Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Gitár torzító / Effekt / Erősítő / Pickup
Lapozás: OK   151 / 316
(#) Rafael válasza kopaszs hozzászólására (») Jan 6, 2011 /
 
Szia! Szerintem nem kell lemondanod erről a hangzásról!
Ami ehhez tutira nem kell az egy torzító. Kifejezetten delay effektet hallok benne. Készítettem egy Rebote Delay 2.5-t amit, ha minimálisabb reverbre állítok, simán adja ezt a hangot! (Kissé több csilingelő magas hangot is tol a gitárnak.) Ez a pattogóbb, fémesebb hangzás még új húrkészlettel fokozható.
Valamennyire gitárerősítőtől vagyis előfok beállítástól is függ hangszín szempontjából.
Neked egy delayre van szükséged, meg esetleg egy kompresszora. Több alkalommal már kértél egy-egy hangzáshoz effekt segítséget, amire a válaszunk általában minimum 2-3 pedál volt. A legcélravezetőbb az lenne, ha vennél egy olcsóbb multieffektet, mert az "mindent" tud (Behringer X V-Amp, Zoom, Digitech 10-15 ezer között akár újan vagy használtan). Aztán, ha amellett szeretnél, bármilyen torzítót építhetsz. És a multiban ott van a delay, phaser, flanger, chorus, compresszor, wah, tremolo, mikrofon-, erősítő-, ládaszimulációk, hangológép, zajzár stb. amiket külön építgetve nem igazán érik meg a pénzt-vesződséget. Néhány alkalommal volt egy Behringer X V-Amp a kezeim között és nagyon tuti (szobapedál) ár/érték arányú cucc, és simán tudná amit szeretnél!
(#) ZSozsóó válasza hapro hozzászólására (») Jan 6, 2011 /
 
Szerintem azon az ágon drasztikusabb beavatkozás járna hallható változással!
(#) hapro válasza ZSozsóó hozzászólására (») Jan 6, 2011 /
 
Hétvégén kipróbálom majd.
(#) marone hozzászólása Jan 6, 2011 /
 
Helló !
Nincs valakinek véletlenül kapcsolási rajza a
VOX Night Train NT15H - hoz ?
Kösz !
(#) karpi válasza kopaszs hozzászólására (») Jan 7, 2011 /
 
Magat az erositot vezereltek tul mikor esrevettek es magszoktak a torzitott hangot ami teltebb es nagyobb harmonikus tartalmu mint az elektromos gitar hangja .

A torzitok akkor johetek "divatba"mikor halkan is elo akartak varazsolni az illeto hangzast .Nem bombolhetett a gitar az akkori zenekarokban ,foleg kisebb helysegekben .kisebb szinpadokon.
Aban a "clean" hangban is van jo adag torzitas valamint kompreszio mert nehez a gitar hatalmas dinamikajat kiadni kis ereju erositovel .
Ezert most megent divatba jott a csoves erosito amit kivezerellve magjon a jo hangzas .
(#) kopaszs válasza Rafael hozzászólására (») Jan 7, 2011 /
 
Köszi segítséget az biztos hogy már többször fordultam hozzátok hangzás miatt a segítséget meg is köszöntem és meg is fogadtam ezért csináltam már 2 féle fuzzt akkor distitront stb most sustain pedálon vagyok ez az ucssó aminek nekiálltam de egy biztos hogy nagyon hiányzik egy egyszerűbb szerintem pár wattos csöves erősítő mert abba hiányt szenvedek van keverőm erősítőm is de nem csöves.Ja ahogy mondtam uccsó az nem azt jelenti hogy befejeztem csak most ezen munkálkodom.
(#) ZSozsóó válasza marone hozzászólására (») Jan 7, 2011 / 1
 
Hello!

Nekem csak ez van, nem tudom ezt keresed-e!

Zsolti
(#) marone válasza ZSozsóó hozzászólására (») Jan 7, 2011 /
 
Kösz szépen !
Szerintem ez lesz az !
:worship:
(#) Bender hozzászólása Jan 8, 2011 /
 
Üdv!

AN360 IC-t lehet még valahol beszerezni? vagy AN370-et. Hqvideo régebben mér forgalmazta, de már nem sajna.
(#) kopaszs hozzászólása Jan 9, 2011 /
 
Sziasztok egy újabb problémába ütköztem amihez kellene egy kis segítség valahol olvastam hogy nem elég hogy behangolom simán a gitárt hanem a12 bundál le kell fogni és ott is be kell lőni a végén lévő csavarokkal na ezt nem tudom hogy kell csinálni annyit tudok hogy először be kell hangolni a gitárt de hogy mi után de hogy most nyomva kell tartania 12 bundonál a húrt mi közben csavarom vagy nem na szóval ezt az egészet hogy kell csinálni nem igazán tudom ebbe kérnék tőletek egy kis segítséget.Különben megnéztem a hangolóval mindegyik húrnál sok eltérés van.
(#) ZSozsóó válasza kopaszs hozzászólására (») Jan 9, 2011 /
 
Én ugyan nagyon nem értek hozzá, de úgy tudom, az az oktáv beállítására szolgál. Ha a húrjaid kopottak, lehet hogy amiatt nem jön ki az oktáv vagy egyszerűen ferde a nyaka már a gitárnak, 3-4 év után érdemes megnézetni szerintem hangszerésszel ő tud rendesen húzni a nyakon. Nekem egy kedves ismerősöm ajánlotta azt, hogy eresszem le a húrt addig, hogy már csörömpöljön a bundokon és menjek végig bundonként lefogva a húrokat, ha mindenhol ugyanúgy csörömpöl ,akkor a nyakkal nem lehet nagy baj. Neten rengeteg helyen találni még receptet, hogy hogyan lehet a nyak egyenességét ellenőrizni.
Szerintem hangold be üresen a húrt, majd üveghanggal pl ellenőrizd az oktávot. Mozdítsd valamerre a csavart, hangold be újra üresen ,majd ellenőrizd az oktávot stb stb. Ha nagyon sok híjja van, szerintem úgysem fog segíteni sokat... Én így csinálnám, hozzáteszem még soha nem nyúltam az oktáv beállítókhoz a jelenlegi seprűnyelemnél, vadi új húrkészlettel mindig tökéletes, 3-4 hónap után már hallani, hogy nem az igazi... :nemtudom:
(#) kopaszs válasza ZSozsóó hozzászólására (») Jan 9, 2011 /
 
A gitárom egy éves kb a húr meg talán 2 hónapos meg nem is minden nap játszok rajta úgy hogy talán ez a probléma kilőve.
(#) ZSozsóó válasza kopaszs hozzászólására (») Jan 9, 2011 /
 
:nemtudom: ellenőrizd a nyakat, guglizd le hogyan érdemes! Nagyon drasztikus az eltérés?
(#) mark.budai válasza kopaszs hozzászólására (») Jan 9, 2011 /
 
Az sem mindegy, milyen gitárod van, lehet a nyaka hamis. Az már nagy baj. Fogod a 12. bundon a húrt, és úgy állítod. Ha jó, behangolod üresen, és addig szórakozol vele, míg jó nem lesz üresen is, meg a 12.-en is. Bár hangolófüggő, de nekem tudja a 12. bundon is a hangolóm, hogy jó-e, vagy nem. Nem kell ide hangszerész, keresztapám gitárját ő állította be, és pontos a nyaka. Bár 30 éve gitározik..
(#) kopaszs válasza ZSozsóó hozzászólására (») Jan 9, 2011 /
 
Körübelül amennyi a képen látszik de valahol kevesebb talán ez az egy oktáv tér el ennyire.
(#) ECL82 válasza kopaszs hozzászólására (») Jan 9, 2011 /
 
Szia, ha gondolod én segíthetek, keress meg privátban!
(#) kefe13 válasza kopaszs hozzászólására (») Jan 9, 2011 /
 
Csao.
Itt egészen jól le van írva minden beállítás, hangolás.

GitárTanfolyam.hu
(#) skero válasza ZSozsóó hozzászólására (») Jan 10, 2011 /
 
Hello! Azt szeretném megkérdezni ,hogy bemeneti jelszint szabályozónak elég lenne egy gitár előfoknál a bemenetre egy nagy ellenállású potit használni (és így a test felé húzhatnám a bemenet + át). Ezzel szabályozni a jelszintet ,hogy ne legyen nagy az előfoknak.
(#) ZSozsóó válasza skero hozzászólására (») Jan 10, 2011 /
 
Hali!

Nem szerencsés! Inkább az erősítéssel kell játszani, vagy visszacsatolni, ilyesmi. Az osztó azért nem jó, mert minél kisebb a jelszinted , annál inkább összemérhető midnen más bemenetre jutó zajjal így a hangerő csökkenésével csökkenhet a jel/zaj viszonyod. Azt is erősíti az erősítő...nem jó ötlet. Mindig ott használj potit, ahol már "tocsog" a jel és pláne nem nagy az impedancia! Szerintem!
(#) skero válasza ZSozsóó hozzászólására (») Jan 10, 2011 /
 
Köszi! Nem hangerőt akartam szabályozni vele az természetesen az előfok után lesz ,csak a bemeneti szintet akartam volna korlátozni ha túl nagy az előfoknak. De tényleg nem szerencsés.
(#) ZSozsóó válasza skero hozzászólására (») Jan 10, 2011 /
 
A tranyós elő fokozat? Ha igen, akkor a visszacsatolással játssz!
(#) skero válasza ZSozsóó hozzászólására (») Jan 10, 2011 /
 
Igen! Jól gondolom ,hogy a 2,2k és a 220k ellenálások (az első két tranyónál) értékét ha növelem nől az erősítés is?Bővebben: Link
(#) ZSozsóó válasza skero hozzászólására (») Jan 10, 2011 / 1
 
Szerintem inkább az 5,6k/330R arányát kéne megbillenteni, hogy a 330 nagyobb legyen, de szummában ugyanannyi legyen az ellenállás. Bár a bipoláris tranyós kapcsolásokat soha nem szerettem, meg nem is nagyon izgatnak, de én azt gyanítom azzal lehetne játszani Túllövi a gityó a fokozatot?
(#) skero válasza ZSozsóó hozzászólására (») Jan 10, 2011 /
 
Köszi. Még nincs megépítve a héten rendelem az alkatrészeket ,mert más cucchoz is rendelek dolgokat és megkellett várni még össze jön a pénz ,hogy egyszerre rendelhessek. Még nem építettem kimondottan hangszeres cuccot és azért kérdezek ennyit ,hogy minél több dologra felkészüljek ,pl ha túl erős a bemenet. Azért a dobozt már elkeztem ,szépen halad. Köszönöm a válaszaidat.
(#) ZSozsóó válasza skero hozzászólására (») Jan 10, 2011 /
 
Megmutatod a dobozt? Kíváncsi lennék! Szerintem egyébként nem lesz itt klippelés probléma, hiszen a tápfesz is nagy, nagy a headroom..
(#) skero válasza ZSozsóó hozzászólására (») Jan 10, 2011 /
 
Most leszaladtam a műhelybe és egymás mellé raktam a leszabott darabokat és lefotóztam Azt ,hogy szépen halad úgy értem ,hogy volt ma rá egy órám vagdosgatni az anyagot. Egy kombót szeretnék ívelt lessz az eleje és a rács is ezt az ívet követi majd. A táp és a hangszóró megvan már a többit még össze kell hoznom.
(#) ECL82 válasza ZSozsóó hozzászólására (») Jan 10, 2011 /
 
Elnézést, hogy beleszólok. Elmagyaráznád mi az a headroom? Hallottam már a kifejezést, de nem tudom mihez kötni. Előre is köszi!
(#) ZSozsóó válasza ECL82 hozzászólására (») Jan 10, 2011 /
 
A headroom az én olvasatomban az a "játszótér", amiben a jel klippelés nélkül elfér. Itt vagy 60V a tápfesz, ami ha 30V fel, 30V le (ha olyan a beállítás), akkor 30Vcsúcs (minusz egy kicsi,amennyit ki tud rajzolni a fokozat) fér bele ebbe a "játszótérbe". Nyilván az a jó, ha tiszta cuccot akarsz, hogy ezt meg se közelítsd. Így ha odacsapsz is, megnő az amplitúdód, akkor is tiszta tud maradni a jel, nem klippel (nem veri be a "szinusz" a fejét a kivezérlés határokba), magyarán nagy a headroom. De ez csak az én olvasatom, lehet hivatalosan mást jelent, de külföldi írásokban gyakran hallani, hogy clean headroom meg ilyenek :nemtudom:
(#) ZSozsóó válasza skero hozzászólására (») Jan 10, 2011 /
 
Nagyon komoly, gratulálok, biztos szép lesz! Az ív nem rossz ötlet, biztos nagyon egyedi lesz a végén! Kíváncsivá tettél! Milyen hangszórót teszel bele?
(#) skero válasza ZSozsóó hozzászólására (») Jan 10, 2011 /
 
A képen láthatótól alacsonyabb lessz mert a magasság nincs méretre szabva még (70cm magas lessz). Egy 15 colos basszusgitáros hangszóró lessz de megtoldom még egy uher magassal nagyon óvatosan 6 és 12dB/oktávos váltóval összehangolva. Nem akartam ,hogy túl egyhangú legyen ezért jött az ötlet az ívről remélem beválik.
Következő: »»   151 / 316
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem