Fórum témák
» Több friss téma |
ok. Köszönöm a gyors választ.
Sziasztok!
Az erősítő honlapján a kapcsolásban 47 pF-os kondi van viszont a letöltött nyáktervnél meg 22 pF van írva. Mi kell oda?
Hello!
A vf6-os erősítő kapcsolásán miket kellene milyen értékűre változtatni, hogy menjen 40voltról? Előre is köszönöm.
Nédz csak ! ez MAX 28 Voltra van méretezve , az íc végett kell ennyi legyen . Bár van egy másik elképzelés is ,de erről még senki nem számolt be hogy a valóságban működőképes vagy nem ?
Bővebben: Link viszont ez is csak MAX34 Voltra Már nagyon várom Szamóca beszámolóját ez ügyben , ha minden igaz ezen dolgozik 1000-rel ![]()
Tegyél bele 47 pf -ot de ha biztosra szeretnél menni akkor szkópos vizsgálatnál jósága kiderül , ennek hiányosságában csak a füledre hagyatkozhatsz.
De ott azt is írja, hogy lehet más feszültséggel is hajtani csak más zener meg ellenállások kellenek ide.
Igen, és le is írja hogy mit hogyan. Azt kéred számoljuk ki helyetted?
Pontosan de ha figyelmesen olvasol akkor vélhetted felfedezni hogy még itt nem publikált ilyen dolgot senki, ezért ha vagy olyan vállalkozó szellem akkor kísérletezz vele és utána megosztod a menet közbeni felfedezéseket velünk is és akkor már előbbre leszünk a VF6 -al kapcsolatban ,mert most még csak sötétben tapogatózunk.
![]()
Csak arra lettem volna kíváncsi, hogy a zenernek milyen értékűnek kell lennie a többit ki tudom számolni.
Martin! Mit csinál szerinted az a soros zéner a tápkörben?
A feszültséget csökkenti le az ic számára.A fetek működnének 40voltról, de az ic nembír annyit.Csak nemtudom, hogy működik a zener.Ha most sorba van kapcsolva akkor levesz annyi feszültséget vagy akkora feszültséget csinál mint ami rá van írva.
A zéner feszültség értékével csökkenti a feszültséget. Plusz a vele sorba kapcsolt diódán is esik ~0,6V-nyi feszültség, és a soros ellenálláson is.
A visszacsatoló ágban lévő Au feszültségerősítést pedig a (33k/1k)+1=34-szeres számítással kapod.
Akkor egy 24voltos zener jó lesz ide?
Én ezt csak úgy számolom, hogy amennyivel változtatom a 34V-hoz képest a tápot, annyival változik a zéner is, és kész. Ha 40V-ról hajtod, akkor 24V-os zéner kell.
Oké.Kíváncsi leszek, hogy fog-e működni.
Azért, mert nem bírná a műveleti erősítő a +-28V-os tápfeszt, így, hogy a zénerek benn vannak, kb +-15V-ot kap. Ez azért jó, mert a nagyobb táp miatt nagyobb teljesítményt ad le az erősítő. Ez a Szamóca féle VF6. Ez pedig a Király Tibi féle.
Nem egészen ezért van nézd csak !
Ez az ic bírja a nagyobb tápfeszt.
Bővebben: Link
Sziasztok!
Eljutottam odáig, hogy felélesszem a kapcsolást de nem jártam sikerrel. Úgy csináltam mindent ahogy a VF3 leírásában szerepel de bekapcsolásnál a 22 Ohm-os ellenállás nagyon melegszik és 14 Volt mérhető rajta pedig elvileg 2 Volt alatt kéne lennie tehát valami nem jó. Átnéztem a panelt nem ér össze vezetősáv, teljesen szimmetrikus a táp, megvan a kellő tápfeszültség, hűtőbordán vannak a FETek és mégse akarja az igazságot. Hol kezdjem a hibakeresést?
A + és - tápágba sorosan kötve mivel úgy kell beállítani a nyugalmi áramot a leírás szerint.
Hol? A tápágakban 470 Ohm-osak vannak.
![]() Ja hogy a beállításnál! A trimmerrel lehet beállítani a felvett nyugalmi áramot, ami nálad valószínűleg túl nagy, ezért melegszenek. Ampermérővel a tápágban állítsd be 80mA környékére a trimmer segítségével.
A hangszórókimeneten mekkora egyenfesz van?
Az élesztéshez tett az erősítő és a táp közé a + és a - ágakba 22ohmos ellenállást. Ezen méri meg, hány V esik, és így tudj a nyugalmi áramot. Ha gond van az erősítővel, ezek az ellenállások leégnek.
(Köbzoli megelőzött)
mark.budai már leírta helyettem
![]() fleta: 3,8 Volt köbzoli: Igen van
0 DC voltnak kell lenni.. AZíc lábakon mérd meg a táp bemenetnél mekkora fesz van.
Táp bemenet? Az melyik lába az IC-nek? Az normál bemeneten 0,7 Volt van és folyamatosan növekszik de nem akarom elfüstölni az ellenállásokat így csak pár másodpercre tudom bekapcsolni.
Milyen tápfeszültséged van , mekkora pufferek vannak, ez nagy valószínűséggel gerjed , csak úgy az az asztalon próbálod .
Az élesztésnél a bemenetet ajánlatos a GND -re kötni , ha már sikerült beállítani a nyugalmi áramot és meggyőződsz róla hogy nincs gerjedés akkor lehet tovább lépni a kimeneten ha beáll a telepközép is , akkor lehet terhelést is rátenni .
4-es(-) 7-es(+) lábakon.
Képet tegyél fel. |
Bejelentkezés
Hirdetés |