Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Számítógép hiba, de mi a probléma?
Lapozás: OK   141 / 1127
(#) _ampervadasz_ válasza Ricsi89 hozzászólására (») Dec 18, 2010 /
 
Akkor most már értem! A Chip enable láb nekem folyamatosan VCC5V -ra van felhúzva és nem raktam rá kapcsolót egyáltalán hogy letudjam húzni VDD -re.
Akkor megpróbálom úgy ahogy mondtad. Az idődiagramok mindig is megtudtak kavarni.

köszönöm a segítséget.
(#) _ampervadasz_ válasza Ricsi89 hozzászólására (») Dec 18, 2010 /
 
Jelentkezem.

Végre, akkor az eredeti elképzelésem jó volt, csak a EN láb végig VDD5V -ra volt húzva, az az a stiftregiszterek tartalma dekódolás után kiíratásra kerültek.

Még nehezíti a dolgot a pergés, de kedvem nincsen hozzá illeszteni egy 74ls00 -ás ic -t a lényeg, hogy működik. Első PIC -es projektemhez fogom majd felhasználni és felfelé, meg lefelé fog majd számolni attól függően, hogy merre tekergetem az rotate encodert.
(#) eSDi válasza Kicsa hozzászólására (») Dec 18, 2010 /
 
Milyen tápegységed van? Mert, ha Chieftec, akkor az üzemszerűen hajlamos sípolni. Nekem egy 500W-os van belőle és ennél is hasonló a jelenség. Baj nincs vele... csak sípol.
(#) Ricsi89 válasza _ampervadasz_ hozzászólására (») Dec 18, 2010 /
 
Első pic-es projekted nem a legegyszerűbb lesz. Én ledes villogóval kezdtem a mikrovezérlős ismerkedésemet.
(#) _ampervadasz_ válasza Ricsi89 hozzászólására (») Dec 18, 2010 /
 
Mit nekem! Csak azért , hogy ne legyek szerénytelen.
Látod nekem már kontroller nélkül is megy a vezérlés. Úgy nevezett ana-digitális vezérlés, forráskód titkosított, vezérlés módja: neohumánalapú és nem használ parítást.
(#) Kicsa válasza eSDi hozzászólására (») Dec 19, 2010 /
 
Codegen 300 W.
Sok minden nincs a gépbe de félek hogy kevés...de nemtudom hogy ez sípol-e.
(#) abcdabcd válasza Kicsa hozzászólására (») Dec 19, 2010 /
 
Esetleg a monitort áramtalanítsd miközben megy a gép hogy azt is kizárd...

Egyébként milyen konfiguráció ez pontosan, hogy elég -e hozzá a tápod...?

Amúgy nekem is Chieftek tápom van ahogy egy előttem szólónak is és ez is sípol...
Egyébként nekem korábban akkor sípolt inkább amikor nem volt nagyon megterhelve, csak alapon, használat nélkül ment a gép... ha már dolgozott valamin akkor nem volt zajos... (most van benne 2 vinyóval több de ha már egyet beleraktam csak próbaképp már akkor elmaradt a sípolás)
De viszont pl amikor a tápot kivettem a gépből és beindítottam magában nem sípolt, még akkor se amikor rátettem egy cd olvasót, hogy valami legyen is rajta és be is indítottam rajta zenét (ez olyan paly gombos régi cd olvasó), szóval ilyen minimális terheléssel se sípolt...
(#) _ampervadasz_ válasza abcdabcd hozzászólására (») Dec 19, 2010 /
 
Ennek semmi köze nincsen monitornak.

Amikor elkezd görgőzni, akkor úgynevezett "finomgörgetés" lép érvénybe, ami annyit tesz, hogy ilyenkor a grafikai processzor elkezd szépen dolgozni, és gyakrabban pumpálja a vram -ba az adatokat, ami jobban megterheli a tápegységet.
A sípolás egy "ballaszttal" megoldható. Ilyenkor ritkábban Kapcsol rá a meghajtó fokozat a PWM IC által vezérleve, és ez hallható tartományba viszi el a kapcsoló jelet amit a főtrafó adhat ki magából. Azért érdemes lenne belenézni a tápegységbe, száradozó kondenzátorok után kutatva, esetleg a ballaszt ellenállásoknál hideg forrasztást keresni, de okozhatja laza csatolás is a főtrafóban, ami mechanikai rezgéssé "alakul át" és annak a zaját lehet hallani.

Jobb ötletem nincsen hirtelen.
Előre is elnézést kérek, ha marhaságot mondtam.
(#) Kicsa válasza abcdabcd hozzászólására (») Dec 19, 2010 /
 
Nem a monitorból jön,ez biztos.
A konfiguráció : Az említett táp + Soltek alaplap + Intel Celeron 2.4 proci + 2*256 RAM + Ati azthiszem 9550-es,256 mb-os kártya + 1db dvd olvasó + 1 winyó + Vízhűtés pumpája (12V ~500 mA)
Illetve kapcsolható egyéb 'terhelések' mint lcd kijelző + led világítás a házban.

Ha valóban terhelés kell a tápnak,meglesz az,csak nemtudom hogy hosszútávon bírja-e. Száradó kondikat hogyan ismerem fel? Mert ha púpos akkor oké de sajnos ESR mérőm nincsen.
(#) abcdabcd válasza Kicsa hozzászólására (») Dec 19, 2010 /
 
Nekem is hasonló gépem van, hát azt a codegent lehet inkább nem kéne terhelni jobban, nekem 2,8P4 9600as videokártya 1dvd +2hdd-vel mértem és alapból olyan 100W-ot vett fel a konnektorból, teljes terhelés(S&M power supply tesztje 100%os CPU terheléssel) pedig 170W körül..., a codegeneket állítólag a rájuk írt felénél többel nem biztos hogy ajánlatos terhelni legalábbis ha rákeresel "stol" fórumozó által készített táptesztekre, a különféle gyenge tápok félterhelés környékén már elég furcsa dolgokat szoktak produkálni.
Tápos írások: Bővebben: Link
Viszont az ilyen igazán ütősek a youtube-on vannak fent a linkelt oldalon is van egy LC power teszt amit a forgalmazó "levetetett"
a youtube videók itt találhatók: Bővebben: Link
(#) Kicsa válasza abcdabcd hozzászólására (») Dec 19, 2010 /
 
A tápról annyit kell még tudni egyébként hogy a 'fölösleges' kábelektől megszabadítottam,illetve az egy venti helyett kapott 2 ventit,fél fordulattal. Ha rámérek a feszültségre,gonodlom lehet látni hogy a táp a 'határán' van,ugye? Mennyi a normális feszültégesés mondjuk a 12 V-os ágon? Ha jól rémlik, ~12.44 V körüli üresjárási feszültséget tud...
(#) abcdabcd válasza Kicsa hozzászólására (») Dec 19, 2010 /
 
Hát ha már látni lehet az lehet hogy nagyon eltér nézz meg egy pár videót a youtube linken amit az előbb linkeltem pl a HKC táp tesztjét ott 5V helyett valami 6.8 van fél terhelésnél... ott valószínű ha tápteszter helyett gépen van a táp akkor lehet hogy füstölt volna már valami...

A normál értékek egyébként 12V-on +-10% 5Von +-5%

Meg igazából ezeket szkóppal kellene nézni mert a rövid tüskéket sima műszeren nem látod...
(#) Kicsa válasza abcdabcd hozzászólására (») Dec 19, 2010 /
 
Van szkópom is.
HKC...pont most találtam egyet,jó áron :
Itt is van.
Akkor nem ajánlatos ilye venni?
(#) abcdabcd válasza Kicsa hozzászólására (») Dec 19, 2010 /
 
Hát a HKC-vel kapcsolatban ajánlom nézd meg ezt: Youtube

De pl egyik haverom talált egy boltban ilyen tápot 5300Ft-ért, ha egyszerű jó táp kell olcsón talán jobbat nem is találhatsz... olvasd el a tesztet... elég meggyőző szerintem...
(#) Kicsa válasza abcdabcd hozzászólására (») Dec 19, 2010 /
 
Hát ez a teszt....még jó hogy a nyerő licit nem az enyém!
Hol lehet ilyen tápot lelni?Szimpatikusnak tűnik,annak ellenére hogy nem hallottam róla még..
(#) abcdabcd válasza Kicsa hozzászólására (») Dec 19, 2010 /
 
Hát a kereső biztos meg tudja mondani meg látom te fehérvári vagy nem is pesti, szóval nem tudom, a haverom is keresővel találta a boltot...

