Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Transzformátor készítés, méretezés
Ha kérdésed van, az alábbiak segítenek a hatékony választ megadni:
Mag típusa: M, EI, UU/LL esetleg I-kből összerakott, tekercselt, toroid. Lehetőség szerint képpel.
Méretek: magkeresztmetszet a*b (amit a tekercs körbeölel) ablakméret, lánc és toroidnál, belső-külső méretek.
Primer-szekunder feszültség(ek), teljesítmény igény.
Hello!
Kösz a segítséget, holnap kiprobálom.
Helló!
A vasmagnak való lemezeket hol lehet megvásárolni? Mert van egy régi hegesztő trefónk, ami már nem jó, és elég sok réz vezeték van a tekercsein. Ezért ebből szerintem össze lehetne tekerni egy izmosabb transzformátort
Szép napot!
Érdeklődni szeretnék, hogy a mellékelt képeken látható trafó, miben lehetett és milyen trafó pontosan? Ugyhiszem, hogy valamiféle csöves erősítőben lehetett kimenő trafó. Segítségeteket előre is köszönöm! Üdv.: Ármin27
Üdv!
Probléma ha úgy tekerem meg a trafót szimmetrikusra a 2x30 voltot hogy két huzal egymás mellett fut közvetlen? Azaz a szekunder részt 2 huzallal tekerem egyből.
Hello
A 220V-os bekötés a következő: A primer oldalon a csokin felülnézetben balról jobbra az első kettőt, és az utolsó kettőt össze kell kötni, és az egyik összekötött pontra kell kötni a fázist, a másikra a nullát kötni, mindegy, melyiket hová. Remélem tudtam segíteni
Köszi a segítséget, de már megoldottam a problémát. Ellenállásméréssel lett megállapítva a megoldás. Primer oldalon vannak 1-3-5 Ohmos tekercsek. 110-230-400 V-ot szimbolízálva. Rá lett kötve a 3 Ohmos verzióra, és a szekunderen a feszültég értéke 12-24-40. Nekem 40V kell, tehát megfelelően müködik
Helló!
Nem szeretnék tolakodni, de nem tudna valaki az én kérdésemben is segíteni, mert nagyon fontos lenne és kilátástalanul állok a kérdés elött! Segítséget mégegyszer előre is köszönöm! Üdv.: Ármin27
Szia!
Szinte 100%, hogy ez egy kisipari trafó, szinte biztos, hogy nem lehet információval szolgálni róla, hacsak a gyártó meg nem lesz, vagy ki nem méred.
Köszi a válasz, de még várok hátha valki szolgál még valami hasznos infoval pl., hogy miben használhaták nagy valószínüséggel....
Az M85-ös mint a betű +számjelzés megadja, M lemezes 85mm.széles lemezekből.
A trafó teljesítményét a vasmag keresztmetszet alapján tudod kiszámolni. Ez A=cxd, az eredmény cm2-ben, ezt négyzetre emeled, és megvan a teljesítmény W-ban. A menetszámot Nv=F/A, frekvencia osztva magkeresztmetszettel. Ezeket a képleteket, neten több helyen megtalálod, de itt a fórumon is le van írva többször is.
A transzformátor primer tekercse, amibe a 230V megy, az az amelyik kivezetései között 50Ohm környéki ellenállást mérek?
Szijasztok! Vn itt egy trafóm
RTP2N3B012 Egy panasonic DVD Házimozi rendzserből mentettem ki! Van/Volt hozzá még egy valami másik áramkör azt nem tudom mivolt már régen volt ez ésaz már nincs meg! Az lenne a kérdésem hogy ezt a trafót tudnám használni egy TDA7294 es IC-s Erősítőhoz? Valaki ha tudna segíeni megköszönném! És mijen feszultségeket tudok ebből levenni
Helló! Ezt nem teljesen értem, nincs véletlen ehhez neked valami magyarázó rajzod?
(A kezdő kérdéseknél kerestem egy "nagyvonalakban univerzális végfok élesztő" tápegységet) üdv
Bővebben: Link Ez természetesen csak egy oldal. A negatívnak ezt kell még egyszer megtekerni. Valójában olyan mintha 2*32V-osra tekernéd, csak sok helyen megvan csapolva. Szinte ugyanannyi helyet is foglal el a csévén.
Az egy kilowattosat amúgy túlzásnak érzem. Élesztésnek elég szerintem egy pár száz wattos is. Viszont, rövidzár védelem, túl-áramvédelem mindenképpen szükséges a DC részben.
Köszönöm, ez így már teljesen érthető egy olyan nehéz felfogásúnak is, mint én
Szerinted, ha ezt elküldöm egy tekercseléssel foglalkozó cégnek, azok megcsinálják nekem vajon így? Illetve, igen, kicsit túloztam az 1kW-al, éleszteni elég kicsi trafó is, csak megalomán vagyok A DC védelmet mivel tudom megoldani?(olvadóbiztin kívül) Köszi mégegyszer a segítséget! Üdv
A képek alapján én inkább egy osztott tekercselésű kimenőre tippelek.Szétszedés nélkül csak úgy lehet biztosabban kimérni, ha tekercsenként egy nagyon érzékeny ohmmérővel(0,01ohm, vagy inkább még jobb)végigméred, a huzalátmérők (és közepes huzalhossz)ismeretében elég pontosan becsülhetők a menetszámok, így a kimenőméretezés képleteivel lehet számolni-nem kis feladat.
Akik ezzel foglalkoznak, azoknak ez a rajz egyértelmű. Viszont, nem árt egy kész (teljes) rajzot vinni, mert az "ebből kettő kell, valahogy így" megjegyzések félreérthetők.
Nagyon szépen köszönöm a segítségedet megprobálom az általad javasolt méréseket...
Ui. továbra is várom a segítségeteket, ha valaki tud valami hasznosat mondani még!
Sziasztok!
Van egy centírozóm amiben ilyen trafó van.Van 3 tápom de úgy néz ki mind a három trafó rossz.Van ötletetek,hogy mitévő legyek,esetleg lehet ilyen trafót kapni,vagy helyette mást ilyen tulajdonságokkal?Mire figyeljek a vételnél,hogy pont azt tudja amire szükségem van?Pl Lomex honlapján hogy keressem? Köszönettel
Sziasztok van egy csőves erősitőm ,és most cserélnék kimenő trafót a gyártó ugyan az de a bekőtés nem ugyan az ,a kivezetés egyértelmű de a bekőtés az nem..A tipusa indel tgl...15/001..Amire akarnám cserélni indel tgl..40/001 Előre iskőszőnőm a segitséget
Köszönöm!És csak a Puskás jó?Nincs valami olcsóbb alternatíva?
20VA 2x 9V TRE-20.60109-2/KK (ME) RoHS 230V/2x9Vx1.11A EI60/21 63x54x45mm
ezt pl a lomexnél találtam ez jó,mert az ára már emberi
ez most ac vagy dc 9v-ott csinál?! (mármint a puskás ami nekem van)
bocsi a sok kérdésért,csak szeretném megérteni a dolgot mennyit kell a lábakon mérni?
Sziasztok!
Lehet , hogy nem ide kéne feltennem a kérdésem de megteszem. Van egy trafóm aminek nem tudom , hogy melyik bemenete melyik . Értem itt a fázist a földet és a nullát . Kérdésem az lenne hogyan tudnám kideríteni , hogy melyik melyik?Van erre valami módszer? A válaszokat előre is köszönöm.
Egy trafónál nincs olyan hogy fázis meg nulla, csak olyan van hogy 50Hz,/230V~ 60Hz/110-120V~os hálózat, és primer tekercs, szekunder tekercs.
A primer tekercs a trafó típusától függetlenül, /fel-vagy le transzformál/, az a tekercs amelybe a váltakozó fesz.get bevezetjük. A szekunder amiről a az adott/átalakított feszültséget levesszük. Mindenütt 230V~ Európában, a hálózati feszültség.
Hüha akkor megoldódott a titokÉs mindjárt van 2 jó trafóm.Az egyiknek az a baja(a háromból),hogy hol jó hol nem,kis kocogtatásra elkapja a ritmust,de valahol olvastam,hogy ezekben van valami belső biztosíték,lehet az huncutkodik.A lényeg,hogy nem kell vennem
Köszi még egyszer az infókat
Szia.
Hát szerintem a kép nem sokat segít, de azért felteszem . A három kiálló kis izére megy a 230 csak azt kéne kideríteni hogy melyik a föld
Lehet , hogy nem sokat segít de van egy ilyen szöveg rajta : SLT5N474 jó lenne ha valakinek ilyen trafója
|
Bejelentkezés
Hirdetés |