Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » PIC - Miértek, hogyanok haladóknak
Sziasztok,
Olyan problémám van, hogy ha az ICprog-ban megnyomom az "Open file" gombot egyből kilép a progiból. Jelenleg az 1.06 b verziót használom de a többinél is ezt csinálta és már több helyről is letöltöttem. Tudna esetleg valaki magyarázatot adni rá? Előre is köszi a választ!
Hello!
Kicsit OFF de szerintem próbáld ki a WinPic800 nevű progit. Én is ICProg-ot használtam de ez szerintem jobban működik, nekem jobban bejött.
Sziasztok.Bocsánat,ha nem ide való a következő problémám,de a kontrollerekhez nem értek,viszont lehet,hogy ilyesmi probléma lehet. Nézzétek meg a következő linket. Köszönöm előre is mindenkinek!
Bővebben: Link
Legfeljebb az AVR - Miértek, hogyanok témakörbe való volna, ha a mikrovezérélő programját szeretnéd módosítani.
De föltehetőleg nem erről van szó, hanem a hangérzékelő analóg kört kellene leellenőrizni.
Szia. Kivettem a panelt amin a mikrofon van az alaplapból,és úgy sem változott a szitu.Ebből gondoltam,hogy a procival lehet a bibi esetleg.
Bocsanat, hogy kozbe szolok, de az ugy tunik nem AVR, hanem egy MCS51 csaladba tartozo joszag. Szerintem itt probalkozz meg elso korben:
8051 programozása bascommal
Hi Mesterek!
Átgörcsöltem a PIC-es panelt. A gondom most az lenne vele hogy a rárakott prg nem indul el rajta akkor ha a pk2 le van húzva róla. De mihelyst rárakom a PK2 akkor elindul azaz villogtat egy ledett a RB7 porton. PK2 persze be van dugva a gépbe is USB keresztül, de viszont szoftveresen nincs vezérelve a PK2(debug-olva) Ha nincs rajta a PK2 akkor egyfolytában világit a led Van valakinek tippje mi lehet vele? A kapcsolási rajzott csak így tudtam "összegányolni" C. Makerben mert nincs benne pic, de a lényeg kivehető. A panelterv pedig iilyen lett. Segítséget előre is köszönöm.
Üdv. Sajnos lövésem sincs a programozáshoz.A kérdésem mindössze csak annyi lenne,hogy az említett hibajelenség okozója lehet a proci?És ha igen,hol lehetne megnézni a proci programtartalmát?
AJánlottak két topicot, ott kérdezd meg, ez itt off!
Mikor nincs rajta a PK2, hány volt van az MCLR-en?
Az LVP bitet letiltottad?
Hi,
Na letiltottam és most már úgy megy ahogy kell. Köszönöm a segítséget, nem tudtam hogy ebben van ilyen. Idáig csak a 16f876A-val birkóztam és abban nem volt ilyen single -supply ICSP eneable bit dolog. Egyébként ez/az mire jó? Köszönöm a segítséget.
A 876A-ban is van, a 7-es bit a konfigszóban...
Arra való, amit idéztél. Egy tápfeszültséggel is lehet programozni, korlátozottan.
Sziasztok , jó regggelt.
Bocsánat hogy eltüntem, és meg se köszöntem az építő hozzászólásokat. Tegnap újra sikerült foglalkoznom ezzel a 485ös kapcsolattal, és sikerült összehozni. Megoldás az USB-RS485 átalakító és a panelen lévő SN75176 IC közé egy 10ohmos ellenállást berakva teljesen hibamentes lett a kommunikáció. Még úgy is hogy amikor vétel és adás funkció között váltok szinte 0 idő várakozás sem kell, simán lefut minden. Eddig a jó hír Viszont újabb problémám annyiban akadt hogy program közben felülírnék egy EEPROM adatot, majd ha a program körbeért, és indulna előről egy újabb ciklus akkor a default adatot olvassa ki az EEPROMból nem pedig azt amit menet közben beleírattam. Menet közben kiküldöm PC-re a beleírandó adatot, hogy egyáltalán sikerül e a számítás olyan eredményre amit szeretnék tárolni és a válasz igen, viszont új ciklusnál még mindig a "régi" adatot olvassa vissza. Ez miért lehetséges?
SZia , nekem ez úgy hangzik mintha folyamatosan engedélyeznéd a beírást, és így lényegében amíg nem változik a beírandó adat addig folyamatosan A betüt írkál.
Bocsánat ha roszul gondolom
Az írás végét leellenőrzöd ( lehet, hogy olyan gyorsan kezdődik elölről, hogy nem tudta még beleírni, most nincs előttem az adatlap, de én ms-os nagyságrendre emlékszem, azalatt pedig simán újraindulhat a hurok! )?
Steve
Kis programrészlet a számítás után :
ee_iras(temp,id_addr); delay_ms(50); _usart_putc(temp); Ekkor a terminálban a számítás eredményét szépen megkapom... de ha pl a program legelején ugyanígy kiküldöm az "ujonnan" beolvasott értéket akkor még nem stimmel... , de ki próbálom nagyobb késleltetéssel.Bár az ee_iras() funkcióban benne van hogy addig nem lép tovább amíg be nem fejezte az írást.
Szeretnék vásárolni lap-topot , nem csucsminöséget, olyant amivel az unokám 3-4évig elvan.árba 120 körüli. Milyen paramétereket figyeljek, mert minden üzltbe mást mondanak.És megéri olyant vásárolni amely már 7 verzio van , vagy érdemes külön megvenni.A tosibára monják nagyon melegszik stb.Köszönöm a segitséget
Talán egy számítástechnikai fórumon tudnak segíteni. Ez nem az a hely...
Nem tudom, milyen PIC-et használsz, de a PIC16F88X-nél azt láttam, hogy max. 6 ms az írási/törlési idő ! Úgy látom Te 50 ms-ot vársz, ha ekkor nincs meg, akkor vagy nem jó az írási szekvenciád, vagy később felülírod ( program nélkül nem lehet tovább találgatni ! ) !
Steve Hello mindenki! Egy kis ON-OFF Találtam egy ilyen igen hasznos dolgot Bővebben: Link Áramköröket lehet vele szimulálni.
18f2420 A PIC tipusa, szerintem is alapból többet vártam , mivel még az írás befejezésére is figyeltem a rutinban. Nah de idő növeléssel se jártam sikerrel, viszont a program legelején van egy feltételes dolog, miszerint ha az eprom bizonyos részén az alaphelyzetbeli 0xFF van akkor betölti ezt a default beállitást, különben nem. Egy kalibrálás során ez a "jelzőbájt" átírásra kerül, így elgondolásom szerint ha újból vizsgáljuk akkor már nem 0xFF-et olvas és nem töltődik be a default. Ezt az 1 sort kiszedtem , beágyaztam máshova és így most működik , de azért kíváncsi lennék hogy milyen hiba lehet ezzel a sorral.
if ( (ee_olv(setup_addr))==0xFF) { mem_def(); } else {....}
Néhány éve ismerem, szoktam is ajánlani. Néha nem árt felhozni, mert hasznos, bár nem ebben a topicban lenne a helye, hanem inkább a kezdő topicban!
Hi Mesterek!
Elkészültek a PIC-es teszt panelok, csak gondoltam megosztom veletek
Üdv!
MCP79410-es RTC áramkörből rendeltem korábban egy darabot próbaképpen a Chipcad-től, nagy előnye az ára, 200ft-ért kapható,és az adatlap alapján a PCF8583,PCF8563-hoz nagyon hasonlatosan lehet kezelni I2C-n. A gondom az az, hogy rátettem egy 32.768Khz quartzot 22PF-os kondikkal a testre lehúztam, de gondolom az oszcilláció nem akar elindulni, mivel a másodperc regisztert beolvasva semmi változás nem mutatkozik. Kérdezném, hogy valakinek van tapasztalata ezekkel az IC-kel, és az oszcillátor illesztésével? Azt tudom ,hogy a PIC-eknél is ha 32768-al akartam volna hajtani nagyon nehézkesen akartak elindulni, már akkor sem indult el rendesen az oszcilláció, ha a forrasztóónban lévő forrasztógyanta a két láb között maradt... Lehet, hogy ez ilyen Microchip specifikus probléma,hogy a kis frekvenciájú kvarcokkal nehézkesen indulnak el a termékeik? (összehasonlításban pl: a PCF8583 mindíg elindult órakvarccal, bármilyen ronda volt a forrasztás...)
Helló!
A megoldás az adatlapban található meg. Idézet: „4.1.1 RTCC REGISTER ADDRESSES 0x00h – Contains the BCD seconds and 10 seconds. The range is 00 to 59. Bit 7 in this register is used to start or stop the on-board crystal oscillator. Setting this bit to a ‘1’ starts the oscillator and clearing this bit to a ‘0’ stops the on-board oscillator.”
Szerintem ez a sor jó! Kérdés: mi van ténylegesen a függvényeidben, illetve írtad, hogy az FF byte átírásra kerül --> akkor mit vársz ?!
Steve
Nekem teljesen zavaros mit szeretnel. Elobb kuldtel egy kodot, ami kiir az eepromba, de kozben olvasasrol beszelsz... Utana egy if..else sort, amiben szamomra ismeretlen fuggveny hivasok vannak -- gondolom ezek sajat figgvenyek?
Szoval mi a kerdes es hol a kodreszlet ami nem mukodik rendesen? (Ne csak egy sor legyen, hanem az a kod ami a hibat produkalja -- nem kell nekunk az egesz, ha tudsz csinalni egy olyan kivonatot ami a hibat tartalmazza, de onalloan fut, akkor az is jo) |
Bejelentkezés
Hirdetés |