Viszont arra, hogy bár nem ismert a márka, én amikor olvastam erre figyeltem fel, nem tudom te a cikkben láttad e: "A tápegység a már régi, de jól bevált High Power (HPC) belet kapta, ami a Chieftec tápokban is elég elterjedt volt anno. "

Illetve a cikk készítője a másik fórumokon való hozzászólásai meg tesztjei alapján egészen jól hozzáértőnek tűnik a tápok terén... bár személyesen nem ismerem őt...

szerk: szerintem megtaláltam az 5300Ft-os forrást mert van ahol többe kerül :Bővebben: Link
(#) ptesza válasza abcdabcd hozzászólására (») Dec 19, 2010 /
 
Lehet ,hogy az IBM ilyen HIPRO tápokkal szerel?
(#) atika73 hozzászólása Dec 19, 2010 /
 
Sziaszok! tudnátok nekem segíteni?
Mi lehet a baja a gépemnek ha, nem reagál a monitorom a géphez. Tehát a gép bekapcsol de a monitor nem! Megnéztem a monitor biztos hogy működik.
Köszi a válaszokat!
Ati
(#) abcdabcd válasza ptesza hozzászólására (») Dec 19, 2010 /
 
Nem tudom, azokban ált.fizikailag kissebb méretű tápokat láttam én de lehet hogy ilyet is használnak Mért, láttál hasonlót? meg azokban a gépekben a tápok ilyen 150W körül szoktak mozogni, persze jó minőségűek, de valahogy nagyon ki vannak centizve... Mondjuk az IBM-be az AS/400 as szerver is beleszámít ugye nem arra és még csak nem is a kisivel annál kissebbekre gondoltam... hanem az "átlagos" asztali gépeikre
(#) mps válasza atika73 hozzászólására (») Dec 19, 2010 /
 
Szia! Hogy nézted meg a monitort? Másik gépen? Ha az jó, nagy valószínűséggel videokártya probléma lesz.
(#) dudzsi válasza atika73 hozzászólására (») Dec 19, 2010 /
 
Szia! Vedd ki a videokártyát és rakd vissza. Szokot kontakthiba lenni.
(#) atika73 hozzászólása Dec 19, 2010 /
 
már mindent kiprobáltam a videokártyát is kivettem de semmia vinyot is kivettem átraktam másik gépbe de semmi baja!!!akkor lehet h kiment a videokártya?
(#) atika73 hozzászólása Dec 19, 2010 /
 
ja mégegy kérdés az alaplap nem sérülhet???
(#) mps válasza atika73 hozzászólására (») Dec 19, 2010 /
 
Csak a vinyót próbáltad ki a másik gépben, vagy a videokártyát is? Másik monitort dugtál rá? Ha nem, ezeket is próbáld ki.
(#) atika73 hozzászólása Dec 19, 2010 /
 
csak a vinyot mert a másig gépbe nem talál a kártya!
(#) mps válasza atika73 hozzászólására (») Dec 19, 2010 /
 
A monitorról nem írtál...
Ha az jó a másik gépen, vagy a másik gép monitorja ezen a gépen akkor leginkább video, persze lehet alaplap is, de ezt csak kártya cserével tudod egyértelműen eldönteni. Esetleg alaplap csere, de az ugye a macerásabb. És láttam már memória hiba miatt is "képeltűnést".
(#) gkari válasza mps hozzászólására (») Dec 19, 2010 /
 
Tipp:Kb.6 éve volt egy olyan, hogy a padlón álló gép videokártyájába egy pici pók betelepedett, ott szövögette.Alkoholos tisztítás után minden újra működött.
(#) petya0808 hozzászólása Dec 19, 2010 /
 
Hali nekem lenne egy ilyan kérdésem hogy mi a gond akkor ha nem akarja be adni a windowst csak akkor ha benne van egy telepítőlemez a meghajtóban?
(#) abcdabcd válasza petya0808 hozzászólására (») Dec 20, 2010 /
 
Milyen windows verzió? Milyen gép konfiguráció? Mióta csinálja ezt? És amikor "nem adja be" akkor mit csinál?
(#) petya0808 válasza abcdabcd hozzászólására (») Dec 20, 2010 /
 
windows 7 AMD am2 es 6000mhz Asus alaplap pontosabban most nem tudom elmondani nem otthon vagyok 2 vinyó van a gépben egy sata meg egy ide és ha az idet-t kiveszem eggyáltalán nem adja be sehogy sem szerintem alaplag hiba szerinted?
Következő: »»   141 / 1127
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem