Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Lapozás: OK   395 / 1273
(#) walter válasza zoly15 hozzászólására (») Dec 14, 2010 /

Tudnál fotót feltenni a belsejéről?
Már rég javítottam ezt a típust úgy emlékszem a bal oldali panelen (ha mögötte állsz) van a tuner . Megismered arról,hogy fém házban van,bár két ilyen is van a másik keskenyebb ez a közép frekvenciás rész. A szélesebb doboz a tiéd alul a panelen,ahol a lábai vannak beforrasztva, emlékeim szerin feliratozva is van melyik láb mi. A VAR jelűt keresd.
(#) zoly15 válasza walter hozzászólására (») Dec 14, 2010 /

Sajnos most nem! A TV a pincében van berakva a helyére Én pedig már fürödtem Honlap 2 óra után jelentkezem a képpel!
(#) fredee4444 hozzászólása Dec 14, 2010 /

Sziasztok.
Volna egy kérdésem hozzátok. Sikerult felélesztenem egy Sony tévét (már korábban írtam rola KV-29cs60k), és bele kellene lépnem a service menu-be, beállítani ezt-azt, mivel a kép geometriája nem éppen megfelelo(mellékelt kép). Találtam hozzá egy doksit, hogy lehet belelépni- mit kell megnyomni a távirányítón, de nem sikerul sehogy sem. Valaki el tudná mondani, hogy kell idozíteni a nyomásokat, vagy mi kell még, hogy bele tudjak jutni? Koszi a segítséget elore is.
(#) kadarist válasza fredee4444 hozzászólására (») Dec 14, 2010 /

Nem kell semmit sem időzíteni, csak gyors egymásutánban megnyomni ezeket a gombokat a képen látható sorrendben.
(#) fredee4444 válasza kadarist hozzászólására (») Dec 14, 2010 /

Minél gyorsabban? vagy mondjuk 1 másodpercen belul? Mert már jópárszor megpróbáltam, de csak bekapcsol, nem jon elo semmi.

De jó, hogy olyan kicsiben tetted fel azt a doksit. Kapcsold ki a kép méretezését és töltsd fel még egyszer. Semmit nem lehet kiolvasni belőle így.
(#) fredee4444 válasza kadarist hozzászólására (») Dec 14, 2010 /

Bocs. Felrakom mégegyszer.

21.jpg

On screen display-->5-->Volume+-->TV
Ezeket a gombokat nyomd meg egymás után stand-by állapotban. Ha mindent jól csináltál, akkor egy TT kijelzésnek kell megjelennie a képernyő jobb felső részén. Utána MENU gomb.
(#) fredee4444 hozzászólása Dec 14, 2010 /

igen, azt végigolvastam én is. Már probáltam lassan, gyorsan mindenhogy. Ha lassabban nyomkodom végig azokat a gombokat, akkor belapcsol a TV, de nem jon elo semmiféle TT felirat. Ha gyorsan nyomkodom végig, akkor nem kapcsol be. Van olyan hogy ez nem mukodik? Már hulyének érzem magam.
(#) belfi2 válasza zoz11 hozzászólására (») Dec 14, 2010 /

Szia!
Nézd át a távirányítót.

Az eredeti távirányító van hozzá? RM-947 a típusa?
(#) pinkova válasza kadarist hozzászólására (») Dec 15, 2010 /

Szia István! Megy a TV. A gyalázatos csőfoglalat játszott velem. Újra kellett forrasztani, de valószínű hogy inkább csak a cső végén levő érintkező volt megégve az előélete miatt.

Köszönöm a segítséged!
(#) kadarist válasza pinkova hozzászólására (») Dec 15, 2010 /

Örülök a sikernek! Szép napot!
(#) geri ju hozzászólása Dec 15, 2010 /

Udvozletem mindenkinek!Lene egy gondom,nem tv hanam szamitogep monitor es szeretnem a segitsegeteket kerni.a monitor lcd tipusa proview 900w.a hiba a kovetkezo:nemakar bekapcsolni.namarmost ha szetszedem lekapcsolom az lcd-t az elektronikarol,majd viszakapcsolom, tokeletesen mukodik egesz nap es masnap jon a meglepetes,megint nem akar bekapcsolni.ha megint lekapcsolom a panelt,es viszakapcsolom,dolgozik megint gond nelkul.hol lehet az a franya hiba?
elore is koszonom.Attila.
(#) zoly15 válasza walter hozzászólására (») Dec 15, 2010 /

Szia! Itt a kép amit ígértem!
(#) fredee4444 válasza kadarist hozzászólására (») Dec 15, 2010 /

Igen, eredeti a távirányító. A gombok is mukodnek, megkímélt állapotban van. Még próbálkozok vele,hátha...
(#) walter válasza zoly15 hozzászólására (») Dec 15, 2010 /

Szia! Úgy van alul a bal oldalon van a tuner ,de egyszerű,ahová az antenna koax aljzata csatlakozik.( a kék kocka sarkánál)Mérj feszültséget ahogy írtam.
(#) fredee4444 válasza kadarist hozzászólására (») Dec 15, 2010 /

Egyébként a kép, amit produkál a tv, az lehet vertikális eltérítés hiba is, attol fuggetlenul, hogy nem kuld hibakódot a tv. Hozzáértem ujjal a V-OUT IC hütöbordájához, nekem forrónak tunt. A tobbi IC bordája éppenhogy langyos. Teljes csendben halk zümmögö hang jon ki az eltérítö tekercsekböl. Szerinted?
(#) kadarist válasza fredee4444 hozzászólására (») Dec 15, 2010 /

Nem hinném, hogy függőleges eltérítési gond miatt lenne a sorirányú párnatorzítás. Ez a torzítás a kelet-nyugat raszterkorrekció hiánya miatt van. Ez lehet szoftveres hiba miatt (szervízmenüs korrigálás) vagy áramköri hiba miatt is.
(#) dragon0 hozzászólása Dec 15, 2010 /

Helló! mindenki lenne egy kis gondom van egy philips tv sajna úgy került hozzám hogy ki vették belőle a hang szórókat és sajna nem tudom hogy hová kellene forrasztani őket van legalább négy szabad csatlakozási pont mellékelek pár fotót előre köszönöm !
(#) kadarist válasza dragon0 hozzászólására (») Dec 15, 2010 /

Ennek a hűtőbordás IC-nek mi a neve? Bővebben: Link
(#) dragon0 válasza kadarist hozzászólására (») Dec 15, 2010 /

ic neve AN5277

Mit mond róla gugli Neked?
(#) soos csaba válasza dragon0 hozzászólására (») Dec 15, 2010 /

Hali, AN5277-vég foka a tévédnek, a 12-es láb az egyik kimeneted egy 1000uf kondin keresztül, a másik kivezetés pedig a 7-es láb ugyancsak egy 1000uf-kondin keresztül a közös pedig a test. A képen jól láthatók a két 1000uf/35v-kondik.
(#) soos csaba válasza soos csaba hozzászólására (») Dec 15, 2010 /

(#) dragon0 hozzászólása Dec 15, 2010 /

ok köszönöm mindenkinek a segítséget holnap neki esek !

Csak arra vigyázz, ha nekiesel, akkor le ne lökd, mert akkor még képcsövet is kereshetsz bele
(#) dragon0 válasza kadarist hozzászólására (») Dec 15, 2010 /

ok hát majd figyelek résen leszek !
(#) dolgos hozzászólása Dec 16, 2010 /

Sziasztok:Van egy 72cm philips-tv.Kiment a sorkimenő tranyo.Kicseréltem,azota kicsit homályos a kép.Probáltam álitani a fokuszon,de nem ér semmit.Segitsetek,előre-is köszi.
(#) kadarist válasza dolgos hozzászólására (») Dec 16, 2010 /

Szia!
De hogyan homályos? Fókusztalan vagy kontrasztszegény. Egy képet mutass a hibáról.
Következő: »»   395 / 1273
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem