Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Hegesztőtrafó egyenirányítása
Lapozás: OK   19 / 45
(#) jacsu válasza kadarist hozzászólására (») Dec 25, 2010 /

A szekunderről hoztam külön pozitivat egy egy ilyen ellenálással kötöttem a gate re.

img217.jpg

(#) kadarist válasza jacsu hozzászólására (») Dec 25, 2010 /

Rosszuk írtam. Az anóddal kösd össze a gate-et az ellenálláson keresztül.
(#) staci123 válasza jacsu hozzászólására (») Dec 25, 2010 /

Lehet hogy már meg is ölted a tirisztorokat... Jó megoldás volna- tirisztoranód-1N4001dióda anódja-dióda katódja-47R (1W) ellenálás-tirisztor kapujára...
Hogy ne rajzoljak Mórickaábrát,atirisztor csk terhelés alatt gyujt,az nélkül műszerrel hiába mérsz...
(#) jacsu válasza staci123 hozzászólására (») Dec 25, 2010 /

Terhelés alatt gyujt a tirisztor,ez hogy is van?Csak akkor gyujtana mikor ivet fogok a pálcával?
(#) dobo válasza jacsu hozzászólására (») Dec 25, 2010 /

Rakj a kimenetre egy izzót és kész
Mert ha nem folyik áram a tirisztoron akkor nem tud bekapcsolni.
(#) staci123 válasza jacsu hozzászólására (») Dec 25, 2010 /

A te esetedben igen,vagyis kellene rá kapcsolni valami fogyasztót ami néhány Ampert fogyaszt,csak akkor lehet valós értéket mérni... Egy igentisztelt kolega már felhívta a figyelmedet hogy kevés ez a tirisztor heggesztésre,nem sajnálod leégetni Két darab ilyen tirisztorral PRIMA priméroldali szabályozót lehet készíteni...
(#) jacsu válasza staci123 hozzászólására (») Dec 25, 2010 /

Igen emlékszem a tanácsra,hogy gyenge ide.Probáltam csak a diodákat hidba kötve,szinte nem is melegedett 3db 2,5 pálca után.Ebből a modulbol van négy,ezért gondoltam hogy párhuzamba kötve,tirisztorok begyujtva többet birna.Kidobás elöl menekitettem őket.Egyébként 35 amperes modul van még kettö,és 25 ös tirisztor tirisztor is kettő.
(#) jacsu hozzászólása Dec 25, 2010 /

Ez a dioda nem jo véletlen ide?http://www.produktinfo.conrad.com/datenblaetter/150000-174999/16068...00.pdf,és ez az ellanállás?Bocs az amatőr kérdésekért,de nem szakmám csak nagyon alap dolgokat tanultam vagy 25 éve.

img216.jpg

(#) kowi válasza jacsu hozzászólására (») Dec 25, 2010 /

A képen egy 51ohm-os ellenállás van.
A link meg nem található.
(#) jacsu válasza kowi hozzászólására (») Dec 25, 2010 /

Tényleg,lehet tul hosszu volt a link?http://www.produktinfo.conrad.com/datenblaetter/150000-174999/16068...00.pdf a dioda Semikron skn20/14.és skr20/14
(#) jóbi81 válasza staci123 hozzászólására (») Dec 25, 2010 /

ÜDV.Két (darab ilyen tirisztorral PRIMA priméroldali szabályozót lehet készíteni...)
ezt hogyan lehet megoldani? van egy nagyon jó trafóm ami a 3-mas pálcát simán viszi és co gépbe szerelve próbáltam ugy is kiváló. csak az a baj hogy se a primer se a szekunder oldalt nem lehet szabályozni. és ilyen tirisztorjaim vannak 3 darab. esetleg valami rajzot tudnál küldeni? kellemes ünnepeket minden barkácsolni szerető honfitársunknak!
(#) mpisti válasza jóbi81 hozzászólására (») Dec 25, 2010 /

Íme néhány kapcsolási rajz a tirisztoros szabályozásra. Az igazán korrekt megoldás a Rádiótechnika 2000-es évkönyvében található. Primer szabályozásra sajnos csak 2MB-nál nagyobb fájlban tudnám feltenni,ezt viszont a rendszer nem engedi.
(#) mex válasza mpisti hozzászólására (») Dec 25, 2010 /

Szevasz.
A pdf-ben levő tirisztoros rajzon a gyújtást végző triakot az MAA435 hajtja meg, ez valami cél ic?
(#) kadarist válasza mex hozzászólására (») Dec 25, 2010 /

Igen, az egy nullátmenet-érzékelős trigger IC. MAA436.
(#) mex válasza kadarist hozzászólására (») Dec 25, 2010 /

Igen, valóban elütöttem a számot. Köszönöm a választ.
(#) mpisti válasza mex hozzászólására (») Dec 26, 2010 /

Nem igazán cél IC,hanem a PA436-nak a Tesla által gyártott megfelelője. Ez az IC helyettesíthető bármilyen hasonló működésű fázishasító IC-vel,amelyik ebben az áramköri környezetben ellátja feladatát. De a másik rajzokon látható olyan megoldás is,amelyik nem tartalmaz speciális IC-t. DE a TCA785 is jó helyette,nyilván más lábkiosztással.
(#) staci123 válasza jóbi81 hozzászólására (») Dec 26, 2010 /

Szia,
ez a kapcsolás Bővebben: Link jól bevált, persze ÓVATOSSAN és szakszerűen dolgozz,zavarszűrőt is tehetsz hozzá...
(#) jóbi81 válasza staci123 hozzászólására (») Dec 26, 2010 /

üdv! van három TOSHIBA MG100J2YS1 Modulom én ezekből szeretnék valamiféle szabályzást csinálni . ez megoldható-e? képet is teszek fel róla .

Ha inkább az adatlapját csatolnád...
(#) jóbi81 válasza staci123 hozzászólására (») Dec 26, 2010 /

én erre gondoltam!

Ebben a tokban úgy tünik két tirisztor van... csak nem derül ki a fényképről hogy melyik a közös pontjuk... megtörténhet hogy 1 modullal meg lehet oldani egy komplett szabályozást...
(#) kadarist válasza staci123 hozzászólására (») Dec 26, 2010 /

Szia!
Nem gond, ha én csatolom? Bővebben: Link
(#) mpisti válasza staci123 hozzászólására (») Dec 26, 2010 /

Bocsi,de nekem IGBT modulnak tűnik. De lehet hogy a sok bor és pálinka miatt látom annak???
(#) mex válasza mpisti hozzászólására (») Dec 27, 2010 /

Alkoholmentes állapotban vagyok, és így is IGBT modulnak látszik.
(#) staci123 válasza kadarist hozzászólására (») Dec 27, 2010 /

Szia,
dehogy gond,köszönöm szépen! Ez valóban IGBT modul,én nem láttam élőbb... Jóbi állítására támaszkodtam...

[quote](#873023) jóbi81 válasza staci123 hozzászólására (#872902) Válasz • Szo, 19:14

ÜDV.Két (darab ilyen tirisztorral PRIMA priméroldali szabályozót lehet készíteni...)
ezt hogyan lehet megoldani? van egy nagyon jó trafóm ami a 3-mas pálcát simán viszi és co gépbe szerelve próbáltam ugy is kiváló. csak az a baj hogy se a primer se a szekunder oldalt nem lehet szabályozni. és ilyen tirisztorjaim vannak 3 darab. esetleg valami rajzot tudnál küldeni? kellemes ünnepeket minden barkácsolni szerető honfitársunknak!
(#) staci123 válasza mpisti hozzászólására (») Dec 27, 2010 /

Igazad VAN és Mexnek is.... :yes:
(#) jóbi81 válasza staci123 hozzászólására (») Dec 28, 2010 /

igen és ha ez IGBT modul akkor nem tudok vele kezdeni semmit? vagy esetleg kutyát dobálni még jó lehet? én először ezeket egyen irányítónak akartam használni a co gépembe de sikerült szerezni 200 A diódákat és azt raktam bele és az úgy tökéletes. most van ez a jó kis trafóm majd teszek fel róla képet és ezt szeretném megoldani hogy lehessen szabályozni. esetleg meg csinálnám egy olyan co gépnek hogy meghagynám neki a sima ív hegesztéshez a kiállást is
(#) kadarist válasza jóbi81 hozzászólására (») Dec 28, 2010 /

Inverteres hegesztőhöz jó lenne.
(#) jóbi81 válasza kadarist hozzászólására (») Dec 28, 2010 /

akkor ezeket sima egyenirányítónak se tudom használni?
(#) erbe válasza jóbi81 hozzászólására (») Dec 28, 2010 /

Kissé luxus lenne. Mintha arany spahtlival vakargatnád a cipődről a lósz...
Bár akad, aki megteheti.
Következő: »»   19 / 45
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem