Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Ki mit épített?
Ez a téma ha úgy tetszik a mi "kiállítótermünk", nem pedig a ki mit csinált volna másképpen, mások helyett, és legfőképpen nem javítós téma.
Minden készüléknek van saját témája, ott kell kitárgyalni a részleteket!
FONTOS! A kapcsolási rajzok keresésére is van saját téma, ott keressetek rajzokat!
Ez is ma készült a kisgyerkőcnek!
Egy napra ennyi elég?
De elég ám! Nagyon jópofa kis villogó!
![]()
Köszönöm.
Amúgy 34 effektet tud./pic16f628/
Hellosztok én csináltam egy 3x3x3 Led cubot igaz csak félig van kész de nagyon jó munka vele dolgozni! ha kell infó csak írjatok!
![]()
Én építettem egy üttemre villógo led sort 24 db led villog a képen de elbír szerintem 40 is
![]() ![]()
Sziasztok!
Nemrég készültem el a digitális-analóg órámmal. Van benne 601darab SMD0805-ös LED, ATmega16-os AVR, egy marék shift regiszter. A LED-eket multiplexeli körgyűrűnként, kb 75Hz-es frissítéssel. Van benne hely elemnek így tápfesz kimaradás esetére tovább jár az RTC, kijelzés nélkül. A nyák kétoldalas szélesebb mint egy A4-es lap, házilag készült, és rengeteget kellett forrasztani rajta (kb 800darab via-t) A LED-ek beforrasztása után mindegyiket le kellett takarni egy kb 1.5x1.5mm-es ragasztószalag darabbal hogy később le tudjam festeni. (Így lett forrasztásgátló maszk rajta ![]() A doboza is NYÁK-ból készült, az elején plexi borítás van, amit majd később sötétítettre akarok cserélni. A nyákot Eagleval terveztem úgy, hogy közben egy C-ben írt progival generáltam hozzá a scriptet, amivel a LEDeket pozícionáltam, forgattam, és huzaloztam. Itt van róla videó, a kijelzési módokról, persze még nem tökéletes, mert elég sok értelmetlen mód is van. Bővebben: Link Remélem vicsysnek tetszik ![]()
És még 1-2 részlet
Hűűű az anyját! Te sem vesztegeted az időt! Minden elismerésem mester!
![]() ![]()
Ez több mint félelmetes ! Gratulációm a remekműhöz és nem utolsó sorban a kitartásodhoz még ezt összehoztad.
![]()
Volt alkalmam élőben megnézni. Már ott is nagyon tetszett. Én tudtam egyedül az antennát kiegyenesíteni
![]()
Ez a mű nem semmi! Nagyon ott van!
Ez eléggé "uhh, bammeg!" kategória.
![]() Nem kispályázol, az már biztos. De, Nem látom a digitális kijelzést, csak az analógot. DCF lesz rajta...? :hide: Gratula, nagyon komoly kis ékszer!
Ez igen! Volt vele munka, az is látszik. Gratulálok!
Sötétített plexivel még szebb lesz. :yes:
DCF az elején bele volt kalkulálva, csak aztán arra jutottam, hogy lehet hogy csak tetőantennával lehetne venni, és nem akartam plusz kábelt, így is csúnyán néz ki jelenlegi a tápkábel.
A digitális-analóg az inkább a felépítésre szól mint kijelzésre, de egyszer lehet hogy az is lesz benne :yes: Ami hiányzik belőle a fényerő szabályozás, azt tényleg kifelejtettem, éjszaka nagyon világít. ![]() zoly15: Igen, mindig is tetszettek a propelleres órák, csak zavar, hogy suhognak és kopó alkatrész van benne, ezért nem építettem sose.
Ez valami fantasztikus. Minden elismerésem hozzá!
![]() Milyen módszerrel gyártottál le egy ekkora NYÁK-ot?
Remek! Itt az új generáció
![]()
Nagyon komoly! :yes: Mennyi idő volt elkészíteni?
Elismerésem!
Szia! Gratulálok! Ezzel lehetett munka mire elkészült :eek2: Tök olyan mint a propeller óra analóg módban.
Szia. Nagyon komoly lett, hosszú percekig csak ámultam-bámultam mit építettél, tényleg minden elismerésem a tied. Az sem lesz kispályás amit én tervezgetek építeni, de semmit nem árulok el belőle, kb 1-2 hónap és felrakom ide. Csak annyit hogy óra lesz.
Gratulálok ! Profi munka ! Én is agyaltam ilyesmin csak a LED-ek ára riaszt. 14000Ft 24Ft/db.-al számolva.
Hmmm... Ez egész jó!
Itt is a LED volt a legdrágább. Ebayen olyan 12Ft-ért sikerült szerezni. Persze nem ment olyan gyorsan, az egyik NYÁK-on látszik hogy októberben készült, de csak december közepére lett összerakva.
Az volt a probléma a rendelt 1000db LED-ből csak 219 darab működött.... Kína ![]() Eredetileg olyan kiflis zacskó minőségű zacskóban jöttek, utána meg már normális szalagban. Az eladó persze semmiről sem tudott... ![]() Sajnos az utánaépíthetőség rovására ment a LEDek mennyisége. Magyarországon nagyon drága lett volna beszerezni. Router: Több A4-es fóliára kellett kinyomtatni az ábrát, és össze kellett ollózni és celluxozni. Persze csak a HQ-ban tudtam ekkora kétoldalas nyákot beszerezni, mert mindenhol A4esek vannak csak.
Nekem már a 605 db led meg számlása is gondot jelentene. Nagyon profi lett! Teljesen egyedi, egy új irányzat az óra gyártásban.
Csak körül kell nézni nem olyan drága
![]() |
Bejelentkezés
Hirdetés |