Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Tudnál fotót feltenni a belsejéről?
Már rég javítottam ezt a típust úgy emlékszem a bal oldali panelen (ha mögötte állsz) van a tuner . Megismered arról,hogy fém házban van,bár két ilyen is van a másik keskenyebb ez a közép frekvenciás rész. A szélesebb doboz a tiéd alul a panelen,ahol a lábai vannak beforrasztva, emlékeim szerin feliratozva is van melyik láb mi. A VAR jelűt keresd.
Sajnos most nem! A TV a pincében van berakva a helyére Én pedig már fürödtem Honlap 2 óra után jelentkezem a képpel!
Sziasztok.
Volna egy kérdésem hozzátok. Sikerult felélesztenem egy Sony tévét (már korábban írtam rola KV-29cs60k), és bele kellene lépnem a service menu-be, beállítani ezt-azt, mivel a kép geometriája nem éppen megfelelo(mellékelt kép). Találtam hozzá egy doksit, hogy lehet belelépni- mit kell megnyomni a távirányítón, de nem sikerul sehogy sem. Valaki el tudná mondani, hogy kell idozíteni a nyomásokat, vagy mi kell még, hogy bele tudjak jutni? Koszi a segítséget elore is.
Nem kell semmit sem időzíteni, csak gyors egymásutánban megnyomni ezeket a gombokat a képen látható sorrendben.
Minél gyorsabban? vagy mondjuk 1 másodpercen belul? Mert már jópárszor megpróbáltam, de csak bekapcsol, nem jon elo semmi.
De jó, hogy olyan kicsiben tetted fel azt a doksit. Kapcsold ki a kép méretezését és töltsd fel még egyszer. Semmit nem lehet kiolvasni belőle így.
On screen display-->5-->Volume+-->TV
Ezeket a gombokat nyomd meg egymás után stand-by állapotban. Ha mindent jól csináltál, akkor egy TT kijelzésnek kell megjelennie a képernyő jobb felső részén. Utána MENU gomb.
igen, azt végigolvastam én is. Már probáltam lassan, gyorsan mindenhogy. Ha lassabban nyomkodom végig azokat a gombokat, akkor belapcsol a TV, de nem jon elo semmiféle TT felirat. Ha gyorsan nyomkodom végig, akkor nem kapcsol be. Van olyan hogy ez nem mukodik? Már hulyének érzem magam.
Az eredeti távirányító van hozzá? RM-947 a típusa?
Szia István! Megy a TV. A gyalázatos csőfoglalat játszott velem. Újra kellett forrasztani, de valószínű hogy inkább csak a cső végén levő érintkező volt megégve az előélete miatt.
Köszönöm a segítséged!
Udvozletem mindenkinek!Lene egy gondom,nem tv hanam szamitogep monitor es szeretnem a segitsegeteket kerni.a monitor lcd tipusa proview 900w.a hiba a kovetkezo:nemakar bekapcsolni.namarmost ha szetszedem lekapcsolom az lcd-t az elektronikarol,majd viszakapcsolom, tokeletesen mukodik egesz nap es masnap jon a meglepetes,megint nem akar bekapcsolni.ha megint lekapcsolom a panelt,es viszakapcsolom,dolgozik megint gond nelkul.hol lehet az a franya hiba?
elore is koszonom.Attila.
Szia! Itt a kép amit ígértem!
Igen, eredeti a távirányító. A gombok is mukodnek, megkímélt állapotban van. Még próbálkozok vele,hátha...
Szia! Úgy van alul a bal oldalon van a tuner ,de egyszerű,ahová az antenna koax aljzata csatlakozik.( a kék kocka sarkánál)Mérj feszültséget ahogy írtam.
Egyébként a kép, amit produkál a tv, az lehet vertikális eltérítés hiba is, attol fuggetlenul, hogy nem kuld hibakódot a tv. Hozzáértem ujjal a V-OUT IC hütöbordájához, nekem forrónak tunt. A tobbi IC bordája éppenhogy langyos. Teljes csendben halk zümmögö hang jon ki az eltérítö tekercsekböl. Szerinted?
Nem hinném, hogy függőleges eltérítési gond miatt lenne a sorirányú párnatorzítás. Ez a torzítás a kelet-nyugat raszterkorrekció hiánya miatt van. Ez lehet szoftveres hiba miatt (szervízmenüs korrigálás) vagy áramköri hiba miatt is.
Helló! mindenki lenne egy kis gondom van egy philips tv sajna úgy került hozzám hogy ki vették belőle a hang szórókat és sajna nem tudom hogy hová kellene forrasztani őket van legalább négy szabad csatlakozási pont mellékelek pár fotót előre köszönöm !
Ennek a hűtőbordás IC-nek mi a neve? Bővebben: Link
Hali, AN5277-vég foka a tévédnek, a 12-es láb az egyik kimeneted egy 1000uf kondin keresztül, a másik kivezetés pedig a 7-es láb ugyancsak egy 1000uf-kondin keresztül a közös pedig a test. A képen jól láthatók a két 1000uf/35v-kondik.
Csak arra vigyázz, ha nekiesel, akkor le ne lökd, mert akkor még képcsövet is kereshetsz bele
Sziasztok:Van egy 72cm philips-tv.Kiment a sorkimenő tranyo.Kicseréltem,azota kicsit homályos a kép.Probáltam álitani a fokuszon,de nem ér semmit.Segitsetek,előre-is köszi.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |