a négy csavar nem látszik!
Én 8 csavart látok. (Bár lehet szemüveget kell vennem. ) És tényleg a megszokott minőséget láthatjuk, grat. jó lett.
Akarok csinálni egy kis SE-t két ECL86 és egy EZ81 csővel. A pacsirta hálózati már megvan.
Persze, azt az ellenállást is változtathatod, ha nem torzít tőle a kaszkód. Ha növeled, nő a visszacsatolás is. A négyszög egy dolog, nem kell hogy meredekebb legyen, valószínűleg középtartományra van kihegyezve a kapcsolás, nézd meg milyen a kaszkód után.
[OFF]Igen ! ne cserélj szemüveget , egy erősítőben van ott több csavar is csak azok mind belül vannak , kint semmit nem látni kivéve az alját felfogató 4 csavart és a lábacskák 4 további csavarjait , amit itt nem lehetett ragasztani mert azok a lábak 50mm átmérő és 10mm magasságú saválló anyagból esztergát, így ösz - visz 8 csavart látni az alján .[OFF]
Igazán kitettél magadért megint! A gazdája el lesz ájulva
Megcsináltam 6N1P-re is a PP-t. Megemeltem 325 V-ig a segédrácsot, ha felkötöm 680 ohmmal a tápra, akkor 2*25 W fölött van a vége. 20-as áttételre kötve a kimenőt, hálózattól függően hajszál híján 30 W (pont mint a nálam lévő gyári 057-eseken. Ezek 8 ohmon 2,8 K-s Raa val mennek, kimenői szerintem nincsenek áttekerve. Kicsit más jellegű, de nagyon szép hangon szólnak, mérve kicsit rosszabb az enyémnél, mélyben is, magasban is, hangra nem merném állítani. A "szisszenve pusszantása" mintha jobb lenne közepes hangerőn, mint az enyémnek, de ez még fülelést igényel, mert rádión hallgattam csak (swiss jazz és swiss classic műholdról strong 6010-el, nem szg.-ről)). Már nem akarok vele többet foglalkozni, szerintem nagyon szépen szól, a kisebb segédráccsal olyan SE felé hajló. A macseknak kifejezetten tetszik a dizájn.
Eszméletlen jók (bár a varázsszem nélkül nekem méginkább bejönne).
Ezek ilyenek lettek , mindent a megrendelőért ! ha neki varázsszem kell akkor ott van .
Köszöntem a szép szavakat , ennyire futotta az a 10 nap , ha lassabb tempót diktálnék talán még lehetne csiszolni a dogokon . Kicsit bosszant a MATT fekete de ezt sem én találtam ki , sajnos a fényviszonyok végett nem tudtam még rendes képet csinálni róluk , talán a természetes fénynél még megpróbálom holnap
Hogyhogy nem rajta van a cica? Így inkább úgy néz ki, mint aki vigyáz rá
Először ráment, de úgy látszik az egész napos özem után túl meleg volt neki, kikapcsolás után rá szokott feküdni egy darabig. Okos.
Azért azt tegyük hozzá, hogy az általam tekert trafók nálam nem mentek még 20 órát sem. Valamilyen szinten azért a trafóknak is kell némi bejáratás. Ha majd annyit fognak menni mint az eredeti EA057-esek, akkor hallgasd meg.
Nagyon jó ez a matt fekete. Olyan hot rod fílingje van. A lábakat honnan szerzed?
Nálam minden saját gyártmány , kivétel most a festés azt szakműhelyben végezték.
Az egyik saját részre lesz a főnökömnek (ő az igazi megrendelő én csak az alvállakozó vagyok) a másikat karácsonyra viszi a tesójának, igazából ezért volt az igen rövid határidő. Jó kis ajándék mi?
|
Bejelentkezés
Hirdetés |