Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » VF3 - 6 végerősítő

Témaindító: isamisa, idő: Nov 20, 2006
Lapozás: OK   39 / 71
(#) potenciameter válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Dec 22, 2010 /

ok. Köszönöm a gyors választ.
(#) Leadtek hozzászólása Dec 23, 2010 /

Sziasztok!
Az erősítő honlapján a kapcsolásban 47 pF-os kondi van viszont a letöltött nyáktervnél meg 22 pF van írva. Mi kell oda?
(#) martin96 hozzászólása Dec 23, 2010 /

Hello!
A vf6-os erősítő kapcsolásán miket kellene milyen értékűre változtatni, hogy menjen 40voltról?
Előre is köszönöm.
(#) CIROKL válasza martin96 hozzászólására (») Dec 23, 2010 /

Nédz csak ! ez MAX 28 Voltra van méretezve , az íc végett kell ennyi legyen . Bár van egy másik elképzelés is ,de erről még senki nem számolt be hogy a valóságban működőképes vagy nem ?
Bővebben: Link viszont ez is csak MAX34 Voltra
Már nagyon várom Szamóca beszámolóját ez ügyben , ha minden igaz ezen dolgozik 1000-rel
(#) CIROKL válasza Leadtek hozzászólására (») Dec 23, 2010 /

Tegyél bele 47 pf -ot de ha biztosra szeretnél menni akkor szkópos vizsgálatnál jósága kiderül , ennek hiányosságában csak a füledre hagyatkozhatsz.
(#) martin96 válasza CIROKL hozzászólására (») Dec 23, 2010 /

De ott azt is írja, hogy lehet más feszültséggel is hajtani csak más zener meg ellenállások kellenek ide.
(#) szamóca válasza martin96 hozzászólására (») Dec 23, 2010 /

Igen, és le is írja hogy mit hogyan. Azt kéred számoljuk ki helyetted?
(#) CIROKL válasza martin96 hozzászólására (») Dec 23, 2010 /

Pontosan de ha figyelmesen olvasol akkor vélhetted felfedezni hogy még itt nem publikált ilyen dolgot senki, ezért ha vagy olyan vállalkozó szellem akkor kísérletezz vele és utána megosztod a menet közbeni felfedezéseket velünk is és akkor már előbbre leszünk a VF6 -al kapcsolatban ,mert most még csak sötétben tapogatózunk.
(#) martin96 hozzászólása Dec 23, 2010 /

Csak arra lettem volna kíváncsi, hogy a zenernek milyen értékűnek kell lennie a többit ki tudom számolni.

Martin! Mit csinál szerinted az a soros zéner a tápkörben?
(#) martin96 válasza szamóca hozzászólására (») Dec 23, 2010 /

A feszültséget csökkenti le az ic számára.A fetek működnének 40voltról, de az ic nembír annyit.Csak nemtudom, hogy működik a zener.Ha most sorba van kapcsolva akkor levesz annyi feszültséget vagy akkora feszültséget csinál mint ami rá van írva.

A zéner feszültség értékével csökkenti a feszültséget. Plusz a vele sorba kapcsolt diódán is esik ~0,6V-nyi feszültség, és a soros ellenálláson is.
A visszacsatoló ágban lévő Au feszültségerősítést pedig a (33k/1k)+1=34-szeres számítással kapod.
(#) martin96 válasza szamóca hozzászólására (») Dec 23, 2010 /

Akkor egy 24voltos zener jó lesz ide?
(#) mark.budai válasza martin96 hozzászólására (») Dec 23, 2010 /

Én ezt csak úgy számolom, hogy amennyivel változtatom a 34V-hoz képest a tápot, annyival változik a zéner is, és kész. Ha 40V-ról hajtod, akkor 24V-os zéner kell.
(#) martin96 válasza mark.budai hozzászólására (») Dec 23, 2010 /

Oké.Kíváncsi leszek, hogy fog-e működni.
(#) frissadam hozzászólása Dec 24, 2010 /

Hi!

Ebbe a kapcsolásba miért kell 12v zener?

Bővebben: Link
(#) mark.budai válasza frissadam hozzászólására (») Dec 24, 2010 /

Azért, mert nem bírná a műveleti erősítő a +-28V-os tápfeszt, így, hogy a zénerek benn vannak, kb +-15V-ot kap. Ez azért jó, mert a nagyobb táp miatt nagyobb teljesítményt ad le az erősítő. Ez a Szamóca féle VF6. Ez pedig a Király Tibi féle.
(#) CIROKL válasza mark.budai hozzászólására (») Dec 24, 2010 /

Nem egészen ezért van nézd csak !
(#) frissadam válasza mark.budai hozzászólására (») Dec 24, 2010 /

Ez az ic bírja a nagyobb tápfeszt.
Bővebben: Link
(#) Leadtek hozzászólása Dec 27, 2010 /

Sziasztok!
Eljutottam odáig, hogy felélesszem a kapcsolást de nem jártam sikerrel. Úgy csináltam mindent ahogy a VF3 leírásában szerepel de bekapcsolásnál a 22 Ohm-os ellenállás nagyon melegszik és 14 Volt mérhető rajta pedig elvileg 2 Volt alatt kéne lennie tehát valami nem jó. Átnéztem a panelt nem ér össze vezetősáv, teljesen szimmetrikus a táp, megvan a kellő tápfeszültség, hűtőbordán vannak a FETek és mégse akarja az igazságot. Hol kezdjem a hibakeresést?
(#) szamóca válasza Leadtek hozzászólására (») Dec 27, 2010 /

Hol van benne 22 Ohm-os ellenállás?
(#) Leadtek válasza szamóca hozzászólására (») Dec 27, 2010 /

A + és - tápágba sorosan kötve mivel úgy kell beállítani a nyugalmi áramot a leírás szerint.

Hol? A tápágakban 470 Ohm-osak vannak.
Ja hogy a beállításnál! A trimmerrel lehet beállítani a felvett nyugalmi áramot, ami nálad valószínűleg túl nagy, ezért melegszenek. Ampermérővel a tápágban állítsd be 80mA környékére a trimmer segítségével.
(#) fleta válasza Leadtek hozzászólására (») Dec 27, 2010 /

A hangszórókimeneten mekkora egyenfesz van?
(#) mark.budai válasza szamóca hozzászólására (») Dec 27, 2010 /

Az élesztéshez tett az erősítő és a táp közé a + és a - ágakba 22ohmos ellenállást. Ezen méri meg, hány V esik, és így tudj a nyugalmi áramot. Ha gond van az erősítővel, ezek az ellenállások leégnek.
(Köbzoli megelőzött)
(#) Leadtek válasza szamóca hozzászólására (») Dec 27, 2010 /

mark.budai már leírta helyettem

fleta: 3,8 Volt
köbzoli: Igen van
(#) fleta válasza Leadtek hozzászólására (») Dec 27, 2010 /

0 DC voltnak kell lenni.. AZíc lábakon mérd meg a táp bemenetnél mekkora fesz van.
(#) Leadtek válasza fleta hozzászólására (») Dec 27, 2010 /

Táp bemenet? Az melyik lába az IC-nek? Az normál bemeneten 0,7 Volt van és folyamatosan növekszik de nem akarom elfüstölni az ellenállásokat így csak pár másodpercre tudom bekapcsolni.
(#) CIROKL válasza Leadtek hozzászólására (») Dec 27, 2010 /

Milyen tápfeszültséged van , mekkora pufferek vannak, ez nagy valószínűséggel gerjed , csak úgy az az asztalon próbálod .
Az élesztésnél a bemenetet ajánlatos a GND -re kötni , ha már sikerült beállítani a nyugalmi áramot és meggyőződsz róla hogy nincs gerjedés akkor lehet tovább lépni a kimeneten ha beáll a telepközép is , akkor lehet terhelést is rátenni .

4-es(-) 7-es(+) lábakon.
Képet tegyél fel.
Következő: »»   39 / 71
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem